<<< 2021 НОВОГОДИШНА СПАМ ТЕМА 2021 >>>
Модератор: Общи модератори
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Re: <<< 2021 НОВОГОДИШНА СПАМ ТЕМА 2021 >>>
Лично а съм излкючително доволен от моята. До момента абсолютно никакви проблеми по двигателя, иначе по електрониката и ел. проблеми, ел рейка и др. както и тампон да диференциала и тези на двигателя глътнаха $ 8000 от които лично аз нищо не съм платил, всичко ми покри основната + удължената гаранции. Така че не виждам от какво бих могъл да се оплаквам. Освен това за времето което колата ми е била в сервиз ми даваха оборотна кола, най-често от онези с напречно разположения двигател и предно, на които ако не видиш емблемата на БМВ ще се чудиш дали не си седнал в някой току що излязъл нов модел на нискобюджетен Лексус. После след няколко дни с такава кола като се качех в моята, първите минути имах усещането че съм седнал в S-класа. За това дали много или малко проблеми дава БМВ, преди години имах W211 E550 c air matic, та за половината от времето дето имам F10, мерника глътна повече пари, пак предимно по електроника и най-вече окачването. Освен това като се спомена по горе за поддръжка, много е важно да се разграничи от ремонтите, щото поне за мен това са две абсолютно различни понятия. Някои в съседния раздел за F10 изказаха мнение че не е кой знае колко скъпа поддръжката ако се прави такава с афтър маркет части, аз поне предпочитам всичко да е оригинално. За N55 по бимърфест където е един от най-караните няма кой знае какви оплаквания, предимно течове на масло от капака на клапаните и корпуса на масления филтър, по рядко от картера, водна помпа предимно на тези преди фейслифта, следващите са модифицирани и уж по безпроблемни, някакъв клапан на уестгейта на турбото и други подобни такива, това за коли до към 150к мили с редовно сменяно масло на 10к мили или една година, което настъпи първо.
Последна промяна peshehodetz на 26 Дек 2021, 16:46, променена общо 2 пъти
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Това последното наистина е супер със смяна на 10 000 мили за разлика от почти двойния интервал в Европа. Чудя се дали и маслата са едни и същи, които масла се ползват за смяната.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Чудих се аз къде да питам и нали тука си е спам тема...Тръгвам си от Пампорово на 21.12 при минус 13 градуса с Хюндайчето /IX35 2.0 disel/, подминавам Чепеларе-не загрява тази кола . Знаете , че там си е нанадолнище . Чак към Хвойна / около 30 км. /взе да стопля ,то си е все нанадолнище.
Иначе като се натоварва нормално двигателя ,си загрява нормално.Та питам се дали има някакъв проблем с термостатите или просто от кучият студ и наклона дето не позволява да се натовари мотора ,загря толкова бавно.
Иначе по темата
,чакам да стане баницата и ставам ...
Иначе като се натоварва нормално двигателя ,си загрява нормално.Та питам се дали има някакъв проблем с термостатите или просто от кучият студ и наклона дето не позволява да се натовари мотора ,загря толкова бавно.

Иначе по темата

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами зависи какво значи не загрява, много е общо.
Нормално е ако тръгнеш по надолнище при минус 13 да не загрява особено бързо.
Иначе да, първото нещо е термостата и в 90%-та от случаите се оказва това. Гледай я тия дни как ще бъде и ще разбереш.

Нормално е ако тръгнеш по надолнище при минус 13 да не загрява особено бързо.

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Аз съм пък страшно доволен как загрява БМВто. Благодарение на ламелите пред радиатора загрява по-бързо от бензинова Шкода и пази двигателя топъл много по-дълго време оставена на паркинг. А всяка сутрин имам едно дълго спускане.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Новите дизели като цяло си загряват бавничко според мен
Тдс-а стопля по-бързо и от бензинова кола - паля го и докато отворя гаража и дворната врата вече е на средата на синия сектор, докато затворя всичко и вече го е подминал

Тдс-а стопля по-бързо и от бензинова кола - паля го и докато отворя гаража и дворната врата вече е на средата на синия сектор, докато затворя всичко и вече го е подминал

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Новите TDI-та дето са Евро6 имат 4 кръга на антифриза, остава и да не загряват бързо 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
peshehodetz написа:...
Мерси за мнението, май това е най-адекватният двг, по това, което чета..
Лошото на ф10 с Н55 е, че гонят цената на г30 с б47, за някои хора не е дилема това де

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Какво ви е мнението за фабричните метани? Пак вкарахме такава кола - Audi A5 Sportback, 2019, 59k km...карам я от известно време...да, не е най-бързата кола на света ама тя не е мислена да е такава, а по-скоро евтина за каране. С 40лв метан се минават 400км градско, извънграда пък отиваш на почти 600. 20л бензин има, та и там още около 250-300км...
Почвам да се замислям да си я оставим

- Bogat-Beden
-
-
резервоарът им е на пода май, сигурно има доста нисък център на тежестта
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Don_Diego написа:Какво ви е мнението за фабричните метани? Пак вкарахме такава кола - Audi A5 Sportback, 2019, 59k km...карам я от известно време...да, не е най-бързата кола на света ама тя не е мислена да е такава, а по-скоро евтина за каране. С 40лв метан се минават 400км градско, извънграда пък отиваш на почти 600. 20л бензин има, та и там още около 250-300км...
Лошото при повечето марки е че софтуера е заключен и трябва да се ходи при дилърите. Отделно доколкото знам компонентите са много скъпи. Т.е. хубаво е докато не се наложи да се сервизира.
Информацията ми е събрана от проучване. Нямам лични впечатления.
Цената на метана е 2.50лв + та не знам къде е кирията

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Газта има 2 недостатъка . 1 недостатък е че клапаните и седлата прегарят , въпреки че ги дават на много двигатели подходящи за газ пак ерозират . Лошото е че ако мотора не е с хидравлични повдигачи 100к км и се налага реглаж иначе клапаните "потъват" остават отворени и става още по зле и сериозен ремонта . Ако е с хидравлични повдигачи почти няма грижи по тоя момент . 2 недостатък е бутилката , заема място а при метановите особено големите бутилки скапват окачването много по бързо от нормална експлоатация .
Иначе плюсовете не са малко - цената на км , двигателя остава чист по дълго време без карбонови отлагания , маслото не се скапва както при бензина , няма закоксуване на сегментите което отпада като причина за горенето на масло . Като цяло по малко износване на двигателя и съответно по голям пробег . Така че мнението ми е положително . Спрямо дизела изобщо няма място за сравнение . Бензинов двигател на газ има същия ценови разход като на дизел с подобна мощност . Обаче особено при сравнение на стар дизел със стар бензинов двигател с фабрична газ изобщо няма място за размисъл кое се подържа по евтино и ще изкара повече . Газовия двигател без особени проблеми и разходи по подръжка изкарва 500-600к км .
Иначе плюсовете не са малко - цената на км , двигателя остава чист по дълго време без карбонови отлагания , маслото не се скапва както при бензина , няма закоксуване на сегментите което отпада като причина за горенето на масло . Като цяло по малко износване на двигателя и съответно по голям пробег . Така че мнението ми е положително . Спрямо дизела изобщо няма място за сравнение . Бензинов двигател на газ има същия ценови разход като на дизел с подобна мощност . Обаче особено при сравнение на стар дизел със стар бензинов двигател с фабрична газ изобщо няма място за размисъл кое се подържа по евтино и ще изкара повече . Газовия двигател без особени проблеми и разходи по подръжка изкарва 500-600к км .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Don_Diego написа:Какво ви е мнението за фабричните метани? Пак вкарахме такава кола - Audi A5 Sportback, 2019, 59k km...карам я от известно време...да, не е най-бързата кола на света ама тя не е мислена да е такава, а по-скоро евтина за каране. С 40лв метан се минават 400км градско, извънграда пък отиваш на почти 600. 20л бензин има, та и там още около 250-300км...
Но лайк

- Bogat-Beden
-
-
Всъщност фабрично май само на метан правят, сега корейците на пропан-бутан. Инак има едни bi fuel, които подвеждат и са всъщност с БРЦ, одобрена от дилъра за гаранцията.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
10 лв. на сто на метан беше, ама до лятото някъде. Сега нещата отиват на 13-14-15, в зависимост. То беше и 5 лв. на сто, ама метана беше левче или малко отгоре, сега е 25
.50-2.70, та никакъв шанс вече и на метан забравите докато не го сменят. Моята е на фабричен метан, минал съм си около 1.5млн. км. лично, като общо е на 1.9, лятото ще я сменям и ще си взема същата Опел Зафира B, но вече на обикновен Бензин и ще сложа газ освен ако метана не е върнал поне на под 2 лв. иначе всичко губи смисъла си.
На ВАГ моторите на фабричен метан са едни от най-скапаните и при такситата постоянно ги правят. Искаш ли здрав фабричен метан, само Опел и ако може в диапазона 2006-2011 преди да им сложат турбо.
.50-2.70, та никакъв шанс вече и на метан забравите докато не го сменят. Моята е на фабричен метан, минал съм си около 1.5млн. км. лично, като общо е на 1.9, лятото ще я сменям и ще си взема същата Опел Зафира B, но вече на обикновен Бензин и ще сложа газ освен ако метана не е върнал поне на под 2 лв. иначе всичко губи смисъла си.
На ВАГ моторите на фабричен метан са едни от най-скапаните и при такситата постоянно ги правят. Искаш ли здрав фабричен метан, само Опел и ако може в диапазона 2006-2011 преди да им сложат турбо.