Кръстовище на равнозначни пътища
Модератор: Общи модератори
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Фордъ е номер 1 в класа си според мене и за това си го боцнах него но това е друга тема .. моя стана на 10к и вече съм за предни гуми 

Еи заради такива като половината тука сега правя ляв калник. Същата ситуация , само че на кръстовище с четири улици. Червения е направо, синия ( аз ) съм направо и зеления е направо. Трите коли спряхме, червения си мина направо, аз тръгнах да минавам направо, само че и зеления реши че ше минава. И изяде актчето после. А аз неска си зимам колата от боя ! Писна ми от малумници по пътя !!!!!!!!!

- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
айде тия 94мата пак нещо моем да ги разберем-некви проблясъци на логика вадат,ма тия 17те ако ми обяснат от къде синия е с предимство.....
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
червеното (поради липса на черно на скицата)Lattri написа:Бмв-то.

колега то повече хлопели на тая снимка отколкото баварци

Последна промяна asasin18 на 21 Окт 2008, 19:11, променена общо 1 път
- ///Milen_bmw
- Drinker
-
- Кара: E36 Touring 328i
- Мечтае да кара: нормално
ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО
ПО ПЪТИЩАТА
---- Глава шестнадесета.
ПРЕМИНАВАНЕ ПРЕЗ КРЪСТОВИЩЕ ----
Чл. 103. На кръстовище, на което няма сигнализиран път с предимство:
1. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните
превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна. От същото
правило се ръководят помежду си и водачите на релсовите пътни превозни средства;
2. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне
релсовите пътни превозни средства независимо от посоката на движението им;
3. водачът на пътно превозно средство, което излиза от земен път на път с
настилка, е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се движат по пътя с
настилка
---- Допълнителни разпоредби----
15. "Кръстовище" е място, където два или повече пътя се пресичат, разделят се
или се събират на едно ниво.
http://www.svetofar.com/index.php?action=listovki&startTime=1224681836&listovka=75&wrongAnswers=0&page=11
http://www.svetofar.com/index.php?action=listovki&startTime=1224682012&listovka=74&wrongAnswers=0&page=11
ПО ПЪТИЩАТА
---- Глава шестнадесета.
ПРЕМИНАВАНЕ ПРЕЗ КРЪСТОВИЩЕ ----
Чл. 103. На кръстовище, на което няма сигнализиран път с предимство:
1. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните
превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна. От същото
правило се ръководят помежду си и водачите на релсовите пътни превозни средства;
2. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне
релсовите пътни превозни средства независимо от посоката на движението им;
3. водачът на пътно превозно средство, което излиза от земен път на път с
настилка, е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се движат по пътя с
настилка
---- Допълнителни разпоредби----
15. "Кръстовище" е място, където два или повече пътя се пресичат, разделят се
или се събират на едно ниво.
http://www.svetofar.com/index.php?action=listovki&startTime=1224681836&listovka=75&wrongAnswers=0&page=11
http://www.svetofar.com/index.php?action=listovki&startTime=1224682012&listovka=74&wrongAnswers=0&page=11

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
юли написа:много е просто- кой не знае, чака.
ако е маршрутка- става сложно.
и ше минеш през юли ако чекаш от август!!!

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
юли написа:много е просто- кой не знае, чака.
ако е маршрутка- става сложно.
Аз даже бих пропуснал зеления, защото има такива кръстовища, където тия "зелените" като се засвяткат и тръгни ти да си правиш завоя, ако искаш да ти гръмнат беговете пък после нека си бил с предимство. Затва стига сте се хранили и писали 50 страници....
Re:
Exy написа:Добре де явно не са се сетили за това в правилника. Очевидно се получава ситуация, в която всеки чака и никой не може да продължи. Ако няма още нещо споменато в правилника, овсен тия два члена, няма как да се опредли кой да тръгне първи. Най-интуитивно е първи да е зеления, тъй като се движи направо, а другите правят леви завои.
Затова в щатите са го измислили много по-добре... за да няма момент на чудене.... 4-way STOP (или както в случая 3 STOP знака)... Който СПРЕ първи - той тръгва първи... В началото ми беше много странно там, но после се оказа че е много по-лесно, отколкото да гледаш десния... но това си е по техните правила...
Тук обикновено изчаквам или ползвам 'светкане' с дългите за да се разбера с този отсреща, че да не стават глупости... аз нека си зная правилника.
п.п. Сори, но сега видях, че темата е от октомври МИНАЛАТА година

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Re:
Археолог...deank написа:Exy написа:Добре де явно не са се сетили за това в правилника. Очевидно се получава ситуация, в която всеки чака и никой не може да продължи. Ако няма още нещо споменато в правилника, овсен тия два члена, няма как да се опредли кой да тръгне първи. Най-интуитивно е първи да е зеления, тъй като се движи направо, а другите правят леви завои.
Затова в щатите са го измислили много по-добре... за да няма момент на чудене.... 4-way STOP (или както в случая 3 STOP знака)... Който СПРЕ първи - той тръгва първи... В началото ми беше много странно там, но после се оказа че е много по-лесно, отколкото да гледаш десния... но това си е по техните правила...
Тук обикновено изчаквам или ползвам 'светкане' с дългите за да се разбера с този отсреща, че да не стават глупости... аз нека си зная правилника.
п.п. Сори, но сега видях, че темата е от октомври МИНАЛАТА година :)

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Re: Re:
deank написа:п.п. Сори, но сега видях, че темата е от октомври МИНАЛАТА година
Кой знае колко си ровил да я намериш тая тема, ама аре... ше се напрайм на гръмнати

Re: Кръстовище на равнозначни пътища
Ами от темата за бисерите... и се засилих да пиша и после видях