Новите ГТП стикери
Модератор: Общи модератори
Re: Новите ГТП стикери
Ако някоя кола на газ минава сега ГТП нищо чудно бензина да й е сипван последно Март-Априм месец. Просто когато стане по-топло, времето през което колата работи на бензин е много малко съответно бензина в резервоара си седи освен ако не я караш принудително на безнин от време на време.
Затова и дойде тая мания да зареждат "хубав безин" от гръцко и после да минават ГТП, а то просто изветрелия бензин в колите с газ е омешен вече с пресен
Затова и дойде тая мания да зареждат "хубав безин" от гръцко и после да минават ГТП, а то просто изветрелия бензин в колите с газ е омешен вече с пресен

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Чух я и аз тая простотия.
Не знам кое на гръцкия бензин е хубаво, като е 1/1 с нашата пикоч, само че е почти 4лв/л.
Голяма част от бензина из западна България идва от Солун.
Сакса и Клачка направиха пътека от Солун до София с цистерните. Не знам кои вериги бензиностанции зареждат точно от тях, не са МНОГО.
А защо се получава тоя проблем с емисиите от "престояло" гориво така и не успях да разбера. Опитаха се да ми обяснят, но съм много слаб по химия.
Уж спря бензинът от руски петрол, пък аз разлика не виждам, ама НИКАКВА!
Не знам кое на гръцкия бензин е хубаво, като е 1/1 с нашата пикоч, само че е почти 4лв/л.
Голяма част от бензина из западна България идва от Солун.

Сакса и Клачка направиха пътека от Солун до София с цистерните. Не знам кои вериги бензиностанции зареждат точно от тях, не са МНОГО.
А защо се получава тоя проблем с емисиите от "престояло" гориво така и не успях да разбера. Опитаха се да ми обяснят, но съм много слаб по химия.

Уж спря бензинът от руски петрол, пък аз разлика не виждам, ама НИКАКВА!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Съвременния бензин е смес от десетки леки и тежки фракции и такива получени при крекинга . Според количеството на едни или други се докарва и октана на бензина . Като стои в резервоара леките фракции изгарят в двигателя през системата за вентилация на резервоара . Малко по малко с течението на времето първо заминава леката компонента от бензина която лесно се изпарява и затова се променя като цяло горивото като стои с месеци в резервоара и се кара на газ . По принцип не би трябвало чак толкова да се усеща , но в интерес на истината имах един такъв случай преди много години бензин стоял повече от година в резервоара не можа да запали . Само припалваше и гаснеше , като наляхме с тубата свежо гориво се оправи но тогава беше още етилиран бензина така че не знам дали е същото сега .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Нали са херметично затворени резервоарите, ако не работи двигателя? Би трябвало да си запазва донякъде качествата... Моя стоя в резервоара поне 4 месеца това лято (в гаража) и не усетих разлика.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не са херметични , имат отдушник за парите който отваря на атмосфера ако се повиши налягането . Мисля че имат и карбонов сепаратор за тая работа. Ако колата е паркирана на слънце с пълен резевоар тия изпарения трябва да отидат някъде .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Филтър -канистер му казват ,на определен интервал пуска изпаренията в колектора .В крайна сметка като изразходваш бензин в резервоара навлиза въздух .Някои коли имат клапан на капачката ,други на гърловината.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Възможно ли е (знам за моята кола, че е възможно) 100 октана ви пауър дрън дрън да харчи повече гориво на 100 километра, от колкото с 95 обикновен?
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Е.Димитров написа:Възможно ли е (знам за моята кола, че е възможно) 100 октана ви пауър дрън дрън да харчи повече гориво на 100 километра, от колкото с 95 обикновен?
Да възможно е, лично проверено многократно преди години. На А4, 1.8Т, поне с 1 - 1.5л/100км нагоре.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Не знам за разхода, ама на нито една от бензиновите ни коли не усещам разлика във вървежа между 95 и 100 октана.
I love the sound of V8 in the morning...
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Моята реликва с лукойлския 100 октанов върви по-малко, но пък харчи повече! Изпробвано неколкократно!
Колегите с N и В моторите(директното впръскване) направо ме е страх да ги мисля какво и от къде сипват.
Колегите с N и В моторите(директното впръскване) направо ме е страх да ги мисля какво и от къде сипват.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
дефинирай "върви по-малко"
You said: "Time will change!" What if it changes you?
mumford написа:За колегите с бензинови Е46 никви проблеми няма с прегледа. Колата си взе еко 3 газ/бензин с права тръба
Колега, права тръба, ама с катализатори или без? При мен генерацията си е както трябва, ама съм със сменени испускателни колектори спортни без катализатори. 320i 1999г.
- hotblooded
- Потребител
-
- Кара: G30 530i
- Мечтае да кара: E31 850 CSi
Квалификацията на техниците в пунктовете за ГТП е "ташунко сапа"... Принципно, за да се проведе теста както трябва, двигателят трябва да е достигнал оптимална работна температура, а това за 10-15 минути път до пункта, и след това 10тина минути чакане с изгасен двигател - няма как да се получи. А това има пряка връзка, дали няма да покаже повишено съдържание на въглеводороди в отработилите газове, и съответно да "бяга" и ламбда....
Изветрелия бензин - също бърка смесите, неизгаря напълно, и е възможна причина автомобила да бъде върнат от ГТП. Също и нацапва свещите, пак с негативни последици....
Калпавия бензин в България е мит, що се отнася до големите вериги. Който иска да вЕрва, който не иска - негова си работа, в спорове няма да влизам.
При шанаджиите - ако не те ударят с качеството, ще те прекарат с количеството. За сметка на това LPG си е помия навсякъде, най малкото никъде състава не е еднакъв, нито на едно и също място ще улучите две еднакви партиди.... Така че на теория, на газ трябва да са по ниски емисиите, ама на практика - не е баш така.
Не знам защо, някой очакват, качествата на горивата да зависят от това, какъв е произхода на петрола.... Все едно ако вземете мускат от Айтос, и мускат от Кюстендил, да очаквате различна ракия, при условие че се правят от един и същ ВинПром.
Разликите при различни находища са в добива, разхода за рафиниране, и страничните продукти, и съотношението между тях.
Вноса на горива е предимно схемаджийски. Едната схема е, че се купуват без био-добавка (за износ извън ЕС) и като влязат в България, става магия, и са с такава добавка... (без био добавка не могат да се продават в ЕС, а разликата в цената е 8-10%).
Изветрелия бензин - също бърка смесите, неизгаря напълно, и е възможна причина автомобила да бъде върнат от ГТП. Също и нацапва свещите, пак с негативни последици....
Калпавия бензин в България е мит, що се отнася до големите вериги. Който иска да вЕрва, който не иска - негова си работа, в спорове няма да влизам.
При шанаджиите - ако не те ударят с качеството, ще те прекарат с количеството. За сметка на това LPG си е помия навсякъде, най малкото никъде състава не е еднакъв, нито на едно и също място ще улучите две еднакви партиди.... Така че на теория, на газ трябва да са по ниски емисиите, ама на практика - не е баш така.
Не знам защо, някой очакват, качествата на горивата да зависят от това, какъв е произхода на петрола.... Все едно ако вземете мускат от Айтос, и мускат от Кюстендил, да очаквате различна ракия, при условие че се правят от един и същ ВинПром.
Разликите при различни находища са в добива, разхода за рафиниране, и страничните продукти, и съотношението между тях.
Вноса на горива е предимно схемаджийски. Едната схема е, че се купуват без био-добавка (за износ извън ЕС) и като влязат в България, става магия, и са с такава добавка... (без био добавка не могат да се продават в ЕС, а разликата в цената е 8-10%).
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
hotblooded написа:Квалификацията на техниците в пунктовете за ГТП е "ташунко сапа"... Принципно, за да се проведе теста както трябва, двигателят трябва да е достигнал оптимална работна температура, а това за 10-15 минути път до пункта, и след това 10тина минути чакане с изгасен двигател - няма как да се получи. А това има пряка връзка, дали няма да покаже повишено съдържание на въглеводороди в отработилите газове, и съответно да "бяга" и ламбда....
За тези 'особености' на държавата не и пука изобщо! Тя е свързала системите и каквото покаже - това е! От там на сетне проблема е на 'давещия' се...
Ex: 96' BMW318ti

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Има го и момента с "хигиената"на сондата ,след всяко тестване трябва да да се изчисти за следващия автомобил .Щото ако предния е бил маслояд или дизел -чадилник е все едно да пикаш в чашка за лабораторни изследвания от предния пациент .Много има какво да се желае ,за да бъде всеки преглед адекватен и да показва реалното състояние на автомобила.