Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Re: Криптовалути
Jordana написа:Като няма схема защо не си ипотекирате имотите и да ги вкарате в крипто ? Ако правите нещо правете го както трябва .
Щото Киро Брейка и други закостенели чичаци мислят, че е грешка и аз вярвам в експертното им мнение

'щото шансът да върви нагоре във времето, макар и не сто процентов е огромен, НО, крипто пазарите са косвено свързани със световните пазари на кажи-речи всичко и макар и да сме сигурни, че все някога ще сме на плюс, далеч не е невъзможно нещата довечера да се трупясат и да не стигнем сегашните нива още няколко години. В тоя сценарий човек или продава на загуба и псува, или си държи парите затворени там и чака по-добрите времена. Тия няколко години са твърде дълъг период за да влезе човек със всичко, което има като стойност. Затова и разумните хора влизат само с пари без които могат да живеят спокойно 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Това е казвано десетки пъти до сега тук, но все изскача някой да зададе горния малоумен въпрос. И в случая не е от някой нов дето не го е чел това обяснение многократно, а просто от трол който друга работа освен да се прави на интересен в тая тема няма...grkv написа:'щото шансът да върви нагоре във времето, макар и не сто процентов е огромен, НО, крипто пазарите са косвено свързани със световните пазари на кажи-речи всичко и макар и да сме сигурни, че все някога ще сме на плюс, далеч не е невъзможно нещата довечера да се трупясат и да не стигнем сегашните нива още няколко години. В тоя сценарий човек или продава на загуба и псува, или си държи парите затворени там и чака по-добрите времена. Тия няколко години са твърде дълъг период за да влезе човек със всичко, което има като стойност. Затова и разумните хора влизат само с пари без които могат да живеят спокойно
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон

Време е за телеграм група. Ама няма да е забавно.
Моллов, веднага да отваряш темата за ваксините, че се налази изнвсяка друга. Канадецът като цъфне и той тука ще се убедиш, че съм прав.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
b_u_b_o написа:Съзнавам, че звучим малко арогантно да обясняваме на човек като Боримечката как е "необразован", но надявам се той е разумен и няма да ни се разсърди. За други не съм сигурен, ама не ми и пукаТа, нещата не са толкова прости, и без да им отделиш някакво време няма как да очакваш да ги схванеш и винаги ще ти се струват някаква схема.
Еми колкото аз разбирам от строителство в ядрена енергетика е положението, не виждам защо да се обижда. То не може да разбираш от всичко. Аз като влезна в темата за хоби проектите и даже не мога да разбера какво качва Никълбека

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Top Gun Maverick написа::ahah: трол
Моллов, веднага да отваряш темата за ваксините, че се налази изнвсяка друга.
Ако още веднъж споменеш ваксини в тази тема, ще взема най-ценното ти напоследък, да пишеш в тази тема.

Майтап

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Хаха, да.
Ето малко информация за още една тенденция, която все някога ще доведе до интересен скок. Това за питашите как ще се покачи цената ако не се намерели по-тъпи от мене да ми го купят на над 40. На другите им е известно, само цифрите може да са пропуснали към днешна дата:
https://cryptodnes.bg/80-ot-predlaganet ... itezhateli
Ето малко информация за още една тенденция, която все някога ще доведе до интересен скок. Това за питашите как ще се покачи цената ако не се намерели по-тъпи от мене да ми го купят на над 40. На другите им е известно, само цифрите може да са пропуснали към днешна дата:
https://cryptodnes.bg/80-ot-predlaganet ... itezhateli

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз напоследък се чудя какво ще се копае след етерите и съответно, ако се улучат няколкото топ монети към който ще се насочи всички hash power може и да се достигне доходност в 100-ци пъти.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То идеята е да се копа нещо, които има стойност, за да може да осребриш. А не elonsperm или нещо от този род. То се копа, защото има стойност. А не има стойност, защото се копа 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Nukem написа:Аз напоследък се чудя какво ще се копае след етерите
To и в момента не се копае само ETH... има и разни други интересни.... а ETH, вероятно, поне още 1г няма да спре POW-а...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
b_u_b_o написа:Съзнавам, че звучим малко арогантно да обясняваме на човек като Боримечката как е "необразован", но надявам се той е разумен и няма да ни се разсърди. За други не съм сигурен, ама не ми и пукаТа, нещата не са толкова прости, и без да им отделиш някакво време няма как да очакваш да ги схванеш и винаги ще ти се струват някаква схема.
За каквом да се обиждам? Аз съм строител... Не съм необразован, а направо неграмотен по темата за крипто валутите. И честно казано, не смятам и да навлизам в нея. Не че имам нещо против, просто... не ми е интересно...

Всъщност се включих, защото ми стана интересна психологията на играта и на самите играчи (вашата нагласа). Както казах, усещам един хазартен хъс и тръпка, които някак не се връзват с научно обоснованите ви теории. Но както казах - няма лошо, интересно е да видим какво ще стане.
Правите разлика между "риск" и "хазарт"... На английски не е ли едно и също? Очаквате голяма доходност - дай Боже! Но дори аз знам, че доходното не е сигурно. И обратно - сигурното не е доходно. Щом има голяма доходност - значи има и голям риск. При голям риск просто няма начин всички да спечелят. Някои ще загубят... може би половината, ако рискът е 50:50. Затова го определям като хазарт. И пак казвам - следя нещата с голям интерес (академичен интерес, да го кажем)...

Excellent! Steven is my name!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Не е едно и също - risk, gambling. Ами губят знаеш ли кои най-вече, трейдърите, които се мъчат да го търгуват ежедневно. Особено тези на дребно в сайтове като plus500, etoro и т.н.
Като сложат голям ливърдиж(тоест там вече залагат и дори не с изцяло техни пари)а цената тръгне да пада щото големите са решили да ги изтръскат, те не могат да си позволят да държат докато цената се вдигне обратно, понеже да речем са вложили техни пари 10000, но с голям ливъридж и тези 10000 са гаранцията, която борсата има ако цената тръгне да пада, че ще си я вземе преди да почне тя да губи пари. И тука губят не 50, а над 90%-та от залагащите, което може да го видиш ОФИЦИАЛНО на всеки един такъв сайт, понеже те са длъжни да го упоменават още в заглавната страница! Това е вече голям риск, голяма награда ако скочи. В такива моменти(по всяко време на бул цикъла да речем)като падне цената и медиите гърмят как еди какво си е станало, ноукойнърите викат ето умря, а реално това са нормални корекции и въобще не са хаотични, а си следват естествения ред на нещата и краткосрочно не могат да се предвидят точно кога ще са или като разбереш вече е късно, нещо като земетресенията в природата.
Други, които много губят са тези, които вкарват и очакват, че цената ще тръгне нагоре и няма да слиза надолу. Те обикновено влизат по върховете(не, че аз не може да се окаже, че съм взел на ниско утре ако падне на 29, но не ме бърка да държа)и НЕИЗБЕЖНО цената като падне ги обзема страх да не иде още много надолу и предпочитат да извадят каквото имат и да забравят за инвестиции. Някои се връщат после пак де. От друга страна големите пък просто си държат докато цената ги устройва, в един миг продават, цената пада от горните две разновидности хора, големите си изкупуват обратно биткойните, които са продали на тях, но вече на ниска цена и пак завъртат колелото. Това е спекулата, която теб те интересува в най-опростен вид. Или както каза не те интересува, но ти е интересна. Ако отделиш няколко часа да погледаш може да ти стане още по-интересна и докато има време да вземеш малко с някакви пари, които може да забравиш за 3 години и тогава ела пак да кажеш какво е станало.
Като сложат голям ливърдиж(тоест там вече залагат и дори не с изцяло техни пари)а цената тръгне да пада щото големите са решили да ги изтръскат, те не могат да си позволят да държат докато цената се вдигне обратно, понеже да речем са вложили техни пари 10000, но с голям ливъридж и тези 10000 са гаранцията, която борсата има ако цената тръгне да пада, че ще си я вземе преди да почне тя да губи пари. И тука губят не 50, а над 90%-та от залагащите, което може да го видиш ОФИЦИАЛНО на всеки един такъв сайт, понеже те са длъжни да го упоменават още в заглавната страница! Това е вече голям риск, голяма награда ако скочи. В такива моменти(по всяко време на бул цикъла да речем)като падне цената и медиите гърмят как еди какво си е станало, ноукойнърите викат ето умря, а реално това са нормални корекции и въобще не са хаотични, а си следват естествения ред на нещата и краткосрочно не могат да се предвидят точно кога ще са или като разбереш вече е късно, нещо като земетресенията в природата.
Други, които много губят са тези, които вкарват и очакват, че цената ще тръгне нагоре и няма да слиза надолу. Те обикновено влизат по върховете(не, че аз не може да се окаже, че съм взел на ниско утре ако падне на 29, но не ме бърка да държа)и НЕИЗБЕЖНО цената като падне ги обзема страх да не иде още много надолу и предпочитат да извадят каквото имат и да забравят за инвестиции. Някои се връщат после пак де. От друга страна големите пък просто си държат докато цената ги устройва, в един миг продават, цената пада от горните две разновидности хора, големите си изкупуват обратно биткойните, които са продали на тях, но вече на ниска цена и пак завъртат колелото. Това е спекулата, която теб те интересува в най-опростен вид. Или както каза не те интересува, но ти е интересна. Ако отделиш няколко часа да погледаш може да ти стане още по-интересна и докато има време да вземеш малко с някакви пари, които може да забравиш за 3 години и тогава ела пак да кажеш какво е станало.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ама трябва да се признае на Джордана, че хората, дето се занимават с крипто валути ви "прасна в челото с права лопата" с въпроса си "защо не заложите имотите си за ..."
Аз признавам, че не съм се интересувал от това, но по едно време се занимавах с друго - домейн имена.
В един момент доста бяха тръгнали нещата, доста домейни продадох на много добри цени. Дори имах към над 1000 домейн имена. Нещата летяха, китайците купуваха яко, постоянно участвах в някакви търгове за покупки и продажби и се правиха прилични печалби...
Но, в един момент преди около 3 години този пазар падна като отрязан клон. Изведнъж суша.
А имаше времена....продажби домейни за по 3-4к$.
Сега от поне 2 години не съм продал повече от 5 домейн имена най-скъпият 500$
Оставил съм си около 20 обещаващи и чакам
Само да не стане същото и с криптото, че там повече ще боли.
Но пък аз бих нарекъл моето (с домейните) и вашето (с криптото) не инвестиция, а по-скоро хоби
Аз признавам, че не съм се интересувал от това, но по едно време се занимавах с друго - домейн имена.
В един момент доста бяха тръгнали нещата, доста домейни продадох на много добри цени. Дори имах към над 1000 домейн имена. Нещата летяха, китайците купуваха яко, постоянно участвах в някакви търгове за покупки и продажби и се правиха прилични печалби...
Но, в един момент преди около 3 години този пазар падна като отрязан клон. Изведнъж суша.
А имаше времена....продажби домейни за по 3-4к$.
Сега от поне 2 години не съм продал повече от 5 домейн имена най-скъпият 500$
Оставил съм си около 20 обещаващи и чакам

Само да не стане същото и с криптото, че там повече ще боли.
Но пък аз бих нарекъл моето (с домейните) и вашето (с криптото) не инвестиция, а по-скоро хоби

Последна промяна Е.Димитров на 30 Сеп 2021, 16:06, променена общо 1 път
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
grkv написа:Тия няколко години са твърде дълъг период за да влезе човек със всичко, което има като стойност.
Колко са няколко години под моста на палатка

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Е.Димитров написа:Ама трябва да се признае на Джордана, че хората, дето се занимават с крипто валути ви "прасна в челото с права лопата" с въпроса си "защо не заложите имотите си за ...
В същност вие сами се праснахте в челото с лопатата.
Защо? Защото ти си прекрасна илюстрация как "нетрениран" човек мисли само в черно и бяло. Или всичко ще заложа или нищо.
Или 100% ще стане или 0% ще стане. Та който разбрал, разбрал. Всичко е в предното ми мнение. Троловете ще си тролят.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.