НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: НВ-ВМХ

Мнение от Leon » 07 Юни 2017, 22:42

Такива хора нямат проблем обикновено само видимо. Първият инфаркт ги оставя на място. Имам 2-3 примера с хора около мен. Слаби, енергични, около 60г. ги покосява на място. Останалите, които го преживяват, веднага изоставят философията "ще си ям каквото ми е вкусно, веднъж се живее".

В горния си пост пропуснах да отбележа стреса като фактор - при мен поне се отразява силно на храненето, от там и проблемите явно. Не знам как се изследва кортизола, но определено ми влияе...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Юни 2017, 23:14

Мда, до 30-40? някъде си мислиш, че си неразрушим. Трябва по-дългосрочно мислене тук.

Като аналогия... един нов двигател ще изкара идеално применрно 100К км с капаво масло... маслото няма значение... балъци са тези дето слагат скъпо масло... но ще стигне ли 500К км :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Юни 2017, 23:19

Leon написа: стреса като фактор ..
Най-вредното от всичко ,затова са живели дедите ни по близо 100 години с алкохол,тутун и всякакви храни (без захар може би)

Leon написа:С всичко това искам да кажа, че трябва да си слушате тялото. Всеки организъм е смес от гени и това, което работи за много други, може да не е ок за вас..
:yes:
Аз също катo acer все повече залитам към умереността във всичко.Даде ми много този начин на хранене,но за мен поне си е и трябва да остане диета,а не доживот.Аз за енергията също го разбирам какво иска да каже-липса на прилив на сила. Докато бях в кетоза,имах страшна издръжливост-дълги и тежки преходи с много сериозно темпо съм правил,тренировки на лостове,зала,сила си имах. Но нямах прилив на енергия,някак си бях станал сравнително летаргичен. Другото,което забелязах е ,че с годините започва да ми тежи да се храня ,изключвайки над половината възможности за кулинарни удоволствия.Ограничаващо е ,каквото и да си говорим.
Но в защита пък ще кажа,че толкова малко боледуване и толкова силна имунна система не бях имал досега.Носът ми беше винаги отпушен,а пушех и си пийвах.Както и уау ефектът от първоначалното сваляне на 10на кг е доста приятен! :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Юни 2017, 23:35

Bogat-Beden написа: Другото,което забелязах е ,че с годините започва да ми тежи да се храня ,изключвайки над половината възможности за кулинарни удоволствия.Ограничаващо е ,каквото и да си говорим.

Въпрос на нагласа и време явно. Влизам в някой супер маркет и все едно съм влязал в Бриколаж. Колкото храна виждам на едното място, толкова и на другото. :mhihi:

Bogat-Beden написа:
Leon написа: стреса като фактор ..
Най-вредното от всичко ,затова са живели дедите ни по близо 100 години с алкохол,тутун и всякакви храни (без захар може би)

Факт. Аз лично живея под огромен стрес, който никакво хранене няма да компенсира.

Познавам човек, който яде тонове ама буквално тонове от най-страшните боклуци. Литри фанти и коли по цял ден, всякакви десерти, десетки цигари.. Шофьор на камион- много заседнал живот. Но му няма нищо. На доктор не ходи, хапчета не пие, оплаквания няма. Но ако камиона се подпали от едната страна,а на него му е време за почивка спира и ляга и ще мисли как да го гаси като стане. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Юни 2017, 23:41

Аз вашите проблеми ги имам, като чийтвам много. А като се знам колко чийт има, вие май бая се отпускате :mhihi: Вече 4 години съм така и не смятам да спирам. Преди даже прекалявах с мазнините, напоследък съм ги нормализирал. Единствено не забелязвам промяната в имунната система, която всички коментирате. Все така си боледувам сравнително редовно. Може би боледуването преминава по-леко.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 07 Юни 2017, 23:54

Фастинга за да е ефективен ентри левела е 16 часа :) пробвал съм на 12 часа, не работи.. 16ч от които 6 отиват за последното ядене и организма разполага с 10ч да се прочиства и точи мазнини (и мускули).

В комбинация с интезивно кардио лично ми вкара тялото в бърн-фат режим. Дори се учудвам че е толкова лесно, винаги съм имал излишни кг, бавен метаболизъм и т.н.. в момента ми излизат плочки за сефте, ядейки шоколад, банани и хляб :shock: :mhihi: Вчера например закусих с 8 бонбона линдор и 2 коф. кисело мляко, после хляб, свинси пържоли, грейпфути и 2 банана и кантара ми показва пак надолу :lol: но и на кардиото се старая, правя 5км за малко под 30 мин.

Ако можех щях да мина напълно на воинска диета, сиреч 1 ядене на ден вечер, но губя прекалено много ММ. Миналото лято я пробвах , през деня само на вода и кафета/чайове без захар.. тва няма казвам какви анимал инстикти събужда :mhihi: имах прилив на енергия, концетрация и "приятен" глад.. но е прекалено крейзи. Може би ако се комбинира с някаква минимални кол лека храна след 16-ят час ще е поносимо, ако го пробвам ще пиша.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Юни 2017, 0:03

TNT написа:Все така си боледувам сравнително редовно. Може би боледуването преминава по-леко.

Е то това е. Ако си изложен на вирусите твърде е вероятно да се разболееш. Но ще го изкараш по-бързо и леко, ако имунната ти система не е обременена с нещо друго.

От друга страна ВМ-НВХ само по себе си не е гаранция за силен имунитет. Стресът, замърсената околна среда, качествата на храната (била тя и високо мазнинна) също имат съществена роля.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 08 Юни 2017, 8:43

Leon написа:Такива хора нямат проблем обикновено само видимо. Първият инфаркт ги оставя на място. Имам 2-3 примера с хора около мен. Слаби, енергични, около 60г. ги покосява на място. Останалите, които го преживяват, веднага изоставят философията "ще си ям каквото ми е вкусно, веднъж се живее". .

Това е мит според мен, просто има прекалено много хора, които нямат инфаркти и разни други заболявания. Естествено не говориме за хранене от McDonalds всеки ден, ами за нормална храна извън принципите на НВВМХ. На мен НВВМХ ми харесва като идея, може би и защото ми допадат тоя тип храни, но дали е по-добре от другите видове режими/диети, не съм сигурен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Юни 2017, 10:16

Абе не мисля, че са много.

Може би над 60% от хората над 50 са на лекарства. Над 60 вече са много повече и ако някой е случайно доживял до 70 стават към 100.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 08 Юни 2017, 11:57

bum_bum написа:Абе не мисля, че са много.

Може би над 60% от хората над 50 са на лекарства. Над 60 вече са много повече и ако някой е случайно доживял до 70 стават към 100.

Аз лично като се замисля, не се сещам за хора над 60 които да не използват лекарства.
Общо взето трябва да се мисли в перспектива. А не: Сега съм здрав и мога да ям каквото си искам когато си искам. Храненето трябва да ни е рядко, веднъж на ден най-много. Само съжалявам, че не съм почнал да се храня така доста по рано. И фастинг по малко от 18 часа за ме не е истински. Организма трябва да има време да се възстанови от приетите боклуци, дори и да сме на вм нвх. От 6 месеца се храня веднъж дневно и резултатите са много добри при условие, че трнирам един път в седмицата. Реално преди години като не закусвах се получаваше 15-16 часа фастинг. Ама резултата беше плачевен. След това минах на вм нвх със закуска и нещата бяха ок, ама все нещо куцаше. Сега цяла зима около мен всички бяха болни по няколко пъти, и все гадни вируси, и не се разболях изобщо. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 08 Юни 2017, 15:46

horhef написа:
bum_bum написа:Абе не мисля, че са много.

Аз лично като се замисля, не се сещам за хора над 60 които да не използват лекарства.
Общо взето трябва да се мисли в перспектива. А не: Сега съм здрав и мога да ям каквото си искам когато си искам. Храненето трябва да ни е рядко, веднъж на ден най-много. Само съжалявам, че не съм почнал да се храня така доста по рано. И фастинг по малко от 18 часа за ме не е истински. Организма трябва да има време да се възстанови от приетите боклуци, дори и да сме на вм нвх. От 6 месеца се храня веднъж дневно и резултатите са много добри при условие, че трнирам един път в седмицата. Реално преди години като не закусвах се получаваше 15-16 часа фастинг. Ама резултата беше плачевен. След това минах на вм нвх със закуска и нещата бяха ок, ама все нещо куцаше. Сега цяла зима около мен всички бяха болни по няколко пъти, и все гадни вируси, и не се разболях изобщо. :dunno:

По един път на ден, ако е в относително близък час (22ч) се получава 24ч фастинг? Колега, сега на ВМ-НВХ режим ли си като ядеш 1 път дневно?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 08 Юни 2017, 16:11

Жоро 320и написа:
По един път на ден, ако е в относително близък час (22ч) се получава 24ч фастинг? Колега, сега на ВМ-НВХ режим ли си като ядеш 1 път дневно?

Горе долу 24 часов фастинг се получава, като не рядко стават и повече часовете. Освен плюсовете за здравето спираш да мислиш какво, кога и къде ще ядеш. На Вм хранене съм си през цялтото веме, но се случва да изляза от релси я някоя сватба я рожден ден :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Юни 2017, 16:21

Някой пробвал ли е т.нар. Войнска диета и би ли споделил отзиви?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 08 Юни 2017, 16:40

K_Ilkov написа:Някой пробвал ли е т.нар. Войнска диета и би ли споделил отзиви?

Еми то това май е същото..........24 часов фаст. Аз съм така от половин година и аз мен има само плюсове. А иначе bum_bum съм останал с впечетление, че се храни така от години, нека той да сподели повече.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Юни 2017, 17:20

Аз от едно известно време (може би 2-3 години закусвам). После чак на вечеря.

Иначе warrior-a съм го правил преди години. Също така и това плюс един ден в седмицата без абсолютно никакво ядене. Решил ли си да гладуваш варианти много. :mhihi: На мен лично тези с едно хранене или с възможно най-къс прозорец между храненията най-много ми допадат. Самото чувство за глад някак си ме държи бодър и не ми е неприятно. Сега закусвам, щото ми е кеф сутрин да седнем с малката да си подмятаме яйца и сланина, но като поотрасне вероятно пак ще мина на едно хранене.

Както съм писал и преди независимо от схемата на гладуване дори и два и три пъти да се храниш на ден най-голямото предимство на подобно нещо е, че напълно се отърваваш от зависимостта от храната. Спира да те бърка, че не си ял след или преди тренировка, че няма какво да ядеш на работа или като излезеш.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата