Купихте ли си винетка?
Модератор: Общи модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Купихте ли си винетка?
Направете в анкетата взимам си под наем 

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Т'ва от фейса, иначе е пълно мъртвило и тишина
Edit. Делото за повишаване цените на винетките във ВАС бе отложено. Следващото заседание по него ще е през май 2016 г. Това реши днес Върховният административен съд (ВАС).

Какво се случи днес с делото за винетките? Нямаше нито една медия..
Интересно е как национално важен въпрос относно новите цени на винетките не представлява интерес за водещите медии. Какво се случи днес накратко:
- Все повече се увеличава броя на жалбоподателите , които се включват в делото.
- Защитниците представиха абсолютно несериозни доказателства за публикуването им във време определено от закона. Според тях един обикновен ПРИНТ на лист А4, без дата и без електронен подпис е доказателство , че обявлението е било качено в срок?
- Именно поради тази причина и липса на реални доказателства, че е спазен законовия срок за обяваване на новата цена , то делото върви към спечелване и обявяване на новата цена за незаконна. Назначена е експертиза, която да определи възможно ли е документът за публикацията да бъде манипулиран като дата .От разпитан свидетел на Министерство на Регионалното Развитие стана ясно, че всяка публикация може да бъде изтривана, качвана и променяна без да се записва , кога се извършва това. Съотвено може да се качи документ на дата 01.01.2016 и да бъде заведен, като качен на 01.01.2015 .. Това е в пряко нарушаване на правилата за обнародване на нова цена на държавни ценни книжа.
Друго доказателство към делото от страна на защитниците било лошото състояние на пътищата, което съдът отхвърли като доказателство. То въобще не е предмет на делото. Но въпреки това да ви запознаем с инфомацията в документа . Според него над 47% от пътната мрежа била в отлично състояние, 32% в средно и едва 21% в ЛОШО ???
Edit. Делото за повишаване цените на винетките във ВАС бе отложено. Следващото заседание по него ще е през май 2016 г. Това реши днес Върховният административен съд (ВАС).

Ubi dubium, ibi libertas
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
hell's angel написа:Edit. Делото за повишаване цените на винетките във ВАС бе отложено. Следващото заседание по него ще е през май 2016 г. Това реши днес Върховният административен съд (ВАС).![]()
Т.е. откровенно го забавят. Не разбирам, защо нещо което е национален интерес, е нужно да се бави толкова много.

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Купих си вече втората.. Надявам се да ми е последна..
Интересното е, че още не съм излизал извън София, освен до Вакарел и Пловдив, където си продадох старата кола..
Интересното е, че още не съм излизал извън София, освен до Вакарел и Пловдив, където си продадох старата кола..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
И аз във фамилията имам 3 годишни винетки от 2 месеца, може да ме поздравите с милионерче 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
http://news.data.bg/2/bulgaria/743005/% ... 0%B7%D0%B0
Добре, че не съм си купил винетка щом отпада за между селските пътища.

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Silverlight написа:http://news.data.bg/2/bulgaria/743005/%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%82_%D0%B7%D0%B0
Гуц гуц се мазни, тече лойта, от жегите сигурно !

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
темата е за купихте ли си винетка?..ама как е тръгнало може да отворим нова-купихте ли си билетче? 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Баси тъпото, трябва да си купувам винетка
Тъпото в случая е, че трябва да купя винетка за кола, която се кара не повече от 3000 километра на година (колата е на жената) и то предимно се ходи до Гърция на почивка (на тая кола даже и сменям маслото на 3000 километра, защото нали трябва да се сменя на година, за хората от оторизираният сервиз, където сменям маслото съм им като атракция, казват че двигателя е като нов
)
Нямаше да е такъв проблем с тези винетки и тази цена, ако важеха за година, от дата до дата, ама шибаняците алчни, а народа (включително и аз разбира се) тъп.

Тъпото в случая е, че трябва да купя винетка за кола, която се кара не повече от 3000 километра на година (колата е на жената) и то предимно се ходи до Гърция на почивка (на тая кола даже и сменям маслото на 3000 километра, защото нали трябва да се сменя на година, за хората от оторизираният сервиз, където сменям маслото съм им като атракция, казват че двигателя е като нов

Нямаше да е такъв проблем с тези винетки и тази цена, ако важеха за година, от дата до дата, ама шибаняците алчни, а народа (включително и аз разбира се) тъп.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Баси тъпото, трябва да си купувам винетка![]()
Тъпото в случая е, че трябва да купя винетка за кола, която се кара не повече от 3000 километра на година (колата е на жената) и то предимно се ходи до Гърция на почивка (на тая кола даже и сменям маслото на 3000 километра, защото нали трябва да се сменя на година, за хората от оторизираният сервиз, където сменям маслото съм им като атракция, казват че двигателя е като нов)
купи си месечна.
Докато не изкарат дневна, все ще сме прецакани
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Doberman_vas написа:Е.Димитров написа:Баси тъпото, трябва да си купувам винетка![]()
Тъпото в случая е, че трябва да купя винетка за кола, която се кара не повече от 3000 километра на година (колата е на жената) и то предимно се ходи до Гърция на почивка (на тая кола даже и сменям маслото на 3000 километра, защото нали трябва да се сменя на година, за хората от оторизираният сервиз, където сменям маслото съм им като атракция, казват че двигателя е като нов)
купи си месечна.
Докато не изкарат дневна, все ще сме прецакани
Да, и аз първо така помислих, но започнах да правя сметки и не се получиха нещата, очевидно и ка**тите, дето са определили тези неадекватни цени (неадекватни цени, защото няма никаква математическа зависимост между цената на годишна винетка, разделена на месеци и дни, и съпоставена със седмична и месечна)
Примерно, сега ще се разкарам до Турция за няколко дена, но другият месец имам резервация за Гърция, обаче дните се разминават и трябва пак да взема месечна, като двете стигат до края на Юли, началото на Август, където пък се налага за Август да взема още една, заради прибежките до морето с личната кола и ей ти ги 90 лева с риск да не ми стигнат...

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Следващият въпрос, който можем да си зададем няма да ме учуди ако е: "Купихте ли си въжета за бесилката или Боце-Тиквата ще ни ги отпусне безплатно".
Направо бях смразен от написаното от видни форумни драскачи как с кеф гласували за затъналия до гуша в корупционни схеми бургаски кмет защото видите ли предишния нищо не бил свършил, а сегашният може да ни краде още по-жестоко, но на мен ми е добре и му се радвам, като бебе на играчка-залъгалка.

Направо бях смразен от написаното от видни форумни драскачи как с кеф гласували за затъналия до гуша в корупционни схеми бургаски кмет защото видите ли предишния нищо не бил свършил, а сегашният може да ни краде още по-жестоко, но на мен ми е добре и му се радвам, като бебе на играчка-залъгалка.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ако пък от бургаския кмет се оплачете, не знам с какви очи 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Абе за мотоциклетите няма ли да има винетка ? Що само едни да плащат , а другите да гледат сеир ? Може да е на половина , все пак са на 2 а не на 4 колела - 50 лв примерно годишна . Така пътищата ще се оправят по-бързо , дупките ще се запушват по-бързо и всичко ще е ОК .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...