Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: Икономическата криза 2020
Аз пък се чудя коя валута е удачна да си обърнеш част от парите в нея?
Въпреки ситуацията си мисля, че доларът все още е по-удачен вариант от еврото, но спорим тук с един познат, който мисли да обръща доларите в евра пък.
Аз не съм убеден много в стабилността на евро-то в бъдеще.
Въпреки ситуацията си мисля, че доларът все още е по-удачен вариант от еврото, но спорим тук с един познат, който мисли да обръща доларите в евра пък.
Аз не съм убеден много в стабилността на евро-то в бъдеще.

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
80% сами ми в евро, но не в банка. Остатъка е в БГ банка ако се наложи някой спешен харч.
Не съм финансист, но в момента залагам да ми стоят като свободен капитал, но незнам и до кога
.
Да купуваш движими имущества изобщо (коли и тн.), не!
Единствено, ако някой не е на зор и продава нещо което е поне 50% под пазараната му цена.
Не съм финансист, но в момента залагам да ми стоят като свободен капитал, но незнам и до кога

Да купуваш движими имущества изобщо (коли и тн.), не!
Единствено, ако някой не е на зор и продава нещо което е поне 50% под пазараната му цена.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Доколкото става ясно в "Бурканбанк" 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Tenata написа:
Сега покрай толкова затворени бизнеси,оферти ще има със сигурност!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
.
Последна промяна ildivvy на 25 Мар 2020, 20:59, променена общо 1 път
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
sobiss написа:Доколкото става ясно в "Бурканбанк"
Кеш не държа, “буркана” за сега е Банката.
Платформи с ликвидност!
Но, да не разваляме темата

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
don_gori написа:Я да попитам и аз като стана въпрос за инвестиции, редно ли е в този момент да инвестирам едни 2-30к в един 5-6 годишен план за възвращаемост. И как е по-добре да стане финансирането от джоба или посредством банка, т.е. кредит ?
Само да не е Исторически парк...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
При нас в България както обикновено всеки ще се спасява сам.
Четох в Гърция дават по 800 евро на месец на човек (ако е бил освободен от работа) и ако се наложи ще се дават 2-3 месеца тези пари.
Дават 25 000 евро без никаква лихва на всички клатещи се бизнеси и обмисляли ДАЛИ тези пари да се дадат безвъзмездно на фирмите.
В Турция преди седмица като пламна и там вируса , обявиха че вдигат пенсиите и минималната заплата от 1300 на 1500 лири.
На всички освободени от работа дават също 1500 лири на месец.
На всички новопристигнали от район със заболели ДИРЕКТНО те посрещат и те изолират ,настаняват в общежитие , имаш чиста и топла стая , носят ти топла храна и вода(не кроасан и вода) и всякаква посуда. Както и на ден по 2 пъти ти мерят температурата , долу стои и чака линейка и полиция , ако стане нещо веднага се реагира.
Има много примери по европата , но Баце каза повечето европейски страни са богати и могат да си позволят да отпускат милиарди , а България е със скромен бюджет
От няколко години се занимаваме с автомобили , Италиянския внос спря и не се знае дали близките 2-3 месеца дали нещо ще мръдне.
Наемите при нас са 1000лв.
Имам колега ,който плаща 1300 лв наем , има работник , има кредит , има жена и две деца.
Друг който плаща 1000 лв , има 2 ипотечни кредита , жена и дете.
Много хора ще приключат , много бизнеси ще пропаднат.
Давам пример при нас ,защото има 100+ автокъщи и покрай тях още толкова сервизи , бояджии , мивкаджии и т.н. Колко семейства ще останат без доходи ?
Всеки знае във Варна има автокъщи и туризъм , двете неща умряха.
За туризма и ресторантите знаете , че наемите и таксата спокойствие се плаща предварително, долу по алеята има кръчми които за сезон плащат 100 хиляди напред за да работят?
на чист Български питам аз "КО ПРАЙМ АА?"
Четох в Гърция дават по 800 евро на месец на човек (ако е бил освободен от работа) и ако се наложи ще се дават 2-3 месеца тези пари.
Дават 25 000 евро без никаква лихва на всички клатещи се бизнеси и обмисляли ДАЛИ тези пари да се дадат безвъзмездно на фирмите.
В Турция преди седмица като пламна и там вируса , обявиха че вдигат пенсиите и минималната заплата от 1300 на 1500 лири.
На всички освободени от работа дават също 1500 лири на месец.
На всички новопристигнали от район със заболели ДИРЕКТНО те посрещат и те изолират ,настаняват в общежитие , имаш чиста и топла стая , носят ти топла храна и вода(не кроасан и вода) и всякаква посуда. Както и на ден по 2 пъти ти мерят температурата , долу стои и чака линейка и полиция , ако стане нещо веднага се реагира.
Има много примери по европата , но Баце каза повечето европейски страни са богати и могат да си позволят да отпускат милиарди , а България е със скромен бюджет

От няколко години се занимаваме с автомобили , Италиянския внос спря и не се знае дали близките 2-3 месеца дали нещо ще мръдне.
Наемите при нас са 1000лв.
Имам колега ,който плаща 1300 лв наем , има работник , има кредит , има жена и две деца.
Друг който плаща 1000 лв , има 2 ипотечни кредита , жена и дете.
Много хора ще приключат , много бизнеси ще пропаднат.
Давам пример при нас ,защото има 100+ автокъщи и покрай тях още толкова сервизи , бояджии , мивкаджии и т.н. Колко семейства ще останат без доходи ?
Всеки знае във Варна има автокъщи и туризъм , двете неща умряха.
За туризма и ресторантите знаете , че наемите и таксата спокойствие се плаща предварително, долу по алеята има кръчми които за сезон плащат 100 хиляди напред за да работят?

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
По принцип, в Гърция лесно се раздават пари без да се иска тяхното връщане
Истината е,че сме си бедняци и само изолацията ще работи при нас! Защото е безплатна... Всичко друго иска пари, трябва да има и 'схема' за разпределението им и т.н. български реалности...Пък и те трябва да дойдат от някъде все пак!

Ex: 96' BMW318ti

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Powerslide написа:За туризма и ресторантите знаете , че наемите и таксата спокойствие се плаща предварително, долу по алеята има кръчми които за сезон плащат 100 хиляди напред за да работят?
Ей заради това не правим нищо. Щото всичко е схема

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Няма нищо, щото не произвеждаме нищо. И по-нагоре всеки пита какви акции да купи. Никой не се замисля да купи 2 дка нива да насее нещо и да го продаде. Утре ако/като се насерат нещата докрай ще видим акции ядат ли се.
Тук следва да се отбележи и идиотията на държавата и ЕС, щото нещата са такива, че да отгледаш 100 кила зарзават е по-зор от 100 кила трева.
Тук следва да се отбележи и идиотията на държавата и ЕС, щото нещата са такива, че да отгледаш 100 кила зарзават е по-зор от 100 кила трева.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Много е вероятно тези кредити които ще се отпуснат на закъсалите фирми , да бъдат опростени в последствие . Поне в размера гарантиран от държавата . Но както всичко при нас това ще е тегава процедура и понеже парите не са много ще се възползват "наши" хора .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bum_bum написа:Няма нищо, щото не произвеждаме нищо. И по-нагоре всеки пита какви акции да купи. Никой не се замисля да купи 2 дка нива да насее нещо и да го продаде. Утре ако/като се насерат нещата докрай ще видим акции ядат ли се.
Аз от известно време си търся точно да купя земя, да произвеждам конкретни неща. Имам разни изисквания, не става навсякъде и не мога да намеря. Обещах на разни хора прилични пари, ако ми открият, никой не му се занимава. Говорим за земя, на която мога да гледам неща, които не стават навсякъде в България.
Та си правя извода, че на българите пари им не трябват. Да не говорим пък ако случайно се объркам да кандидатствам по някой програма, дето няма да го направя, щото не искам да давам подкупи. А в същото време видях как от общината предоставиха под наем стотици декари на една дама, да засади бадеми по програма и всички изсъхнаха, защото освен да ги оградят и засядят, повече не ги погледнаха!!!
Та мерси. Както написах някъде из темите, бизнес в България не ми се прави вече. Какъвто и да било. Това си е наказание

И, да! ЕС е най-идиотската и малоумна организация/съюз, който е измислян някога. Плюят по СССР

Последна промяна zAcK на 25 Мар 2020, 22:26, променена общо 2 пъти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

zAcK написа:Аз от известно време си търся точно да купя земя, да произвеждам конкретни неща. Имам разни изисквания, не става навсякъде и не мога да намеря.... Говорим за земя, на която мога да гледам неща, които не стават навсякъде в България.
мариухана можеш да си отглеждаш и в задния двор при добро желание. не е _толкоз_ претенциозна. само и трябва много слънце

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила