Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

Мнение от alekangg » 12 Май 2019, 9:35

Да не говорим какъв вид бизнес се върти в 90% от случаите, търговийка и някоя услуга и с това се изчерпва бг бизнесмена.
За сметка на това, всеки с два гаража-магазини иска да кара колица за поне 50к и да виси по кръчмите по цял ден.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 12 Май 2019, 9:38

Хубаво това за гледането на филми през работно време го разбирам (работника като не работи не изкарва пари на работодателя няма и за него). Обаче назначават те на 500лв ти бачкаш като луд да се докажеш, да ти вдигнат заплата и тн, но работодателя си казва “е глей го тоя бачка като идиот за 500лв за кво да му дам повече”. Или най-често двама, които работят изкарват заплатите на още 3ма, които гледат откраднат живот...

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 12 Май 2019, 9:48

Тази тема е малко - яйцето или кокошката.
Първото нещо което аз съм разбрал за отношенията между работник - работодател е че работника трябва да си гледа работата , но работодателя е човека който трябва да даде тона на събитията.Просто щото е работодател - демек човека с повече възможности.
Но тъпата кифла , трябва да си върши работата за която е там.И тъпата кифла трябва да разбере , че към този момент в България не може да имаш пари за скъп телефон , наем/заем за жилище , Е60 и адидас от горе до долу с работа от 8 до 5 понеделник/петък!
Да си почиваш празниците , събота и неделя да си на хижа/екскурзия/разходка и да имаш семейство - просто към тоя момент Българската икономика не го позволява.(не говоря за квалифицираните и образовани хора)
Но не може един работодател (в Габрово че съм запознат със стандарта) , да наема хора на 800 бруто и да очаква от тях да са съвестни , лоялни и ала-бала.
Единствената мисъл на човек в Габрово който бачка на 800 бруто е как да се махне от там и кой път да хване.
В Габрово има фирми (малко са ) , които нямат проблем с работната ръка , като цяло се влиза трудно в тях - но ръководството е седнало и е направило една проста сметка - колко струва живота в конкретния град , какви са наемите/цените на жилищата - по тоя начин , тая фирма си определя минимума на заплатите - но от там на сетне когато човек иска нещо повече , трябва да се вложи - я във втора работа , я в образование - нещо още трябва да се действа.

В чужбина е точно същото , с работа от 8 до 5 просто няма да се притесняваш за сметките но това е.
Аз като дойдох в чужбина и като видях за какво става въпрос , сега в момента съм на коренно различно мнение (спрямо България) , от това с което дойдох.
В България ,повечето хора,не се напъват особено - ходи на една работа и света му е длъжен, ама щото главата му е пълна с едни митове и легенди за богаташите в чужбина :mhihi:
Аз в момента изплащам къща в Бг и на скоро взех едно хале в Габрово (имам планове ) , сега лятото ще го оборудвам и ще видя какво ще стане после.
Но искам само да кажа че това нещо става с толкова усилия и простотия тука (говоря за неща които Бг са даденост) , че ако тия усилия се вложат в България - си мисля че пак ще се получат нещата.
Ако не за друго , според мен чужбината е полезна поне да отвори очите на някои хора.Когато разбереш че никой за нищо не ти е длъжен , се вземаш в ръце и почваш да мислиш и да бачкаш , нещата съответно тръгват.
Другото което съм забелязал е че българина не може да си прави сметка на парите и разходите , в смисъл познавам хора тук покрай мен , бачкат , изкарват , но все нямат :dunno: буквално 10 дена след заплата почва през ден да иска по 10 20 евро :kuku:
Е викам си на ъкъла аз - сега България като я няма - кой ти е виновен че пак и пари нема бе???
Такъв вид хора , ако ще ги прати да бачкат на МКС , да броят звезди - е бате пак ще е целия залят в заеми :banghead:
Иначе като му звъннеш по телефона ти вика - ооооо аз в България няма да се прибирам повче :mhihi: :mhihi: , как да се прибереш като и пари за билет нямаш :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 12 Май 2019, 11:26

shlosera написа:... Или най-често двама, които работят изкарват заплатите на още 3ма, които гледат откраднат живот...

За съжаление, това е много често срещана ситуация в България! Обикновено около 25-30% от колектива извършват над 85% от 'работата'. Т.е. 'носят на гръб останалите'. И това не може да се промени или поне аз не виждам как...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 12 Май 2019, 12:15

ildivvy написа:
shlosera написа:... Или най-често двама, които работят изкарват заплатите на още 3ма, които гледат откраднат живот...

За съжаление, това е много често срещана ситуация в България! Обикновено около 25-30% от колектива извършват над 85% от 'работата'. Т.е. 'носят на гръб останалите'. И това не може да се промени или поне аз не виждам как...

Няма да се промени, защото такова е мисленето на 60%от хората (и тва идва от комунизма) масово са на принципа “за толкова пари толкова работа” ама бай х*й седни си на гъза бачкай може и да получиш повече (като не получиш следващата фирма и готово). В старата фирма бяхме 10 човека началника, секретарка, шофьор, 2ма “техници” и 5 човека бачкахме по обектите(имахме и офис) като реално работехме 3ма и началника ревеше че не стигали пари, ами разкарай секретарката офиса и техниците и ще има, но тогава трябваше да си седне и той на гъза да бачка... Масово и собствениците на фирми (особено по-малките) като им потръгне в началото се мислят за голямата работа и почва да се наема излишен персонал вместо те да свършат някаква работа, този персонала е на ниска заплата с работно време и не му дреме, и така е една безкрайна въртележка, проблемите са от двете страни не обвинявам работодатели не оневинявам и работниците. Постигне ли се баланс от двете страни работата върви, почнат ли едните да се*ат върху другите всичко свършва.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 12 Май 2019, 13:03

shlosera написа:.. ама бай х*й седни си на гъза бачкай може и да получиш повече,ако не,отиваш в следващата фирма ...

Още една истина :yes: ! Имам двама колеги с точно такова мислене! Единия е точно така: нищо не прави и е 'доволен' от парите! И камъни да валят - няма проблеми! Обаче ходи и на втора работа! Питам го: -Защо? Напъни се тук,бъди малко по-добър,хората оценяват и дават пари! Не е проблем! Така няма да ходиш на другата работа,ще имаш повече свободно време и може би дори ще взимаш повече пари,отколкото общо до сега! Не! Не иска да го разбере и това е! Предпочита да взима някакъв 'гарантиран минимум' и да не прави нищо! Сега взима от две места такъв минимум и си седи в мизерия,но не го разбира...Познавам още доста такива хора.Искат с малко усилия да взимат подобен гарантиран минимум,който да е все повече и това е! А какво дава насреща не се пита! Всъщност,това,което трябва да 'даде' той, го 'даваме' ние. И се натоварваме доста повече,а може всичко да е толкова лесно - просто всеки да поеме малко повече или по равно от х*я и всички да са по-добре!

Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Май 2019, 14:54

Не знам в бг-то, но тук не е много по-различно. Позицията Х в огромен процент от случаите се плаща със сумата Y на час. Един си скъсва гъза, друг само дреме, взимат едно от също. Примерът от моята фирма. Ние сме пет човека и аз нося около 50% от инкома, който правим. На всеки един долар, който ми плаща фирмата, аз им докарвам кръгло 19-20. Имам колеги, които дори не могат да си докарат заплащането. За малко над две години в отдела успях да отворя много очи. Резултатът е, че на някои им се сговни положението, на двама им биха чута (има още един на път) и като цяло сладкоя живот свърши. Шефовете успяха да намерят начин да ми вдигнат заплатата около 10% над останалите колеги на позицията и доста се вслушват в мен, как да подобрим начина на работа. Най-важното е, че никой не ме следи какво правя, не ме бутат, не ми държат сметка за нищо. Мога да започна в 5 сутринта, мога в 10. Мога да свърша в 12 на обяд, мога и в 2 сутринта. Мрънкат единствено да не минавам линията от 50 часа на седмица. Плаща ми се от момента, в който си заключвам вратата в къщи и се качвам в колата до момента в който съм се прибрал и я отключвам.

Шуробаджанащината тук си е повече от хай левъл. Навсякъде и във всичко. Особенно на сладки държавни длъжности ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Май 2019, 15:48

BMW_POWER написа:Шуробаджанащината тук си е повече от хай левъл. Навсякъде и във всичко. Особенно на сладки държавни длъжности ...

Това не е моя опит... шуробаджанащината се простира до това да сложиш на бюрото на шефа ти резюмето на твоя човек, но от там нататък нещата си вървят по каналния ред... може би в Канада е друго...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 12 Май 2019, 16:09

Брей поснах сълза за бедните работодатели :banghead: Има няма за 11-12 години съм сменил 5-6 работи като всички фирми са с персонал над 100 души и всичките ми шефове са били милионери. Назначават те на една заплата и там си оставаш. В най-добрия случай ти я вдигнат с 50-100лв след първата година и то с хиляда разправии. На тези които си мълчат или са по притеснителни заплатите не се барат с години. И после се оплакват че им бягали хората и не искали да работят :banghead: За мен на първо място за да върви една фирма напред трябва да бъде доброто възнаграждение на работниците. Ако парите са адекватни никой няма да напуска, никой няма да се ослушва и т.н щото като изгониш един двама и другите веднага си правят сметка че такава работа повече няма да могат да си намерят и веднага влизат в час. Ама кво да говорим за работодателите в България то по автопарка се вижда перфектно 95% 15-20год барутници и 5% амг-та и м-ки и т.н . Средно положение няма.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Май 2019, 16:21

alx написа:...

То в същност, навсякъде по света където не ти е нагласен/подарен/гарантиран бизнеса от някой (най-често държавни компании или такива, които работят с държавни поръчки) си е така. Връзките, дипломите и т.н. стигат да стигнеш до интервюто, от там нататък приключват нещата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 12 Май 2019, 18:37

seimo написа:... Ако парите са адекватни никой няма да напуска, никой няма да се ослушва и т.н щото като изгониш един двама и другите веднага си правят сметка че такава работа повече няма да могат да си намерят и веднага влизат в час...

Много ключов момент според мен! Единственото,което мога да допълня е,че всъщност, дори в частните фирми 'изгонването' става много трудно,особено ако си на постоянен договор! Това,като ми го обясниха, не можах да го повярвам :shock: ! Трябва да докажеш,че позицията е излишна,плащаш 6 месеца някакви пари (не малко)...В съседен отдел,за да освободят един 'колега',закриха отдела и назначиха всички останали в отдел с ново име :shock: ! Ако искате вярвайте... И за някои позиции наистина трудно се намират хора,които наистина да започнат да вършат работа след 1-2г,примерно!
Според мен,ако работодателя разбере,че един човек му носи/спестява доста пари,започва да му дава и на него,за да може да го задържи! Ако не го прави,то и бизнеса му започва да 'потъва' малко по малко.Трябва да е доста прост,за да не го разбира добре това.

Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Май 2019, 19:58

seimo написа:Брей поснах сълза за бедните работодатели :banghead: Има няма за 11-12 години съм сменил 5-6 работи като всички фирми са с персонал над 100 души и всичките ми шефове са били милионери. Назначават те на една заплата и там си оставаш. В най-добрия случай ти я вдигнат с 50-100лв след първата година и то с хиляда разправии. На тези които си мълчат или са по притеснителни заплатите не се барат с години. И после се оплакват че им бягали хората и не искали да работят :banghead: За мен на първо място за да върви една фирма напред трябва да бъде доброто възнаграждение на работниците. Ако парите са адекватни никой няма да напуска, никой няма да се ослушва и т.н щото като изгониш един двама и другите веднага си правят сметка че такава работа повече няма да могат да си намерят и веднага влизат в час. Ама кво да говорим за работодателите в България то по автопарка се вижда перфектно 95% 15-20год барутници и 5% амг-та и м-ки и т.н . Средно положение няма.
+1
Не са прости работодателите, алчни и нагли са, така се държат и с ключови клиенти дори, тестват им границата на търпение :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Май 2019, 23:15

alx написа:
BMW_POWER написа:Шуробаджанащината тук си е повече от хай левъл. Навсякъде и във всичко. Особенно на сладки държавни длъжности ...

Това не е моя опит... шуробаджанащината се простира до това да сложиш на бюрото на шефа ти резюмето на твоя човек, но от там нататък нещата си вървят по каналния ред... може би в Канада е друго...

О, тук на село (столица е все пак) си е абсолютно така. На държавна службица влезеш ли, то това е лайф тайм. Бенефити, каквито навън само мечтаят. Започва се с 15 дни годишен отпуск, 15 дни болнични (ако не ги ползваше се натрупват за следващи години), 5 дни можеш да отсъстваш по лични причини, 5 дни да си доброволец някъде за нещо, 3 дни можеш да отсъстваш без причина и без да се обаждаш в работа, здравна и зъбна застраховка ... Ще пропусна нещо. Женицата кандидатства за позиция HR и я отрязаха, че нямала стаж. На позицията назначиха 24 годишна пикла без никакъв стаж, бакалавърка (женицата е магистър HR), англофонка (женицата знае английски и има над средни нива френски), но човек на човек. И и дадоха едни $62 000 начална заплата... Не те ли бутнат, просто си един от хилядите кандидати. Когато си изпращаш CV-то, трябва мейла да започва по точно определен начин. Иначе просто те делитват ...
Инфо отвърте. И моята така влезе :dunno: Удариха и рамо, иначе йок :OT:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Май 2019, 23:35

Ама нали това било една от смъртоносните зарази на соца която го гътнала ? Как сега капиталисти щуробаджанаци ? Нали само умните и красивите пробиват при капиталиста ? Нещо бъркате , мантрата не е такава :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Май 2019, 23:39

seimo написа:Брей поснах сълза за бедните работодатели :banghead: Има няма за 11-12 години съм сменил 5-6 работи като всички фирми са с персонал над 100 души и всичките ми шефове са били милионери. Назначават те на една заплата и там си оставаш. В най-добрия случай ти я вдигнат с 50-100лв след първата година и то с хиляда разправии. На тези които си мълчат или са по притеснителни заплатите не се барат с години. И после се оплакват че им бягали хората и не искали да работят :banghead: За мен на първо място за да върви една фирма напред трябва да бъде доброто възнаграждение на работниците. Ако парите са адекватни никой няма да напуска, никой няма да се ослушва и т.н щото като изгониш един двама и другите веднага си правят сметка че такава работа повече няма да могат да си намерят и веднага влизат в час. Ама кво да говорим за работодателите в България то по автопарка се вижда перфектно 95% 15-20год барутници и 5% амг-та и м-ки и т.н . Средно положение няма.

Замислих се, че за целият ми стаж един път са ми вдигали заплатата (100лв) и един път съм получавал коледен бонус (на другата коледа го отмениха и февруари доста колеги напуснаха) :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата