Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Криптовалути
grkv написа:Нещата малко ми приличат на ''канала стана по-голям отколкото очаквах, пък вече не ми се занимава и т'ва ми е достоен начин да отсея плявата.''

b_u_b_o написа:интересни са, ама бих давал до 5$.

Някакси съм намирал начини и преди Пламен да има канал

Въпреки всичко, канала мисля е страхотен. На фона на масата образование на хората, изгледа ли му се плейлистата "Започни тук", човек ще е по-образован от 99% от хората на тема крипто. И там загубата на време с "радиатора", мемета и т.н. почти липсва.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Да, това е страхотно, аз там като ги изгледах имах чувството, че съм измислил биткойна.
Но да отдам заслуженото на онлайн книгата на Иван, те даже се припокриват нещата. А Бубо ли ми даде акъл да слушам видеата на скорост х2 и от тая книга...не е чудно как имам време да гледам почти всички бг тъпотии. Без ГЛИСТАТА, него само давам не проявявам интерес и вече почти не ми излизат негови. 
Бубо, за колко е налял не знам, един ден може да ви каже, но скоро гледах видео в което каза, ще на корона краша е нямал пари да купи на 3000 и май средната му цена по негови думи беше 10...или греша? Или тая му беше ако сега трябвало да купи много, но от друга страна казва, че всяко число като дойде и вкарва. Дано изкара, той си е заслужил.

Бубо, за колко е налял не знам, един ден може да ви каже, но скоро гледах видео в което каза, ще на корона краша е нямал пари да купи на 3000 и май средната му цена по негови думи беше 10...или греша? Или тая му беше ако сега трябвало да купи много, но от друга страна казва, че всяко число като дойде и вкарва. Дано изкара, той си е заслужил.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
b_u_b_o написа:му вече е в 7 цифрени суми в долари
Да и при такова портфолио ще събира по 50 кинта на месец. Моля по-сериозно

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- TNT
- младши ентусиаст
-
- steeN
- старши ентусиаст
-
Трябва ли да разшифровам какво значи "аз вече не трейдвам само стейквам и следя пазара и т.н.". 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Не говоря за Пламен, но по принцип това с Пейтриъна е много прах в очите на хората, че е за да си независим и т.н.
Жечев като рекламира някакъв магазин за алкохол, да не би от магазина да му дават наклон какви коментари да прави и какви не? Всички с Пейтриъна го правят за повече пари и за нищо друго. И всички си режат брутално видеата, Цанов и той взе да се олива. Тия дни гледах клип там за Бойко и оня честния ресторантьор
ми той орязал най-интересните част и айде в Пейтриъна да я гледат. Ми няма да платя, спирам да му гледам всички видеа, абонат не съм му бил никога и толкова. А тоя Киро брейка се оля некадърника, прави 5 мин. видео в което дрънка глупости и общи приказки и уж същественото, вижте в Пейтриъна. Нещо мисля, че и там ще са общи приказки, но айде. Цанов бил независим, Волен Сидеров случайно се появил на откриването на студиото
пък за него не правел репортаж щото ръка, която някога го била хранела...не можел той. Ми как изобщо ти вярват хората, че си независим, щото плюеш Бойко като всеки или щото черепа те викна да говори пред тебе, понеже никоя медия не искаше да има нищо общо с него?
Въобще тия влогъри, взеха да плямпат по абсолютно всички теми от живота и чак човек се пита дали няма нещо свръхестествено у тях. Аз си мислех, че само Джордана е толкова начетен, ама те тия го слагат в малкия си джоб.
Този сайт някой гледа ли го?
https://cryptodnes.bg/
Има интересни новини макар и да са със закъснение понякога. В началото на месеца когато коня се луташе под 50 бе помня кой анализатор(май беше някакъв азиатец)предвиди, че септември ще завърши на нива около 43 и после ще има скок, но не му помня името. Засега доста точно познава. И често има новини на всякакви известни, одеве четох за тоя на Джей Пи Морган макар и малко да са преправили истинските му думи личащо после в текста на статията.
Ще пусна линк към новините им(и тази за Джей Пи Морган сега е там)само за Биткойн, някой ако ги е знаел отдавна, може да каже за да си сверя часовника колко бързо ги превеждат от истинските източници:
https://cryptodnes.bg/novini/bitkoin
Жечев като рекламира някакъв магазин за алкохол, да не би от магазина да му дават наклон какви коментари да прави и какви не? Всички с Пейтриъна го правят за повече пари и за нищо друго. И всички си режат брутално видеата, Цанов и той взе да се олива. Тия дни гледах клип там за Бойко и оня честния ресторантьор

Въобще тия влогъри, взеха да плямпат по абсолютно всички теми от живота и чак човек се пита дали няма нещо свръхестествено у тях. Аз си мислех, че само Джордана е толкова начетен, ама те тия го слагат в малкия си джоб.
Този сайт някой гледа ли го?
https://cryptodnes.bg/
Има интересни новини макар и да са със закъснение понякога. В началото на месеца когато коня се луташе под 50 бе помня кой анализатор(май беше някакъв азиатец)предвиди, че септември ще завърши на нива около 43 и после ще има скок, но не му помня името. Засега доста точно познава. И често има новини на всякакви известни, одеве четох за тоя на Джей Пи Морган макар и малко да са преправили истинските му думи личащо после в текста на статията.

Ще пусна линк към новините им(и тази за Джей Пи Морган сега е там)само за Биткойн, някой ако ги е знаел отдавна, може да каже за да си сверя часовника колко бързо ги превеждат от истинските източници:
https://cryptodnes.bg/novini/bitkoin

Интересно, бая тука сте налапали въдиците на тия, буквално, шарлатани, щото ви мързи явно да четете. Всички, до един, ментори, лайф кочове и подобни, правят и са направили парите си от такива, като вас и това е от десетки години. Едно време са били с книги, платени семинари, курсове. След това с VHS касети и пак семинари, курсове... Зарибяват за къси пари, после за стотици, после за хиляди. Сега с ютюб се навъдиха всякакви такива за всякакви теми. Модела е един и същ и работи идеално, за тях 

- TNT
- младши ентусиаст
-
Пламен по спомен при баса със Шорта, беше показвал снимка на 8,9 биткойна в някъв акаунт. Вече вероятно са повече, може на 10 да е закръглил. По сегашни цени е далече от 7 цифри, но хич не е малко.

- steeN
- старши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:...
Новини да искаш, има повече от колкото можеш да прочетеш - https://cryptopanic.com
Да де, ама 10 пъти се повтори, че ''след 100к почвам да разтоварвам.'', ''аз търся животопроменящи пари''. При 100к за биткойн, може и верно милион доларес да има.
Жив и здрав да е човека, изкарал си ги е.
Жив и здрав да е човека, изкарал си ги е.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ха, браво бе Стийн, сега видях, че новината за изказването на тоя от Джей Пи в твоя сайт е от 19 мин, а в бг сайта от сутринта. Тоест нашия сайт няма да е чак по-бавен. Вярно новините от тука са много де, но вероятно преписват от подобни места, понеже видях и други дублиращи се новини.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Колеги, аз следя темата с интерес, макар че (почти) нищо не разбирам. Изобщо нямам представа какви са тия криптовалути, но доколкото разбирам, не е нещо материално.
Какво ми прави впечатление - усещам у вас някакъв хазартен хъс, сякаш не го правите толкова за да спечелите, колкото заради самата игра, за тръпката. Няма лошо, човек има нужда от емоции и вълнения в живота си. Обаче вие вкарвате в дискусията някаква специфична финансова терминология, която създава усещането за нещо планирано и предвидимо. С две думи - сякаш се опитвате да убедите себе си, че играта с тия криптовалути не е чист хазарт, а бизнес. Това ме учудва, защото без иключение ви смятам за разумни мъже...
Какво искам да кажа... При всичките ви борсови термини (мечки, бикове и много други, които не разбирам...), при всичкото ви четене, гледане на клипове, образование и информираност, при всиките ви научно обосновани модели, анализи и прогнози, никой от вас реално не знае какво ще се случи с тези валути след седмица, месец или повече. Разбира се, всеки има някакви очаквания и тук възниква първият ми въпрос: Дали не приемате желаното за вероятно? Защото ако човек иска и очаква нещо да стане, той по принцип вижда само положителните индикации и игнорира негативните...
Помислете и за друго - тук нищо реално не се произвежда. Значи някакви съществуващи вече ресурси просто се преразпределят. При това едни печелят, а други губят. Може дори всички да изгубят... Но няма начин всички да спечелят, това поне е ясно. Така... Психологията на хазарта е ясна - всеки се надява, че няма да изгуби, че някакви непознати, анонимни балъци ще се прекарат яко, но точно той не е от тях. Обаче статистиката обикновено не е в твоя полза. Не е нужно да ви убеждавам, че при всякаква хазартна схема фондът е ограничен и трябва стотици или хиляди участници да изгубят, за да спечелиш ти. Което ме навежда на втория ми въпрос (леко заимстван от Мръсния Хари): Чувстваш ли се късметлия?

Моля, не ме обяввайте за хейтър, нито дори за крипто-скептик, нямам нищо против хазарта по принцип. Вие сте спецове в тази област, а аз нищо не разбирам. Просто се опитвам да ви поставя някой въпрос за размисъл и извинявайте, ако постът ми не е адекватен.
Какво ми прави впечатление - усещам у вас някакъв хазартен хъс, сякаш не го правите толкова за да спечелите, колкото заради самата игра, за тръпката. Няма лошо, човек има нужда от емоции и вълнения в живота си. Обаче вие вкарвате в дискусията някаква специфична финансова терминология, която създава усещането за нещо планирано и предвидимо. С две думи - сякаш се опитвате да убедите себе си, че играта с тия криптовалути не е чист хазарт, а бизнес. Това ме учудва, защото без иключение ви смятам за разумни мъже...

Какво искам да кажа... При всичките ви борсови термини (мечки, бикове и много други, които не разбирам...), при всичкото ви четене, гледане на клипове, образование и информираност, при всиките ви научно обосновани модели, анализи и прогнози, никой от вас реално не знае какво ще се случи с тези валути след седмица, месец или повече. Разбира се, всеки има някакви очаквания и тук възниква първият ми въпрос: Дали не приемате желаното за вероятно? Защото ако човек иска и очаква нещо да стане, той по принцип вижда само положителните индикации и игнорира негативните...

Помислете и за друго - тук нищо реално не се произвежда. Значи някакви съществуващи вече ресурси просто се преразпределят. При това едни печелят, а други губят. Може дори всички да изгубят... Но няма начин всички да спечелят, това поне е ясно. Така... Психологията на хазарта е ясна - всеки се надява, че няма да изгуби, че някакви непознати, анонимни балъци ще се прекарат яко, но точно той не е от тях. Обаче статистиката обикновено не е в твоя полза. Не е нужно да ви убеждавам, че при всякаква хазартна схема фондът е ограничен и трябва стотици или хиляди участници да изгубят, за да спечелиш ти. Което ме навежда на втория ми въпрос (леко заимстван от Мръсния Хари): Чувстваш ли се късметлия?

Моля, не ме обяввайте за хейтър, нито дори за крипто-скептик, нямам нищо против хазарта по принцип. Вие сте спецове в тази област, а аз нищо не разбирам. Просто се опитвам да ви поставя някой въпрос за размисъл и извинявайте, ако постът ми не е адекватен.
Excellent! Steven is my name!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Всичко е хазарт и голяма спекула от която се движи всичко, нищо, че има много професори с всякакви мнения по въпроса.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Borymeckata написа:...
Ще ти отговоря с въпрос. Като купуваше магазинчето откъде беше сигурен, че ще потръгне бизнеса с него? Това не е ли хазарт?
Последна промяна In_Memoriam на 30 Сеп 2021, 11:29, променена общо 1 път

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ето бе, тъкмо като тебе мислех преди една година(реално даже доста преди това, но преди година нещо взе да ме чопли, че тая пирамида не е баш пирамида) и още си бия китарата защо само питах отгоре, отгоре тука и като ми казваха да се образовам, аз мислех, че е трудно и си рекох вместо да си губя времето, я да си гледам хазарта с мачовете и бачкането. И реално те не са ми го казвали с лошо хората щото се чудех защо никой не обяснява подробно що е то биткойн и как така не решава нищо(изключително погрешно схващане)пък от година на година расте. Как нямаше кой да ми каже ей на, изслушай този 3 часов клип на Иван Иванов, после сам ще тръгнеш да търсиш всичко останало. И аз реших, че биткойн е скочил щото избраха Бидон за президент, тоест свалиха Тръмп и още повече реших, че е нещо което крайно лесно се манипулира, а кой да ми каже, че имало халвинг(какво е пък това нещо кой да ми каже)че тъкмо почвал бул цикъл и дори в най-умрелия шиткойн да сложиш пари, вероятно ще изкараш по 10 поне. Това при положение, че си избереш 10 шиткойна на абсолютно произволен принцип. Точно като оная маймуна на Уолстрийт, на която и направили дартс с компаниите и каквото уцели. Тя имала успех повече от над 50%-та от купуващите акции хора.
Що не ми казахте бе, а? Ами и аз да питам тогава като Боримечката и да си викам що пък да е предвидим като никой не може да го предвиди? Прав си мечка, от днес за утре не може, но в близките години прогнозите има шанс да са доста над 99%-та вярни. Да не ти казвам, че от 2011-табдосега са 100%-табвярни и все е нагоре. Останалият 1% е ако нещо стане умре нацяло, ама ако не умре, гарантирам ти, че в тая тема след няколко години ще видиш няколко снимани Ламбота, колкото и смешно да ти звучи сега, хазартно и както искаш го наречи. Тоест или умира, или взема такъв връх, който е непонятно да си го представиш. Засега всички индикации са към второто. И да, на всеки сложил му се иска, но не забравяй, че все пак хората мислят и реално и никой не си е сложил абсолютно всичките пари точно заради този 1% вероятност. Но кажи ми, има ли нещо 100% сигурно в живота освен смъртта? Утре гарантирано ли е, че АЕЦ няма да гръмне на 100%-та? Примерно те питам само.