НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: НВ-ВМХ

Мнение от bum_bum » 05 Юни 2017, 11:27

madafaka_donkele написа:
1. Откъде в София мога да си купя/поръчам нормален, пресен бекон? Не вакуумиран и бъкан с вайна.

Във всеки магазин за месо има. Обикновено му викат "гърди без кост".
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 05 Юни 2017, 13:05

steeN написа: Не знам, на мен въглехидратите и млечните простотии ми взривяват кожата

Киселото мляко също ли?

По принцип проблемите с кожата и в частност себероята идват от дисбаланс на себума, прекомерното му произвеждане или намаленото. Не съм чел как мазнините влият в/х производството на себум, но животинските може и да го вкарват в свръхпроизводство. Около 2г го карах на около 70-80 въгл / ден и имах доста проблеми с кожата.. приятелката ми също. Разбира се може да е просто от не приемане на определени витамини, фолиева киселина и т.н, но майка ми е силно тревопасно животно, не съм виждал човешко същество да яде толкова магданоз :mhihi: и има супер запазена кожа.

Няма да стана веган едва ли не, но пробвам различни неща да разбера кое ми пламва кожата.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Юни 2017, 14:08

Аз също имам грижи с кожата ,според мен е най-вече от стрес -оттам повишен кортизол-оттам разбутана чревна флора,самонатравяне и т.н..
Откакто не съм на НВ -ВМХ ,има плюсове,има и минуси (за мен поне)...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 05 Юни 2017, 14:43

acer написа:
steeN написа: Не знам, на мен въглехидратите и млечните простотии ми взривяват кожата

Киселото мляко също ли?

50/50. По принцип при хора с проблемна кожа млякото и млечните продукти са no no именно щото стимулира яка секреция на себумите. Ама по принцип. Щото дефакто и аз съм в групата "чувствителна кожа", но нямам проблеми при консумация на мляко и млечни продукти. На мен моментално ми се изчиства кожата, като спра изкуствените захари(торти, пасти, вафли и всякакви подобни) и тестените неща. А съм опънал някоя вафла и веднага на следващия ден се е пръцнало нещо на фейса :mhihi: От картофи, ориз, плодове и др. калорични и въглехидратни неща не ми излизат такива неща. Което ме навежда на мисълта, че Е-тата и разните изкуствени захар, аспартам и т.н. правят проблема. Хората, които имат проблеми с кожата от мляко и млечни продукти сигурно по принцип са lactose intolerant или там dairy intolerant, както се води.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Юни 2017, 18:03

При мен единствения минус с нисковъглехидратната храна е, че като съм махмурлия, с хлябче като че ли по-добре се оправям :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Юни 2017, 10:26

ВМ-НВХ помага при повечето състояния, но не е и панацея.

Много често се случва хората просто да не са влязли в кетоза и си викат- тва ВМХ ташак ралта. :mhihi: Различните меса, пълни с хормони, нитритни соли и какво ли още не също са проблем и човек си вади заключения че месото не му се отразява добре. Същото е и с млеката и сирената.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 06 Юни 2017, 22:21

Аз не съм против нв-вмх, след като спазвах 2 години, просто не е оферта да ходиш с възпалена кожа.

А и излиза че трябва да ядеш само еленско месо и дивеч, за да не приемаш хормони и лайна :mhihi: Идва го момента и със спада на енергия, да може и да не съм се адаптирал както трябва.. Като цяло е трудно да се храниш така освен ако не живееш на село и не си произвеждаш повечето неща. Не на послендо място (повтарям се) и 2-та ми дядовци доживяха до 80 ядейки хляб, ориз и т.н.. сега ако някой държи да живее над 70-80г :ok:

Аз ги виждам така нещата, освен ако човек не си пазарува само "био", квото и да ядеш ще е пълно с шит .. В забързаното ежедневие лично за мен е по-удобно да спазвам 16-20ч фастинг и като седна да ям, ям квото искам (без полуфабрикати). Следващите 16-20ч тялото има времето да се прочисти и очаква следващото ядене.. така съм пълен с енергия, ям квото искам и не се вманиачавам :) М/ж след 20ч липса на храна, думата "глад" придобива друго измерение.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Юни 2017, 11:26

acer написа: Идва го момента и със спада на енергия, да може и да не съм се адаптирал както трябва..

Определено не си правил нещо както трябва :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Юни 2017, 11:43

Вече писах, че тренирам 30-35 минути със среден пулс около и над 160. Т.е. спад на енергията е последното нещо, което може да ти се случи на НВХ.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 07 Юни 2017, 11:47

acer написа:Като цяло е трудно да се храниш така освен ако не живееш на село и не си произвеждаш повечето неща.

Tрудно е, ако храненето е стриктно LCHF. Ако е по-либерално изобщо не е трудно. Стриктно не мога. Либерално по-мога. Реално разликата между двете при мен идва от сладкото. Трудно минавам без сладко и винаги има чувство за глад, ако не вкарам нещо сладко. Гледам да си правя някакви вкъщи, ама сладкото си е сладко и калориите му са си калории. Ако елиминирам тва със сладкото ще съм почти стриктно LCHF.

acer написа:2-та ми дядовци доживяха до 80 ядейки хляб, ориз и т.н.. сега ако някой държи да живее над 70-80г :ok:

Моя освен всичко пуши и арда без филтър от 16 годишен чак докато почина... на 91 :mhihi: Ама цял живот в градината, в гората, с животните. Нищо не се е взимало от магазина. Просто тогавашните условия ги нямаме сега. Нито почвата става, нито има откъде да си вземеш, отгледаш и/или засадиш нещо естествено без ГМО, нито нищо. Всичко е брак и ГМО :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Юни 2017, 14:21

bum_bum написа:Вече писах, че тренирам 30-35 минути със среден пулс около и над 160.

А с какво го мериш тоя пулс :OT: Смарт-гривна ? А тези по пътеките във фитнесите верни ли са ? Че след тренировка като се кача да бягам и не мога да го кача.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 07 Юни 2017, 15:23

bum_bum написа:Вече писах, че тренирам 30-35 минути със среден пулс около и над 160. Т.е. спад на енергията е последното нещо, което може да ти се случи на НВХ.

Спада в енергията никога не е бил по време на тренировки, а обикновенно късно следобед :) В същото време се тъпчих със свинско, кашкавали и държах около 50-70 въгл.

Нямам нищо против нв-вмх, на теория звучи много, много добре и убеждавах всеки че въглехидратите/захарта са зло :mhihi: На практика обаче нещо куца, събудих си себероята, пламна ми лицето и бях в застой като кг.. в момента кожата ми блести и свалих кг, а ям всичко дори джънк.

Моят личен извод е че тялото не е толкова проста машина да се храни само с мазнини или само с въглехидрати... щом природата ги е създала и може да ги консумираме си имат роля и липсата на въглехидрати се знае че занижава някои хормони и показатели. Нещото което силно се пренебрегва е че телата ни са устроени да ядем рядко ;) Реално ако 24ч не ядеш нищо, ако ще и 3 пици да изядеш.. след 6ч инсулина ти е долу и следващите 18ч тялото ще разгражда това което си натрупал. Не е особено цивиливизовано де :mhihi: но лично със солиден фаст (воинска диета) постигнах мнодо по-добри резултати отколкото с нв-вмх.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Юни 2017, 21:11

Аз в същност ям по-скоро близо до оригиналната Палео диета, не високомазнинно, но те се припокриват в доста голяма степен. Общо взето нещо подобно на блога на този - http://www.marksdailyapple.com/definiti ... ting-plan/. И друг път съм го пускал май. 50-100 гр. въглехидрати на ден и повече мазнини от белтъчини на ден.

Хляб, ориз и т.н. изобщо не ми липсват. Изобщо не го чувствам като някаква жертва това.
С картофи злоупотребявам от време на време.

Не съм фен на млечните мазнини, кашкавали, сирена и т.н. За мен това спада към храните, които са в "ОК" зоната.
От време на време може да ги ядеш като деликатес. Да си набавяш мазнините от тях на дневна база е грешно според мен, да не говорим да се тъпчеш с тях.

За да свалиш килограми, трябва калорийна рестрикция. Друг вариант няма. Според мен причината да се препоръчват за отслабване този тип диети е може да се ядат по-малко калории и пак да ти "стигат". Разбира се дългосрочно такава диета ти променя и body composition, не трупаш толкова мазнини. Но ти може и да отслабнеш ако ядеш по 1 сникърс на ден. Ама не е това основната цел това.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Юни 2017, 22:21

Моите наблюдения са, че проблемите с ВМ хранене идват, когато не си стриктен. Освен това все повече се убеждавам, че храненето трябва да се води от кръвната група и състоянието на черния дроб. Охлабих режима (вдигнах въглехидратите от зеленчуци, ядях доста млечни и тъмен шоколад) в комбинация с проблемния ми черен дроб - резултатът е 3-4 кила нагоре и яко омазняване. Също започнах да се задъхвам лесно. На ВМ се чувствам добре (особено с 14-16 часа фастинг), когато съм стриктен, но не свалям мазно без калорийна рестрикция. Освен това след 2 месеца ми идват прекалени мазните меса и мозъкът ми крещи за разнообразие. Преди да открия ВМ на практика съм се чувствал най-добре с хранене, близко до палео. Редувал съм "нормално" хранене, палео и ВМ. Без месо не мога, но с мазното се насилвам след 1-2 месеца стриктно ВМ. Заместването му със зехтин и кокос като добавки не ме засища. Сега съм на кръстопът как да продължа, ще си направя изследвания и ще реша дали да упорствам с ВМ като се рестриктирам и си купя глюкомер с кетони или плавно да мина пак към палео (тук много протеин, но друга тема), или някакъв смесен вариант за известно време. И като стана дума - в най-добра физическа форма съм бил, когато спрях всички храни, които не преработвам добре, въпреки, че ядях около 100гр. въглехидрати на ден (бавни, с някоя италианска забежка).

С всичко това искам да кажа, че трябва да си слушате тялото. Всеки организъм е смес от гени и това, което работи за много други, може да не е ок за вас. Говорил съм с вегетарианци, които са на ВМ и са в кетоза без усилия, аз с тяхното хранене никога не бих могъл. Споря с всички инструктори във фитнеса, които прилагат собствените си начини на хранене на спортуващи за тонус по 2-3 пъти седмично. Завиждам благородно на хората, които нямат проблем с нищо, вкарват се в някакъв режим и имат резултати. Останалите, които не сме такива трябва много да четем и опитваме, за да намерим онова, което работи.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 07 Юни 2017, 22:28

странно е това с храненето, аз и преди го бях писал, че има много хора, които ядат хляб, ориз, картофи и т.н. и пак са си здрави и в прилична форма.

Според мен много голяма част се дължи на гена и метаболизма. Имам колега на 43, който тъпче всичко без месо, рядко спортува и не е дебел. Казва, че от дете се храни по тоя начин. Понеже в работа имаме ресторант с доста богато обедно меню, го гледам понякога кви неща яде - риба с хляб, картофи и салати, винаги слага от всичките видове сосове и т.н. Аз ако ги ям тия работи ще прекарам остатъка от работния ден в кенефа :lol:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата