Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Криптовалути

Мнение от Jordana » 29 Сеп 2021, 21:11

То в случая хазарта е куката на която се ловят шарани , търсен ефект с други думи . Щото уловката е да смятат играчите че могат да надхитрят другите балъци ако правилно си играят картите ...щото имало правила в играта . Ша са напикая от смях , някакви абсолютни спекуланти продават нещо което е едно нищо и го наричат крипто пари а мераклиите за бързи пари вече им са потни ръцете от пачките само като четат за мечки и бикове шортове дипове и подобни дивотии :mhihi:
Знам че има хора правят пари от подобни неща обаче помислете си какъв е шанса вие да сте от тях ? Да им вземете печалбата от ръцете и те мигат на парцали като мишка в трици от изумление пред българските крипто играчи :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Сеп 2021, 21:41

Ами ето, ти мислиш, че трябва да вземаш парите от на някой ръцете. И аз така смятах. За да спечелят едни, трябва да загубят други. И това играе роля, ама основно при шиткойните. Биткойн е нещо много по-голямо като идея...засега. Дали ще се развие...стойте и гледайте отвън, аз предпочитам да гледам отвътре и дори да се проваля, поне да съм опитал. Затова и не изчаках цената да падне. А ако все пак падне преди да се е вдигнала, просто ще си взема още. Но повече би ме било яд просто да проспа възможността.
Досега си писах с момичето, което ми продаде юсдт-то. Когато е бил на 3000 долара, ама не дипа на корона краша, ами преди няколко години преди бул маркета 2017, някакъв неин приятел и казал да продава каквото има ненужно и да купува биткойн. Аз вика му се смях. Та е купила преди тоя бул. Питах той дали е взел тогава. Ами вика по едно време имаше около 1000, понеже ги е вземал евтино. Изнесъл се на някакви острови да живее, ама като типична рок звезда пропаднал с дрога, оставил семейство, макар още да движи нещата като си е наел хора да работят за него. Но пропаднал и психически. Оставете втората част. Едно време много хора се усетиха на майтап просто да пробват. Един човек преди години купил бая за смешни пари. После основава Грабо сайта заедно с някакви там. Ходи сега и си купува всякакви коли, Ферари, Астън, нещо даже Астъна отказаха първоначално да му ги регистрират в БГ, че не им излизаше като модел, не бил въведен.
Помня един познат как при цена от под 100 долара на парче мъжа на сестра му цяла нощ му разправял какво е биткойн и онзи се чудеше тогава дали да не вкара едни 5000 лева. Е, не ги вкара. Най-странното е, че и мъжа на сестра му бе вкара нищо, а беше програмист още тогава и знаеше, но...не му стискаше. Ами честно казано не желая да съм от тия, които няма да им стиска. Вкарвам каквото ако загубя няма да ми съсипе живота и се надявам. Толкова.
Братовчед ми, който копаеше и продаде неговите 3-4 за 10000 още го е яд и искаше да задържи, ама нямаше как заради кредитите за фирмата. И също е на мнение, че биткойн няма таван и ако не го убият някак си, то ще стигне умопомрачителни числа. Ами ще видим какво ще стане.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 29 Сеп 2021, 21:58

In_Memoriam написа:
Borymeckata написа:...

Ще ти отговоря с въпрос. Като купуваше магазинчето откъде беше сигурен, че ще потръгне бизнеса с него? Това не е ли хазард?

Какъв "бизнес" да потръгне... Аз като го платих, "магазинът" беше просто кална дупка с коренища. За нищо не съм бил сигурен и не съм сигурен в момента. Но и аз, като вас, имам нужда от тръпка и вълнение в живота си. Чист хазарт си е... Хвърлил съм на масата едни пари и ако стане нещо - ще черпя. Каква е разликата? Аз си признавам, че е хазарт и не се опитвам да извадя някакви научни прогнози за сигурна печалба.

Ти казваш: Ще купя, като стане 40. Какво ще купиш и какво "40" - нямам представа, а и не е важно. Значи ти си готов да платиш НЕЩО на 40, ОК. Но ти не го купуваш това НЕЩО с идеята, че то ще продължи да поевтинява и скоро ще стане 20, 5 и т.н. Ти го купуваш с надеждата, че след три месеца същото НЕЩО ще струва 100 и ти ще го продадеш на печалба. Нали дотук е така?

Обаче какво значи това НЕЩО да стане 100? След три месеца някъде по света, някой човек като теб, трябва да е готов да го плати на 100. Защото ако никой не го плаща на 100, значи ти не можеш да го продадеш на 100 и съответно - то не е 100... Та тоя някой, след три месеца трябва да е готов да плати 100 за същото НЕЩО, което сега ти купуваш на 40. Добре, опитвам се да погледна ситуацията от негова гледна точка. Тоя явно има интерес - защо не си е купил същото НЕЩО, когато е било на 40, също като теб? Защо е чакал тия 3 месеца да се вдигне на 100 и чак тогава да купува? Един възможен извод е, че тоя (купувачът на 100) е по-глупав от теб, съответно - ти си по-умният от двамата. Защото реално, той плаща твоята печалба. ОК, всичко звучи логично. Сега се запитай - колко хора са по-глупави от теб, съответно - ти от колко хора си по-умен? А също - какво се случава с по-умните от теб? Те пък кога ще купуват и на колко ще продават? Ей така - просто въпроси за размисъл... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 29 Сеп 2021, 22:06

Няма таван ама има таван . Щото колкото го виждаш в моменат толкова е тавана , утре ще е друг , вчера е бил друг . Това не зависи от това дали ти искаш да стане 1 милка , или от румбака вистата иска нещо друго . Зависи от това дали големите инвеститори ще вкарат милиардите на дипа за да купуват такива като тебе и после да ги изкарат точно като си мислиш че ще стане още х2 . Тавана е толкова колкото е готов пазара да плати . Криптото в момента в който получи някакъв фиксиран курс като другите измекярски пари ще умре , това е смъртната му присъда така че спекулата ще продължи още известно време . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 29 Сеп 2021, 22:10

Нищо не е 100% сигурно, абсолютна сигурност не търся в нищо. Като цяло не съм хазартен тип, но съм готов да рискувам, понякога... :dunno: :dunno:

Ще видим какво ще стане с този биткойн, и на мен ми е интересно, колкото и на вас. Във всеки случай УСПЕХ ви желая!
Excellent! Steven is my name!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Сеп 2021, 22:12

С тази разлика Боримечка, че ти мислиш за три месеца, а ние за три години. Надяваме се да е след три месеца, но спокойно може да е и след три години. Някой по-глупав? И защо да е по-глупав? Това е идеята на пирамидата, която описваш ти. Казваш биткойн е пирамида и готово, няма какво да обсъждаме в такъв случай. Но да те питам тогава, защо хората купуват злато да речем, като мислят, че след Х години то ще струва повече, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ дали ще го продадат на някой друг след това време и или ще чакат още Х години? Или сега златото може да го пипнеш, сигурно ако си купуваш злато за гривна или пръстен, ама в големи количества ти нямаш това право и реално уж имаш злато, ама така ти казват тия, които ти го продават и реално пак не можеш да го пипнеш, тоест се доверяваш на някой, че то е там. И за да го продадеш утре на някой друг на по-висока цена, то той по-глупав ли трябва да е от тебе или просто иска да си вложи парите вътре?

Джордане, така е, големите китове определят голямата част от цената, ама не играят само те. Има достатъчно на брой хора вече, които играят и някак е почти невъзможно всички китове дружно да се откажат от биткойн и да се насочат към...следващия биткойн. А като го правят постепенно, някой изкупва нещата им, пазара пада (както след всеки бул рън)и от там насетне те нямат как да го сриват още. Затова избират или да се качат пак на влака, или да оставят на дребните да го качат по-бавно. Е, засега аз мисля, че ще се качват отново и отново. Ако не си се позаинтересувал, да речем в едно иторо над 70%-та от оборота им за годината е от...крипто. Тоест как така големите играчи ще оставят тая лапаница без да участват. Някак не го виждам скоро. А ако това стане някога, ще видим ние къде сме, а може и биткойн в един момент да спре волатилността си и да се вдига и пада бавно като златото.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 29 Сеп 2021, 22:39

Jordana написа:Знам че има хора правят пари от подобни неща обаче помислете си какъв е шанса вие да сте от тях ? Да им вземете печалбата от ръцете и те мигат на парцали като мишка в трици от изумление пред българските крипто играчи :mhihi:

Доста вече мигаха на парцали пред схемата на кака Ружа :mhihi:
Та не подценявай българските крипто играчи.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 30 Сеп 2021, 0:08

Borymeckata написа:
In_Memoriam написа:
Borymeckata написа:...

Ще ти отговоря с въпрос. Като купуваше магазинчето откъде беше сигурен, че ще потръгне бизнеса с него? Това не е ли хазард?

Какъв "бизнес" да потръгне... Аз като го платих, "магазинът" беше просто кална дупка с коренища. За нищо не съм бил сигурен и не съм сигурен в момента. Но и аз, като вас, имам нужда от тръпка и вълнение в живота си. Чист хазарт си е... Хвърлил съм на масата едни пари и ако стане нещо - ще черпя. Каква е разликата? Аз си признавам, че е хазарт и не се опитвам да извадя някакви научни прогнози за сигурна печалба.

Това визирам и аз. Всяка инвестиция е до някаква степен хазарт. Всеки да си прави сметката какво може да рискува и за колко време. Гледайки години назад в миналото и напред в бъдещето за мен рискът е нищожен и си заслужава на фона на потенциалните печалби. :yes:
Последна промяна In_Memoriam на 30 Сеп 2021, 10:53, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Сеп 2021, 8:46

Психологията на пазарите е интересно нещо. Винаги има големи движения, след като се появят екстремните мнения. От цената ще отиде до луната, утре е 100к... до всичко е измама, вие сте пълни балъци.

Както всичко друго това да мислиш с вероятности, а не черно/бяло е умение и в по-голямата част от времето, не е вродено, а изисква много работа да се усвои. Човешкия мозък просто е устроен да мисли черно и бяло. Като добавим, че когато някой няма фундаменталните знания как работи нещо е нормално да му се струва неразбираемо и нещата почват да се обясняват със суеверия, господ, ильОменати, намеси на лоши хора още известно като конспирации и т.н. нещата не са по-различни от много други неща, които са "неразбираеми" за масата хора. :dunno: Няма нищо 100% сигурно и това няма нищо общо с хазарт. Дори като взимаш аспирин това е риск и не е 100% сигурно, че няма да приключиш в спешното с вътрешен кръвоизлив... Тва значи ли, че играеш хазарт като взимаш аспирин :mrgreen:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Сеп 2021, 8:50

Да не намесите ваксините сега тука, че тъкмо е в почивка топ форумната тема. :mhihi:
Тази сутрин има интересно движение.
Ще пусна едно видео за скептиците в темата, понеже другите вероятно вече знаят или поне почти всички. Та нека осмислят тази капка в морето на развитие на тая пирамида, а тя бая капки събра пред годините:
https://youtu.be/oCHN-N-h_xA
Туитър, не петел бг ли какво беше.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 30 Сеп 2021, 9:01

Понеже я мернах на няколко пъти думата хазарт , не мисля че е много правилно употребена в този случай. Не е хазарт да купиш жилище с цел инвестиция, не е нито и хазарт това да купиш валута/акции и т.н. с цел пак инвестиция. Казва се риск :bchug:
И за мен нещата изглеждат повече риск отколкото познания, примерно съотношение 60:40 (риск:познания). Разбира се без познания нещата се превръщат наистина в хазарт.
Другото е че погледнато откъм чиста инвестиция нещата са много лесни и прости, не е нали като да събираш всеки месец наеми, да се заниамваш с данъци, бюрокращина и т.н. просто вкарваш едни пари, купуваш нещо и чакаш :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 30 Сеп 2021, 11:03

Добро включване от don_gori. Сравненията на инвестиции с хазарт е...как да кажа по-меко - наивно. И тук говорим за всеки тип инвестиции, без значение в крипто, в акции, в злато, в имот. Във всеки от тези класове инвестиции ти купуваш с идеята на по-късен етап, ти да я продадеш на друг с печалба. Така работи модерната икономика в голяма степен, до кога...ще видим. Но масово хората(над 90% в глобален мащаб, на места много повече) нямат елеметарна финансова култура, не знаят какво са това парите, от къде идват и къде отиват. Оставям на страна това, как купувайки си крипто всъщност си купувал нищо, тука вече се намесва и техническа неграмотност. Както и да е, надявам се някой няма да ми се убиди, не целя да нападам никой. Просто винаги съм твърдял, че човек за да изказва някакви мнения трябва да има поне елементарни познания по темите.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Сеп 2021, 11:19

При хазарта имаш от 100% инвестирани пари, гарантирана от закона възвръщаемост от минимум -49% :mhihi: ТОТО-то е така. При събрани 100лв, трябва да върнат 51лв като печалби. При билетите за търкане връщат 60-70% от вкараните пари. Еврофутбол връщаше 80-85%, бет365 връщат 95-99%. При много от онлайн ротативките също е 98-99% :yes: Затова хора в хазартния бизнес се определят като такива в развлекателния бизнес :wave: Дългосрочно, на 1000лв заложени, ще загубиш 10-20лв, колкото билет за кино. На който му е забавно да се връткат черешки и мандаринки, не ходи на кино :mhihi:

Боримечка, биткойна ще ти го обясня накратко като имотния бизнес в Козлодуй :mhihi: Да кажем, че има 5000 имота в Козлодуй. Новото строителство е ограничено на 1 имот годишно. Ама не един нов блок, а един нов апартамент. После ще става един апартамент на 2 години, после един на 5 години, докато след 100 години не спре новото строителство. Наплива от хора да живеят в Козлодуй е като за София :mhihi: Населението си харесва Козлодуй и не иска да продава. Станало е топ световна дестинация. Ти ми кажи що ще растят цените :mhihi:

Проблема е, че не си образован по темата. Даже си си направо неграмотен :lol: Това е най-простата и бърза форма на образование в момента - https://www.youtube.com/playlist?list=P ... 2FhrVI0kxY Почвай плейлистата. И догодина вместо в магазинче, в биткойнче :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 30 Сеп 2021, 11:31

Съзнавам, че звучим малко арогантно да обясняваме на човек като Боримечката как е "необразован", но надявам се той е разумен и няма да ни се разсърди. За други не съм сигурен, ама не ми и пука :mhihi: Та, нещата не са толкова прости, и без да им отделиш някакво време няма как да очакваш да ги схванеш и винаги ще ти се струват някаква схема.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Сеп 2021, 11:46

Като няма схема защо не си ипотекирате имотите и да ги вкарате в крипто ? Ако правите нещо правете го както трябва . :mrgreen:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата