Formula 1 Сезон 2017 - нова надежда
Модератор: Общи модератори
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Re: Formula 1 Сезон 2017 - нова надежда
Don_Diego написа:bmw maniqk ivo bmw написа:Ех като почнете да се правите на по-знаещи от хора дето това им е работата![]()
Не веднъж са показвали двоен аршин при отсъжданията си
Какъв двоен аришин като всяко състезание са различни хората дето отсъждат

Различни хора, но един "началник" имат.
Шампионата от доста време е режисиран. Като под режисиран имам предвид, че не се дава възможност някой да се откъсне напред и по възможност титлата се решава в последното състезание. Това не винаги е възможно, но в настоящата ситуация имат доста лостове в ръцете си.
Пристрастни отсъждания в полза на някого няма, но има отсъждания в посока "дай да не санкционираме претендент за титлата, за да не се откъсне другият напред".
Към това можем да добавим и сивите зони от правилата които не се затварят напълно веднага, както и избора на смеси за отделните състезания. Горенето на масло можеха да го прекратят още в началото, но щяха съвсем да осакатят Мерцедес, за това пипат леко и не се ангажират с това кога ще дойдат по-строгите мерки. Сигурен съм, че ако Мерцедес продължават да правят по-големи крачки от Ферари и се окажем с баланс на силите подобен на миналогодишния, още преди края на сезона ще видим по-строги правила за разхода на масло.Ако балансът на силите се запази ще ограничат разхода от следващата година.
Фетел също им е удобен в момента тъй като виси на 3 точки от това да му бъде забранено да кара в едно състезание. Ако води с много и се издъни подобно на това в Баку, няма да се колебаят да го порежат, ако битката е оспорвана или Хамилтън дръпне напред никой няма да посмее да го накаже с 3 точки от лиценза дори да торпилира пак някого.
Шампионата от доста време е режисиран. Като под режисиран имам предвид, че не се дава възможност някой да се откъсне напред и по възможност титлата се решава в последното състезание. Това не винаги е възможно, но в настоящата ситуация имат доста лостове в ръцете си.
Пристрастни отсъждания в полза на някого няма, но има отсъждания в посока "дай да не санкционираме претендент за титлата, за да не се откъсне другият напред".
Към това можем да добавим и сивите зони от правилата които не се затварят напълно веднага, както и избора на смеси за отделните състезания. Горенето на масло можеха да го прекратят още в началото, но щяха съвсем да осакатят Мерцедес, за това пипат леко и не се ангажират с това кога ще дойдат по-строгите мерки. Сигурен съм, че ако Мерцедес продължават да правят по-големи крачки от Ферари и се окажем с баланс на силите подобен на миналогодишния, още преди края на сезона ще видим по-строги правила за разхода на масло.Ако балансът на силите се запази ще ограничат разхода от следващата година.
Фетел също им е удобен в момента тъй като виси на 3 точки от това да му бъде забранено да кара в едно състезание. Ако води с много и се издъни подобно на това в Баку, няма да се колебаят да го порежат, ако битката е оспорвана или Хамилтън дръпне напред никой няма да посмее да го накаже с 3 точки от лиценза дори да торпилира пак някого.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Състезанието беше много интересно, за жалост пак Ферари го издухаха.
Това с break check-а си е гадна работа. Правил съм го в картинга, както и на мен са ми го правили, ефективно е, ама е гадно за тоя отзад
Иначе Фетел не реагира правилно, макар че ако не си агресивен си приключил в моторспорта. Винаги трябва да си една крачка над правилата, иначе ставаш Нико Розберг (ама на него му върза за титла, макар че никой няма да си го спомня след 3 години).
Смятам че си беше нарочно удрянето от страна на Фетел отстрани, но Аривабене му се накара стабилно на червения флаг и гледа да не каже нищо.
Хамилтън е добър карач, но си прави мръсни номера, което е супер неспортсменско, но това е начина да влияеш на другите....
Смятам че нямаше да накажат Фетел с 10 сек. ако не беше спрял Хам в бокса 100%. Наистина твърде очевидно стана това с влиянието върху изхода, но така хем наказание да са доволни другите, хем не влияят на изхода, win win...
Това с break check-а си е гадна работа. Правил съм го в картинга, както и на мен са ми го правили, ефективно е, ама е гадно за тоя отзад

Иначе Фетел не реагира правилно, макар че ако не си агресивен си приключил в моторспорта. Винаги трябва да си една крачка над правилата, иначе ставаш Нико Розберг (ама на него му върза за титла, макар че никой няма да си го спомня след 3 години).
Смятам че си беше нарочно удрянето от страна на Фетел отстрани, но Аривабене му се накара стабилно на червения флаг и гледа да не каже нищо.
Хамилтън е добър карач, но си прави мръсни номера, което е супер неспортсменско, но това е начина да влияеш на другите....
Смятам че нямаше да накажат Фетел с 10 сек. ако не беше спрял Хам в бокса 100%. Наистина твърде очевидно стана това с влиянието върху изхода, но така хем наказание да са доволни другите, хем не влияят на изхода, win win...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
http://clubs1.bg/novina.php?n=42126&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Без допълнително наказание за Фетел.
Без допълнително наказание за Фетел.

То оставаше и да го накажат на връх рождения му ден
Още в състезанието стана ясно, че не искат да влиаят върху шампионата въпреки деиствията и на двамата. За мен разумното беше Фетел аут от поне 3 състезания и някое по-солено наказание за Черньото да спре да прави циганските си номерца.
Време е вече и да спрат кранчето на Мерцедес с маслото, че омръзна да печелят всяка клалификация.

Още в състезанието стана ясно, че не искат да влиаят върху шампионата въпреки деиствията и на двамата. За мен разумното беше Фетел аут от поне 3 състезания и някое по-солено наказание за Черньото да спре да прави циганските си номерца.
Време е вече и да спрат кранчето на Мерцедес с маслото, че омръзна да печелят всяка клалификация.
Алонсо със старата задвижваща система(новата се предаде
) е по-бърз от Вандорн с 0,200, той е с новата система
.
Прогресът е огромен!

Прогресът е огромен!
Браво на Ферари от видяното очаквам много добро темпо в състезанието, интересно ще ми е и Мерцедеса на Хамилтън как ще се държи, когато отпред има коли и съответно доста топъл входящ въздух. Хондите са просто безнадежден случай .. или по-скоро са за друга серия .. 

ФИА за пореден път се оплетоха в лъжите си.
В състезанието бях сигурен че ситуация с потенциален фалстарт е бързо и лесно разрешима и не се усъмних когато не наказаха Ботас.
До днес и това изявление:
"Валтери Ботас се е разминал с наказание за фалстарт в Гран при на Австрия, защото неговото движение напред преди изгасването на светлините е било в рамките на отпускания толеранс от ФИА, обявиха от федерацията. ....."
http://clubs1.bg/news/bottas-se-razmina ... -fia-42188
Някой беше пуснал клип на slow motion:
https://www.youtube.com/watch?v=eYzquTHpa-Q
Ако Фетел не се откъсваше напред в шампионата и Люис не стартираше 8ми тоя "толеранс" дали нямаше силно да го редуцират и Ботас да отнесе наказание?
П.С. Навремето имаше един "играч" в БГ драгрейсинга който тръгваше на жълто, но колата минаваше линията за отчитане на зелено и фалстартовете му се разминаваха.
В състезанието бях сигурен че ситуация с потенциален фалстарт е бързо и лесно разрешима и не се усъмних когато не наказаха Ботас.
До днес и това изявление:
"Валтери Ботас се е разминал с наказание за фалстарт в Гран при на Австрия, защото неговото движение напред преди изгасването на светлините е било в рамките на отпускания толеранс от ФИА, обявиха от федерацията. ....."
http://clubs1.bg/news/bottas-se-razmina ... -fia-42188

Някой беше пуснал клип на slow motion:
https://www.youtube.com/watch?v=eYzquTHpa-Q
Ако Фетел не се откъсваше напред в шампионата и Люис не стартираше 8ми тоя "толеранс" дали нямаше силно да го редуцират и Ботас да отнесе наказание?
П.С. Навремето имаше един "играч" в БГ драгрейсинга който тръгваше на жълто, но колата минаваше линията за отчитане на зелено и фалстартовете му се разминаваха.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
TheDriver написа:ФИА за пореден път се оплетоха в лъжите си.
........
Иска ми се да вярвам ,че всичко със старта е наистина по правилата и точно така както официално обявяват от ФИА. Отдавам страхотния старт на Ботас с чист късмет след поет риск ,което си е част от играта. Най-малкото няма официален протест от страна на Ферари или от други отбори след състезанието,което показва ,че имат доверие на системата за стартиране .
Нотката на съмението в мен е единствено ,че за първи път чувам за такъв "толеранс" при стартиране за "донастройка" на съединителя ,но явно съществува ...
Иначе състезанието се разви спокойно от гледна точка на натрупаното напрежение след Баку и същественото за мен е ,че преднината на Фетел спрямо Х......н нараства,макар и с малко. Жалко ,че Райконен не успя да задържи по-дълго Ботас след себе си и в последствие разликата му с Фетел да се стопи по-рано,но квото такова ...
Продължаваме напред ,както беше казал г-н Пулев

plradev написа:TheDriver написа:ФИА за пореден път се оплетоха в лъжите си.
........
Жалко ,че Райконен не успя да задържи по-дълго Ботас след себе си и в последствие разликата му с Фетел да се стопи по-рано,но квото такова ...
Продължаваме напред ,както беше казал г-н Пулев
Приложиха това което Мерцедес направиха в Барселона, но Райконен не успя да се справи. За пореден път няма никаква представа как да изпълни инструкция от бокса за настройка на контролерите по волана. Формулата вече е друга и трябва да се отделя внимание да се заучават тези менюта.
Страхотно състезание се получи чисто в стратегически план, Мерцовете бяха бързи с ултрасоф, а Ферари със суперсофта, но за съжаление Кими не успя да изпълни стратегията и да забави Ботас поне още 3-4 обиколки ами още на 1вата се предаде
Не е за тоя отбор още повече и с амбиции да печелят шампионата, вижда се че във всяко състезание огелпва нещо. Тая обиколка за която говореше Себ след състезанието щеше да дойде точно от Кими, но уви
Затвърди ми се и твърдението, че Мерцедес за момента се държат единствено и само на тоя прословут клалификационен режим, който им дава право винаги да стартират от първите места, застанат ли зад някоя по-прилична кола и са до там. Дано новия мотор на Ферари успее да навакса това предимство, което имат Мерцедесите в клалификациите

Затвърди ми се и твърдението, че Мерцедес за момента се държат единствено и само на тоя прословут клалификационен режим, който им дава право винаги да стартират от първите места, застанат ли зад някоя по-прилична кола и са до там. Дано новия мотор на Ферари успее да навакса това предимство, което имат Мерцедесите в клалификациите

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
don_gori написа:Страхотно състезание се получи чисто в стратегически план, Мерцовете бяха бързи с ултрасоф, а Ферари със суперсофта, но за съжаление Кими не успя да изпълни стратегията и да забави Ботас поне още 3-4 обиколки ами още на 1вата се предадеНе е за тоя отбор още повече и с амбиции да печелят шампионата, вижда се че във всяко състезание огелпва нещо. Тая обиколка за която говореше Себ след състезанието щеше да дойде точно от Кими, но уви
![]()
Кими не бил за този отбор.

don_gori написа:Затвърди ми се и твърдението, че Мерцедес за момента се държат единствено и само на тоя прословут клалификационен режим, който им дава право винаги да стартират от първите места, застанат ли зад някоя по-прилична кола и са до там.
И как го разбра това като Хамилтън изпревари с лекота Кими с по-прилична кола?

Кими е на възраст вече очевадно е, че няма темпото на по-младите пилоти като Фетел, Хамилтън и Ботас. То е и очеизвадно на клалификациите и в състезанията.
За Мерцедес имах предвид, че ако колата им не печелеше постоянно полпозишъни ами тръгваха от 2ра 3та 4та редица ситуацията щеше да е коренно различна.
И нещо не си спомням ама в последното състезание не видях Хамилтън да изпреварва на пистата Райконен, просто финландеца спря в бокса и Хамилтън го мина с позиция. Ако говориш за Ботас то изпреварването му над Кими се дължеше на грешка на финландеца след излизането от завоя към 2рата права с drs. Поне аз така ги видях нещата
За Мерцедес имах предвид, че ако колата им не печелеше постоянно полпозишъни ами тръгваха от 2ра 3та 4та редица ситуацията щеше да е коренно различна.
И нещо не си спомням ама в последното състезание не видях Хамилтън да изпреварва на пистата Райконен, просто финландеца спря в бокса и Хамилтън го мина с позиция. Ако говориш за Ботас то изпреварването му над Кими се дължеше на грешка на финландеца след излизането от завоя към 2рата права с drs. Поне аз така ги видях нещата

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
За мен му липсва агресията на Кими вече. Примерно Грожан, Верстапен и тн. бъкат с агресия при карането (не говоря за опасни изпреварвания, а да натискат здраво), нон стоп псуват, хвърлят волани, горят в състезанието. Газ се дава, колата се кара на ръба нон стоп - а Кими по-скоро се вози. Добре го прави, но се вози 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
don_gori написа:Кими е на възраст вече очевадно е, че няма темпото на по-младите пилоти като Фетел, Хамилтън и Ботас. То е и очеизвадно на клалификациите и в състезанията.
Имаше изпреварване на Кими от Хамилтън, но явно не си го видял или нещо бъркаш пилота.

Boyadjiev написа:За мен му липсва агресията на Кими вече. Примерно Грожан, Верстапен и тн. бъкат с агресия при карането (не говоря за опасни изпреварвания, а да натискат здраво), нон стоп псуват, хвърлят волани, горят в състезанието. Газ се дава, колата се кара на ръба нон стоп - а Кими по-скоро се вози. Добре го прави, но се вози
Грожан ако го вземат във Ферари вместо Кими от 2018-та аз ще съм доволен