Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Криптовалути
Top Gun Maverick написа:...
Според мен dollar cost average ти е играта на теб, просто приеми че няма как да купиш дип-а. Защото ще дип-не ще купиш, ще се изсипе още 20% след твоята покупка и пак ще се чувстваш прецакан. Затова разделяш парите на равни части и през равни интервали купуваш и каквато цена уцелиш. 99.9% от случаите накрая ще си на по-добра средна цена, отколкото ако се опитваш да купуваш дипове.
Ето тоя калкулатор е много подходящ да се убедиш, че това е така. Поиграй си и виж за различни периоди какво би постигнал.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами не, реално предния път като взех на 44 и тя падна на 42 не се чувствах така. Просто понеже тука от няколко дни вземам и ме забавиха с това юсдт, а през това време на няколко пъти цената пада и това ми създаде тия емоции. Иначе ми е ясно, че точно на дъната няма да взема, но близко до тях и ще е на части. Но мерси за калкулатора де.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Айде, свърши филма моя за този сезон. След като няколко пъти пада под 42 и не ще повече викам това ще е, падне ли пак и вземам и го направих малко под 42. В неделя щеше да ми е 44, та радвам се, че изчаках. Сега може и повече да падне, ама кой да каже. Средна цена имам 43500 от миналия и този път, та докато не стане 90000 не вадя нищо ако ще и да сме Беър и да чакам 3 години. То не се знае и на толкова дали ще ги извадя, ако е този маркет да, но само за да ги вкарам обратно като падне много цената според моите виждания. От тука нататък само гледам филма. 

- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами трябва да има от всички предполагам.
Ама мен ми е много интересно как медиите преиначват нещата и откровено лъжат. Примерно някой голям инвеститор купил на дадена цена и тя паднала с 20-30%-та. Веднага излизат малоумни заглавия от сорта еди кой си купи еди колко си биткойн, пък той падна с единкокко си, което значи, че до момента е загубил Х милиона долара.
Чакайте бе, той продаде ли го тоя биткойн, че да е загубил? Нали като задържи и "утре" го продаде за двойно или тройно отгоре пак ще е много отгоре.
Никой и веститор в такива размери не е тъп и не купува биткойн за да го продаде на загуба. Та горе-долу като тая картинка. Ей заради такива ноукойнърски картинки и мнения хората ще има още няколко години да се смеят на биткойн. И после... 
Ама мен ми е много интересно как медиите преиначват нещата и откровено лъжат. Примерно някой голям инвеститор купил на дадена цена и тя паднала с 20-30%-та. Веднага излизат малоумни заглавия от сорта еди кой си купи еди колко си биткойн, пък той падна с единкокко си, което значи, че до момента е загубил Х милиона долара.

Top Gun Maverick написа:Айде, свърши филма моя за този сезон. След като няколко пъти пада под 42 и не ще повече викам това ще е, падне ли пак и вземам и го направих малко под 42. В неделя щеше да ми е 44, та радвам се, че изчаках. Сега може и повече да падне, ама кой да каже. Средна цена имам 43500 от миналия и този път, та докато не стане 90000 не вадя нищо ако ще и да сме Беър и да чакам 3 години. То не се знае и на толкова дали ще ги извадя, ако е този маркет да, но само за да ги вкарам обратно като падне много цената според моите виждания. От тука нататък само гледам филма.
И аз съм към края на пазаруването за тая година.
Снощи се бях засилил да си купя един етер, ама взех само половинка, в случай, че верно дипнем до 37к на биткойн. Сега чакам дип да си купя и другата половинка и да свирим край на мача за тоя сезон.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Мхм, даже Данчо шорта нещо обърна палачинката в последните си два клипа за крипто. Данунтендът бил потвърден, но все пак можело да направи една много голяма ескалация нагоре, че пак после надолу, може и надолу пък след това нагоре...
Хапчето снощи обяви, че чака 15-20 и тогава 100(след време).
Хапчето снощи обяви, че чака 15-20 и тогава 100(след време).

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Ти май бая свободно време имаш, че ги гледаш тези
Киро Брейка кво вика
Спри да си губиш времето с тези 

По принцип, като във всичко - българчетата издишаме
Тоя Данчо не съм го и гледал никога, нито хапчета и ала-бала. Гледал съм 7-8 пъти неща на Пламен и тотално го задрасках след последните му изяви.
Преди имаше интересни стриймове, където обсъждаше различни криптовалути и дето се вика, имаше какво да се почерпи от годините му опит, ама до там. 80% от стрийма е дебилно хилене върху крипто мемета, превод в ефир от английски на български на разни реддит постове и дежурните реплики тип ''всеки сам си носи кръста''. Последно гледам, че почва да прави лека-полека всичко платено под предтекст, че отсява хейтъри... доообре
Сега последното ново 20 - спирам да си давам мнението относно цена на биткойн, възгледите си върху пазара и т.н. безплатно, т'ва е само за пейтриъни от нам кое си ниво нагоре
Жив и здрав, батьо, щом има кой да ти плаща... само дето твоето мнение е просто едно мнение, и дори и да си авторитет на местно ниво, то местното ниво е толкова мъничко, че е крайно незначимо.
От към инфо аз харесвам Койн Бюро, Ларк Дейвис ''издава'' доста от насоките си в туитър. Бенджамин Коуен също. Тия хора буквално повлияват на ритейл пазара, макар и в ниски проценти. Някои от тия също имат платени програми за ''сигнали'' и обучения по технически анализ, ама ако човек иска да инвестира, не да трейдва - тия неща не го вълнуват особено и си кара ''на безплатното''. Отделно когато купувам/продавам гледам разни млади тигрета с технически анализ, 'щото колкото и да го плюем, че е астрология за мъже, снощи дропа си спря точно като по часовник на 40.7к, което се тръби като цифра от онзи ден по всички канали. И много други авторитети има в материята, стига човек да има време, мерак и акъл да отсява. А, и малко английски.

Тоя Данчо не съм го и гледал никога, нито хапчета и ала-бала. Гледал съм 7-8 пъти неща на Пламен и тотално го задрасках след последните му изяви.

Преди имаше интересни стриймове, където обсъждаше различни криптовалути и дето се вика, имаше какво да се почерпи от годините му опит, ама до там. 80% от стрийма е дебилно хилене върху крипто мемета, превод в ефир от английски на български на разни реддит постове и дежурните реплики тип ''всеки сам си носи кръста''. Последно гледам, че почва да прави лека-полека всичко платено под предтекст, че отсява хейтъри... доообре

Сега последното ново 20 - спирам да си давам мнението относно цена на биткойн, възгледите си върху пазара и т.н. безплатно, т'ва е само за пейтриъни от нам кое си ниво нагоре

От към инфо аз харесвам Койн Бюро, Ларк Дейвис ''издава'' доста от насоките си в туитър. Бенджамин Коуен също. Тия хора буквално повлияват на ритейл пазара, макар и в ниски проценти. Някои от тия също имат платени програми за ''сигнали'' и обучения по технически анализ, ама ако човек иска да инвестира, не да трейдва - тия неща не го вълнуват особено и си кара ''на безплатното''. Отделно когато купувам/продавам гледам разни млади тигрета с технически анализ, 'щото колкото и да го плюем, че е астрология за мъже, снощи дропа си спря точно като по часовник на 40.7к, което се тръби като цифра от онзи ден по всички канали. И много други авторитети има в материята, стига човек да има време, мерак и акъл да отсява. А, и малко английски.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами като спра някъде си зяпам. Киро Брейка не съм го чул скоро какво вика.
Реално като имам време гледам всичко. По принцип от БГ само Иван ме вълнува какво казва, понеже е доста умерен и дори когато казва добри новини пак личи някаква умереност. Благовест Белев също говори интересно неща, но той както знаеш прави по две видеа годишно.
А Пламен освен, че е много краен вече няма да коментира и цена, ще го прави само за Пейтриъните с абонамент над 50 долара месечно. Даже и бул и беър няма, само новини, което е по-добре, така или иначе говори едно и също коментирайки цената.
Аз съм на мнение, че ако имаш време бива да гледаш и слушаш дори крайните противници на криптото, дори да си убеден, че грешат, може да ти донесат още по-голяма увереност когато виждаш, че мненията им реално не стоят на нищо.
Но нещо крайно фундаментално не виждам от койнмога да науча от осно движенията в цената. Даже мисля, че ако питам за мнения в тази тема, то ще получа ясна представа къде се намирам, нещо което подцених миналата година, понеже отказвах да повярвам колко са прости нещата и като ми казваха тук, че всичко е предвидимо дългосрочно ако не умре, но тогава не знаех какво е биткойн и нямаше как да повярвам. Сега ме е леко яд, но можеше и по-късно да извадя главата от пясъка. А с моята дългогодишна нагласа...не са ми важни разните временни сътресения, които така или иначе е почти невъзможно да се кажат колко ще траят, та няма как и да ме вълнува чак толкова какво казва тоя и оня изннета. Просто ми е интересно. Затова....държа си до някакъв момент когато ме устройва и ако нещата продължават така като дойде спад със спечеленото вземам малко още и така.
Разните ю тубъри понякога може да уцелят нещо, ама краткосрочно няма как да знаят какво мислят китовете по въпроса, а когато го разберат, то и ние ще го знаем.

А Пламен освен, че е много краен вече няма да коментира и цена, ще го прави само за Пейтриъните с абонамент над 50 долара месечно. Даже и бул и беър няма, само новини, което е по-добре, така или иначе говори едно и също коментирайки цената.
Аз съм на мнение, че ако имаш време бива да гледаш и слушаш дори крайните противници на криптото, дори да си убеден, че грешат, може да ти донесат още по-голяма увереност когато виждаш, че мненията им реално не стоят на нищо.
Но нещо крайно фундаментално не виждам от койнмога да науча от осно движенията в цената. Даже мисля, че ако питам за мнения в тази тема, то ще получа ясна представа къде се намирам, нещо което подцених миналата година, понеже отказвах да повярвам колко са прости нещата и като ми казваха тук, че всичко е предвидимо дългосрочно ако не умре, но тогава не знаех какво е биткойн и нямаше как да повярвам. Сега ме е леко яд, но можеше и по-късно да извадя главата от пясъка. А с моята дългогодишна нагласа...не са ми важни разните временни сътресения, които така или иначе е почти невъзможно да се кажат колко ще траят, та няма как и да ме вълнува чак толкова какво казва тоя и оня изннета. Просто ми е интересно. Затова....държа си до някакъв момент когато ме устройва и ако нещата продължават така като дойде спад със спечеленото вземам малко още и така.
Разните ю тубъри понякога може да уцелят нещо, ама краткосрочно няма как да знаят какво мислят китовете по въпроса, а когато го разберат, то и ние ще го знаем.
Последна промяна Top Gun Maverick на 29 Сеп 2021, 13:00, променена общо 1 път

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
grkv написа:Преди имаше интересни стриймове, където обсъждаше различни криптовалути и дето се вика, имаше какво да се почерпи от годините му опит, ама до там. 80% от стрийма е дебилно хилене върху крипто мемета, превод в ефир от английски на български на разни реддит постове и дежурните реплики тип ''всеки сам си носи кръста''. Последно гледам, че почва да прави лека-полека всичко платено под предтекст, че отсява хейтъри... доообре![]()
Аз това отдавна го бях писал. Плейлистите с отрязани клипове 10мин от 3 часа стрийм са смислените. Другата наистина е хилене по мемета

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Да, ама няма как всеки ден да плямпаш по 2-3 часа сам пред камерата и да не говориш глупости основно. Аз го слушам на х2.5-3 докато си работя и като има нещо сериозно само се заслушвам. От друга страна го разбирам да му писна да се занимава и да иска да си приказва с отбрани хора, щото той отдели наистина хиляди часове за да направи тоя канал и отнася доста хейт накрая. Аз съм му пейтриън от най-ниския ранг вече от доста време, просто ей така да му покажа че му уважавам труда. Не мисля, че го прави за парите, работи за прилични пари и всичко налива в крипто от години, със сигурност портфолиото му вече е в 7 цифрени суми в долари...и аз ако бях там и на мен нямаше да ми се занимава толкова с youtube
Ама се оля с видеата за цената, трябва да си пейтрън за 25$ което не ми се дава честно казано. Сега до края на месеца ги пуска за всички без значение кое ниво си, интересни са, ама бих давал до 5$. Жалко че никой от приятелите ми в крипто не го гледа да си направим партия, някой от тука ако иска да свирка 

Не бе, ако носи някаква стойност - 25 долара не са пари, дето се вика, ама.... стойност за без пари в нета да искаш.
Инвестирайки в крипто, какво инфо ти трябва?
От към техническата част - блокчейн, биткойн, алтове кой какво прави - инфо, видеа, подкасти - да те залее.
От към трейдинг - уроци по ТА, ако искаш сам, крипто новини безплатни навсякъде. Само време и мерак да имаш.
Да, ако искаш само да купуваш/продаваш по сигнали, без да имаш идея какво правиш - плащаш си на ментори, ама наш'то момче не това прави.
Нещата малко ми приличат на ''канала стана по-голям отколкото очаквах, пък вече не ми се занимава и т'ва ми е достоен начин да отсея плявата.''
Нека бе, жив и здрав да е. В крайна сметка всеки прави всичко, пряко или косвено за себе си
Инвестирайки в крипто, какво инфо ти трябва?
От към техническата част - блокчейн, биткойн, алтове кой какво прави - инфо, видеа, подкасти - да те залее.
От към трейдинг - уроци по ТА, ако искаш сам, крипто новини безплатни навсякъде. Само време и мерак да имаш.
Да, ако искаш само да купуваш/продаваш по сигнали, без да имаш идея какво правиш - плащаш си на ментори, ама наш'то момче не това прави.
Нещата малко ми приличат на ''канала стана по-голям отколкото очаквах, пък вече не ми се занимава и т'ва ми е достоен начин да отсея плявата.''
Нека бе, жив и здрав да е. В крайна сметка всеки прави всичко, пряко или косвено за себе си

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Не се заблуждавай, че не го прави за пари Бубо, понеже времето, което отделя е огромно. Не го прави за пари Иван и си личи. Пламен освен, че рекламира нон стоп, отдавна е осъзнал, че ще изкарва пари от това. Портфолиото му не знам дали е в седем цифри, приказва, че не е изиграл нито един бул рън досега правилно и не е успял да налее колкото е трябва. Беше споменал, че ако един ден стане милионер от крипто(тоест не е)ще трябва да мисли в какво да вкарва парите и добави думите, о, боже, аз съм неподготвен и отсега се чусвстл такъв. Та искаше да каже, че е далеч, но го вижда и не иронизираше като тъпотиите друг път, че имал 0.1 биткийна. Даже за 2017-та мисля беше казал, че нищо не е изкарал, а като казах нито един бул рън, той казва, че това му е втори. Иван е преживял и този 2013-та, ама не е имал почти никакви пари да вкара.
А самият Пламен отдавна говори, че ако цената стане 150 и трябва да спре с видеата.
Не един път е заявяал, че тогава ще направи колкото иска пари и задава въпроса за какво шеммуне тогава да прави видеа. Тоест...сега му трябват пари от видеа, тениски, пейтриън и т.н.
С Неделин Маринов там като си говорихме на една среща и страничен човек го пита какво мисли за огромния брой видеа, които прави и дали не работи вече за пари Пламен и той така много уважително се опита да отговори без да го обвинява в нищо като каза, че според неговото скромно мнение няма как да даваш толкова много време от себе си и това да не е вече с икономически интерес. Каза още, че той дори няма време да му гледа видеата почти нинмниги рядко успява, за самия себе си каза, че не може да прави видеа често защото му отнема огромно количество време, а какво остава за Пламен, който на всичко отгоре и работи като програмист.
В онова видео на Стан и Никола за криптовалутите самия Стан ги пита дали работят за пари с видеата си и взе да ги убеждава, че трябвало да започнат за пари да го правят, понеже ще дават по-голяма стойност. Тогава Пламен един такъв свенливо отговори, че не, Никола викаше на Стан, че той е малко по...нали и последния взе да се защитава сега, че хората да не кажели алчния Стан, но в крайна сметка платената информация щяла да е по-добре за хората.
И в последно време Пламен през няколко видеа говори как ще намаля видеата, намеква за плащания, накрая обявява, че стават платени тези с цените. Ами...не вярвайте в дядо Коледа. Писало му от хейтъри, ми той всеки ги има, това не е причина да правиш това с платената информация. Даже баз държа, че хейтърите му сега ще са още повече с раЗрастването на канала.
И да не помислите, че го обвинявам, на мен не ми дреме за тия платени видеа, слабо се вълнувам от моментната цена, нито са ми били интересни като ми казва ами в Булмаркет сме(щото и аз така мисля, ама може и да не сме)а и напоследък тези с цената му се превърнаха в някаква война на думи срещу Данчо шорта. И като почне примерно да обяснява с това чуек еди какво си е с тая цена, ама ти мислиш еди що си, даунтенда бил потвърден(пак за шорта)ама гледай тука какви става и изпада във физическа болка...ами мерси. Видеа с новини отсяти ще са по-интересни, отколкото тия гадаенета като в крайна сметка и той няма как да предвижда цената краткосрочно.
Та който иска да му плаща, щом вижда стойност за себе си всичко е ок, а Пламен да е жив и здрав да пропагандира още, но не мисля, че ще издържи дълго да не коментира цената. Много е импулсивен.
Между другото да не са се скарали нещо с Божидар от клуба на инвеститора? В един от последните си клипове Пламен захапа клуба и коментиращите в него някакви потребители относно крипто. И каза, че там имало бая разбиращи от търговия, но да не се обаждали така смело за крипто както той не се обаждал за Али Баба. А последното знаете е препратка към Божидар защото той доста го хвалеше. И каза Али Баба може и да е супер, не мога да знам, но не се и обаждам. Отделно нали правеха веднъж два подкастри с Божидар и уж щеше да е всеки месец а изведнъж ни лук ял, ни лук мирисал...
А самият Пламен отдавна говори, че ако цената стане 150 и трябва да спре с видеата.

С Неделин Маринов там като си говорихме на една среща и страничен човек го пита какво мисли за огромния брой видеа, които прави и дали не работи вече за пари Пламен и той така много уважително се опита да отговори без да го обвинява в нищо като каза, че според неговото скромно мнение няма как да даваш толкова много време от себе си и това да не е вече с икономически интерес. Каза още, че той дори няма време да му гледа видеата почти нинмниги рядко успява, за самия себе си каза, че не може да прави видеа често защото му отнема огромно количество време, а какво остава за Пламен, който на всичко отгоре и работи като програмист.
В онова видео на Стан и Никола за криптовалутите самия Стан ги пита дали работят за пари с видеата си и взе да ги убеждава, че трябвало да започнат за пари да го правят, понеже ще дават по-голяма стойност. Тогава Пламен един такъв свенливо отговори, че не, Никола викаше на Стан, че той е малко по...нали и последния взе да се защитава сега, че хората да не кажели алчния Стан, но в крайна сметка платената информация щяла да е по-добре за хората.
И в последно време Пламен през няколко видеа говори как ще намаля видеата, намеква за плащания, накрая обявява, че стават платени тези с цените. Ами...не вярвайте в дядо Коледа. Писало му от хейтъри, ми той всеки ги има, това не е причина да правиш това с платената информация. Даже баз държа, че хейтърите му сега ще са още повече с раЗрастването на канала.
И да не помислите, че го обвинявам, на мен не ми дреме за тия платени видеа, слабо се вълнувам от моментната цена, нито са ми били интересни като ми казва ами в Булмаркет сме(щото и аз така мисля, ама може и да не сме)а и напоследък тези с цената му се превърнаха в някаква война на думи срещу Данчо шорта. И като почне примерно да обяснява с това чуек еди какво си е с тая цена, ама ти мислиш еди що си, даунтенда бил потвърден(пак за шорта)ама гледай тука какви става и изпада във физическа болка...ами мерси. Видеа с новини отсяти ще са по-интересни, отколкото тия гадаенета като в крайна сметка и той няма как да предвижда цената краткосрочно.
Та който иска да му плаща, щом вижда стойност за себе си всичко е ок, а Пламен да е жив и здрав да пропагандира още, но не мисля, че ще издържи дълго да не коментира цената. Много е импулсивен.

Между другото да не са се скарали нещо с Божидар от клуба на инвеститора? В един от последните си клипове Пламен захапа клуба и коментиращите в него някакви потребители относно крипто. И каза, че там имало бая разбиращи от търговия, но да не се обаждали така смело за крипто както той не се обаждал за Али Баба. А последното знаете е препратка към Божидар защото той доста го хвалеше. И каза Али Баба може и да е супер, не мога да знам, но не се и обаждам. Отделно нали правеха веднъж два подкастри с Божидар и уж щеше да е всеки месец а изведнъж ни лук ял, ни лук мирисал...

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Да в крипто е от 2017та и тогава го е изиграл по доста грешен начин, това го е казвал много пъти. Всъщност и аз съм по същия начин
Само че за разлика от моя милост, който само си чакаше да спре да е на минус и вкарваше от време на време като за бог да прости по време на беъра, ония е наливал всичко квот изкара. А то не е било малко като контрактор тех лийд в Лондон, работил съм в лондонски компании като контрактор и знам г/д как върви заплащането и за прост кодер кат мен и за лийд позиции, и да не му е 5 цифрена сумата в паунди на месец се доближава. От там съдя, че наливайки такива цифри в ония момент няма как сега да не е с поне милионче в леджъра. Та от тая гледна точка, от гледна точка на заплатата дето си му върви, предполагам вече си върши всичко за 4 часа на ден и после си гледа криптото - еми колко да изкара от тубата и пейтриън на месец та да си заслужава. Виж ако е скъсаняк като Киро брейка да кажеш че е за парите
Той и за тениските разправяше, че почти всичко което изкара отива за заплата на момчето към когото го е аутсорснал сайта. Може и да съм наивен ама му вярвам, че тва са дейности дето ако не ги правиш от желание, трудно парите ще те мотивират щото не са много...
Иначе от към съдържание аз го харесвам защото ми е събрал и щогоде синтезирал новини и информация които иначе ще трябва да прекарам същото време да го правя сам. Обаче за да го направя сам ще трябва само това да правя, докато слушайки го него върша други неща. А видеата с цената са интересни защото и там събира туитове от ончейн аналисти, също от платени материали за които се е абонирал. И определено ще е полезно особено с напредването на бул пазара. Ще видим, може да се прежаля за ноември-декември да му го платя ако не намеря друг да го разделим...

Иначе от към съдържание аз го харесвам защото ми е събрал и щогоде синтезирал новини и информация които иначе ще трябва да прекарам същото време да го правя сам. Обаче за да го направя сам ще трябва само това да правя, докато слушайки го него върша други неща. А видеата с цената са интересни защото и там събира туитове от ончейн аналисти, също от платени материали за които се е абонирал. И определено ще е полезно особено с напредването на бул пазара. Ще видим, може да се прежаля за ноември-декември да му го платя ако не намеря друг да го разделим...