Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Море 2024г.?!...
Хубавите имат, но покритията не са огромни и е хубаво човек да има и резервен план. Отделно са условията на всяка банка за да е активна подобна застраховка
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
На моят познат му платиха над $8К сметка за спешно по време на екскурзия в щатите 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Море 2024г.?!...
Спешното дори в САЩ е безплатно.
Това със застраховките е за собствено успокоение, в повечето случаи не вършат работа или е символична.
Правил съм преди, но най-добре си е с кредитна ката, няма по-лошо покритие от някакви застраховки за по 5-10лв/ден
Това със застраховките е за собствено успокоение, в повечето случаи не вършат работа или е символична.
Правил съм преди, но най-добре си е с кредитна ката, няма по-лошо покритие от някакви застраховки за по 5-10лв/ден
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Безплатно е навсякъде с уговорката , че само наистина спешното е такова.
Тва да дигнеш температура и да викаш линейка или да одиш в Пирогов ..поне за САЩ мисля, че ще си платиш като поп и линейката и лечението.
Треа да си пред умирачка да ти е безплатно
И съм ЗА и в бг да е така, може по смекчено...ама да е така.
А ся прочетох за ER в уса...ми не е безплатно
)
Тва да дигнеш температура и да викаш линейка или да одиш в Пирогов ..поне за САЩ мисля, че ще си платиш като поп и линейката и лечението.
Треа да си пред умирачка да ти е безплатно

И съм ЗА и в бг да е така, може по смекчено...ама да е така.
А ся прочетох за ER в уса...ми не е безплатно

Последна промяна Моджо на 10 Юли 2024, 15:13, променена общо 1 път
Хм,хм...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
alekangg написа:Спешното дори в САЩ е безплатно.
Не мисля, че има нещо, което някога си казал за САЩ да е вярно, не знам нарочно ли го правиш...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Леко наблюдение на цените в курортно градче в Гърция: мин вода 0.500 е 25ст, праскови и кайсии 1 евро/кг, череши 1.5 евро/ кг, вечеря за 4 в ресторант, като поръчваме по едно основно ястие+ голяма обща салата ( вода и хляб от заведението) , да кажем 5 или 6 неща, основно морски храни, понякога узо..... между 45 и 62 евро.
Фрапе, кола на плажа 4.50 евро с вкл чадър и шезлонг.
На плажа клуб сандвич, порция гирос.... между 7.5 и 8.5 евро. Голям донът 2.5 евро.
Качеството е без забележка.
Мисля че е поносимо спрямо нашите курорти.
Паркиране без пари
На плажа клуб сандвич, порция гирос.... между 7.5 и 8.5 евро. Голям донът 2.5 евро.
Паркиране без пари

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Море 2024г.?!...
Щом казваш ще е така, даже помниш всяко нещо което съм писал, браво.steeN написа:alekangg написа:Спешното дори в САЩ е безплатно.
Не мисля, че има нещо, което някога си казал за САЩ да е вярно, не знам нарочно ли го правиш...
Пак добре, че само за САЩ говоря невярни неща.
Специално за спешното - се допитах и до алх преди години и той също ми го потвърди, както и други хора.
Бях тръгна да си правя и аз застраховка, но се отказах като видях че хем е скъпа, хем нищо не покрива.
Все едно, в случая става дума за Европа и за там не виждам смисъл от каквато и да е застраховка, освен както казах за собствено успокоение, което понякога е важно.
Последна промяна alekangg на 10 Юли 2024, 16:19, променена общо 1 път
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
На мен ми се струва отлично даже.barty написа:Леко наблюдение на цените в курортно градче в Гърция: мин вода 0.500 е 25ст, праскови и кайсии 1 евро/кг, череши 1.5 евро/ кг, вечеря за 4 в ресторант, като поръчваме по едно основно ястие+ голяма обща салата ( вода и хляб от заведението) , да кажем 5 или 6 неща, основно морски храни, понякога узо..... между 45 и 62 евро.
Паркиране без пари
Преди няколко дни 4 български бири, една порция картофи и една пържени рибки в квартала смотана кръчма в централната част на София излезе 50лв
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
За мен лично най-фрапантно е цената на водата!
Както писах, бутилка 0.500 е 25ст.
В нашите супермаркети започва от 60ст нагоре.
Както писах, бутилка 0.500 е 25ст.
В нашите супермаркети започва от 60ст нагоре.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Минералната вода в Гърция е под регулации мисля.
Не си спомням, дали не бяха и само държавни предприятията за бутилиране на вода.
Но пък ресторанче в която и да е част на Гърция , говоря за местата около морето, за 4 човека с някакви не до там изискани ястия, под 100 евро си е направо жив късмет.
Може тая година да са паднали цените де.
Не си спомням, дали не бяха и само държавни предприятията за бутилиране на вода.
Но пък ресторанче в която и да е част на Гърция , говоря за местата около морето, за 4 човека с някакви не до там изискани ястия, под 100 евро си е направо жив късмет.
Може тая година да са паднали цените де.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Зависи къде си.
На север е по-скъпо, ама и чак па 100 евро...не на плажа , 4-ма, сме плащали макс 60 евро лани, обяд. Стандартно около 45. На село, разбира се, и без риби и алкохол, няма пиещи.
На юг същото това нещо е 45-50-55 еур.
Водата е под регулация - да. Винаги си е била по-евтина. Аз си купувам от най-скъпата / Zagori/ и пак е по-евтино от която и да е в бг.
Антъни Г да каже защо супите им са с цени на основно, винаги ми е било чудно. Една супичка - хоп 7-8 евра.. аз очаквам да е 3-4
)
На север е по-скъпо, ама и чак па 100 евро...не на плажа , 4-ма, сме плащали макс 60 евро лани, обяд. Стандартно около 45. На село, разбира се, и без риби и алкохол, няма пиещи.
На юг същото това нещо е 45-50-55 еур.
Водата е под регулация - да. Винаги си е била по-евтина. Аз си купувам от най-скъпата / Zagori/ и пак е по-евтино от която и да е в бг.
Антъни Г да каже защо супите им са с цени на основно, винаги ми е било чудно. Една супичка - хоп 7-8 евра.. аз очаквам да е 3-4

Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
barty написа:Леко наблюдение на цените в курортно градче в Гърция: мин вода 0.500 е 25ст, праскови и кайсии 1 евро/кг, череши 1.5 евро/ кг, вечеря за 4 в ресторант, като поръчваме по едно основно ястие+ голяма обща салата ( вода и хляб от заведението) , да кажем 5 или 6 неща, основно морски храни, понякога узо..... между 45 и 62 евро.
Паркиране без пари
Сега трябва да кажеш и къде е това, за да се ориентираме ок ли е, не е ли

Аз чувам, че тази година почти няма плажове, в които чадъра е "за едно фрапе"

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Тамън щях д го пиша това - на доста места чувам са вкарали минимална консумация. Визирам по-хубави плажни барове и ресторанти на плажа. Обществените плажове с разни капанчета са друга бира, но и там започват да научават подобни номера
От преди 2 години има места с по минимум 50евро консумация на човек за места на първа линия и отделно цени в заведението все едно си в Сент Тропе

@Anthony: може ли информация относно горивата там
. Ясно, че са скъпи, но ме наплашиха че 98/100 все бил някакъв залежал бензин и да сипвам само 95. Мисля основно на Еко и Шел да зареждам където има. Благодаря предварително 

От преди 2 години има места с по минимум 50евро консумация на човек за места на първа линия и отделно цени в заведението все едно си в Сент Тропе

@Anthony: може ли информация относно горивата там

Миналата седмица се върнах от Кефалония, та от към цени:
Чадър с шезлонг на плаж Markis Gialos - 30 евро. Първият ден като пристигнахме бяхме там, че бе най-близо (отседнахме на 5 мин от Агростоли).
Малко се шокирах.. дадох ги де и да сме стояли 2 часа, че на мен ми се спеше яко от пътя.
Paralia Petani - 13 евро чадър с шезлонг, заведението до плажа като цени е доста прилично.
Antisamos - безплатен е чадъра и шезлонга, ако обядваш при тях. Мисля че към 35 евро ни излезе обяда, бяхме аз и приятелката.
Като цени за хапване, ние вечеряхме в таверна близко до хотела.
Гръцка салата, Лаврак, Ципура, 2 бири, 2 чаши вино - 44 евро някъде.
Рибата е по 11 евро и разбира се храната е добре приготвена и вкусна.
Прави впечатление, че цените на заведенията по плажа, бяха с по 2 евро, не повече от въпросната таверна.
Като кафенета, за закуска капучино, двойно еспресо и там някакви кроасани и други теста - 10 евро.
След седмица ще посетя и нащо море, да сравним
А за ферибота от Василики, никакви драми нямаше. Дори сега са пуснали още един по-ранен от Фискардо към Василики.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Чадър с шезлонг на плаж Markis Gialos - 30 евро. Първият ден като пристигнахме бяхме там, че бе най-близо (отседнахме на 5 мин от Агростоли).
Малко се шокирах.. дадох ги де и да сме стояли 2 часа, че на мен ми се спеше яко от пътя.
Paralia Petani - 13 евро чадър с шезлонг, заведението до плажа като цени е доста прилично.
Antisamos - безплатен е чадъра и шезлонга, ако обядваш при тях. Мисля че към 35 евро ни излезе обяда, бяхме аз и приятелката.
Като цени за хапване, ние вечеряхме в таверна близко до хотела.
Гръцка салата, Лаврак, Ципура, 2 бири, 2 чаши вино - 44 евро някъде.
Рибата е по 11 евро и разбира се храната е добре приготвена и вкусна.
Прави впечатление, че цените на заведенията по плажа, бяха с по 2 евро, не повече от въпросната таверна.
Като кафенета, за закуска капучино, двойно еспресо и там някакви кроасани и други теста - 10 евро.
След седмица ще посетя и нащо море, да сравним

А за ферибота от Василики, никакви драми нямаше. Дори сега са пуснали още един по-ранен от Фискардо към Василики.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Море [emoji[emoji638][emoji639][emoji[emoji6[emoji640][emoji
Водата има пределни цени в гърция, 0.50 цента е макса за 500 мл. Цената на супите и мен ме изненадва, но това не е популярна храна за гърците и го правят само заради туристите. В кръчмата до мен рибената супа е 8 евро, но е с половин филе от лаврак, гъста е и нормален човек се наяжда само с нея. За чадърите и шезлонгите наистина има повишение за изискваната консумация, но е предимно за уикендите. Причините са, че от тази година вдигнаха сериозно цените за концесия за чадъри и баровете трябва да си ги избият от някъде. Другата причината е огромния наплив от туристи, които седят цял ден на едно кафе и мъкнат хладилните чанти с бира и сандвичи. Няма как да очакваме, че някой ще сложи чадъри и шезлонги, ще плаща дебела такса за тях на общината, ще назначи персонал, ще чисти всеки ден пясъка, за да може друг да кибичи безплатно с цялата рода там. За разлика от България, навсякъде има огромни свободни зони, където всеки може да си сложи чадър и да прави каквото му е кеф. Вече има и задължителни минимални отстояния за чадърите от морето и разстоянието между тях, което намалява броя им.
За бензина за пръв път чувам тази глупост, а мислих, че съм чул вече всички възможни
От горивата нямам никакви оплаквания, а разликата между премиум и обикновен е само няколко цента, не е като при нас 30-40 стотинки. Обаче съм чувал гърци да казват, че горивото в България е по-качествено от българското, докато ние твърдим обратното. Не знам кое е истина, аз и в България съм нямал проблем с горивата никога. Иначе тук най-много хвалят това на BP.
За бензина за пръв път чувам тази глупост, а мислих, че съм чул вече всички възможни