Къде бихте живяли?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

?

с 5000 лв заплата в София
68
52%
с 2000 лв заплата във Видин/Русе
8
6%
с 3000 лв заплата в Пловдив/Варна
56
42%

Общо гласове : 132

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Къде бихте живяли?

Мнение от Bogat-Beden » 15 Авг 2020, 0:34

за бачкане беше нещо Н1 ли беше, не помня.. с опция за удължаване
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 15 Авг 2020, 10:12

E, 27 не е нищо, като възраст. Със сигурност не са те отрязали заради възрастта де, нещо друго не им е харесало. Те си имат някаква май точкова система и те валидират по нея. Очилаткото е прост чиновник, няма право да те реже щото не те е харесал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 15 Авг 2020, 11:02

Момци, скоро трябва да настаняваме една млада девойка някъде в Пловдив, та ще търсим нещо като двустаен под наем. Въпросът е кои квартали да се избягват и как стои въпросът с паркиране, зони? Не се съобразяваме с университет от към локация.
Благодаря ви.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Авг 2020, 11:40

Виж къде са циганските махали - Столипиново, Шекер Махала, Аджасан махала. От там далече. Синя зона има само в центъра + 1 булевард в северната част. Аз гласувам за Смирненски - най-зеленият квартал, в повечето части няма сериозен проблем с паркирането. Почти отвсякъде си на пешеходно разстояние до Гребната база, един от най-печелившите молове в България е там, центъра не е далече, бързо се излиза от града. Ако се съобразява с дискотеки обаче - Тракия или Каменица да търси.

За виза режат за всичко. Като студент имах съквартирант, който имал акт като ученик за нарушаване на общественият ред (сбили се в дивия северозапад) и директна резачка. Направо си му казали, че заради това го режат директно.
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 15 Авг 2020, 14:25

Трябваше да кажа, че съм активист на бляк ляйфс метар и сигурно щях да мина метАр :lol: :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Авг 2020, 14:39

В администрацията на Буш, едва ли :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 15 Авг 2020, 15:02

Бе може за абсолютно нищо, без всякаква причина да откажат, може и за нещо което никой не подозира. На неше приятелско семейство сина им беше идвал в продължение на 3-4 години всяко лято на бригади без абсолютно никакви нарушения, никога не е просрочвал престоя си, плащал си е данъците, декларирал е винаги какви пари пренася. И в един момент печели от лотарията зелена карта, като на интервюто където почти 99.99% се минава му отказват виза. Обяснението им е че имат данни, че при предишните му връщания от щатите е пренасял пари на хора занимаващи се с скимиране и източване на кредитни и дебитни карти.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 15 Авг 2020, 15:32

Само за едно много ме е яд, че никогиш нема да видим еЛеЙ :ranting:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Авг 2020, 16:09

peshehodetz написа:Бе може за абсолютно нищо, без всякаква причина да откажат, може и за нещо което никой не подозира. На неше приятелско семейство сина им беше идвал в продължение на 3-4 години всяко лято на бригади без абсолютно никакви нарушения, никога не е просрочвал престоя си, плащал си е данъците, декларирал е винаги какви пари пренася. И в един момент печели от лотарията зелена карта, като на интервюто където почти 99.99% се минава му отказват виза. Обяснението им е че имат данни, че при предишните му връщания от щатите е пренасял пари на хора занимаващи се с скимиране и източване на кредитни и дебитни карти.

В интерес на истината скимирането е национален спорт на бригадирите- особено тези на Кейп-а. Аз всяка година ходя на ваканция там лятото и всяка година като по часовник ми клонират картата и почвст едни покупки (ама ги виждам, че са измекяри по това което купуват) и трябва да се разправям с банката. Така че, въобще не де учудвам ако младежа е бръмчал на карти....
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 15 Авг 2020, 16:31

Bogat-Beden написа:Само за едно много ме е яд, че никогиш нема да видим еЛеЙ :ranting:

Толко, ако ти е мерак - туристическа виза. Издава се веднъж и важи 10г.(или първо беше за 1 и после при подновяване ти я правят за 10) За 1 календарна година можеш да стоиш мисля че до 90 дни и естествено можеш само да харчиш пари, не и да печелиш/работиш :mhihi:
На мен ми е мерак да направя един coast-to-coast с кола. Тръгваш от Бостън, надоле по източното крабрежие, после по южните щати и после по западния бряг, даже може до Ванкувър, като крайна точка. Обаче както и да го смятам, дори и в най-мизерния вариант, с малка хюндайка под наем и нощувки на непретенциозни места си минаваш 10к лв., като стой та гледай. Варианта с нормален седан с размерите на 5-ца/Е класа, нощувка в хубави хотели и т.н. сигурно и 20к. няма да стигнат. Отделно, че ако не минаваш транзит всеки щат и не въртиш всеки ден по 500-600км. ще трябват 2-3 месеца да минеш и разгледаш всичко, като хората :confused:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 15 Авг 2020, 16:39

madafaka_donkele написа:туристическа виза. Издава се веднъж и важи 10г.(или първо беше за 1 и после при подновяване ти я правят за 10)

По принцип е така. Ама няма рецепта.

Имам туристическа под 18.
На 18 отказ за туристическа.
После две бригади без драми.
И последно туристическа - 6м.
След толкова ходения очаквах да дадат 10г ама ...
Не че ми дремеше, ама странно.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 15 Авг 2020, 17:43

K_Ilkov написа:..

да не си им бутал 20тодоларки у дОкоментите за визата :lol:
Абе к'во ми се пра'ат на строги с тоя контрол, ако и вътрешният им беше такъв, нямаше да им пламти държавата сега :dunno:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 15 Авг 2020, 22:09

Имат си некви опорни точки тия бастуни.

Като бях на бригада доста южноамериканци имаше.
С дълги визи, работни или туристически.
Голяма част бяха с криминално минало в Перу, Боливия и тн.

Може да спекулираме защо и как ни пускат или не, но не сме им топ приоритет май.

Отказа ми беше с основание - не сте женен, нямате собственост, нямате деца - нищо не ви задържа в България. Аз му казах на оня зад стъклото, че не е реално да се очаква на 18г да имам. След 2г ме пуснаха на бригада по каналния ред.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 16 Авг 2020, 7:16

TNT написа:Виж къде са циганските махали - Столипиново, Шекер Махала, Аджасан махала. От там далече. Синя зона има само в центъра + 1 булевард в северната част. Аз гласувам за Смирненски - най-зеленият квартал, в повечето части няма сериозен проблем с паркирането. Почти отвсякъде си на пешеходно разстояние до Гребната база, един от най-печелившите молове в България е там, центъра не е далече, бързо се излиза от града. Ако се съобразява с дискотеки обаче - Тракия или Каменица да търси.

Мерси.
Ако някой друг се сети още кои квартали е хубаво да се избягват - да сподели, ще съм благодарен.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 16 Авг 2020, 10:11

TNT написа:За виза режат за всичко.

Не е вярно :mhihi: Зная от личен опит с изкарването два пъти на 10 годишна B1/B2 бизнес виза за последните 15 години :bchug:
Особено в последно време. Важното е да отметнеш и опишеш всичко във формуляра за визата, и да не криеш нищо ;)
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата