Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Криптовалути
Top Gun Maverick написа:Това е спекулата, която теб те интересува в най-опростен вид. Или както каза не те интересува, но ти е интересна. Ако отделиш няколко часа да погледаш може да ти стане още по-интересна и докато има време да вземеш малко с някакви пари, които може да забравиш за 3 години и тогава ела пак да кажеш какво е станало.
Аз всичките си спестявания съм ги "забравил" от години - стоят си в банката без НИКАКВА доходност, даже май ми взимат някаква такса всеки месец за "обслужване" на сметката. По която нямам никви движения поне от година... Измамници, Сър.

При това положение ВСЯКАКВА доходност ми е интересна, дори да говорим за 0,5% на година. Какво остава пък за 5 и повече процента... Това, че инвестицията е дългосрочна, изобщо не ме притеснява, дори напротив - ще ми бъде неприятно, ако се налага често (примерно - на няколко месеца) да извършвам някакви финансови операции. Аз съм вече стар за дългосрочни инвестиции, но ако все пак реша, има и други варианти. Например, купуваш каса някакво марково уиски и след 25 години я продаваш х500. А ако далаверата не стане, ще можеш поне да се напиеш от мъка...

Значи приемам тези крипто валути като някакъв ресурс. Вие не го произвеждате (освен ако няма сред вас "копачи"), искате само да купите по-ефтино и след някакъв период да продадете с печалба. Това си е чиста спекула. А при спекулата всичко е възможно. Просто се надявам, да го имате предвид...

Джордана не мисли в B/W, просто не я разбира диверсификацията...

Excellent! Steven is my name!
Ако сравните blockchain технологията с ARPANET и компания и изобщо зората на интернет ще ви стане ясно какво и защо чакаме.
Ако вървим по времевата линия на Интернет, създаването на Bitcoin и крипто борсите е грубо равносилно на отварянето на мрежата към комерсиални клиенти и създаването на първите интернет доставчици в края на 80те.
Най-често Bitcoin го сравняват с e-mail услугата - първото масово приложение в интернет срещу първото масово "приложение" на блокчейна.
Така изложено според мен все още не сме стигнали до браузър войните, дори още нямаме "приложение" еквивалентно на браузърите.
Имаме обаче знанието как са се развили последните 30 години и много хора се надяват, че проектът, който подкрепят ще е новият Амазон, Google, Facebook и т.н.
Аз обаче мисля, че сме далеч от този момент и тук подкрепям една от тезите на скептиците, че все още почти нищо продуктивно не се е зародило.
Поставете се обаче в началото на 90те, до тоя момент сте виждали Правец 16 и може би сте чували какво правят Возняк и Джобс в САЩ, а сега си представете как щяхте да реагирате, ако някой ви обясняваше за тази мрежа Интернет за която можеш да си купиш браузър(какво по дяволите е браузър) и да пращаш писма на други хора имащи тая технология в рамките на секунди и без да се налага да се редиш на опашка в пощата.
Огромната разлика е, че тогава първото масово нещо работещо върху новата технология е безобидна система за изпращен на писма, а сега имаме нещо доста "по-опасно", а именно валути.
Или преход една две петилетки напред с препратка към Е.Димитров. Някой ви обяснява, че регистрира "домейни"
с надеждата след време да ги продаде на печалба и така да си докарва пари над заплатата. При това вади от джоба си пари, за да им плаща таксата.
П.С. Спекулата с валутите ще замре когато цените неминуемо се стабилизират. Истинският въпрос е какво идва след валутите. Каквото и да е обаче, то ще се разплаща в криптовалута, а не в долари. Може и да е базирано на сегашните блокчейни, може и да не е, но със сигурност е много по-добре да си "вътре" и да заложиш на един(или няколко) от настоящите процеси отколкото да стоиш отстрани и да се надяваш, че ще познаеш и реагираш на новото нещо навреме.
Ако вървим по времевата линия на Интернет, създаването на Bitcoin и крипто борсите е грубо равносилно на отварянето на мрежата към комерсиални клиенти и създаването на първите интернет доставчици в края на 80те.
Най-често Bitcoin го сравняват с e-mail услугата - първото масово приложение в интернет срещу първото масово "приложение" на блокчейна.
Така изложено според мен все още не сме стигнали до браузър войните, дори още нямаме "приложение" еквивалентно на браузърите.
Имаме обаче знанието как са се развили последните 30 години и много хора се надяват, че проектът, който подкрепят ще е новият Амазон, Google, Facebook и т.н.
Аз обаче мисля, че сме далеч от този момент и тук подкрепям една от тезите на скептиците, че все още почти нищо продуктивно не се е зародило.
Поставете се обаче в началото на 90те, до тоя момент сте виждали Правец 16 и може би сте чували какво правят Возняк и Джобс в САЩ, а сега си представете как щяхте да реагирате, ако някой ви обясняваше за тази мрежа Интернет за която можеш да си купиш браузър(какво по дяволите е браузър) и да пращаш писма на други хора имащи тая технология в рамките на секунди и без да се налага да се редиш на опашка в пощата.
Огромната разлика е, че тогава първото масово нещо работещо върху новата технология е безобидна система за изпращен на писма, а сега имаме нещо доста "по-опасно", а именно валути.
Или преход една две петилетки напред с препратка към Е.Димитров. Някой ви обяснява, че регистрира "домейни"

П.С. Спекулата с валутите ще замре когато цените неминуемо се стабилизират. Истинският въпрос е какво идва след валутите. Каквото и да е обаче, то ще се разплаща в криптовалута, а не в долари. Може и да е базирано на сегашните блокчейни, може и да не е, но със сигурност е много по-добре да си "вътре" и да заложиш на един(или няколко) от настоящите процеси отколкото да стоиш отстрани и да се надяваш, че ще познаеш и реагираш на новото нещо навреме.

Последна промяна TheDriver на 30 Сеп 2021, 17:24, променена общо 3 пъти
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
steeN написа:Е.Димитров написа:Ама трябва да се признае на Джордана, че хората, дето се занимават с крипто валути ви "прасна в челото с права лопата" с въпроса си "защо не заложите имотите си за ...
В същност вие сами се праснахте в челото с лопатата.
Защо? Защото ти си прекрасна илюстрация как "нетрениран" човек мисли само в черно и бяло. Или всичко ще заложа или нищо.
Или 100% ще стане или 0% ще стане. Та който разбрал, разбрал. Всичко е в предното ми мнение. Троловете ще си тролят.
То е ясно, че "ние" сме не тренирани, гледаме нещата само в черно/бяло и тн, ама вие тренираните колко пък имате деЙва?!
Според твоите приказки, човек ще си помисли, че Бъфет взима съвети от теб, а ти си най-големият специалист ако не в целият свят, то поне в югоизточна Европа, леко в Азия и част от Канада и САЩ.
А имотното ти състояние е доста на високо ниво.
Иначе, понякога имаш проблясъци, които и ние плебеите хващаме

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Добре де, ами пак е черно и бяло. Що трябва да има купища състояние за да говори на дадена тема? Че те повечето финансови консултанти оперират с чужди пари и особено в началото нямат средства с които да се хвалят, а когато вече имат, то пък не им се хвали. Самият Бъфет е стартирал бедно, а като е слагал кантарите по улиците да вземат центове и с парите е купувал нови кантари да ги слага другаде, едва ли много хора са си мислели, че ще излезе нещо сериозно от него.
Погледни на Стийн така, вкарал е някакви пари и да не са много(той даже май сега ги изкара и чака сериозен дроп да влезе пак)след време може пак да е доволен от себе си, че е спечелил нещо докато иначе си върши нещата в живота. Тоест колкото и да спечели, все си ми е бонус към живота. Ако се провали, този провал ще му даде други отговори, които да му помогнат да спечели нещо след време и не говоря непременно за пари.
Не мога да разбера какво ви бърка увереността на някой в нещо. Ако всички хора подхождаха така, то...абе да ти кажа и интернета нямаше да го има.
Значи днес ти обясняват как можеш безплатно да превеждаш колкото искаш пари на другия край на света и то мигновено, а вие само спекулата гледате. Ами спомнете си колко тъпо беше едно време да говориш по телефона на цена 2 лв. минутата и после да плащаш съобщенията. Сега като имате само минимална такса, но дори без нея при наличието на интернет можете да говорите безплатно и да пращате съобщения. Защо не погледнете на биткойн и като такова нещо?
Ето малко по-подробно клип като онзи от одеве с човека, който е един от главните виновници това да се случва:
https://youtu.be/xlxAQgD09IA
Наистина се пише история. Сега като се наредят още куп компании, самите Уестърн юниън какво ще ги мислят не знам, но е Салвадор вече губят много пари...революция и това. Спекулата си е спекула, но това е революция.
Погледни на Стийн така, вкарал е някакви пари и да не са много(той даже май сега ги изкара и чака сериозен дроп да влезе пак)след време може пак да е доволен от себе си, че е спечелил нещо докато иначе си върши нещата в живота. Тоест колкото и да спечели, все си ми е бонус към живота. Ако се провали, този провал ще му даде други отговори, които да му помогнат да спечели нещо след време и не говоря непременно за пари.
Не мога да разбера какво ви бърка увереността на някой в нещо. Ако всички хора подхождаха така, то...абе да ти кажа и интернета нямаше да го има.
Значи днес ти обясняват как можеш безплатно да превеждаш колкото искаш пари на другия край на света и то мигновено, а вие само спекулата гледате. Ами спомнете си колко тъпо беше едно време да говориш по телефона на цена 2 лв. минутата и после да плащаш съобщенията. Сега като имате само минимална такса, но дори без нея при наличието на интернет можете да говорите безплатно и да пращате съобщения. Защо не погледнете на биткойн и като такова нещо?
Ето малко по-подробно клип като онзи от одеве с човека, който е един от главните виновници това да се случва:
https://youtu.be/xlxAQgD09IA
Наистина се пише история. Сега като се наредят още куп компании, самите Уестърн юниън какво ще ги мислят не знам, но е Салвадор вече губят много пари...революция и това. Спекулата си е спекула, но това е революция.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
TheDriver написа:Ако сравните blockchain технологията с ARPANET и компания и изобщо зората на интернет ще ви стане ясно какво и защо чакаме.
Твърде помпозно да твърдиш че арпата е създадена да прерасне в настоящата глобална мрежа . Какво точно бъдеще са крипто валутите че не можах да рабзбера ? Да твърдиш че крипто валутите е нещо неизбежно означва че не разбираш как работи финансовата и икономическата система на европа и в глобален план още по малко . Да имаш крипто валути вместо текущите национални пари е все едно да вкараш света във валутен борд , застой и мижав ръст на икономиката . Това при стабилен курс на всички валути, при текущото състояние световен хаос .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Ето затова Пламен Андонов прави всичко платено. Представете си едни и същи папагали nocoiner-и да спамят едно и също постоянно и да ви задават едни и същи въпроси нон-стоп, като вече има създаден предостатъчно безплатен и свободно достъпен материал. В случая с нашата тема папагалите даже ги мързи да четат страниците назад.
Тъжно.
Тъжно.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Top Gun Maverick написа:Не мога да разбера какво ви бърка увереността на някой в нещо..
Хич даже не ме бърка увереността на някой, дори точно уверени хора харесвам.
Просто арогантното и надменното доста сериозно дразни.
Но виждам, че вероятно лично се познавате със Стийна , защото казваш, че му познаваш имотното състояние и предприемаческо -инвестиционните му начинания .
Не си ме разбрал.
Сравнявам ARPANET(като най-известно име) и наследниците му в следващите десетилетия с настоящите блокчейни. Както първите мрежи не са създадени, за да прераснат в глобална така и сега не е ясно какво ще родят блокчейните(или поне на мен не ми е ясно, може да има други посветени).
Бих казал, че криптовалутите са неизбежни по отношение на онлайн разплащанията. Войната крипто срещу фиат когато стане факт не се наемам да кажа кой ще я спечели.
Но дори криптото да не се наложи над настоящите валути, блокчейн под някаква форма ще има и върху него ще се градят други неща.
Хората инвестиращи в Етериум примерно, не е нужно да вярват, че етриума задно с биткойн ще победят долара и еврото. Достатъчно е Ethereum 2.0 мрежата да се разрастне и да приюти нещо наистина смислено(не съм фен на NFTтата
). Нали е ясно, че разплащанията за услугите, приложенията, програмите и т.н. работещи върху Ethereum 2.0 няма как да стават в долари и евро?
Сравнявам ARPANET(като най-известно име) и наследниците му в следващите десетилетия с настоящите блокчейни. Както първите мрежи не са създадени, за да прераснат в глобална така и сега не е ясно какво ще родят блокчейните(или поне на мен не ми е ясно, може да има други посветени).
Бих казал, че криптовалутите са неизбежни по отношение на онлайн разплащанията. Войната крипто срещу фиат когато стане факт не се наемам да кажа кой ще я спечели.

Но дори криптото да не се наложи над настоящите валути, блокчейн под някаква форма ще има и върху него ще се градят други неща.
Хората инвестиращи в Етериум примерно, не е нужно да вярват, че етриума задно с биткойн ще победят долара и еврото. Достатъчно е Ethereum 2.0 мрежата да се разрастне и да приюти нещо наистина смислено(не съм фен на NFTтата

- Jordana
- старши ентусиаст
-
По същия начин мога да плащам и с токени , в случая важното при блокчейн не е стойноста прикачена на измерителната едница а сигурноста на транзакцията . Това обаче остава на заден план и в момента най важното е как щял да го дигне кравата на 1 милка и после да удари вентилатора . Боли ги чепа всичките тия гурута дето си упражняват логореята за блокчейна 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
In_Memoriam написа:Ето затова Пламен Андонов прави всичко платено. Представете си едни и същи папагали nocoiner-и да спамят едно и също постоянно и да ви задават едни и същи въпроси нон-стоп, като вече има създаден предостатъчно безплатен и свободно достъпен материал. В случая с нашата тема папагалите даже ги мързи да четат страниците назад.
Тъжно.
Де да знам, мисля, че той го използва като извинение. В клипа ми пуснат одеве пак каза, че не се взема насериозно, а мисията му е да образова хората по темата, да я разпространява и т.н.
Затова му викат и пастор предполагам. Е, нали трябва да я разпространява пред всички, дори скептиците и тен подобни? Но както и да е.
Димитров, не му знам имотното състояние, просто казах с други думи, че не е нужно да бъркаш в контакта за да знаеш, че удря ток вътре.
А относно арогантното, според мен бъркаш за някои колеги, така звучи може би, но просто се опитай да ги разбереш,бче им е писнало да пишат едно и също и като прочетат мнение от сорта "мани тая пирамида" и вече се дразнят доста, че са си губили времето да обясняват едно и също.
Между другото на драйвъра мнението е интересно и се припокрива с това на братовчед ми, който копаеше едно време. Според него както първите приложения в интернет и браузъри да умирали(той също си е програмист)така има шанс да се случи и с биткойн. Да се опитат да го осакатят правителствата и нещо такова. Общо взето на мен са ми интересни скпетопните мнения когато се аргументират. Затова искам да попитам всички скептици(понеже тука сте интелигентни хора), може ли да кажете някакви аргументи защо мислите, че биткойн ще се провали? Не се заяждам, просто искам да знам позициите ви върху какво лежат освен шестото чувство. Понеже миналата година като питах подобни въпроси, но не съм бил толкова краен да отричам чак така биткойна, мисля единствено Зак ли се беше аргументирал с нещо интересно защо мисли, че биткойна ще се провали. Той май беше писал дипломна работа за него даже.
Та ако може да споделите, би било интересно да се знаят гледните точки, понеже биткойн трябва да се приема от повече хора, а колкото повече скептици има, толкова по-бавно ще се случи това.
In God we trust, all others we track.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Той вече се е провалил ако не забелязваш . Пускаш линкове където пише че 85% си стискат коините и питаш за други аргументи ??!!!
За какво ми е тоя биткоин като днес ми плащат с коини и утре дропва на 30% и съм назад 30% ? Ще чакам 10 годиин да стане 100к ??!! Това което трябваше да стане с крипто валутите не стана , просто се превърнаха в комар . Децентрализацията на крипто парите им изяде главата ако не сте разбрали какво точно се случва , това беше основното като част от крипто технологията поне такива бяха прогнозите . Нещата отидоха в друга посока , сега се правят чупки в кръста да се ходи към друго ...
В глобален мащаб няма как да заменят фиатните пари по една много проста причина - контрола върху валутите е в основата на стабилноста на всяка една финансова система . Валутен борд в глобален мащаб - ето това е точното определение на такъв сценарий със замяната с крипто . И то самоналожен без причина и без никакъв механизъм за за излизане от ситуацията . Разплащателна сситема без такси , еми хубаво какво толкова
За какво ми е тоя биткоин като днес ми плащат с коини и утре дропва на 30% и съм назад 30% ? Ще чакам 10 годиин да стане 100к ??!! Това което трябваше да стане с крипто валутите не стана , просто се превърнаха в комар . Децентрализацията на крипто парите им изяде главата ако не сте разбрали какво точно се случва , това беше основното като част от крипто технологията поне такива бяха прогнозите . Нещата отидоха в друга посока , сега се правят чупки в кръста да се ходи към друго ...
В глобален мащаб няма как да заменят фиатните пари по една много проста причина - контрола върху валутите е в основата на стабилноста на всяка една финансова система . Валутен борд в глобален мащаб - ето това е точното определение на такъв сценарий със замяната с крипто . И то самоналожен без причина и без никакъв механизъм за за излизане от ситуацията . Разплащателна сситема без такси , еми хубаво какво толкова

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А като си купиш смотан апартамент и в криза се срине 30%, назад си с 30% и ще чакаш 10 години да поскъпне отново ?
По принцип за адекватно скептично мнение трябва наааай-малкото да си запознат какво коментираш. Тукашните скептици даже не са прочели кво пише в темата
Аз съм забелязал и друго нещо. Повечето скептици като ги питаш те в какво са инвестирали... в акции ли, в злато ли, в имоти ли... обикновено няма отговор или в нищо
Важното е, че другите са балъци, набивайки пари в смотани имоти, пирамиди, измислени акции-балони и т.н.

По принцип за адекватно скептично мнение трябва наааай-малкото да си запознат какво коментираш. Тукашните скептици даже не са прочели кво пише в темата

Аз съм забелязал и друго нещо. Повечето скептици като ги питаш те в какво са инвестирали... в акции ли, в злато ли, в имоти ли... обикновено няма отговор или в нищо

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Сред моите познати, биткойн скептиците инвестират основно в кръчми, и тяхната възвръщаемост е мигновена...още на другата сутрин в кенефа 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
b_u_b_o написа:Сред моите познати, биткойн скептиците инвестират основно в кръчми, и тяхната възвръщаемост е мигновена...още на другата сутрин в кенефа
Хич не е лошо, после нали някой трябва да купи на скъпото.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Аз не съм правил никакви прогнози за крипто валутите. Нямам абсолютно никакви аргументи за движение нагоре / надолу и каквото и да прогнозирам, ще бъде изсмукано от пръстите. От моя гледна точка, с тези валути може да се случи абсолютно ВСИЧКО, точно затова вашата увереност ми е странна..
Лично за мен е нтересна не самата валута и не възможността (хипотетична...) за голяма, бърза и лесна печалба (как звучи само...?!?) от спекулата с нея. Заинтересува ме тази всеобща еуфория и тези очаквания как утре ще завалят пари от небето и как всички ще напълнят джобовете. Такива настроения е имало точно преди най-голямата борсова криза в САЩ, не знам дали е просто съвпадение... Точно този всеобщ ентусиазъм и очакване от всички за големи и лесни печалби, само от спекула и без нищо реално да се произвежда, ме настройват скептично.
Имаше по Дискавъри едно предаване за най-известните и разпространени измами. И всяка серия завършваше с фразата: Ако нещо е прекалено хубаво, за да е истина, вероятно не е...

Лично за мен е нтересна не самата валута и не възможността (хипотетична...) за голяма, бърза и лесна печалба (как звучи само...?!?) от спекулата с нея. Заинтересува ме тази всеобща еуфория и тези очаквания как утре ще завалят пари от небето и как всички ще напълнят джобовете. Такива настроения е имало точно преди най-голямата борсова криза в САЩ, не знам дали е просто съвпадение... Точно този всеобщ ентусиазъм и очакване от всички за големи и лесни печалби, само от спекула и без нищо реално да се произвежда, ме настройват скептично.
Имаше по Дискавъри едно предаване за най-известните и разпространени измами. И всяка серия завършваше с фразата: Ако нещо е прекалено хубаво, за да е истина, вероятно не е...

Excellent! Steven is my name!