Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Re: Криптовалути

Мнение от In_Memoriam » 01 Окт 2021, 15:06

И в отговор на предишни мнения в темата за FED против криптото:
https://trendynews.bg/%D0%B4%D0%B6%D0%B ... pfzg1mYD0U
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Окт 2021, 15:15

Айде сега след като сте прочели тая новина ми кажете кой ще е най-новия стейбъл койн в ОБОЗРИМО бъдеще и кой пак ще излезе, че печели най-много от криптовалутите? Като държава говоря. :mhihi: После пак ми разправяйте как едва ли не щото Нигерия има много койни командва парада. Отдавна си мисля за дигиталния долар как ще дойде и ще измете така наречените стейбъл койни от сцената, ама не вярвах, че чак толкова бързо ще натиснат да се случи. Ако това стане, аз очаквам биткойн направо да се насочва към цена милион долара пък, който иска нека ми се смее и ме нарича както иска.
Те от днес за утре няма да го пуснат(според мен отдавна го разработват)но тъкмо сега като мине тоя бул маркет и по време на беъра нищо чудно да се случи, някъде точно преди другия бул маркет. На всичко отгоре и Китай им подсказа достатъчно, че трябва да побързат като разчистиха пътя за техния дигитален юан, който в крайна сметка ще си заврат отзад, понеже тия като пуснат долара и всеки ще ползва него като стейбъл. Дори няма да се налага да махат конкуренцията като usdt да речем, те сами ще се махнат.
И без това бях решил тая зима ако видя устройваща ме цена да обръщам директно във фиат и просто да си стоят на борсата докато падне цената и не ги налея обратно в кон и айде на леджъра. Сега вече съм убеден, че така ще направя защото с Тетера ще стане опасно да не...изчезне безкрайно както викаше циганката. :mhihi:

Малеее, а като се сетя едно време като съм чел тая тема и имаше мнения, че като излезе дигитален долар как ще е края на биткойн. Но то нормално, хал хабер си нямах какво е това биткойн и синвиках какво да чета какво е, утре Китай ще изкарат и те тяхна валута и край с биткойна, по-добре да не се занимавам. :mhihi: В последствие като разбрах какво е биткойн и защо толкова години е топ ъф дъ топ ми стана ясно, че може да съществуват в симбиоза. Даже ще е по-добре за пазара от този Тетер, понеже то пак си е централизирано и не знаеш какво точно стои зад него. Тука поне ще имаш едно правителство, супер алчна нация, която командва парада и никой няма да има интерес биткойна да пропада, а напротив. Самото правителство знае, че дигитален долар въобще няма да предизвика такъв интерес ако няма биткойн и никой няма да им такива доверие в него, понеже е централизиран и затова ще го пуснат така...ааааааа, алчни, гадни копелета. Харесват ми. :mhihi: Чак се развълнувах. Ето как ще командват парада идиотите доколкото могат. Не, не, направо...ако не се напия довечера пък на. Щото не пия по принцип. :mhihi: :have one: :drinking:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Окт 2021, 15:27

USDT, USDC, BUSD, DAI :dunno: Не е нужно да обръщаш само в един от тях. Дори нещо от рода на 50/20/20/10 би те предпазило сериозно от големи загуби. А и надали ще има 1.00$ --> 0.00$ , та ще има време да разместиш при лоши новини.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Окт 2021, 15:46

Да, да, мислел съм си го, ама и без това малко време ще са при мен(ако изобщо стигнем 100 де)щото директно ще ги връщам в кон като дропне. Всъщност за обръщане във фиат се дължи данък само ако го изтеглиш този фиат,
в банкова сметка, нали? В смисъл ако си стои в борсата никой няма да го търси. Не слагам каруцата пред коня ако някой това си мисли, просто искам да съм информиран.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 01 Окт 2021, 15:50

Top Gun Maverick написа:Всъщност за обръщане във фиат се дължи данък само ако го изтеглиш този фиат

Дължи се и без да го теглиш, но няма кой да разбере, че го имаш докато е в борсата. Но реално не искаш да го държиш в борсата дългосрочно.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Окт 2021, 15:51

Nickelback написа:Детайл, който би дошъл от мноооожество устройства, възприемащи прецизно и постоянно околната среда

съгласен със всичко написано от тебе с едно изключение. малко са ти "о"-тата... ако знаеш кво му мислиме на иот-а - лошо ще ти стане... всъщност не на тебе а на кериърс и провайдърс ама...

и по темата- вчера си купих един "type 1" сенсор лиценз за planetwatch... сега чакам да ги одобрят за америката и му се мятам със 100... за идеята. и тя както лора-та ми харесва и участвам заради принципа.

и като завъртяхте лора-та и 5г-то... оня ден шипнаха първите хелиум майнърс които разбират от 5г радиа... сега чакаме радиото да го изберат/ сертифицират и на това се мятам- пак за идеята.

good times
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 01 Окт 2021, 16:09

alx написа:
Nickelback написа:Детайл, който би дошъл от мноооожество устройства, възприемащи прецизно и постоянно околната среда

съгласен със всичко написано от тебе с едно изключение. малко са ти "о"-тата... ако знаеш кво му мислиме на иот-а - лошо ще ти стане... всъщност не на тебе а на кериърс и провайдърс ама...

А бе не е да не знам всъщност :ok: Ама ако кажа вече ще си имам ядове с шефовете. Все пак някой трябва да разбие концепцията архитектурно и да поимплементира това-онова, за да кажете "уау това исках!" или "не баш, дай да го направим по друг начин" :ok: Да речем, че в хоби темата в частта J.A.R.V.I.S. показвам някакво вяло демо с "подръчни средства" на това, с какво ме занимават на работа :mhihi: Как да е, много в офтопик отиваме...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Окт 2021, 16:44

Това с качеството на въздуха е проект като за мен. Като стар хейтър на дизелите и т.н
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 01 Окт 2021, 17:34

Сега по-добре разбирам какво имаш предвид с оффлоуда. Концепцията за услуги, процесинг и агрегиране на информация близо до клиента също ми е ясна, макар и на една идея по-различно ниво (основния ми бизнес са CDN услуги, т.е. почти всичко е HTTP). Code execution, media transformation и т.н не са нови услуги в тоя бранш и всичко е on the edge. Но мисълта ми е, че разбрах идеята.

Но останалата част продължавам нещо да не мога да я разбера.
А именно, с какво един hotspot от тоя тип е по-надежден от един телефон? Едното е в джоба на потребителя, другото му е в къщата. Едното грее топките, другито грее къщата и топките. И двете колко реално греят и дали има какво да го коментрираме е друг въпрос. И двете са, меко казано, ненадежна техника. И двете зависят първо от потребителските настроения (и цената на NHT), като hotspot-ът е доста по-зависим и от това дали има електричество, колко често то прекъсва, и дали локалния интернет доставчик си е купил М-ка вместо да инвестира в разпадащата се квартална мрежа. И двете ползват интернет, който не е под твой контрол, без значение кой node в мрежата ще бъде онзи, който да осъщестявава връзката с интернет. Но мобилната мрежа е в пъти по-надежнда от която и да е домашна такава, може би само с изключение в много слабо населените райони.
Глобите и наградите ги има също в Storj DSC, но като информацията ти се репликира на дисковете на някой лаптоп, който може след минута да бъде затворен и пуснат пак чак утре, логичното е да имаш толкова много копия на тази информация, че да стане статистически невъзможно тя да е недостъпна в който и да било момент. Правя тая аналогия не само, защото устройствата ползващи мрежата на Helium трябва да се смятат за надеждни, докато разчитат горните ненадеждни фактори, които вече споменах, а и защото и там е валиден въпроса колко устройства трябва да има, за да стане надежно? Proof of coverage си е идея на Хелиум, в която няма нищо лошо, но това е тяхно решение и далеч не е едиствения начин. Поправи ме ако бъркам, но какво значение има proof of coverage в район, в който имаш само един хотспот без дурги наоколо? От бизнес гледна точка м/у това и телефон, който си заявява локацията с вградения си GPS няма никаква разлика - идвете предполагат, че в района не може да се разчита на надежна свързаност, както и на капацитет на връзката. Разбирам, че материята е сложна и затова питам, понеже някои неща не ми се връзват.

Но обратно на основното, което мен ме интересува, а то не е техническата част в този случай. Бизнес моделът и икономиката зад цялата услуга са ми по-интересни. Имаме мрежа, за която поне аз не мога да открия каква част от приходите й идват от употребата й. Същевремено изглежда, че доста пари се правят от продажбата на хотспот устройства, което изобщо не е основния бизнес на тази услуга. Тези устройства са “входната такса” за да можеш да участваш и да правиш пари, а аз не разбирам защо, предвид че това ограничава размера на мрежата. Изглежда, все едно мрежата няма значение, само устройствата имат, поне засега. Софтуерът е с отворен код и на практика всеки може да си направи хотспот, но от друга страна такъв хотспот не получава тоукъни, или получава значително по-малко от “официалните” хотспотове. Това ме кара да съм още по подозрителен. Клиентите на Хелиум им плащат в долари, докато те плащат на операторите на хотспотове в HNT. Стойността на HNT в момента (около $18) не успявам сметна откъде идва. От една страна, с калкулатора на сайта на Хелиум смятам, че ако имам 10 000 устройства (нека кажем, че са тротинетките на Lime в София), които искат да пращат пакет веднъж на 5 минути, излиза че това ше струва на Lime $850.48 на месец. От друга страна, поглеждам Exploler-а и забелязвам, че в моя квартал има над 30 хотспота, които средно правят по около 17 токъна на месец. Това би трябвало да значи, че в моя квартал хората общо са спечелили около $9180 за изминалия месец. Би трябвало и да значи, че всичко що е IOT е станало клиент на Хелиум. Съответно не успявам да разбера от къде идват тия пари. Реших да видя какво мога да правя с тея тоукъни, а отговорът е, че мога да ги обменя в друго крипто, което да търгувам или да обърна в кеш и да си дръпна изработеното. Предвид таксите, това няма да ми излезе евтино, но по-големия ми проблем е какво би станало ако всички започнат да си дърпат доларите. Кой ще купува тоя тоукън и за какво би му бил? Да не стане, че цената разко ще отиде в нищото ако това се случи.

Вупреки това от няколко дни ми се върти една идея за малък side project свързан с Хелиум, от който мисля че даже и пари многат да се изкарат. Но хотспот не ми се рискува да имам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 01 Окт 2021, 17:36

Това е елементарна икономика. Търсенето на услугите вдига цената на токена (плащаш за тях с него), увеличаването на хотспотс сваля цената на токена.
Ниска цена означава по-голямо търсене на услугата (повече хотспотс), висока цена малко търсене (по-малко хотспотс) и така се самобалансират нещата с броя на хотспотс.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 01 Окт 2021, 17:55

steeN написа:Това е елементарна икономика. Търсенето на услугите вдига цената на токена (плащаш за тях с него), увеличаването на хотспотс сваля цената на токена.
Ниска цена означава по-голямо търсене на услугата (повече хотспотс), висока цена малко търсене (по-малко хотспотс) и така се самобалансират нещата с броя на хотспотс.

Нещо не те разбирам. Клиентите на Хелиум им плащат в долари, а самата мрежа е толкова по-привлекателна и надежна за тях, колкото повече хотспотове има. Хелиум плащат в тоукъни, които не са обезпечени с нищо и на практика не харчат тези долари, а същевременно стойността на тоукъните спада с нарастването на броя хотспотове (намалената нужда от нови хотспотове). Т.е., колкото повече расте услугата и става по-привлекателна за клиентите й, толкова по-зле за самата нея и тези, които са в нея. Това ли е икономиката й, че вече наистина си мисля че нещо много сериозно бъркам?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Окт 2021, 17:55

Сега имах много интересен разговор в таксито( :mhihi: )или по-точно до него. Една моя клиентка доведе един Тайванец, който някак си се хвана с дъщеря и вече няколко години, тя дори научи Китайски в някаква степен там дори го защити и уж ще ходи да учи някъде си в района, както и да е. Та той три месеца вече е тука, но утре си тръгва и едва тия дни случайно разбрах, че се занимава с крипто, понеже говорих нещо по телефона в тая връзка и клиентката чула, та...го водеше да говорим, че той проявил голям интерес. Жалко, че разговора беше само 10 мин. тъкмо стана интересен и трябваше да тръгвам. Питах го относно коня какво мисли и ми изкара една хипотеза, че според него много от правителствата към днешна дата имат големи количества биткойн. В един момент каза според него като/ако ги продадат, цената ще се срине, но вероятно само моментно и ще се възстанови. Понеже Китай и Тайван са не само близо, ами Китай винаги е предявявал претенции да владее Тайван го попитах относно Китай и Биткойна. Всъщност името на Тайван реално е Китайска република, а това Тайван идва от острова, понеже май само него са останали да владеят и някакви дребни други острови. В миналото май Китай като Китай си е бил дори техен, а не на сегашните, както и да е.
Че за Китай каза нещо, което вероятно всички знаем де, а именно няма как да им се вярва и на една дума, която кажат относно Биткойн и за каквото и да е било ставащо вътре в страната. Те уж забраняват, ама не се знае дали самото правителство не копае, колко и т.н.
Като се върне след време ще говорим реално по-съществено, че сега нямаше време.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Окт 2021, 18:13

Тайван е част от Китай , те са китайци там . Такъв етнос - тайванец , няма . След втората световна гоминдана ги подпуква остатъците от армията на Чан Кай Ши и на тайван създават американски протекторат . Официално имат някаква автономия и не са самостоятелна независима държава .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Окт 2021, 18:14

steeN написа:Това с качеството на въздуха е проект като за мен. Като стар хейтър на дизелите и т.н

грабвай един type 3 и си ти...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 01 Окт 2021, 18:24

Между 1 и 2 се колебая, защото само те са outdoors.
Довечера ще се боря, че за Европа не може да се купи с нормални пари, а само с техните токъни.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата