.
Модератор: Общи модератори
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: Интересна ситуация (кой е с предимство)
Кое не ми е колегиалното? Ти ме храни през прозореца и ми се натискай да те пусна, пък ще стане знаеш ли кога? Ще седиш и ще чакаш. Като не знаеш правилника, заслужаваш през това кръстовище да минеш най-най-последен, да чакаш до 12 вечерта, докато трафикът секне. За каква колегиалност ми говориш ти с ироничните включвания?

err0r написа:В правилника пише и нещо друго, по памет ще го кажа: незнанието на правната норма не оправдава нарушителят й. Пък ти се оправяй.
Не бе човек, тук закона беше цитиран вече 100 пъти и да го знаеш и да не го знаеш вече си го прочел и идва времето на това какво си разбрал от него. В случая аз и още доста колеги сме разбрали, че когато правиш десен завой на кръстовище независимо от това дали пътя е с предимство или не, трябва да дадем мигач, защото правим завой, променяме посоката на движение. Ти и другия отбор сте разбрали, че когато пътя с предимство прави завой на кръстовище не променяте посоката си на движение, един вид не завивате. От тези 2 тълкувания произлизат 18 страници спор. Така че спрете да се правите на големите майстори и да ни пращате да си връщаме книжките, защото да дам мигач, когато правя десен завой със сигурност не е нарушаване на закона...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Ми мигайте си. Една група хора, знаещи правилника, ви обясняват, че не е задължително да пускаш мигача, пък вие си пускайте колкото искате. И за последен път, когато се движиш по главния път и ще продължаваш по него, не е задължително да подаваш светлинен сигнал.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
pampo написа:защото да дам мигач, когато правя десен завой със сигурност не е нарушаване на закона...
ако след кръстовището седят униформени и ти напишат акт за неправилно ползване на пътепоказател ще припадна от смях

п.с. майтап да става
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
ПФФФФФ...въобще идеята тук не е как е по закон - затова и вметнах думата колегиалност
! Ама нищо де, ще разбереш смисъла...след 12 часа...евентуално!

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Е, за колегиалност ако искаш да те взема от вас сутринта и да те закарам до работа, да не чакаш никъде с твойта кола останалите, дето се движат с предимство? 

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Карам по пътя с предимство и завивам на дясно по него . Не давам мигач.
"Х" кара по пътя без предимство ,който ми се пада от ляво и иска да продължи по другия път без предимство ,който е срещу мен ...
Но виждайки ,че не съм дал мигач, не минава ,защото има вероятност да продължа и направо/на път с предимство съм и съм му дясностоящ /. И чака N-броя коли ,които е логично да продължат по пътя с предимство НО знае ли се, може и на право .До кога да чака ако има 100 коли ?
Отговор - Ще чака до като му дойде реда . Освен ако някой не се мисли за топ гъзар и подаде мигач .
Няма да цитирам закона .Колегите го направиха . Във всичките му уговорки става дума да се даде мигач а не да не се дава. Т.е да улесним другите участници .А там където има ситуация неупомената в закона да проявим съобразителност и колегиалност .
Типично по нашенски ако трябва да избираме нещо избираме КОФТИ варианта !
Нова задача - Мога да влезна в кръгово и да излезна по права линия .Да дам ли мигач при излизане или не ?
"Х" кара по пътя без предимство ,който ми се пада от ляво и иска да продължи по другия път без предимство ,който е срещу мен ...
Но виждайки ,че не съм дал мигач, не минава ,защото има вероятност да продължа и направо/на път с предимство съм и съм му дясностоящ /. И чака N-броя коли ,които е логично да продължат по пътя с предимство НО знае ли се, може и на право .До кога да чака ако има 100 коли ?
Отговор - Ще чака до като му дойде реда . Освен ако някой не се мисли за топ гъзар и подаде мигач .
Няма да цитирам закона .Колегите го направиха . Във всичките му уговорки става дума да се даде мигач а не да не се дава. Т.е да улесним другите участници .А там където има ситуация неупомената в закона да проявим съобразителност и колегиалност .
Нова задача - Мога да влезна в кръгово и да излезна по права линия .Да дам ли мигач при излизане или не ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
err0r написа:Ми мигайте си. Една група хора, знаещи правилника, ви обясняват, че не е задължително да пускаш мигача, пък вие си пускайте колкото искате. И за последен път, когато се движиш по главния път и ще продължаваш по него, не е задължително да подаваш светлинен сигнал.
А една друга група знаеща правилника ви обяснява, че е задължително да дадеш мигач. И последно от мен, когато правиш десен завой на кръстовище даваш десен мигач, когато правиш ляв завой даваш ляв мигач, това казва правилника, това разбирам аз от прочита му, тълкувай го както искаш, завивай без мигач и измини още много безавариини километри, и ти и всички останали дето мислите, че завоя всъщност не е завой...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Сравнението ти с кръговото няма аболютно нищо общо в това, дето си дал тука. За кръговото се дава мигач, защото там са по 2-3-5 ленти с трафик и ти правиш престрояваници разни. Също така и се дава мигач, защото излизането от кръговото е промяна в посоката на движение. Ако си караш в кръговото можеш да си въртиш 24 часа без да си дал мигач в най-вътрешната лента.

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
pampo написа:...ти и всички останали дето мислите, че завоя всъщност не е завой...
Навърти и ти още 1 милион километра. Преди това просто повярвай, че линията на главното шосе в тоя случай се приема за права и не е необходимо да ползваш мигачи ако идваш по главното и продължаваш по него.

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
klintan66 написа:Карам по пътя с предимство и завивам на дясно по него . Не давам мигач.
А, ДЕ

klintan66 написа:Карам по пътя с предимство и завивам на дясно по него . Не давам мигач.
Ето ти малко колегиалност от колега:
///MapTo написа:Сондьора написа:Пример: Искам да се вкл на път с предимство, и те чакам ли чакам, а ти си надясно...ми много майки и т.н. забременяват, баби дедвоци и стринки
Ако пътят с предимство е надясно в кръстовището ще си чакаш,ако ще и котенца да забременеят...![]()
Ако напуска въпросния без мигач,тогава грешката си е негова
Ще чакаш и тва е, хората са на пътя с предимство и не дават мигач, защото правилника не го изисква (според тях) . Чакай и се радвай на всеки завил без мигач и ти и тея дето са зад тебе и чакат включване...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Maverick_VS написа:А, ДЕ![]()
Ама те колегите знаят правилника и ги "боли фара" за останалите участници в движението
! Изречението на колегата изчерпи всичко по темата! Успех на всички с "войната по пътищата"
Е я съм си пуснал "ксенончето в халогенките" бе.

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Никъде в закона не е спомената,че като си на път с предимство и продължаваш да се движиш по него,но той променя своята посока на ляво или на дясно,не е задължително да се подаде светлинен сигнал ФАКТ!
Никъде в закона и правилника,не е упоменато някъде,че като се движиш по път с предимство,а пътя променя променя своята посока,но ти продължаваш да се движиш по него,че те задължава да подадеш светлинен сигнал ФАКТ!
НО в правилника и закона е упоменато,и то много добре,че завоя е вид МАНЕВРА,а преди започването на всяка маневра се подава светлинен сигнал ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,ФАКТ!
В крайна сметка колеги,вие държите на неща които не са упоменати в правилника и закона,НО не се съобразявате с неща които са описани и то много ясно.
И говоря в конкретния случай,къде имаме кръстовище,вие правите завой,завоя е маневра,подаването на светлинен сигнал е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,това изрично е упоменато в правилника,ако искате го спазвайте,ако искате не,това си е лично ваш избор.
Покажете ми цитат в,който подаването на светлинен сигнал,не е задължително!Не са нужни нападки,или обиди,всеки може да защити казаното от него,но с извадки от правилника и закона,защото ние малко или много,правилно или не, се водим по него.
Никъде в закона и правилника,не е упоменато някъде,че като се движиш по път с предимство,а пътя променя променя своята посока,но ти продължаваш да се движиш по него,че те задължава да подадеш светлинен сигнал ФАКТ!
НО в правилника и закона е упоменато,и то много добре,че завоя е вид МАНЕВРА,а преди започването на всяка маневра се подава светлинен сигнал ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,ФАКТ!
В крайна сметка колеги,вие държите на неща които не са упоменати в правилника и закона,НО не се съобразявате с неща които са описани и то много ясно.
И говоря в конкретния случай,къде имаме кръстовище,вие правите завой,завоя е маневра,подаването на светлинен сигнал е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,това изрично е упоменато в правилника,ако искате го спазвайте,ако искате не,това си е лично ваш избор.
Покажете ми цитат в,който подаването на светлинен сигнал,не е задължително!Не са нужни нападки,или обиди,всеки може да защити казаното от него,но с извадки от правилника и закона,защото ние малко или много,правилно или не, се водим по него.
Последна промяна LiTtLeRoCk на 08 Окт 2010, 16:42, променена общо 1 път
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
err0r написа:Сравнението ти с кръговото няма аболютно нищо общо в това, дето си дал тука. За кръговото се дава мигач, защото там са по 2-3-5 ленти с трафик и ти правиш престрояваници разни. Също така и се дава мигач, защото излизането от кръговото е промяна в посоката на движение. Ако си караш в кръговото можеш да си въртиш 24 часа без да си дал мигач в най-вътрешната лента.
Не ми се спори ...но имаше подобно кръгово до скоро в Пазарджик ... с една лента
Влизам и излизам по права линия ...без да пипам кормилото ...
Т.е имаше грешка на пътя ....и бързо ,бързо я махнаха . Но я имаше .
Налагаше се да има известна толерантност и т.н.
Виждам ,че има хора и ти също дето четете закона буква по буква .
А когото е допусната грешка и след време се промени почваме по новия закон .
Т.е пак опираме до лично тълкуване .
Ти ще спазиш закона а аз ще бъда човек .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !