Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Море 2024г.?!...

Мнение от kiko » 09 Юли 2024, 12:11

Явно...ама по явно,че говориш наизуст ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Море [emoji[emoji638][emoji639][emoji[emoji6[emoji640][emoji

Мнение от steeN » 09 Юли 2024, 13:09

В Тавекс е нормално да има някаква останала мижава циркулация, но ако пробваш да внесеш в банка ще те третират като наркодилър, а да изтеглиш просто няма как. ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 09 Юли 2024, 14:14

Да, обменните бюра и борсите у нас не са ограничени по отношение на продажбата им. Това не е така в други европейски страни.
У нас обаче банките ги изземват, както се изземва всяка купюра, която излиза от обръщение - купуват ги, но не ги продават.

Но steen е прав - във всяка нормална обстановка, ваденето на банкнота от 500 евро или недай си боже пачка/пачки е сигнал за незаконна дейност.

Тази репутация постепенно започва да се прокрадва и върху банкнотите от 200 евро, а при британската лира и върху пачките по 50.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 09 Юли 2024, 19:25

Утре отивам са си правя здравната застраховка и автоасистънса, като всяка година.
С пежото ще сме, греди имам, тулето само трябва да го измия и това е. Всичко е готово и са о чакам да му дойде времето.
Куферо не съм го мерил на пижо дали става. На бмв то си е тамън. То има известна регулировка... Хмм. Ще меря с рулетката утре колко е от греда до греда на бмв то и на пижо.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Re: Море [emoji[emoji638][emoji639][emoji[emoji6[emoji640][e

Мнение от Anthony_J » 09 Юли 2024, 19:49

Нямаш ли европейска здравна карта? Безплатна е. За какво са ти застраховки? А и спешната помощ в ЕС също е безплатна, за деца пък всяка здравна помощ в държавните болници също.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 09 Юли 2024, 19:49

Пежо-то какъв модел е ? Дизел или бензин ?
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mario001 » 09 Юли 2024, 19:50

Моджо написа:Утре отивам са си правя здравната застраховка и автоасистънса, като всяка година.
С пежото ще сме, греди имам, тулето само трябва да го измия и това е. Всичко е готово и са о чакам да му дойде времето.
Куферо не съм го мерил на пижо дали става. На бмв то си е тамън. То има известна регулировка... Хмм. Ще меря с рулетката утре колко е от греда до греда на бмв то и на пижо.
Какво точно покрива автоасистънса в чужбина?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 09 Юли 2024, 19:58

Ремонт до ххх некви /не много/ евра, транспорт / репатрак/ до ххх км. Зависи къде го правиш и за колко $. Не е скъпо, нещо около 30 лв е за 2 седмици. Достатъчно е да те откарат до границата примерно. Не може да се направи в последния момент. Поне 2 седмици по-рано трябва. По скъпите имат и хотел ако ремонта е повече от ден. Нема в бг.. Адак ли беше немското. Ама не сме дорасли явно.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 09 Юли 2024, 20:19

На СБА картите, по-големите покрития, не покриват ли и въпросните евентуални 'проблеми' в чужбина?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F07, 258 k.с. Bang & Olufsen
Мечтае да кара: Към следващия концерт на AC/DC

Мнение от bereta » 09 Юли 2024, 23:34

ildivvy написа:На СБА картите, по-големите покрития, не покриват ли и въпросните евентуални 'проблеми' в чужбина?

Точно на СБА картите са перфектни и важат една година плюс безплатен преглед. И още са на старите цени.
Ride on

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 10 Юли 2024, 7:30

Имам Антъни и това дето го казваш го знам, така ми е по спокойно . Един вид..с едното си по здравна каса се едно, с другото си плащаш :)) А като плащаш е друго :)) Винаги съм си правил, никога не съм ги ползвал за щастие. То в селото се прескачат докторите :)) Обаче си имаме хирург , най вече да вади бодли на таралеж. Даже в Никити не знам да има нещо като болница. Не искам и да знам , честно казано :))
Пижото е бензиново...миксер с турбинка.
На организации като СБА /тип държавни/ в чужбина вяра нямам...некак си така излиза. Може и да са пичове, навремето имах карти към тях...ми ся...щом нямам вече значи не съм бил доволен нещо :)) На приятел немец ADAC му покрива
- ремонта - без уговорки /вярно, той кара само коли в гаранция ,така че може би ремонта е от местния представител на марката/
- Хотела - без уговорки, че даже можеш да си избираш, нема нужда да е работническо общежитие
- И ако ремонта ще е повече от 1 ден и не искаш да чакаш ти осигуряват заместващ автомобил, адекватен. Нали, ако си тръгнал семейно с една купчина багаж Клио или Поло нема да ти докарат. Претоварваш и газ. Сигурно е рент а кар, ама какво от това, нали ти го докарват и ти не се разправяш с нищо.
Колко плаща не съм го питал, тука няма такова нещо /СБА/, ако щеш се сдери от плащане, така че се тая.
И понеже вчера погледнах - ремонт в чужбина СБА нема...или те карат до сервиз или до границата :)) и хотел немаша май, а автоасистънса има и ремонт ,хотели, рент а кар или билети за влак или рейс.
Поне в началото имаше, после престанах да чета какво покрива. Днес ще прочета изрично като го направя. Идеята на нещото е да има на кой да се обадиш, да ти осигури адекватна помощ. Ни ги знам сервизите в Гърция, ни искам да ги знам. Тия си ги знаят местните които ще помагат /а аз ще си звъня на застрахователя па той да праща местни/, ще препоръчат, ще я закарат колата ако има нужда, нас ще ни придвижат докъдето сме тръгнали.. такива неща. Изобщо не е за пари, айде така да кажа. Ако треа ще си плащам, важното е да има към кой да се обърна за съдействие- адекватно и своевременно. И не на последно място на майчин език :))) Че Коста монтьора може да знае английски ама може и да не знае :)) Аз се изчерпвам до - ауто капут, тилефоно то бургас :)) Ахахахаха
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Re: Море [emoji[emoji638][emoji639][emoji[emoji6[emoji640][e

Мнение от Anthony_J » 10 Юли 2024, 10:18

Само че тези здравни застраховки може да ги ползваш единствено при доктори, които имат договор със застрахователя. Демек може да те пратят в Солун или по-далеч, вместо да идеш в най-близката болница. Скоро четох една тема на една жена, която имаше застраховка и никъде в Халкидики не ѝ я признаваха, та накрая си плати за лечението на детето. Ако беше отишла в държавна болница, щеше да е безплатно, а медицинското обслужване в Гърция е на сериозно ниво, нищо общо с нашето. Иначе на Халкидики държавната болница е в Полигирос, дано не ти се налага, но е добре да знаеш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 10 Юли 2024, 11:07

Възможно е и да е при определени болници...за успокоение си е. То е ясно, че ако има проблем ще питам в хотела и ще тичам до никити или полигирос най-напред :)) Ама ако е проблем който си иска Солун...разбираш ме. По-добре да си имаш застраховка и , както казах, винаги съм имал.
Нещо такова е покритието на автоасистънса
https://www.sdi.bg/zastrahovki/avtoasis ... ns-europe/
За огромната сума /ползвам неква остъпка/ от 13,00 лв.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Юли 2024, 13:27

По принцип кредитните карти имат "вградени" здравни застраховки, ако платиш хотела/пътуване с тях.
После пращаш сметката на застрахователя и те ти връщат парите.
На ПИБ последно един познат ползва, на мен не ми се е налагало да чукна на дърво.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Юли 2024, 13:40

Не мисля, че имат всичките.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата