По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от K_Ilkov » 27 Дек 2016, 20:55

Е хубава работа сега ... :oops: :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Дек 2016, 23:26

Bogat-Beden написа:Не може цяла България да я засеем в рапица по чисто икономически съображения и пей сърце,докато не стане Пази Боже някакъв конфликт,затворят се границите и ще си ядем г.за :lol:

Стига с тези клишета. Да отричам обществения договор. Някой да ти е дал договор? Ти чел ли си го... и кога най-вече го подписа :)

Нека да си припомним, че щатите са продавали гориво на нацистка Германия по време на втората световна... ти за домати и краставици се чудиш кой ще ни продаде. Точно тва е магията на пазара, колкото и да не искаш да го признаеш. Кара хора, които се мразят, да кооперират доброволно. Пак ще цитирам любимия ми Бастиа... "когато стоките не могат да преминат границите, тогава армиите ще го направят". Протекционизма е една от основните причини за войните. Все пак това е първоначалната идея на ЕС (свободна икономическа зона), преди да я прихванат социалистите и да малко по-малко да я унищожат. Квотите за земеделска продукция са идея на френските тъпанари. Те изнудват и Германия да приеме еврото ако става въпрос (Германия е окупирана държава по време на съединението и се нуждае от одобрението на окупиралите я държави)...
Последна промяна steeN на 27 Дек 2016, 23:29, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Дек 2016, 23:28

klintan66 написа:Наглостта е едно от малките неща които ме вбесяват!
Много ми е интересно дали някой от соц феновете ще има кураж да обясни, защо не отиде да живее в социалистическа държава
или тихичко ще се направи на умряла лисица?

На фона на тази тема като се замисля ,че от простите мигранти се очаква да се култивират.
:banghead:

Колега, получаваш каса бира (от марка по твой избор), ако успееш да напишеш заглавието на темата без да го поглеждаш :bchug:

И понеже няма да успееш и си явно жив лисугер, много, ама много съм убеден, че като кап фен (какъвто явно си) имаш афганистанско IP.

p.s. това вече го обсъждахме. Едно е ДА СИ ЖИВЯЛ ПРИ СОЦА ПО-ДОБРЕ и съвсем друго, да си ФЕН НА СОЦА

Ако нямаш какво да напишеш по темата, дай някой цитат на Адам Смит и една - две таблици. Ще бъде по-достоверно :ok:

Аз лично чакам Стинката да даде и примерни цени за висше образование. Баси, откъде накъде няма да си плащате за лекар и училище :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 27 Дек 2016, 23:31

Държавния монопол над образованието като падне в Бъглария, тогава ще ми говориш за цени.
Но въпреки това хората намират начин да го заобикалят. Ето кво прави частния сектор, почти безплатно образование - https://softuni.bg
Вероятно това са отново откъслечни примери... как може да съм такъв теоретик начи :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Дек 2016, 23:42

Пази Боже някакъв конфликт,затворят се границите и ще си ядем г.за :lol:

Стига с тези клишета. Да отричам обществения договор. Някой да ти е дал договор? Ти чел ли си го... и кога най-вече го подписа :)

Нека да си припомним, че щатите са продавали гориво на нацистка Германия по време на втората световна... ти за домати и краставици се чудиш кой ще ни продаде. Точно тва е магията на пазара, колкото и да не искаш да го признаеш. Кара хора, които се мразят, да кооперират доброволно. Пак ще цитирам любимия ми Бастиа... "когато стоките не могат да преминат границите, тогава армиите ще го направят". Протекционизма е една от основните причини за войните. Все пак това е първоначалната идея на ЕС (свободна икономическа зона), преди да я прихванат социалистите и да малко по-малко да я унищожат. Квотите за земеделска продукция са идея на френските тъпанари. Те изнудват и Германия да приеме еврото ако става въпрос (Германия е окупирана държава по време на съединението и се нуждае от одобрението на окупиралите я държави)...

В едно изказване омеша събития от 1940г, 1950г, 1990г , намеси съединението на Германия, СССР и САЩ.

Свободно движение на стоки и хора. Свят без граници ... направо си цитираш Маркс относно отпадането на ролята на държавата :mhihi: Свободно, свободно, ама с квоти за износ и безумни лимити и ограничения.

steeN написа:Държавния монопол над образованието като падне в Бъглария, тогава ще ми говориш за цени.
Но въпреки това хората намират начин да го заобикалят. Ето кво прави частния сектор, почти безплатно образование - https://softuni.bg
Вероятно това са отново откъслечни примери... как може да съм такъв теоретик начи :mhihi:

И тези "семинари" издават сертифицирани дипломи за висше образование, признавано в ЕС и САЩ????

Апропо, в бг има 50 ВУЗ-а и още поне десетина нерегистрирани от сорта на

- Международен славянски институт;
- Киевски славистичен университет;
- Киевски национален университет “Тарас Шевченко”;
- Одеска национална юридическа академия;
- Междурегионална академия по управление на персонала;
- Московски държавен университет по икономика, статистика и информатика;
- Московски държавен индустриален университет;
- Кримски институт по икономика;
- Международен университет “Евразия” в Армения.
- имаше някакъв от Портсмут ...

Пари да имаш, дипломата е лесна :ok:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Дек 2016, 23:59

steeN написа:
Bogat-Beden написа:Не може цяла България да я засеем в рапица по чисто икономически съображения и пей сърце,докато не стане Пази Боже някакъв конфликт,затворят се границите и ще си ядем г.за :lol:

Все се надявах разговорът да е на една идея поне по-високо ниво..Не ,че аз съм академик ,но..
Да, този договор е Конституцията.Да, подписал съм го,както и ти-върху личните си документи.Я ми кажи как точно се снабдявахме с газ 2008ма Украинската газова криза,че не се сещам..На запаси ли я карахме,или с дронове ни доставяха отнякъде..А вноса на жито помниш ли-и това във мирно време,все ми е на акъла как се внася във военно време..И колко струва..
Пак да те попитам,без да се целя да го обръщам на лична основа-ти предполагам си наемен служител с активни доходи предимно.Държавата ли ти обърква живота и пречи да имаш милиарди и да търгуваш по света?Как при сегашните условия има предприемчиви ,богати и успели с честен труд хора?
Някак обратно на БСП динозаврите стоиш като позиция-онези са предимно мултимилионери класически капиталисти,със фалшиви "соц" виждания,а при теб?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 28 Дек 2016, 0:13

Защо това го смяташ за ниско ниво? Как може да наречеш нещо договор, ако то е едностранно? Аз пък не помня някъде да съм подписвал конституцията.
Ако не нещо е пълна доста глупости... например "право на труд" :kuku: Или можеш да се договаряш свободно с други хора или не можеш.
Труда е просто една сделка, ти даваш труд, в замяна получаваш нещо друго (в общия случай пари).

Газовата криза е типичен пример за държавен монопол в някакъв сектор, ще ме извиняваш... Булгагаз ли БулгарПраз ли са са монополисти на добива, преноса и т.н. на газ.

Това, че има хора, които са забогатяли чрез кражба, те кара да ги даваш за пример?
Защо акцентираш само на забогатяването... то е просто станичен ефект от свободата, не е изобщо основната цел.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 28 Дек 2016, 0:22

BMW_POWER написа:И тези "семинари" издават сертифицирани дипломи за висше образование, признавано в ЕС и САЩ????

Тия "семинари", чиче, тежат и са доста по-ценни от дипломите на повечето посредствени университетчета. Стига да ти е уврял акъла и да си вникнал за к'во ти "говорят" там, без проблем ще си намериш работа и тук, и в ЕС, и в САЩ :yes:
steeN просто дава пример, че бизнеса има нужда от кадри и си ги кове, а не чака държавата да си свърши работата. Капиш?!
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 28 Дек 2016, 1:12

BMW_POWER написа:
klintan66 написа:Наглостта е едно от малките неща които ме вбесяват!
Много ми е интересно дали някой от соц феновете ще има кураж да обясни, защо не отиде да живее в социалистическа държава
или тихичко ще се направи на умряла лисица?

На фона на тази тема като се замисля ,че от простите мигранти се очаква да се култивират.
:banghead:

Колега, получаваш каса бира (от марка по твой избор), ако успееш да напишеш заглавието на темата без да го поглеждаш :bchug:

И понеже няма да успееш и си явно жив лисугер, много, ама много съм убеден, че като кап фен (какъвто явно си) имаш афганистанско IP.

p.s. това вече го обсъждахме. Едно е ДА СИ ЖИВЯЛ ПРИ СОЦА ПО-ДОБРЕ и съвсем друго, да си ФЕН НА СОЦА

Ако нямаш какво да напишеш по темата, дай някой цитат на Адам Смит и една - две таблици. Ще бъде по-достоверно :ok:

Аз лично чакам Стинката да даде и примерни цени за висше образование. Баси, откъде накъде няма да си плащате за лекар и училище :banghead:

Такива като теб са ми ясни. Не се напъвай точно на мен!
След като се хващаш за смисъла на темата , прочети си мненията и кажи колко от тях са по нея и колко са с цел да манипулираш , колко е хубав соца сам по себе.
И още един въпрос - Какво те мотивира да пишеш в темата?
И на мен и на други колеги, можеш, приятелски, БЕЗ ДА ИРОНИЗИРАМ , с две думи да ни кажеш как така си в Канада а Не в Куба?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Дек 2016, 1:29

steeN написа: Аз пък не помня някъде да съм подписвал конституцията.
.

Написах ти,не знам дали нарочно подминаваш.Имаш българско гражданство,при отказ от него-значи общественият договор не важи с пълна сила за теб.Това е.
Не отговаряш на въпросите ми,започваш да извърташ и да изменяш нещата,които съм написал,ако теб това те успокоява,така да бъде.Но ако си мислиш,че ще убедиш някого в революционните според теб -а всъщност стари и дефектни тези ,грешиш сериозно. :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 28 Дек 2016, 1:40

Държавата ме задължава да имам документи за самоличност в момента, в който стана на 16 ли там колкото е. Не си спомням да идва някой и да ми казва... ето го тука нашия обществен договор, ако ти харесва го подписваш и ти даваме документи и да аз да си избера кой договор ме устройва. От това по-директен отговор здраве му кажи.

Не са революционни :) Това ти си го твърдиш. Революционни са интервенционалистите, които искат всичко да бърникат и да се месят и да контролират. Все решават несъществуващи проблеми. Все намират някаква несправедливост, все някой им пречи. Аз съм точно обратното, аз съм за малка външна намеса. Не искам някакви олигофрени (ако по някакъв друг начин може да класифицираш 90% от депутатите в парламента... заповядай) да решават проблеми, които съществуват само в главите им. Не знам как това е някаква революция, като вярвам, че един по "естествен" ред е много по-добър. :dunno: Справка подписа ми.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 28 Дек 2016, 2:09

Nickelback написа:Обгрижвай си там дъртите и не коментирай неща от област дето грам не ти ясна, ЧИЧЕ :yes: :mhihi:

Куцат ти за пореден път фактите, ясно. Затова и правиш отчаяни опити за личностни нападки. Странното е, че не си споменал Канада. Любима твоя тема. Еле пък Торонто :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Който е бил там, то той знае и може всичко :bowdown: :bowdown: :bowdown:

klintan66 написа:Такива като теб са ми ясни. Не се напъвай точно на мен!
След като се хващаш за смисъла на темата , прочети си мненията и кажи колко от тях са по нея и колко са с цел да манипулираш , колко е хубав соца сам по себе.
И още един въпрос - Какво те мотивира да пишеш в темата?
И на мен и на други колеги, можеш, приятелски, БЕЗ ДА ИРОНИЗИРАМ , с две думи да ни кажеш как така си в Канада а Не в Куба?

Колега, аз написах и гласувах, че при соца съм живял по-добре, отколкото след 89-та. Това явно ти дава право да ме итернираш в социалистическа страна :dunno:
Още една каса бира ще ти дам, ако намериш и едно мое мнение в тази тема, в която да съм написал, "колко е хубав соца". Ето така, без да те иронизирам и без "да те знам".

В темата пишем няколко човека (основно). Каквото мотивира всеки един, това мотивира и мен. Ти явно не си чел повечето неща тук, затова ще ти го напиша и на теб.

Аз съм в Канада, защото съм избрал по-малкото зло!

Ако не си го разбрал, не мога да ти помогна. Други въпроси?

Баси, тука верно замяза на лексикон :OT:

И не на последно място МАНИПУЛИРАМ :shock: , би ли се обосновал???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 28 Дек 2016, 9:59

BMW_POWER написа:И тези "семинари" издават сертифицирани дипломи за висше образование, признавано в ЕС и САЩ????

Те пък дипломите от университетите така са сертифицирани и признавани в ЕС и САЩ, че свят ще ти се завие... Само си представям как си търся работа в Калифорния с диплома от ТУ или УНСС под мишница :mhihi:
Който иска ЕС и САЩ отива да учи там.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Дек 2016, 12:21

:OT:
Не знам защо толкова елементаризирате нещата, и свеждате до въпроса до първични съждения, от рода "Като харесваш соца, що не живееш в Русия или Куба" или нещо от рода.
Все едно някой като харесва секса и леките жени, да се премести да живее в публичен дом. :mhihi:
Или пък любител на свинското, да се премести да живее в кочина, или да се гушка с прасе в къщи.

Както каза колегата по-назад, често "соца" се отъждествява и с отминалото детство, но пък често е и синоним на спокойствието през погледа на обикновеният човек.

Може и темата да се представи и по друг начин, примерно след 30-40 години и въпроса "По кое време искате да сте пенсионер, по соца или през капитализъма" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 28 Дек 2016, 12:22

BMW_POWER написа:
Nickelback написа:Обгрижвай си там дъртите и не коментирай неща от област дето грам не ти ясна, ЧИЧЕ :yes: :mhihi:

Куцат ти за пореден път фактите, ясно. Затова и правиш отчаяни опити за личностни нападки. Странното е, че не си споменал Канада. Любима твоя тема. Еле пък Торонто :bowdown: :bowdown:
Още една каса бира ще ти дам, ако намериш и едно мое мнение в тази тема, в която да съм написал, "колко е хубав соца". Ето така, без да те иронизирам и без "да те знам".

Аз съм в Канада, защото съм избрал по-малкото зло!

Ако не си го разбрал, не мога да ти помогна. Други въпроси?

Баси, тука верно замяза на лексикон :OT:

И не на последно място МАНИПУЛИРАМ :shock: , би ли се обосновал???

Личностни нападки ли? Не се прави на ощипан.
Не е лексикон а изясняваме, защо като си могъл да избираш, си избрал по малкото зло а не избра по-голямото добро в Куба...или другаде?
За мен е смешно да чуя , че "еди кой си дисидент се криел по кръчмите на женевското езеро"/метафорично/

И да, манипулираш /използваш методи за манипулиране/, защото се опитваш да внушиш /формално пишеш мнение/, и не само ти , че соца сам по себе си е толкова хубав ,че четящите , но не живели в онзи период да останат с впечатление и да желаят този строй да се върне. Колко му трябва на един 18-20-25 годишен?
В този смисъл ти и такива пропагандатори вредите на България. Както казах и преди - Това е мъртва хватка! България е обречена!
На мен ми е страшно тъпо да чуя от млади хора,че трябвало да се върне бай Тошо да ни оправи.
Кой ги обработи да мислят така?

Моя мотив да пиша е да не допусна заблудата, че връщайки соца ще е по-добре от сега! И пак те питам твоя мотив какъв е?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата