Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да се отмени ли забраната?

Да, искам да я отменят, за да може да се пуши.
30
7%
Не, така си е добре.
313
72%
Да се раздели отново на зони за пушачи/непушачи
76
18%
Все ми е тая.
14
3%

Общо гласове : 433
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?

Мнение от Jordana » 24 Окт 2013, 11:14

bmw maniqk ivo bmw написа:Проблема не е в пушачите а в производителите на цигари! Те много пари изкарват от производството на цигарите ама нищо не казвате за това. Защо не протестирате срешу това а?

Това не е вярно !
Цената на цигарите е формирана от 60% акциз !? Тютюнопроизводителите са последни по веригата.Държавата е най големия двуличник защото от една страна прибира парите от друга се прави че уж здравето на хората е важно ама дефакто нищо не прави и накрая се получава тая боза.
Настройването на едни социални групи срещу други не води до нищо.
Нищо не пречи да се направи регулацията по културен начин.
Направи цените на цигарите равни на европейските, заведенията където се пуши с вентилация ама истинска ,забранени до 18г посетители и само питейни заведения - барове където не се сервира храна.Нещата сами ще се наместят ако се спазва един разумен закон.А такива тотални забрани не водят до нищо - разберето го накрая че вредно или не хората имат право да посещават заведение само за пушачи щом си плащат цигарите респективно акциза и има заведения които предлагат условия за пушене в закрити помещения.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 Sport Line
Мечтае да кара: 458 Italia

Мнение от Jorata » 24 Окт 2013, 11:16

Ама той собственика за заведението си е у тях, бе колега. Ти и аз сме му гости там.
Ти и аз не можем да определяме вътре правилата - тях ги определя собственика. Ти и аз сме просто клиенти, които ползват това, което предлага собственика. Ако на мен или на теб не ни харесват условията, вътре, сме свободни да не влизаме. Ако вътре се слуша чалга, а аз не харесвам, просто не влизам. Ако се сервира китайско, а на мен не ми понася - просто не влизам. Ако се пикае в басейна - просто не влизам.
Същото е и с пушенето. Собсвеникът трябва да има право да определя кой тип клиенти иска да привлече - пушачи или непушачи, чалгари или метали, футболисти или баскетболисти ... това е. А в момента това право е отнето от предприемчивите българи. Държавата им казва - пушенето не е незаконно, но вие нямате право да създавате закрити заведения, където да идват свободни граждани и да практикуват тази законна дейност.
Държавта забранява нещо, което самата тя е разрешила. Това беше в комунизма.

Ама ти сериозно ли? :mhihi: :mhihi:
Аман от "предприемчивите българи" дето искат само да въртят синджира. Бос, до боса мила моя майнольо.

За персонала помисли ли, преди да изтропаш горното?
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 24 Окт 2013, 11:41

dimov_ написа:
Jorata написа:Като си си у вас, ако искаш може да си сереш в басейна и да си играеш на ВСВ с корабчета и подводници. :yes:

Ама той собственика за заведението си е у тях, бе колега. Ти и аз сме му гости там.
Ти и аз не можем да определяме вътре правилата - тях ги определя собственика. Ти и аз сме просто клиенти, които ползват това, което предлага собственика. Ако на мен или на теб не ни харесват условията, вътре, сме свободни да не влизаме. Ако вътре се слуша чалга, а аз не харесвам, просто не влизам. Ако се сервира китайско, а на мен не ми понася - просто не влизам. Ако се пикае в басейна - просто не влизам.
.....

Ако си данъчен, ако си от ХЕИ ... просто не влизай :mhihi: :mhihi:
Ти си у вас - ако искаш ще сервираш ментаците на мангал Киро, ако искаш ще продаваш 20 годишно аржентинско месо. :kuku: :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 24 Окт 2013, 12:13

Benedetto написа:
dimov_ написа:
Jorata написа:Като си си у вас, ако искаш може да си сереш в басейна и да си играеш на ВСВ с корабчета и подводници. :yes:

.....

Ако си данъчен, ако си от ХЕИ ... просто не влизай :mhihi: :mhihi:
Ти си у вас - ако искаш ще сервираш ментаците на мангал Киро, ако искаш ще продаваш 20 годишно аржентинско месо. :kuku: :kuku:

Хора, стига с тия глупости ... " ако продаваш наркотици, или ако вътре се организира бой с петли ... " и други подобни. Това са незаконни дейнсти и продукти.
Пак казвам: тютюнопушенето е законна дейност. Пушачите и непушачите са равни пред държавата и закона. Докато е така - щом може да се правят заведения за едните, трябва да може да се правят и заведения за другите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 24 Окт 2013, 12:16

Jorata написа:
Същото е и с пушенето. Собсвеникът трябва да има право да определя кой тип клиенти иска да привлече - пушачи или непушачи, чалгари или метали, футболисти или баскетболисти ... това е. А в момента това право е отнето от предприемчивите българи. Държавата им казва - пушенето не е незаконно, но вие нямате право да създавате закрити заведения, където да идват свободни граждани и да практикуват тази законна дейност.
Държавта забранява нещо, което самата тя е разрешила. Това беше в комунизма.

Ама ти сериозно ли? :mhihi: :mhihi:
Аман от "предприемчивите българи" дето искат само да въртят синджира. Бос, до боса мила моя майнольо.

За персонала помисли ли, преди да изтропаш горното?

Естествено ...
Персонала си е както навсякъде. Всеки сам си преценява вредната среда, която му предлага работодателя и си решава дали би искал да работи там. Също както са миньорите, работниците в леарни и химически заводи ... и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 Sport Line
Мечтае да кара: 458 Italia

Мнение от Jorata » 24 Окт 2013, 12:32

Кай чесНо. :mhihi: :mhihi:

Мисля, че спор е с теб е безпредметен. Ти за морални, социални норми и отговорности не си и чувал. Отръсете се малко от злободневието и се огледайте. Не всичко е пари и шано-далаверки. Андрешко е отрицателен герой.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 24 Окт 2013, 12:42

..тютюнопушенето е законна дейност.. ако си пълнолетен. Това означава - ако искаш в заведението да се пуши - никакви лица под 18 годишна възраст - ученици, тийнейджъри. Което ни води до - пушенето е разрешено след 22 часа.
Е па нека направят приравнят сервитьорите към миньорите - кафенце с цигарка - 10 кинта минимум :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 24 Окт 2013, 12:45

Benedetto написа:..тютюнопушенето е законна дейност.. ако си пълнолетен. Това означава - ако искаш в заведението да се пуши - никакви лица под 18 годишна възраст - ученици, тийнейджъри. Което ни води до - пушенето е разрешено след 22 часа.

Което ни води до - пушенето е разрешено по принцип. Което ни води до - пушенето е популярно сред малолетните.

Тоя филм е игран.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dimov_ » 24 Окт 2013, 13:02

Наистина спорът е безпредметен. Щом ще говорим за това кое е морално, кое е вредно и кое какво послание носи на поколенията ... Неща, които нямат нищо общо с въпроса законно или незаконно е дадено нещо.
Няма смисъл да се спори дали са вредни цигарите - да вредни са и са смъртоносни, според мен.
Лично аз наистина смятам, че са наркотик, и че е редно да бъдат забранени със закон.
Но към момента не са.
Така че трябва да може всеки един от нас да има право да отвори заведение, където да покани пушачите да ударят един фас и да пият две питиета. А всеки, който не му харесва това заведение е напълно свободен да не го посещава.
По същия начин всеки е редно да има право да отвори подобно заведение и да каже " Тук не се пуши " И който иска да пуши да отива другаде.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 24 Окт 2013, 13:37

Резултатите от анкетата нямат нужда от коментиране!
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Окт 2013, 14:24

Doberman_vas написа:Резултатите от анкетата нямат нужда от коментиране!

Пусни една анкета "да се легализира ли марихуаната" и ще видиш че повечето ще са "ЗА" легализирането...което веднага ще влезе в конфликт с тази анкета и да видим тогава какво ще кажеш за резултата какво говорел.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 24 Окт 2013, 14:32

Е.Димитров написа:

Пусни една анкета "да се легализира ли марихуаната" и ще видиш че повечето ще са "ЗА" легализирането...което веднага ще влезе в конфликт с тази анкета и да видим тогава какво ще кажеш за резултата какво говорел.

Как точно легализирането на канабис влиза в конфликт с тютюнопушене на закрито?

Даже пушещите марихуана се съобразяват най-много, понеже пушат предимно на открити места.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Окт 2013, 15:05

_galio_ написа:
Е.Димитров написа:

Даже пушещите марихуана се съобразяват най-много, понеже пушат предимно на открити места.

Понеже колегата казва че резултатите от тази анкета са красноречиви,тоест има в предвид че хората не желаят да се опушват,било вредно за здравето и тн. аргументи,но когато стане въпрос за нещо далеч по-вредно,пристрастяващо,анкетата ще има друг обрат,което ще компрометира идеята на тази анкета...
Както примерно да се разрешат състезанията с обикновени автомобили ,така наречените "гонки",самите гонки са опасни,но същите тези дето казват че цигарите са опасни и са гласували "против" ще гласуват "ЗА" гонките.
Ето нещо интересно,нека кажем че 200 човека са гласували против отпадането на забраната от морални,здравословни и други причини,в тоя ред на мисли,дали същите тези хора възприемат че щом автомобила им вдига да кажем 200,карат ли само според правилата,в населени места 50-60,извън 90 а по магистрала максимум 140...Не вярвам,а както знаем от автомобилни злополуки умират повече хора от колкото от тютюнопушене!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 24 Окт 2013, 15:14

Е.Димитров написа:Понеже колегата казва че резултатите от тази анкета са красноречиви,тоест има в предвид че хората не желаят да се опушват,било вредно за здравето и тн. аргументи,но когато стане въпрос за нещо далеч по-вредно,пристрастяващо,анкетата ще има друг обрат,което ще компрометира идеята на тази анкета...

Всъщност цигарите са по - пристрастяващи и значително по-вредни от канабиса. Казвам го от позицията на човек, който не е палил джойнт през живота си.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 24 Окт 2013, 15:23

Е.Димитров написа:
_galio_ написа:
Е.Димитров написа:

Понеже колегата казва че резултатите от тази анкета са красноречиви,тоест има в предвид че хората не желаят да се опушват,било вредно за здравето и тн. аргументи,но когато стане въпрос за нещо далеч по-вредно,пристрастяващо,анкетата ще има друг обрат,което ще компрометира идеята на тази анкета...
Както примерно да се разрешат състезанията с обикновени автомобили ,така наречените "гонки",самите гонки са опасни,но същите тези дето казват че цигарите са опасни и са гласували "против" ще гласуват "ЗА" гонките.
Ето нещо интересно,нека кажем че 200 човека са гласували против отпадането на забраната от морални,здравословни и други причини,в тоя ред на мисли,дали същите тези хора възприемат че щом автомобила им вдига да кажем 200,карат ли само според правилата,в населени места 50-60,извън 90 а по магистрала максимум 140...Не вярвам,а както знаем от автомобилни злополуки умират повече хора от колкото от тютюнопушене!

Точно това имам впредвид близо 80% желаят да се запази сегашният статут.
За канабиса не мисля, че ще е толкова красноречив резултата.
Много е важно какъв е форума - според мен тук за цигари и трева може да се използва като представителна извадка, обаче все пак това е бмв форум, много ясно че малко или много сме любители на да го наречем по-бързото шофиране :)
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата