къща от дърво или от тухли?
Модератор: Общи модератори
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: къща от дърво или от тухли?
speeder88 написа:bum_bum написа:И аз мислех, че е някаква инвестиция и приличен старт в живота.. ама 2050-та няма да има бели хора, освен в София, Варна и Пловдив може би. Черните ще огладнеят и изнаглеят яко. Ще разбиват и крадат.. тогава имотите дори и в София не мисля, че ще имат същата стойност като сега.
Това според мен беше края на темата. Не е истина колко много истина има тук. Ако тенденциите се запазят след години и София няма да е това, което е в момента имам предвид, че и при нея ще започне упадък. Демографската криза е факт, а най-лошото е, че раждаемостта на "братята" е много по-висока от нашата според мен.
Ми не е края защото не дискутираме демографско-етнически проблеми.
Иначе погледа ви е доста песимистичен - не забравяйте ,че вече границите са отворени и дори и мангусите се ориентират към Европа малко или много. Тези които са тука рано или късно ще трябва да влизат в релси ако искат да живеят - образование, професия, 1-2 деца за да могат да ги гледат. Американците навремето са си мислили ,че имат същия проблем с негрите да не би да са се затрили
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
да ги гледат. Американците навремето са си мислили ,че имат същия проблем с негрите да не би да са се затрили
До 50 години Америка ще е черна .Преди 2 години за първи път броя родени бебета от бели американци е по малък от броя черни и латиноси

Като се има предвид че едните се множат с аритметична а другите в геометрична прогресия резултата е бяло малцинство .Това съотношение шепа бели и маса ниги в някои щати вече е налице от години .В такива щати традиционно кметове конгресмени и политици са черни а белите са малцинство.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Още една причина да искам истинска къща. Не утре да дойде манго с бензинопила и да ми вземе дневната да се грее 

bum_bum написа:Още една причина да искам истинска къща. Не утре да дойде манго с бензинопила и да ми вземе дневната да се грее
Абе те и тухли обичат да си берат ...
Jordana написа:да ги гледат. Американците навремето са си мислили ,че имат същия проблем с негрите да не би да са се затрили
До 50 години Америка ще е черна .Преди 2 години за първи път броя родени бебета от бели американци е по малък от броя черни и латиноси. като цяло за САЩ.
Като се има предвид че едните се множат с аритметична а другите в геометрична прогресия резултата е бяло малцинство .Това съотношение шепа бели и маса ниги в някои щати вече е налице от години .В такива щати традиционно кметове конгресмени и политици са черни а белите са малцинство.
А Канада ще е мюсюлманска държава. Тук приемат куцо, кьораво и сакато. Цяла Африка се изнесе насам. И все рязани. Жените им или са бременни, или бутат бебешка количка. Уроците от Косово не си ги учат и това е. Правете големи и здрави къщи, с много стай. Като дойде черната сган утре, да има къде да нанесе фамилията. Говоря серизоно. За пет дни в българия видях повече черни, отколкото през целия си живот преди това. Центъра се е напълнил и едва ли не, не спират трамвая, за да бият главите у земята пред халите. Бялата нация си отива, пък вие мислете за поколенията

http://www.youtube.com/watch?v=_GMW2xBqSfo
На някой може да не му харесва, но е факт.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
Дано да има по-малко пострадали хора при пожара. 140 души са посетили болницата след пожар в Норвегия. Дървените къщи се запалват една от друга. После ми говорете в каква къща искате да живеете. Като пламне комшията плюс вятър се предава на останалите къщи докато хората си спят, през нощта. Щом и пожарникарите не са могли да предотвратят пожара на около 20 къщи, значи доста силно са горяли.
http://www.nrk.no/sognogfjordane/storbr ... 1.11479807
вижте снимките и после пак ми кажете в каква къща искате да живеете! Помислете и за околните! Останали са само фундаментите от бетон и комините от тухли както виждате по снимките в норвежкият сайт.
Има и на български
http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B ... _c.30.html
вижте снимките и после пак ми кажете в каква къща искате да живеете! Помислете и за околните! Останали са само фундаментите от бетон и комините от тухли както виждате по снимките в норвежкият сайт.
Има и на български
http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B ... _c.30.html
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
thewolf написа:Дано да има по-малко пострадали хора при пожара. 140 души са посетили болницата след пожар в Норвегия. Дървените къщи се запалват една от друга. После ми говорете в каква къща искате да живеете. Като пламне комшията плюс вятър се предава на останалите къщи докато хората си спят, през нощта. Щом и пожарникарите не са могли да предотвратят пожара на около 20 къщи, значи доста силно са горяли.
.....Това направо като политическо изказване си беше - значи утре като някой си счупи джантата в дупка всички трябва да се качиме на уазки и вранглери.
И тухлените и бетонни къщи горят иначе нямаше да има пожарна, а пожара се предава по покривите които няма как да ги направиш от тухли. Вече в ЕУ и света има стандарти за пожаробезопасност които ако ще и сламена къща да строиш трябва да ги покриваш.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Хайде да добавим факта, че къщите са дървени, защото са културна ценност 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
И едно време ако са правили всичко от дървения че е по лесно сега нямаше да има ни една културна ценност.То ако е въпроса и в колиба от рециклирана пластмаса и картон може да живее съвременния човек.Стига да има някой да му втълпи че това е най доброто.Не това обаче е главното .В случая трябва да си зададем въпроса - защо или по скоро има ли смисъл да променяме традиционните материали и типове строителство в отделни региони ?
Защо дървенията да е добро за едни региони и лошо за други ? Ако някой реши да живее в дървена колиба на центъра на Париж примерно или Лондон ..е хубаво .Купува си парцел забива коловете и кове шпертплата.Ама не виждам защо трябва да трови съседите си че живеят в монолитни тухлени къщи около него ?
Защо дървенията да е добро за едни региони и лошо за други ? Ако някой реши да живее в дървена колиба на центъра на Париж примерно или Лондон ..е хубаво .Купува си парцел забива коловете и кове шпертплата.Ама не виждам защо трябва да трови съседите си че живеят в монолитни тухлени къщи около него ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Приживе дядо ми построи хубава масивна къща (плоча+тухли) с хубав двор, в квартал до гара "Искър" (София, за незапознатите) и през последните 20-30 години инвестира средства в нея колкото за 2-3 бр. двустайни апартамента в нелоши софийски квартали ...
Сега, в момента "пазарът" я "оценява" колкото двустаен в Х.Димитър!!!
Пиша това, за да си правите сметка всички тук пишещи къде инвестирате и дали ще има адекватна възвръщаемост, един ден ако решите да продавате!
Сега, в момента "пазарът" я "оценява" колкото двустаен в Х.Димитър!!!
Пиша това, за да си правите сметка всички тук пишещи къде инвестирате и дали ще има адекватна възвръщаемост, един ден ако решите да продавате!
Стига с тия пожари, стига с тия катастрофи. Апатраментът ми е застрахован (задължително е), кондото ни е застраховано (задължително е). Става пожар, изгаря всичко. Отивам на хотел (застраховката плаща) и след 3-4 месеца имам нов дом. Пламва покрив на монолитна къща (масово строителство) в България или където и да е. Изсипват 5-10м3 вода отгоре и го угасяват. Въпрос:
Какво правим с къщата?
(или поне с това, което е останало от нея)
Какво правим с къщата?
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:Стига с тия пожари, стига с тия катастрофи. Апатраментът ми е застрахован (задължително е), кондото ни е застраховано (задължително е). Става пожар, изгаря всичко. Отивам на хотел (застраховката плаща) и след 3-4 месеца имам нов дом. Пламва покрив на монолитна къща (масово строителство) в България или където и да е. Изсипват 5-10м3 вода отгоре и го угасяват. Въпрос:
Какво правим с къщата?
Е как какво бе? Праиме ремонт на съборетина - който като нерви а често и като пари излиза колкото една нова постройка а и същото време. После се надяваме все някога тая влага от 10те кубика вода да изчезне и с нея и "полезния" мухъл и миризма а също и от температурата да не е подал някъде железобетона и така , поне е монолитно ше ги завещаеме тия проблеми и на децата..
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Значи дървенията върви задължително в комплект със застраховка ? Или каквото там покрива тоталната щета ?
Аз не виждам проблем човек и в железен варел да живее пак да се застрахова .Примерно срещу удар от тунгуски метеорит. Виж ако застраховката на дървена колиба е задължителна в някои части на света а на монолитна тухлена къща не е ...ето това вече е проблем.
Аз не виждам проблем човек и в железен варел да живее пак да се застрахова .Примерно срещу удар от тунгуски метеорит. Виж ако застраховката на дървена колиба е задължителна в някои части на света а на монолитна тухлена къща не е ...ето това вече е проблем.

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Jordana написа:Значи дървенията върви задължително в комплект със застраховка ? Или каквото там покрива тоталната щета ?
може да отдъхнеш,застраховката е задължителна,в някои части на света,независимо от вида строеж