Избор и покупка на КНО
Модератор: Общи модератори
Re: Избор и покупка на КНО
Доколкото разбрах, подава се заявление от кой ще го купуваш. Продавача подава и той заявление, че ще го продава на теб и така. Сделката става в Кос по местожителство на продавача.
Sent from my MI 3W using Tapatalk
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Сладур1 - го е казал, продавача и купувача отиват в КОС-а на продавача и се попълва една бланка, всичко става за 10 мин.
Здравейте,
От доста време се каня да отида да стрелям (за пръв път ще ми е
) и искам да попитам кое от двете стрелбища ще препоръчате, това на Герена или ВИП-а ?
След като прочетох темата май се насочих към H&K P30, дали го има на някое от двете стрелбища ? Ако не, то какво бихте препоръчали като за начинаещ, принципно искам оръжието да е 9мм.
От доста време се каня да отида да стрелям (за пръв път ще ми е

След като прочетох темата май се насочих към H&K P30, дали го има на някое от двете стрелбища ? Ако не, то какво бихте препоръчали като за начинаещ, принципно искам оръжието да е 9мм.
Герена е по-евтино, но вентилацията им е кофти и след 2 пълнителя започва да ти люти на очите.
Не Мы такие, Жизнь такая
stefanoff написа:Герена е по-евтино, но вентилацията им е кофти и след 2 пълнителя започва да ти люти на очите.
Като за първи път се съмнявам да стрелям кой знае колко, но благодаря ще го имам предвид . А относно разнообразието на оръжия кое от двете е по-добро?
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Във VIP-а няма HK P30. Има Глок 17, 19 някаква Берета и Desert Eagle.
А какви са цените. Първо стреляй с малък калибър. След това с голям. Колкото и да е, хващаш оръжие, има откат,адреналин,това-онова....
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
На Герена от 9мм има CZ Shadow, Glock 17,19, 17 с дълга цев; S&W M&P, Макаров.
Лично според мен ако не си стрелял преди започни с 5,5мм, докато свикнеш - хем са с евтини муниции, хем отката е по малък, повечето такива са изцяло метални и ще свикнеш с тежестта особено ако гърмиш по 100тина патрона без почивка и след това отивай на 9мм.
Не виждам смисъла да ходиш да стреляш само с един и същи пистолет ако не си стрелял преди. Пробвай всичко възможно, което имат даже пробвай и револверите в калибър 0,38.
Иначе цените на Герена с 30лв получаваш коридор за 1ч, 50 патрона 9х19(около 50ст на бр е цената), две мишени и пистолет по избор. 5,5мм мисля ,че бяха към 10ст на бр. и мога да ти кажа, че 50 патрона заминават бързо без да си даваш зор.
Лично според мен ако не си стрелял преди започни с 5,5мм, докато свикнеш - хем са с евтини муниции, хем отката е по малък, повечето такива са изцяло метални и ще свикнеш с тежестта особено ако гърмиш по 100тина патрона без почивка и след това отивай на 9мм.
Не виждам смисъла да ходиш да стреляш само с един и същи пистолет ако не си стрелял преди. Пробвай всичко възможно, което имат даже пробвай и револверите в калибър 0,38.
Иначе цените на Герена с 30лв получаваш коридор за 1ч, 50 патрона 9х19(около 50ст на бр е цената), две мишени и пистолет по избор. 5,5мм мисля ,че бяха към 10ст на бр. и мога да ти кажа, че 50 патрона заминават бързо без да си даваш зор.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Има стрелбище и в Красна поляна,но не го препоръчвам,мишените се сменят ръчно
С малокалибрения няма емоция ,ако и наистина да са му евтини боеприпасите.

С малокалибрения няма емоция ,ако и наистина да са му евтини боеприпасите.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Не е ли малко множко за изпита, мишената да е на 25 метра, стрелба с макаров. Вадиш си разрешително за самоохраняване, отбрана е до 7 метра. А искат да уцеля мишена на 25 метра и то с макаров. Вярно, че един път съм стрелял досега с пистолет, вкарах няколко в мишената, но после какво ми стана, нито едно попадение...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Като го карах моя 2004-та в Академията не беше на 25м определено
, тогава виждах повече, но все пак 25м за КНО е несериозно.

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Ами човека дето води курса каза, че полицаите се обучавали на 5 и 10 метра.... Явно обикновените граждани сме по-големи специалисти или полицаите могат да си стрелят на поразия....
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Избор и покупка на КНО
какво се брои за уцелена мишена... в най-външния кръг ли да вкараш... ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
в най-външния кръг се брои уцелена. защо да е с макаров задължително стрелбата или по местоживеене има нещо специфично? нищо трудно не е изпита като нормативи за покриване. успех на кандидатите и единствено за 10-ки по стрелбищата да ползвате оръжието! 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Сладур1 написа:Не е ли малко множко за изпита, мишената да е на 25 метра, стрелба с макаров. Вадиш си разрешително за самоохраняване, отбрана е до 7 метра. А искат да уцеля мишена на 25 метра и то с макаров. Вярно, че един път съм стрелял досега с пистолет, вкарах няколко в мишената, но после какво ми стана, нито едно попадение...
И на нас така ни казваха, но на изпита бяхме на 15м(точно поради причината, която изтъкваш) с Глок 19 и 17, иначе ако Макарова с който стреляш не бие на някъде няма никакви проблеми да групира в 20-25см на 25м, поне аз не го намерих за трудно, а преди курса не бях хващал оръжие. После на изпита идеята не е да си в 10ката, а да улучиш мишената(в кръговете не извън тях) и то не е задължително всички изстрели да са в нея. Не помня колко попадения трябваше да имаш от 5те патрона, които ти дават дали не беше достатъчно и 1, но не съм сигурен. Отделно от това имаш 1 минута за 5 изстрела, никой не те кара да бързаш.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.