дойде ли времето за зимни гуми 2011

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Re: дойде ли времето за зимни гуми 2011

Мнение от © » 17 Окт 2011, 22:00

защо тези със зимни гуми плащат по-висока застраховка в Англия? :shock:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 17 Окт 2011, 22:01

© написа:защо тези със зимни гуми плащат по-висока застраховка в Англия? :shock:

застрахователния бизнес се базира на статистика

статистически погледнато повече катастрофи правят шофьорите, които са със зимни гуми, от колкото тези с летни

просто тези със зимните са по-уверени, а тези с летните, когато видят, че е скапано времето, не си изкарват колите

по същата причина жените плащат по-ниски застраховки в сравнение с мъжете
No bling at the Ring

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Окт 2011, 22:03

BadAngel написа: а тези с летните, когато видят, че е скапано времето, не си изкарват колите

това може да е вярно само за Англия :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 17 Окт 2011, 22:04

ето и защо си сложих зимните гуми в средата на октомври..... ако ще да е 15 градуса две седмици после...

ако знаете днес във Варна какъв ад беше, подобна буря помня само един път за последните 7-8 години...

снимката е отпреди няма и час, в най-високия квартал на Варна
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Механджията на 17 Окт 2011, 22:06, променена общо 1 път
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Окт 2011, 22:05

Коя снимка :?:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 17 Окт 2011, 22:05

© написа:
BadAngel написа: а тези с летните, когато видят, че е скапано времето, не си изкарват колите

това може да е вярно само за Англия :mhihi:

ами, не си мисли, че там са нещо повече в сравнение с бг

реално е пълно с дебили, не знам статистиката как го прикрива това

не гледаш ли новини, всяка зима стават по 3-4 километрови верижни катастрофи, все от специалисти с летни гуми :)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 17 Окт 2011, 22:06

BadAngel написа:
© написа:защо тези със зимни гуми плащат по-висока застраховка в Англия? :shock:

статистически погледнато повече катастрофи правят шофьорите, които са със зимни гуми, от колкото тези с летни

просто тези със зимните са по-уверени, а тези с летните, когато видят, че е скапано времето, не си изкарват колите

Пишеш глупости колега!
Има значение каква марка и цвят са гумите хахахаха :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 17 Окт 2011, 22:07

(bubsa) написа:
BadAngel написа:

Пишеш глупости колега!
Има значение каква марка и цвят са гумите хахахаха :mhihi:
:kuku: :kuku: :no: :no: :no:
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 17 Окт 2011, 22:09

Явно не си запознат с нещета!Застраховката в Англия ти зависи от това къде живееш и колко ти е годишна колата,както и ти на колко години си :idea:
А това с гумите си е за бисерите приятелю :wave:

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 17 Окт 2011, 22:10

(bubsa) написа:Явно не си запознат с нещета!Застраховката в Англия ти зависи от това къде живееш и колко ти е годишна колата,както и ти на колко години си :idea:

колега, отвори си гуглето и не се излагай :)
No bling at the Ring

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Окт 2011, 22:11

Механджията написа:...снимката е отпреди няма и час, в най-високия квартал на Варна

това не е в най-високият квартал на Варна, а в най-ниският квартал на Добрич- що заблуждаваш хората сега :mhihi:
Аз съм до КАТ, тук само се опита да го обърне на сняг, ама неуспешно... Аз ще си карам с летните гуми като гледам до края на месеца, но наложили ми се да излизам от Варна слагам зимните на момента...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 17 Окт 2011, 22:26

BadAngel написа:
(bubsa) написа:Явно не си запознат с нещета!Застраховката в Англия ти зависи от това къде живееш и колко ти е годишна колата,както и ти на колко години си :idea:

колега, отвори си гуглето и не се излагай :)

Ти се излагаш с твърденията ти,а аз ти говоря от първа ръка ;) Никой никъде няма да те пита с какви гуми ще караш и на това да ти базира застраховката!
Но иначе те поздравявам за увереността ти :bowdown:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 17 Окт 2011, 23:26

acho.rs написа:
Толкова по-добре за условия предразполагащи нуждата от добри (нови) гуми . Ако човек си кара колата основно градско и не пътува с нея по зимни курорти или на майната си ,файдата от 7-8мм протектор в София е = 0 ;) Къв е смисъла някой да изхвърли гуми на 3-4мм протектор,щото сляпо се е доверил на мненията у форума и видиш ли се е панирал ,че ще закъса с "износените си гуми" на Т.Александров по време на дъжд ...

Отново се започва със глупостите - не знам какъв е тоя софиянец , който няма да излиза от София цяла зима . И за да бъдем
по-точни - няма да минава околовръстното на София , щото ситацията в Драгалевци , Симеоново и Бояна (а и Лозенец в голяма степен)е горе-долу като
в балканско село .
Айде и да си представим този човек , че ща кара само градско и по-точно в половината град(Лулин,Надежда и Младост) . Зимна гума на 3-4мм според тебе на колко сезона е ?
Според мен е минимум на 5-6 години , където имаме и умора на материала ...
И никой не е казал да ги хвърляш,ако ги имаш - можеш да и намериш далеч по-забавно приложение :driving:

Абе и аз ти чета глупостите ежедневно ,ама не се оплаквам :winky:
И колкото и да не ти се вярва ,има множество софиянци,които използват автомобила си ,само за да ходят на работа или ги изкарват в екстремни случаи. И не защото са слаби шофьори ,а защото не им позволяват възможностите да си зарвяват гъзовете отвъд околовръстното ;) Има и един друг вид софиянци,които притежават по повече от един автомобил и решат ли да ходят извън града ползват по-добре оборудвания си за зимни условия автомобил . Познавам и от двата типа хора и повярвай ми не са единици ,а още по-малко попиват знания за зимните условия за шофиране от форумите и "криво ляво" се справят с живота .
А заимна гума на 3-4мм протектор може да и на 1 ,може и на 5 сезона да е , и ?! Дай човека да не я кара,когато му позоляват условията ли ... Едва ли ... Като прецени ,че с тоя "галош" не може да стигне където е решил,заебава колата ,търси алтернативен транспорт и така ...Самосъзнание му се вика на това ,дай боже да го притежава . Много хора не го притежават ,факт ,ама нищо не мога да направя за тях ...сори .
А също така масовия шофьор на мпс в българия ,не намира абсолютно никакво забавно приложение на автомобила си ,още по-малко на гумите. Той просто си ползва мпс-то по предназначение ...
И кво излиза на края ...закона позволява на човека Х да кара с 5 годишни гуми и 4 мм протектор ,ама Ачо не позволява ... Ще се почуди човека в кой крачол да си го премести и поживо, поздраво тръгва от точка А към точка Б ... :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Окт 2011, 23:37

И кво излиза на края ...закона позволява на човека Х да кара с 5 годишни гуми и 4 мм протектор ,ама Ачо не позволява

Тия 4мм не съм си ги изсмукал от пръстите - толкова препоръчват производителите :smoke: А до колко е възможно с такива гуми да караш зимата - има много хора които целогодишно си карат с летни - разни хора , разни идеали .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 17 Окт 2011, 23:45

acho.rs написа:
И кво излиза на края ...закона позволява на човека Х да кара с 5 годишни гуми и 4 мм протектор ,ама Ачо не позволява

Тия 4мм не съм си ги изсмукал от пръстите - толкова препоръчват производителите :smoke: А до колко е възможно с такива гуми да караш зимата - има много хора които целогодишно си карат с летни - разни хора , разни идеали .

Аз доколкото съм чел из форума се прокрадват мнения,че лятната гума е по-походящата от зимната в студено време без наличието на сняг ... Да не посочвам поддръжниците на тезата ... ;) Та ще го оставя без коментар ,за да не заплитаме още повече ситуацията ...
Карайте умната,т'ва е най-важното :bchug:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата