Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от vicho » 07 Юли 2017, 16:30

Един за всички, всички за един! :clap:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 07 Юли 2017, 17:33

Ако не си `батка` в тая държава не в`ажиш :censored: :banghead: :censored: :banghead: :censored: :banghead:
Майната им на всички дребни злобни душици, аз се опитвам да се науча да не обръщам внимание..
За съжаление и аз все повече се замислям да си бия шута нанякъде
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 07 Юли 2017, 17:38

Bexim написа:Ако не си `батка` в тая държава не в`ажиш :censored: :banghead: :censored: :banghead: :censored: :banghead:

във форума също... боец до боец... ММА, карате, Чък Норис, Жан Клод Ван Дам и други... :mhihi:

https://www.blitz.bg/kriminalni/prestpl ... 24957.html

тоз' го пуснаха... бил се извинил :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Юли 2017, 17:43

vicho написа:... бил се извинил

силно казано :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 08 Юли 2017, 23:08

Днес ходих до язовир Въча... аз съм от Пловдив и дистанцията е малка около 60км с лек наклон и доста завои. Но си забравих камерата.

На отиване имаше поне 10 ситуации. Първо селскостопански машини на пътя каращи с 30... Яко колона зад тях, аз си карам със 100, виждам това пред мен и намалям, да като наближихме само докоснах аварийни светлини един път да светнат, че отзад виждах как се засилва батка с Е-клас. Пича едвам намали зад мен и го видях как ръкомаха. Точно 3сек седя зад мен и тръгнал в насрещното! при трафик в насрещното! супер агресивно изнесен срещу хората? Камикадзе отвсякъде. След 15сек видях отбивка за почивка край пътя и направо отбих, че имаше вече и зад мен поне 6 коли. Не си струва да седя в такива колони.

Другите изпреварващи неправилно след това ме ги споменавам даже.

Тръгвам, минавам Кричим (пътя е леш, и в Куртово Конаре също) и вече по завоите към язовира - който е ходил знае, падат камъни, тесен е пътя. Знам ги тия неща, където мога пускам десен мигач... ние с жената си се возим с 60км, нито се правя на състезатели нито нищо. Обаче водачите дето ги пусках... нулев инстинкт за самосъхранение. Карат ти нонстоп на бронята... А видимост няма в завоите, може камък да падне, тир или камион да излезе и да набия спирачки... Веднага биха ме ударили отзад... Иначе всичките много щастливи като ги пусна махат, свиркат, пускат аварийни... Явно много изненадани.

На слизане същото, но с една много инфарктна ситуация някав педал с ТИР яко беше минал в моята лента на завой, ляв за мен. В последния момент го виждаш заради храсти и т.н. накара ме яко в банкета да излизам и доста да намаля да се разминем, естествено на най-лошата част на пътя и имаше големи неравности (колата ми е ниска) та ударих пода (Xbrace имам, той се удари, то за такива инциденти да пази основно съм го и взел).

Жената после ми вика е за тва не искам да карам, мене можеше днес да ме ударят сумати пъти.

Пиша ви го това колеги, не защото е интереснo или съм шумахер и т.н. ами замисляйте се... Бързането, моженето са хубави работи... Ама и тия ситуации са излишни ако може да си ги спести човек.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Последна промяна host на 09 Юли 2017, 2:11, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Юли 2017, 0:17

Дано има поне двама да се замислят и да започнат да карат по-нормално.

Но все пак, тенденцията, че поне тук, хората споделят, че шофират по-предпазливо, ми допада. :yes:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Юли 2017, 6:13

vicho написа:
Bexim написа:Ако не си `батка` в тая държава не в`ажиш :censored: :banghead: :censored: :banghead: :censored: :banghead:

във форума също... боец до боец... ММА, карате, Чък Норис, Жан Клод Ван Дам и други... :mhihi:

https://www.blitz.bg/kriminalni/prestpl ... 24957.html

тоз' го пуснаха... бил се извинил :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky:

"Лъскавото возило"..."здравенякът". :help: На този здравото му като го гледам от ядене и пиене не се е оформило някъде. За таралясника пък въобще няма да коментирам.
Иначе да, ако не си пропаднала мутра, не важиш. Просто имам бол примери как съм виждал известни селски мутри като спрат неправилно и задръстват пътя как никой не им свири, не ги притеснява защото знаят колко малко им е акъла, а ако обикновен човек спре(дори да е здрав и силен видимо)то се почват едни клаксони, едно ръкомахане...значи какъв е извода? Трябва да си доказан имбецил, който бие за щяло и нещяло. Преди няколко дни един познат тука всеизвестен навсякъде(като влезе в затвора преби там разните главатари, просто за да докаже, че той е шефа)споменаван е тук-там и по книги като доказан бияч, бивш боксьор е, сега тренира разни ММЕ-чета, абе раелно се бие много здраво)така и не се намери някой да го ступа за 40+ години), но доказан малоумник и изрод, та спира и 5 минути оправя нещата из колата и вън с бебешка количка и т.н.
Мота се общо взето, задръсти изхода от един паркинг, дойде един собственик на заведение с една стара ЕС класа(да, от ония вторите мутренски :mhihi: )и не може да излезе от него, обаче стои и си кротува. Дойде втори човек да влиза с един джип и той го видя и стоят и чакат, даже лек клаксон нямаше, каму ли някой да излезе и да го помоли да мръдне. Като знаят колко народ е вкарал в болници и колко дела имаше в миналото за такива неща как да стане? Онзи влизаше в дискотеките и просто блъска народа все едно са хартийки, от охраните никой не можеше и копче да му каже. :oops: Та си викам сега тия двамата в друга ситуация щяха поне дузина пъти да свирнат, след което да залепят ръката на клаксона, та си викам ебахти селската държава станахме и става все по-зле.
Заключението - за да вървиш без да те мисли всеки за шамтка трябва да си доказан имбецил, изглеждащ напомпан и гледащ лошо. Във всички останали случаи все идва момент когато виждаш как не те вземат насериозно, а така и не осъзнаха, че човек с акъл е много опасен ако реши от всеки имбецил с торба анаболи. Радвам се, че едно време когато много тренирахме и правехме мусколи, почти всички спряхме и си развихме акъла, а останалите като ги гледам какви станаха...това още в разните тийн години, тогава се отсяха и малоумниците от компаниите. Спортът в тая област остана само за здраве.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 09 Юли 2017, 9:08

Ми ненапразно го има лафа бий за да те уважават....

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Юли 2017, 9:41

Скоро един такъв ми излива душата си как си пропилял дните досега(набори сме на 34 някъде е)и колко подтиснат се чувствал, понеже изнемогвал и единственото което останало от тия му години било хората да ги е страх от него, а той сега едва ли не се срамува като го гледат така. Почнал да вярва в Бог, работи, мъчи се да прави на мравката път и такива неща. Чуди се как можело да се държи така през годините с други хора, гледа същите от компанията му тогава и вика, че чак ги съжалявал колко били зле с това си държание и колко съжалявал той, че си пропилял годините с тях. Един вид разкаяна мутра и чак да се чудиш как да реагираш на такъв човек.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 09 Юли 2017, 12:51

Заради ситуацията в тая проста държава, за жената една 740-ка с черни стъкла, че да не и свиркат и да я псуват всички, да не я засичат и тн, щото нали е мутра и тя, с колата за 5000лв. :kuku: :kuku: :kuku:
Няма да се оправят нещата е, никога, никога! Защото е от хората, хората са прости и правят прости работи....
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 09 Юли 2017, 18:11

Проблемът с "батките" се решава много лесно ако държавата има воля за това. Проблемът е, че тия дето стоят зад тях дърпат конците на всички инстанции. То държавата дори с обикновените терористи по пътищата не (иска) може да се справи, та какво остава за "онези другите"? Колко човека си отидоха в Плодвив прегазени брутално на... пешеходни пътеки?!

Между другото фитнесът, в който ходя тук в Англия, е фрашкан със здрави копелета, но никой не си помисля дори да се прави на мутра. На мравката път правят! Защо ли?...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Юли 2017, 18:52

Аз ще ти кажа, то е тясно свързано като с онова за поведението по пътя. Хората редовно спорят, че било до манталитет. Ами не е така. Глобите, налагането им и неизбежността да се платят са водещи. Същото е и това. Като знаят, че ще лежат(ефективно и без да им се размине)то ще си траят. Тука има бол примери с такива "омекнали мутри", понеже с годините хем са лежали, хем някои имат условни и ако кихнат влизат. Затова се позамислят малко вече, ама това е една възраст когато са имали шанса преди това да се навилнеят, докато там още в ранна ги преебава закона и/или знаят, че ще ги преебе и затова си траят. Иначе сме виждали достатъчно чужденци с "манталитет", които правят същите простотии в зависимост от средата на развитие. Средата на развитие е на-важното нещо за един организъм навсякъде по света. Когато средата ти предлага едно и ако го объркаш си понасяш последствията, така е и с тези неща. Я накарай някой местен имбецил да иде и да нападне група слепи във водещ за дадена нормална държава курорт, това да е заснето, да има куп свидетели и да видиш какво ще се случи. Няма да се стигне дотам вероятно, понеже имбецила ако бъде информиран как ще се действа законово(или просто си го знае)след това и просто ще си каже "ебал съм ги в бабките, ще ги изчакам", при това наум ще си го каже.
Същата работа е като знаеш сега, че в Гърция ще те одерат жив за някои пътни нарушения, дали няма да внимаваш доста като идеш там? Изключвам ако имаш познати места където знаеш, че няма да те хванат. Постоянно чувам от всевъзможни хора колко лошо било да нарушиш правилата в Германия, Англия и т.н. та дали това не ги респектира като карат там а? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 09 Юли 2017, 20:58

Много си прав! Винаги съм казвал, че немеца и изобщо западняка не е по-културен от нас. Просто на запад се прилага стриктно закона!

PS: И като юрист ще допълня, че в България закони ИМА, но не се прилагат!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Юли 2017, 21:22

Определено има, но по принцип се ползват вратичките, плюс, че масово има голяма корупция. Имам представа от системата в БГ от доста места, отделно братовчедка ми е адвокат в София със собствена кантора...нещата не са направени за правосъдие тук. Пътят от полиция през прокуратура и съд е доста...разтеглив.
Единият побойник там слезнал от някакво Х5 в София нали и той беше адвокат. Със сигурност знае кое, как и т.н. случая потъна в забрава и той, а са минали няколко месеца само.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 09 Юли 2017, 21:58

https://www.plovdiv24.bg/novini/regiona ... dci-734061 - ей такъв примерно освен, че трябва да лежи, не трябва да види книжка в живота си.. ама.. сещате се :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата