Ще се вдига ли долара?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Re: Ще поскъпва ли Щатския долар?

Мнение от jorsenbmw » 28 Юни 2015, 19:08

Аз нямам нищо против конкретното мнение.Даже напротив-конструктивно и смислено е много точно и вярно.
Само че,както и съфорумника по горе реагира много правилно търсейки по-сигурно място за парите си,спрямо българската действителност нека си кажем че правилата не работят.Малко ми е лицемерно банките да призовават за доверие у българските граждани.Някак семпло ми звучи ''бизнес'' ,сфера в която всичко е интерес,да си говорим за доверие,и то винаги едностранно.Няма как една институция,която може едностранно да ми наложи нови правила по вече сключена сделка /както аз разбирам понятието кредит/ да ми говори за доверие,нали така.От 14 години съм с кредити,та тук няма място за сълзи и призиви за доверие.В Европа ще е смешно някой да ти рекламира банката си като ''много доверчива,доверете ни се и вие''.Тук логото винаги е - взаимно сме си изгодни.
Та в този ред на мисли,доверие трудно се гради,но лесно се руши.Така че,месеци след КТБ ,където държава и конституция доказаха своето безсилие...... еми наивно си е да се призоваваме за доверие и да обвиняваме клиента и данъкоплатеца,че сам си причинявал нещастията.

Потребител
Аватар

Мнение от Hades__ » 28 Юни 2015, 19:19

http://www.zerohedge.com/news/2015-06-2 ... sed-monday
Ето ви новината на деня. Утре банките няма да отворят в Гърция. Надявам се, че съм полезен на тук четящите. Следя темата с интерес, а понеделник ще бъде интересно...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Ще поскъпва ли Щатския долар?

Мнение от steeN » 28 Юни 2015, 20:08

Хайде, че ми писна да гледам тъпата физиономия на Фаруфакис :) Беше забавен в началото, ама стана банален.

Сега да видим как ще отвори Еврото след 3 часа...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Юни 2015, 20:32

georgi_1986 написа:Колеги, аз съм малко бос в тази област и последно време чета доста по темата, та въпроса ми е ако Гърция излезе от Еврозоната това би ли оскъпило Еврото спрямо другите валути или Еврото ще поевтинее още? Знам, че е трудно да се каже, но според Вас какво ще стане?

Логично е да поевтинее спрямо USD. Тия заминават със стабилен дълг, реално зависи какъв отлив на капитали ще има, но като цяло няма как някой да фалира от еврозоната и валуатата да се води стабилна.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 28 Юни 2015, 21:08

С нейните 2% участие в БВП-то на целия Евросъюз как точно Гърция ще срине еврото?

User
Аватар

Мнение от b00st » 28 Юни 2015, 22:05

jorsenbmw написа:С нейните 2% участие в БВП-то на целия Евросъюз как точно Гърция ще срине еврото?

Далеч не става въпрос за чак сриване на еврото. Но няма как валутата да се запази същата, днеска тая държава оставя 27 млрд EUR дълг към ЕЦБ, и към 120 млрд EUR на банки в Германия и Франция и е аут, утре може да я последва някоя друга. Както казах това зависи основно от капиталовложенията и инвестициите и евентуалния % отлив от ЕС и пренасочване в щатите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 28 Юни 2015, 22:25

28-Jun-2015 20:49:00 - GREEK FINANCIAL STABILITY COUNCIL RECOMMENDED DAILY CASH WITHDRAWAL LIMIT OF 60 EUROS AS OF TUESDAY, ATMS CLOSED MONDAY- SOURCE*

28-Jun-2015 20:51:22 - FOREIGN BANK CARD HOLDERS WILL BE ALLOWED TO WITHDRAW MAXIMUM LIMIT SET BY THEIR BANKS- SOURCE*

28-Jun-2015 20:53:57 - FOR CAPITAL CONTROL MEASURES TO TAKE EFFECT GREEK CABINET MUST APPROVE COUNCIL RECOMMENDATIONS, PRESIDENTIAL DECREE NEEDED

малко подробности, неофициални.

на Варуфакис глупостите днес по-рано. някой взима ли на сериозно този клоун вече?

Capital controls within a monetary union are a contradiction in terms. The Greek government opposes the very concept.

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) June 28, 2015

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 28 Юни 2015, 22:38

b00st написа:
jorsenbmw написа:С нейните 2% участие в БВП-то на целия Евросъюз как точно Гърция ще срине еврото?

Далеч не става въпрос за чак сриване на еврото. Но няма как валутата да се запази същата, днеска тая държава оставя 27 млрд EUR дълг към ЕЦБ, и към 120 млрд EUR на банки в Германия и Франция и е аут, утре може да я последва някоя друга. Както казах това зависи основно от капиталовложенията и инвестициите и евентуалния % отлив от ЕС и пренасочване в щатите.

Точно така.Цялото това дъвчене на Евросъюза с Гърция е именно на политическа основа.Пет пари не дават за фалита на Гърция в действителност.Само на европарламента бюджета е 150 милиарда.Ако искаха да помогнат пак на маляките можеше да си спрат тоалетната хартия на площад Люксембург и ето ти 2 милиарда само от това.Но ако моментът за изритване на Гърция е дошъл ,сега е най-удобно,докато тези са на власт там.Иначе ЕУ рискуваше да компрометира самия себе си ако управляващите в Гърция бяха от мнозинството на европарламента.Но пък тогава те послушно щяха да правят каквото им се каже.Самото идване на власт на Ципрас беше неочаквано .Какъв по-хубав момент от сега да натрият носовете на крайно левите за назидание пред цяла останала Европа и да покажат : ето това ви чака ако искате да напуснете Евросъюза,фалит и отчуждение.
А иначе еврото само ще спечели от излизането на Гърция.
Да живее новия съвременен СССР.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 28 Юни 2015, 23:13

има английски субтитри. общо взето... на калпавия космонавт....
няколко дни не му стигнали... 6 месеца му дадоха... къде бля, а се сети сега за реферндум?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 28 Юни 2015, 23:18

Тъй,Гърция я оправихме.Сега да видим нас си.

Потребител
Аватар

Мнение от Hades__ » 29 Юни 2015, 8:18

И в крайна сметка еврото не падна много като отвориха пазарите тая нощ - около 1,5%. Интересното е днес как ще се представят европейските акции, защото и те съвсем трябва да отворят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 29 Юни 2015, 9:02

.... чакай да видим референдума.

User
Аватар

Мнение от b00st » 29 Юни 2015, 11:30

Ако Гърция напусне еврозоната, какви ще са последиците за ЕС? А за България?

- Последиците при евентуално напускане на гърците ще са за страните от еврозоната. Това ще разклати и устоите на еврото като стабилна валута. При условие, че нов световен ред вече не съществува и има възможност от възникване на нови валути по-стабилни от еврото като тази на БРИКС, ЕС ще бъде изправен пред доста по-сериозни проблеми от този с Гърция. Проблемът с еврото е сериозен. А що се отнася до съседните на Гърция страни и тези, които я свързват с ЕС като България и Румъния, условното затваряне на границите на Гърция за износ на капитали към други държави и за импорт на чужди стоки ще е стабилен удар. Това ще доведе до остра политическа и геополитическа криза, тъй като и ЕС и САЩ гледат към Гърция. Русия също ще гледа дали през Гърция няма да може да покаже, че е възможен друг модел на икономиката и обществото, а също и "Ислямската държава". На картата на Европа Гърция не е само страна, която има финансови затруднения при изплащането на дълговете си, а държава, която ще е илюстрира дали ЕС е в състояние да реши не много сложни, но все пак тежки проблеми.
Копирано от standartnews.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Юни 2015, 14:34

Много ме "радват" някой елементи, които нямат никаква представа що е то защита на националните интереси, и плюят ли плюят, когато някой не се н@гъзи , както самите те са свикнали.
Какво се получава, гърците не щат да свалят заплати и пенсии, да увеличават данъци и тн, на нашите политици като им кажат "свалете пенсиите с еди какъв си %, нашите за да угодят на тези дето го искат, свалят още повече, само и само някой да ги потупа по гърба и да каже колко са послушни.
Така е с цялата ни политика, все едно нашите ги избират не народа, а ЕС.

Гърците отказват да направят това, и цялата пропаганда се завъртя, и съответно сполетя меките мозъци, които почват да повтарят мантрата как били гърците мързеливи, как били незнам си какви...А са в пъти по-добре от нас и на балканите.
Елементарни примери виждам постоянно, примерно аз съм ходил доста пъти в Гърция и знам, че бензиностанциите им не работят в неделя, обаче по телевизията (бтв.) се изтъпанчва някаква репортерка и отговорно заявява че нямало петрол и затова, тази бензиностанция (спрели на бензиностанция в неделя) е затворена...
Познати вчера ми казват че няма опашки по банкомати и е рядко да се видят, нашите новинари обаче изнамерили кадри с редящи се на банкомати хора, а нова, миналата седмица обяснява как са изтеглени от банкоматите незнам си колко милиарда, подкрепено със снимков материал, вчера същите снимки, обяснявайки как били от тази нощ...
Вервайте иначе :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 29 Юни 2015, 15:58

Спокойно,ние сме били винаги най добри в тази област-да сме щастливи от чуждото нещастие.......

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата