дойде ли времето за зимни гуми 2011
Модератор: Общи модератори
Re: дойде ли времето за зимни гуми 2011
защо тези със зимни гуми плащат по-висока застраховка в Англия? 

© написа:защо тези със зимни гуми плащат по-висока застраховка в Англия?
застрахователния бизнес се базира на статистика
статистически погледнато повече катастрофи правят шофьорите, които са със зимни гуми, от колкото тези с летни
просто тези със зимните са по-уверени, а тези с летните, когато видят, че е скапано времето, не си изкарват колите
по същата причина жените плащат по-ниски застраховки в сравнение с мъжете
No bling at the Ring
BadAngel написа: а тези с летните, когато видят, че е скапано времето, не си изкарват колите
това може да е вярно само за Англия

- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
ето и защо си сложих зимните гуми в средата на октомври..... ако ще да е 15 градуса две седмици после...
ако знаете днес във Варна какъв ад беше, подобна буря помня само един път за последните 7-8 години...
снимката е отпреди няма и час, в най-високия квартал на Варна
ако знаете днес във Варна какъв ад беше, подобна буря помня само един път за последните 7-8 години...
снимката е отпреди няма и час, в най-високия квартал на Варна
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Механджията на 17 Окт 2011, 22:06, променена общо 1 път
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
© написа:BadAngel написа: а тези с летните, когато видят, че е скапано времето, не си изкарват колите
това може да е вярно само за Англия
ами, не си мисли, че там са нещо повече в сравнение с бг
реално е пълно с дебили, не знам статистиката как го прикрива това
не гледаш ли новини, всяка зима стават по 3-4 километрови верижни катастрофи, все от специалисти с летни гуми

No bling at the Ring
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
BadAngel написа:© написа:защо тези със зимни гуми плащат по-висока застраховка в Англия?
статистически погледнато повече катастрофи правят шофьорите, които са със зимни гуми, от колкото тези с летни
просто тези със зимните са по-уверени, а тези с летните, когато видят, че е скапано времето, не си изкарват колите
Пишеш глупости колега!
Има значение каква марка и цвят са гумите хахахаха

(bubsa) написа:BadAngel написа:© написа:защо тези със зимни гуми плащат по-висока застраховка в Англия?
Пишеш глупости колега!
Има значение каква марка и цвят са гумите хахахаха

No bling at the Ring
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Явно не си запознат с нещета!Застраховката в Англия ти зависи от това къде живееш и колко ти е годишна колата,както и ти на колко години си
А това с гумите си е за бисерите приятелю

(bubsa) написа:Явно не си запознат с нещета!Застраховката в Англия ти зависи от това къде живееш и колко ти е годишна колата,както и ти на колко години си![]()
колега, отвори си гуглето и не се излагай

No bling at the Ring
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Механджията написа:...снимката е отпреди няма и час, в най-високия квартал на Варна
това не е в най-високият квартал на Варна, а в най-ниският квартал на Добрич- що заблуждаваш хората сега

Аз съм до КАТ, тук само се опита да го обърне на сняг, ама неуспешно... Аз ще си карам с летните гуми като гледам до края на месеца, но наложили ми се да излизам от Варна слагам зимните на момента...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
BadAngel написа:(bubsa) написа:Явно не си запознат с нещета!Застраховката в Англия ти зависи от това къде живееш и колко ти е годишна колата,както и ти на колко години си![]()
колега, отвори си гуглето и не се излагай
Ти се излагаш с твърденията ти,а аз ти говоря от първа ръка

Но иначе те поздравявам за увереността ти

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
acho.rs написа:Толкова по-добре за условия предразполагащи нуждата от добри (нови) гуми . Ако човек си кара колата основно градско и не пътува с нея по зимни курорти или на майната си ,файдата от 7-8мм протектор в София е = 0Къв е смисъла някой да изхвърли гуми на 3-4мм протектор,щото сляпо се е доверил на мненията у форума и видиш ли се е панирал ,че ще закъса с "износените си гуми" на Т.Александров по време на дъжд ...
Отново се започва със глупостите - не знам какъв е тоя софиянец , който няма да излиза от София цяла зима . И за да бъдем
по-точни - няма да минава околовръстното на София , щото ситацията в Драгалевци , Симеоново и Бояна (а и Лозенец в голяма степен)е горе-долу като
в балканско село .
Айде и да си представим този човек , че ща кара само градско и по-точно в половината град(Лулин,Надежда и Младост) . Зимна гума на 3-4мм според тебе на колко сезона е ?
Според мен е минимум на 5-6 години , където имаме и умора на материала ...
И никой не е казал да ги хвърляш,ако ги имаш - можеш да и намериш далеч по-забавно приложение
Абе и аз ти чета глупостите ежедневно ,ама не се оплаквам

И колкото и да не ти се вярва ,има множество софиянци,които използват автомобила си ,само за да ходят на работа или ги изкарват в екстремни случаи. И не защото са слаби шофьори ,а защото не им позволяват възможностите да си зарвяват гъзовете отвъд околовръстното

А заимна гума на 3-4мм протектор може да и на 1 ,може и на 5 сезона да е , и ?! Дай човека да не я кара,когато му позоляват условията ли ... Едва ли ... Като прецени ,че с тоя "галош" не може да стигне където е решил,заебава колата ,търси алтернативен транспорт и така ...Самосъзнание му се вика на това ,дай боже да го притежава . Много хора не го притежават ,факт ,ама нищо не мога да направя за тях ...сори .
А също така масовия шофьор на мпс в българия ,не намира абсолютно никакво забавно приложение на автомобила си ,още по-малко на гумите. Той просто си ползва мпс-то по предназначение ...
И кво излиза на края ...закона позволява на човека Х да кара с 5 годишни гуми и 4 мм протектор ,ама Ачо не позволява ... Ще се почуди човека в кой крачол да си го премести и поживо, поздраво тръгва от точка А към точка Б ...

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
И кво излиза на края ...закона позволява на човека Х да кара с 5 годишни гуми и 4 мм протектор ,ама Ачо не позволява
Тия 4мм не съм си ги изсмукал от пръстите - толкова препоръчват производителите

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
acho.rs написа:И кво излиза на края ...закона позволява на човека Х да кара с 5 годишни гуми и 4 мм протектор ,ама Ачо не позволява
Тия 4мм не съм си ги изсмукал от пръстите - толкова препоръчват производителитеА до колко е възможно с такива гуми да караш зимата - има много хора които целогодишно си карат с летни - разни хора , разни идеали .
Аз доколкото съм чел из форума се прокрадват мнения,че лятната гума е по-походящата от зимната в студено време без наличието на сняг ... Да не посочвам поддръжниците на тезата ...

Карайте умната,т'ва е най-важното