Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
Re: Имотният пазар
msi200 написа:DaGa написа:колко реално грубо мога да търся на ...
Според мен, звънни на поне 3 агенции и им покажи апартамента, да ти кажат ориентировъчно колко струва.
За второто - шансът да стане е 1%.
barty написа: ... пуснал съм си обяви по сайтовете и постоянно ми звънят брокери ...
Съвет от мен: ако се наложи да се работи с брокери, то купете си временна сим карта. След приключване се изключва и тормоза спира
Колегата е дал ценен съвет няколко страници по-назад.

pampo написа:DaGa написа:Пичове, понеже виждам ,че ги разбирате нещата да ви питам - колко реално грубо мога да търся на панелка , двустайна, санирана с PVC дограми. 7 ет. Апартамента е вътрешен , само на кухнята има две външни стени . Близо до Кауфланд и затвора
От любопитство цъкнах в нета как вървят панелките в този район и ми падна ченето.
от 1400 до 2300€/м2
Има доста малко обяви. Според мен ги разглеждаш и се позиционираш в средата.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3 ... wqtpy&f1=1
ildivvy написа:Според мен, колегата имаше предвид с парите от продажбата да си купи новия имот... Може и да бъркам, разбира се! За директна замяна - едва ли изобщо е възможно да се случи!
Да, има голяма разлика в цените. Понеже мисля има тук във форума няколко човека ,които се занимават с имоти ,затова питам да знам горе долу колко да му търся.
@ildivvy - да, точно това ми е замисъла. Дори ако намеря някое къще за по-малко пари отколкото ще взема от апартамента ще е добре.
Не ми трябва голям двор. Кухня , спалня, детска стая, макс още една за гости ,баня и тоалетна и това е.
Просто малката вече е на 4 години и не искам да расте в бетонната джунгла
Sent from my M2007J17G using Tapatalk
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
DaGa написа:Пичове, понеже виждам ,че ги разбирате нещата да ви питам - колко реално грубо мога да търся на панелка , двустайна, санирана с PVC дограми. 7 ет. Апартамента е вътрешен , само на кухнята има две външни стени . Близо до Кауфланд и затвора
Намира се в София Света Троица. Западният парк е на пешеходно разстояние,също градинката Света Троица, 3та градска и метрото.
Има няколко училища и детски градини в района .
Ако се сетя още нещо ще пиша.
Също така реално ли е да мисля,че евентуално мога да го заменя за малка едноетажна къща с малък двор в околностите на София ?
Родата продава подобен сигурно от половин-една година. Започнаха от 95 Хил. Евро. Сега май е намален вече под 90 Хил.
Имаше някакви огледи, но без особен интерес в момента, нито пък е имало.
(Баща ми чака да се намери сериозен клиент и ще откупи другата 1/2. Реално няма да се продаде на външно лице, родата обаче не знае това)

Странно ми е ,че има както казваш и под 90К евро ,но има и по 120-130К
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
DaGa написа:Пичове, понеже виждам ,че ги разбирате нещата да ви питам - колко реално грубо мога да търся на панелка , двустайна, санирана с PVC дограми. 7 ет. Апартамента е вътрешен , само на кухнята има две външни стени . Близо до Кауфланд и затвора
Намира се в София Света Троица. Западният парк е на пешеходно разстояние,също градинката Света Троица, 3та градска и метрото.
Има няколко училища и детски градини в района .
Ако се сетя още нещо ще пиша.
Също така реално ли е да мисля,че евентуално мога да го заменя за малка едноетажна къща с малък двор в околностите на София ?
Огледай цените на същите апартаменти в района, които се продават. Виж от колко време са обявите и ако са на повече от 3 месеца значи са скъпи. Виж дали са актуални а не продадени и просто да стоят като обява фантом.
Т.е. реалната цена е някъде около средната към долната. Все пак цената зависи от много фактори!!!
Искаш сам ли да я продадеш или ще ползваш агенция? Ако искаш сам то се иска умения и знания, като пускайки обява веднага ще ти запалят агенции. Особенно ако решиш чрез Фейсбук. В техните групи "без брокери" само брокери кръжат

Ако е чрез агенция то нека е проверена. И много важно! Работи с една агенция, не с 2-3-4-5....накрая става кошмар.
Запознат ли си с подробностите когато купувача е с ипотечен кредит?
Замяна за къща е много трудна работа, на практика невъзможно. Затова продавай, парите в джоба и тръгваш на огледи за къщи.
Приготви се за дълъг процес!

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
DaGa написа:Не ми трябва голям двор. Кухня , спалня, детска стая, макс още една за гости ,баня и тоалетна и това е.
Къде търсиш, че в момента положението с къщите в близките около София села е тотал щета?

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Колега, правих точно същото преди 6 години.
Продавах панел в непрестижен квартал, с цел изнасяне на село (за предпочитане до Сф)
Първо за цената, нагоре добре са те ориентирали, само че почни от малко над средната и според обажданията и интереса може да я коригираш, но по-добре да е от по-скъпо към по-ниска цена, аз сгреших по тая линия и загубих 2-3 хилядарки в евро поне... От друга страна я шитнах на 2-рия ден след обявата, 3-тия оглед
.
За къщето - зависи колко км и каква посока от Сф те устройва, чиста замяна малко вероятно, понеже посоката е тази като цяло. Имаше една рубрика "заменя" в имот.бг, доста е слабо там, но все пак...
Ако не си неразривно свързан със Сф, въобще виж дали не може да се изтеглите другаде, цените навсякъде другаде са в пъти по-ниски за съответните имоти...
П.С. Аз не ползвах агенция, което не отчитам като грешка, НО сега ако върна времето назад, бих дал 2-300 лв за истински експертна оценка, по-добре от 2-3000 евро за разводач...
Продавах панел в непрестижен квартал, с цел изнасяне на село (за предпочитане до Сф)
Първо за цената, нагоре добре са те ориентирали, само че почни от малко над средната и според обажданията и интереса може да я коригираш, но по-добре да е от по-скъпо към по-ниска цена, аз сгреших по тая линия и загубих 2-3 хилядарки в евро поне... От друга страна я шитнах на 2-рия ден след обявата, 3-тия оглед

За къщето - зависи колко км и каква посока от Сф те устройва, чиста замяна малко вероятно, понеже посоката е тази като цяло. Имаше една рубрика "заменя" в имот.бг, доста е слабо там, но все пак...
Ако не си неразривно свързан със Сф, въобще виж дали не може да се изтеглите другаде, цените навсякъде другаде са в пъти по-ниски за съответните имоти...
П.С. Аз не ползвах агенция, което не отчитам като грешка, НО сега ако върна времето назад, бих дал 2-300 лв за истински експертна оценка, по-добре от 2-3000 евро за разводач...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Да, и аз това го забелязах. Ще се мисли евентуално за нещо за около Пловдив.zAcK написа:DaGa написа:Не ми трябва голям двор. Кухня , спалня, детска стая, макс още една за гости ,баня и тоалетна и това е.
Къде търсиш, че в момента положението с къщите в близките около София села е тотал щета?
Но засега лошото е,че сме вързани с градината на детето да сме около София някъде.
Благодаря много на всички отзовали се. Ще подбера една средна цена и ще се мятам в дълбокото.
Бях се замислил за тия Хоум ту ю, ама като видях мнения из нета , няма да са те.
Някой да е работил с тези
"ИМОТИ ВАСИЛЕВ" ?
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
zAcK написа:DaGa написа:Не ми трябва голям двор. Кухня , спалня, детска стая, макс още една за гости ,баня и тоалетна и това е.
защо изобщо с пита къде, не е ли цялата територия тотал щета
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
DaGa написа:Някой да е работил с тези
"ИМОТИ ВАСИЛЕВ" ?
Преди години ги ползвах в търсене на квартира - тотално ми изгубиха времето. Но обикновено наеми-продажби са различни хора.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
+1 , безподобни фъшкии саTNT написа:DaGa написа:Някой да е работил с тези
"ИМОТИ ВАСИЛЕВ" ?
Преди години ги ползвах в търсене на квартира - тотално ми изгубиха времето. .

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Пусни си сам обявата и ще ти запалят телефона от звънене.(както са писали по-нагоре ползвай друга сим карта)
Не давай комисионни на агенции - ако ти доведат клиент, да си вземат комисионната от него.
И започни с висока цена, която можеш да свалиш по-натам.
Също имай предвид, че обявите в интернет не показват реалните цени на имотите.
Не давай комисионни на агенции - ако ти доведат клиент, да си вземат комисионната от него.
I love the sound of V8 in the morning...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
msi200 написа:Пусни си сам обява
Докато не се появи тук с коментар "тоя е луд"

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Брокера е най лошото нещо което може да ти се случи, по добре е с циганин да работиш.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И моите 5 стинки по темата на колегата за апартамента.
Чудесен съвет е дал друг колега, да си вземеш предплатена карта!
Следващото е да изчистиш апартамента и да инвестираш примерно поне хилядарка за освежаване, дори декоративно лустросване на апартамента. Това е изключително важно!
След това пускаш обява , като видиш колко върви м2 в този квартал.
По своя преценка пишеш , че не работиш с брокери и когато ти се обадят брокери, точно това обясняваш.
Ако желаят % да се оправят с другата страна/купувач.
Дръж се непреклонно пред брокерите, каквото и да ти обясняват.
Бъди сигурен, че който клиент ти доведе брокера, 90% клиенти ще са такива, които търсят друг вид жилище, тоест брокера пак не е разбрал, както и виждам, че не живееш на адреса, вероятността да те излъже брокер да дойде на място с клиент и да не дойде е голяма.
НЕ пускай обява във Фейсбук, освен ако не заключиш коментарите. Но по-добре не пускай там обява!
Там обявата няма да ти донесе нищо, освен нерви.
Може да пуснеш обяви в други сайтове, плати и някаква промоция в тези сайтове.
Може и в "Ало.бг" да пуснеш.
Не сваляй цената още на въпроса "може ли коментар".
Просто виж вече колко е сериозен човека и чак на вторият евентуален оглед прави коментар, но в рамките на 1-2-3% от продажната цена.
И на последно място, напиши хубава, свежа и описателна обява с хубави снимки и позитивизъм в обявата.
Успех
Чудесен съвет е дал друг колега, да си вземеш предплатена карта!
Следващото е да изчистиш апартамента и да инвестираш примерно поне хилядарка за освежаване, дори декоративно лустросване на апартамента. Това е изключително важно!
След това пускаш обява , като видиш колко върви м2 в този квартал.
По своя преценка пишеш , че не работиш с брокери и когато ти се обадят брокери, точно това обясняваш.
Ако желаят % да се оправят с другата страна/купувач.
Дръж се непреклонно пред брокерите, каквото и да ти обясняват.
Бъди сигурен, че който клиент ти доведе брокера, 90% клиенти ще са такива, които търсят друг вид жилище, тоест брокера пак не е разбрал, както и виждам, че не живееш на адреса, вероятността да те излъже брокер да дойде на място с клиент и да не дойде е голяма.
НЕ пускай обява във Фейсбук, освен ако не заключиш коментарите. Но по-добре не пускай там обява!
Там обявата няма да ти донесе нищо, освен нерви.
Може да пуснеш обяви в други сайтове, плати и някаква промоция в тези сайтове.
Може и в "Ало.бг" да пуснеш.
Не сваляй цената още на въпроса "може ли коментар".
Просто виж вече колко е сериозен човека и чак на вторият евентуален оглед прави коментар, но в рамките на 1-2-3% от продажната цена.
И на последно място, напиши хубава, свежа и описателна обява с хубави снимки и позитивизъм в обявата.
Успех