Защо БЕНЗИН , а НЕ ДИЗЕЛ-разсъжденията на един БМВ ентусиаст

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Защо БЕНЗИН , а НЕ ДИЗЕЛ-разсъжденията на един БМВ ентус

Мнение от boksioraE39 » 31 Юли 2013, 6:46

thewhitestig написа:Нямам големи практически наблюдения върху дизеловите автомобили. Върл бензинджия съм само заради това което съм чел на теория относно недостатъците на дизела. Не ми харесва звука на дизела, особенно в 3 часа през нощта като съседа запали джипа и на idle се чува до 9-тия етаж, и като му даде газ по правата пред блока буди целия квартал. Мога само да ви разкажа една историйка. Мой приятел преди 2 години Golf 4 1.9 TDI 131 коня набор 04. Състоянието на колата беше повече от отлично, затова и цената на която я взе беше толкова солена - над 7к, което дори за тогава си бяха страшно много пари за Golf 4. Всичко ок, но на третия месец колата го остави посред нощите в студентски град. Турбината била гръмнала. Нашия се прибрал с такси а колата преспала там една вечер.

Това че твоя приятел си е купил кенеф за 7к си е само негов проблем,иначе толкова "историйки" мога да ти разкажа за бензинови коли че няма вече да си толкова "върл бензинджия" :winky:
Разберете че лош дизел няма,просто има зле подържан!
Дизеловата кола винаги ще бъде по-скъпа от бензиновата... :bchug:
И докато се купуват ТДС-и по 2000-хил.лева,D-та по 4000хил. дизела все ще е "лош" и ще има такива "разсъждения" :idea: :idea: :idea:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Защо БЕНЗИН , а НЕ ДИЗЕЛ-разсъжденията на един БМВ ентусиаст

Мнение от steeN » 31 Юли 2013, 8:26

Винаги ще препочета голям атмосферен бензин пред всичко друго. Единственото предимство на дизела е разхода... Сега, че не го признавате си е ваша работа. Друг аргумент просто няма в негова полза. Може да има елемент на екзотика в наистина големите дизели като V12 на Ауди, но аз такива съм виждал само на картинка :)

Sent from my iPhone using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 31 Юли 2013, 10:36

steeN написа:Винаги ще препочета голям атмосферен бензин пред всичко друго. Единственото предимство на дизела е разхода... Сега, че не го признавате си е ваша работа. Друг аргумент просто няма в негова полза. Може да има елемент на екзотика в наистина големите дизели като V12 на Ауди, но аз такива съм виждал само на картинка :)

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Аз несъм видял някой да твърди друго, дизел се кара за икономия, проблема е, че бензинджиите се опитват да сравняват бензинов мотор на газ спрямо дизелов.
Което определено не е същото.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Юли 2013, 10:57

В интерес на истината, дори и със газова бензина е по-некапризен и според мен, но темата с газта винаги е била причина за големи спорове. Аз лично мисля, че подхожда на турбо двигатели и големи нискооборотни атмосферки, иначе не става както трябва.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Юли 2013, 11:46

Аз дизел сумарно съм карал 10-тина години и един проблем съм нямал. Т.е. имах, докато проумях, че нафта се сипва само от едно място има защо да се дават 20-те стотинки на литър отгоре.

Иначе факт- дизела е за икономия. 3 литра дизел да ми дава 12/100 някак не го разбирам като идея. За тоя разход ще си карам тройка бензин ако ще и да върви по-малко, както се опитват да обяснят много хора.

Дизела е далавера като е малка кубатура и ти дава 6/100 градско.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 31 Юли 2013, 11:49

Аз несъм съгласен с това, сложиш ли газ и караш ли много определено има последствия и проблеми с горивната уредба накойто и да е мотор.
Докато при дизела ако не развиваш алхимичните си умения над горивото което сипваш в резервоара, проблемите се свеждат до минимум.
Всички проблеми при дизела са от некачествено гориво и некачествена експлоатазия.
Няма вариант дизела да го караш само в лютеницата като бензинов мотор и после да го плюеш, че бил скапан, той просто не е проектиран за тази цел.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 31 Юли 2013, 11:52

vld написа:Няма вариант дизела да го караш само в лютеницата като бензинов мотор и после да го плюеш, че бил скапан, той просто не е проектиран за тази цел.

а е тука е един от ключовете
зима се дизела и му се раздават ръчки, чипове и тн
и накрая смърт щото той върви ама в определен диапазон
просто е направен за друг тип каране
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 31 Юли 2013, 11:53

иска ми се да видя колко глупаво ще изглежда някоя бензинка на старта до това чудо :mhihi:
https://www.youtube.com/watch?v=C7KpE_ag0Us
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 31 Юли 2013, 11:57

Глупаво? Ти разлика между коли за всекидневно каране и драгстери правиш ли?!

И как да изглежда? Ще ти изкарат един от еквивалентен бензинов клас и ще го попилее? Що? Толкова ли ти е интересно? Разликата е, че дизела ще може да се пусне още на 3 дръпки пък бензина ще е за зареждане.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Юли 2013, 11:59

http://www.youtube.com/watch?v=fdvNMfYxNyo

Както това "чудо" то топ фюъл драгстера. :mhihi: Аз лично бих предпочел ако нещо ще излиза от ауспуха да е огън, а не пушек.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 31 Юли 2013, 12:14

bum_bum написа:http://www.youtube.com/watch?v=fdvNMfYxNyo

Както това "чудо" то топ фюъл драгстера. :mhihi: Аз лично бих предпочел ако нещо ще излиза от ауспуха да е огън, а не пушек.

тези нитро-уранови истории ги остави , говорим дизел-бензин ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 31 Юли 2013, 12:40

Той щото тоя дизеловия драгстер зарежда с нафта от колонката :mhihi:

Нека не ги намесваме тук тия коли, нито дизелови, нито бензинови, нито нитро и т.н. са предмет на темата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Юли 2013, 14:16

Не забравяйте че изгорелите газове от дизела са 100 пъти по вредни за човека от тези при бензиновия двигател :idea: от миналата година СЗО ги приравнява в клас 1 като най големи отрови за човека наред с радиоактивните отпадъци и други такива
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thewhitestig » 31 Юли 2013, 15:12

boksioraE39 написа:Това че твоя приятел си е купил кенеф за 7к си е само негов проблем,иначе толкова "историйки" мога да ти разкажа за бензинови коли че няма вече да си толкова "върл бензинджия" :winky:
Разберете че лош дизел няма,просто има зле подържан!
Дизеловата кола винаги ще бъде по-скъпа от бензиновата... :bchug:
И докато се купуват ТДС-и по 2000-хил.лева,D-та по 4000хил. дизела все ще е "лош" и ще има такива "разсъждения" :idea: :idea: :idea:

Oк де само не със злоба. Аз обаче съм на мнението, че една кола, както всяка една друга вещ, е предназначена за използване и трябва да бъде максимално издържлива и устойчива. Тоя аргумент относно коя кола колко е гледана и че много зависило някакси не ме впечатлява. На вас цялото ви извинение за всички проблеми на дизела е това че парите не са хвърлени предварително за поддръжка, ами после за поправка. Някакси несериозно е да отпращаш вината върху хората които си купуват евтини коли. Щото ей сега ще си взема една бензинка за 1000лв набор 90-та примерно, ти си вземи скъп дизел 2000 год. и да видим кой ще има повече аварии следващите 50 000км. Една кола трябва да може да държи 1 милион километра. Аз затова харесвам старите Мерцедеси.

А и незнам кой го беше казал, но на предишните страници се носеха някакви думи от сорта на "германеца/европееца знае какво прави затова купува дизел". Вие да не си мислите че средностатистическия европейски потребител е някакъв бог който във всеки един момент знае какво прави и защо го прави. Европееца взима дизел щото му е евтинийка първите няколко години. Автопроизводителите виждат че дизеловия пазар нараства и вкарват все повече и повече пари за разработка на по-хубави дизели. Потребителя вижда, че дизеловите двигатели станали още по-привлекателни и почват да се купуват във все по-големи бройки. Това е омагьосания кръг. Финансово-икономически фактори движат пазара, а не личните предпочитания на хората. А и голяма част от дизелите в европа се взимат за работни цели, а когато интересите на компанията са на 1-во място, евтиното винаги ще победи по-хубавото. Затова когато взимаш нещо за фирмата, винаги търсиш най-изгодното, когато търсиш нещо за лична употреба, удоволствие - взимаш най-качественото.

Jordana написа:Не забравяйте че изгорелите газове от дизела са 100 пъти по вредни за човека от тези при бензиновия двигател :idea: от миналата година СЗО ги приравнява в клас 1 като най големи отрови за човека наред с радиоактивните отпадъци и други такива

Един от големите аргументи в полза на дизела е че бил много по-ефикасен на литър спрямо бензинов еквивалент. Тука обаче забравяте един огромен фактор. 1 литър дизел е много по-плътен от 1 литър бензин. Следователно усвоената енергия от 1л дизел може да е повече, но това е просто защото в този лътър дизел има повече съдържание. Реално нещата пак се изравняват като имаме предвид този фактор.

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 31 Юли 2013, 15:22

Jordana написа:Не забравяйте че изгорелите газове от дизела са 100 пъти по вредни за човека от тези при бензиновия двигател :idea: от миналата година СЗО ги приравнява в клас 1 като най големи отрови за човека наред с радиоактивните отпадъци и други такива

саждите са канцерогенни , но ги улавят с дпф-а , другите вредни азотни съединения се неутрализират с изгарянето на AD blue в крайното гърне при камионите (евро 5)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата