Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Re: Криптовалути
Хелиум беше далавера преди около година. Но и тогава, и сега продължава да ми се струва пълна простотия. Може да съм сбъркал, защото тогава беше лесно да си купиш устройство. Но за мен тая технология е малко като Storj/Tardigrade.io - Супер на думи и нулев шанс да стане нещо сериозно някога.
Ако влизате сега, личното ми мнение е, че сте силно закъсняли и правите глупости.
ПП. Всеки има в джоба си устройство, което може да прави същото нещо и да му изкарва пари, с един прост апп. За какво им е нужен тоя магичен хот спот не ми стана ясно никога.
Ако влизате сега, личното ми мнение е, че сте силно закъсняли и правите глупости.
ПП. Всеки има в джоба си устройство, което може да прави същото нещо и да му изкарва пари, с един прост апп. За какво им е нужен тоя магичен хот спот не ми стана ясно никога.
alx написа:Ще го видиме- купих един днеска за х2 нормалната му цена ама ще дойде в събота а не след 20’седмици. Занимавка
Добре, ще се вържа на тая пирамида, взех и аз едно и идва понеделник, мерси са подсказването. Около мен има доста и трансмит скейла е много нисък но уитнесинга висок. Имам и друго място, където пък е обратното, има доста малко, трансмит скейла е 1.0 и нисък уитнесинг, но правят по $1000+ месечно. Нали си нямам друга работа та с такива глупости ме занимавате…
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Еййй пълните ми душата с тоя ентусиазъм дето извадихте така рязко
Иначе:
Ако облагородиш район, който е бил "тера инкогнита" до тоя момент за мрежата, или пък направиш пиър с друга отдалечена точка, и през теб да минава основна част от трафика, защо да е простотия?
Бъркаш. Концептуално различни неща са. Телефонът нито е в подходящ честотен обхват, и съответно рейндж, да покрие добре една по-голяма ейрия, нито енергийно е конкурентен на LoRa, протоколно (по "природа") също е почти диаметрално далеч. Абсолютно ненужно е всяко едно дребно и/или "непретенциозно" устройство (например смарт капак на бидон за зеле
) да бачка по IP. А някой ден ще станат стотици трилиони устройства верояно из цялата планета
Ta LoRA е един добър опит да се офлоудне интернет от "тъпи" и "бавни" unsolicited комуникации на още по-"тъпи" устройства. Прекалено много context switch се случва в тия дейтацентрове по планетата за щяло и нещяло (за тъпотии). Изобщо интернет има нужда от спешна ревизия, за да работи ефективно с толкова много устройства и това са тръгнали да оптимизират разни умни хора с тия алтернативни мрежи
"Копането" и "печалбата" е вторичен ефект, целящ да се стимулира по-бързото ѝ изграждане - people's network първо, после други неща 

Иначе:
vixx написа:Хелиум беше далавера преди около година. Но и тогава, и сега продължава да ми се струва пълна простотия.
Ако облагородиш район, който е бил "тера инкогнита" до тоя момент за мрежата, или пък направиш пиър с друга отдалечена точка, и през теб да минава основна част от трафика, защо да е простотия?

vixx написа:ПП. Всеки има в джоба си устройство, което може да прави същото нещо и да му изкарва пари, с един прост апп.
Бъркаш. Концептуално различни неща са. Телефонът нито е в подходящ честотен обхват, и съответно рейндж, да покрие добре една по-голяма ейрия, нито енергийно е конкурентен на LoRa, протоколно (по "природа") също е почти диаметрално далеч. Абсолютно ненужно е всяко едно дребно и/или "непретенциозно" устройство (например смарт капак на бидон за зеле

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз това го виждам, че е по-близко до радио сигнал, отколкото до интернет
И на тема облъчване и вълни... предполагам е драстично драстично по-малко сравнение с 4G, 5G и т.н. И разбира се, че не може да риплейсне 5G, но както каза - за много от нещата няма и нужда. А и някъде прочетох, че разликата в цената на датчиците е х100, в разхода на енергия е х1000 спрямо 5джи и т.н.
П.П. Смарт капак за бидон за киселе зеле е идея за милиони

П.П. Смарт капак за бидон за киселе зеле е идея за милиони

Spunky написа:alx написа:Ще го видиме- купих един днеска за х2 нормалната му цена ама ще дойде в събота а не след 20’седмици. Занимавка
Добре, ще се вържа на тая пирамида, взех и аз едно и идва понеделник, мерси са подсказването. Около мен има доста и трансмит скейла е много нисък но уитнесинга висок. Имам и друго място, където пък е обратното, има доста малко, трансмит скейла е 1.0 и нисък уитнесинг, но правят по $1000+ месечно. Нали си нямам друга работа та с такива глупости ме занимавате…
Както казах- занимавка. Търся си дразнители

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
Аз не бих ползвал различно от coinbase, binance, kraken. И друг път съм го писал. А "разбойниците" са драстично най-голямата борса в света.

TNT написа:Аз не бих ползвал различно от coinbase, binance, kraken. И друг път съм го писал. А "разбойниците" са драстично най-голямата борса в света.
Те са разбойници по други причини…. Просто информацията която изискват за да си отворя сметка там е повече от колкото им трябва по местните закони. Като комбинираш с това и факта, че не са щатска компания и… друга тема. Ако имам алтернативи бих избягнал бинансе като цяло… а койнбейс и кракен не търгуват nht…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Ползвам crypto.com за HNT и други алтове, но не държа нищо там. Само търгувам и прехвърлям. Верификацията им е по-лесна, но е за сметка на сигурността.
Мога да ти дам рефърал линк за 25 долара ако искаш, но няма да можеш да ги ползваш докато не стейкнеш около 350 долара в тяхната валута (CRO) за някакъв период от време.
Нещо което аз нямам намерение да правя за сега, та моите си стоят блокирани.
Мога да ти дам рефърал линк за 25 долара ако искаш, но няма да можеш да ги ползваш докато не стейкнеш около 350 долара в тяхната валута (CRO) за някакъв период от време.
Нещо което аз нямам намерение да правя за сега, та моите си стоят блокирани.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Аз така както разбирам мрежата, 2-3 точки в малък град, без друга точка в радиус от 30км... няма да е оферта. Ще си комуникират двете
Покрив в голям град ми изглежда по-офертно.

TNT написа:Аз така както разбирам мрежата, 2-3 точки в малък град, без друга точка в радиус от 30км... няма да е оферта. Ще си комуникират дветеПокрив в голям град ми изглежда по-офертно.
Или опъваш една дирекционн антена и хващаш съседния град и ти си единствения рут до там- $$$$
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
Като има планини, не знам ква антена ще трябва
Иначе имам поне по 2 точки в 3 малки града. Като едната и в трите града на супер център. Но при всички на поне 30-40км няма друга точка, а има планини. Да не се окаже, че най-лесното с най-малката антена в града, ще вади повече
Най-много да взема 1-2 устройства и да пообикалят градовете за 1-2 седмици 

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Аз ли нещо неразбирам? Това нали е свързано през вашия нет към интернет? Затова са етернет порта и вифито при домашния модел и предишното плюс 4g модул за модела за външен монтаж. Това си е нещо като рутер, но за потребители плащащи с хелиум. Затова са и изискванията за 300 метра отстояние един от друг, за да направят по-голямо покритие. Съответно на вас ви плащат с хелиум за да поддържате мрежата. Или не е така?
А и искат по 10 долара за всяко местене на устройството. Те комуникация помежду им, едва ли трябва.
А и искат по 10 долара за всяко местене на устройството. Те комуникация помежду им, едва ли трябва.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Ако просто трябва да е нависоко имам как да сложа на кулата Снежанка , как ви звучи 

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
alx написа:...
Виж FTX, ама на мен и двете ми искат нещата за напълно стандартно KYC, която всяка финансова институция е задължена да прави. Нямат проблем с ликвидността.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
alx написа:Казват бинансе- не съм им фен щото мисля, че са разбойници…
Същото мисля и аз, имам акаунт в .ком, който не мога да достъпвам от щатите и имам някакви заключени шиткойни и ме караха да направя .ус и не исках да им давам каквото те искаха. Сега ще трябва сигурно.