Реализация, стандарт на живот и М6-ци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Реализация, стандарт на живот и М6-ци

Мнение от alx » 04 Яну 2016, 16:47

deyan-enchev написа:Мисълта ти е абсолютно вярна в такъв случай, ето я и разбивката на един твой любимец.

http://executives.findthecompany.com/l/ ... lip-M-Pead

тоз не ми е любимец.

любимци са ми тези със заплати по 1 долар и 10тина милиона акции и сток опции "доход" на година ;)

но да не се отклоняваме от темата.

както казах преди - мисля, че инвестицията в себе си е най-добрата такава ако нямаш гръб (което е положението на всеки които пита съвсем искрено "как по честен начин да направя сериозни пари?"... като "акциите" са ти високи винаги ще се намерят инвеститори. това важи както за юридически така и за физически лица :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Яну 2016, 16:49

данъчни оптимизации :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 05 Яну 2016, 23:43

аз мога да съм полезен по темата от друга гледна точка- няколко години съм продавал скъпи коли на хора с пари (Мерцедес), та имам наблюдения над хората, каращи скъпи коли, купувани нови тук.

грубо и кръчмарски, мога да ги разделя така:

"нормални хора" (професии - лекари/зъболекари над 40-45г., моряци (моряшки съпруги :) , - основно такива) - общо не повече от 20%, и то купуват примерно В-класа, цедки и т.н.

бизнесмени - голяма част са отпреди 89-та или зората на 90-те почнали, катов голям процент от случаите се купува за жената/ сина/ дъщерята ...
масово земеделци, разни производства, корабен бизнеси т.н. ... във Варна всеки познава всеки, нищо, че неофициално сме минали половин милион души...

НЯМАМ случай при мен да е дошъл човек до 40г., който да е на заплата и да е лизинговал бенц. имам случаи на сводник, циганин със злато по него, което струваше наполовина на колата, и т.н. много перачи на пари, руски протежета и т.н. .... хората с наистина много пари в тая малка държавица се знаят, и повечето са навързани като свински черва и винаги има общо между тях, между техни близки или бизнеси....

някой беше дал пример с Константин, как карал новата ес-класа... ми кара я на лизинг, купенана 1г.с 30-35% надолу от новата цена, и в момента я плаща, щото има салфетки по 20лв/пакета в клубчето му... ама днес така, утре иначе, ама утре ще е на 50 и няма да може да прави участия 3 бона на вечер.... та това не е богат човек, това е ВИП (временно имащ пари)

познавам много богати хора, наистина богати, които могат и милиони да дадат за коли, но не го правят, карат джипове по 120-150к. и това е.

нацупени 30-годишни в панамерите на марина диневи не ги коментирам... то и един плевенски герой без завършена гимназия има авентадор и куп други таратайки, дето не може да мине през половината легнали полицаи в града, но пък досега3 пъти го гърмяха и още е в играта....ама това е БГ-действителността...

темата е страхотна, една от най-хубавите, които съм чел във форума... доста хора дадоха личен пример и постигнати успехи, което е ценно - хем за надъхване, хем откъм реално постижими с конкретни средства цели и тяхното определяне от някой четящ ..

на мен ми е интересно alx да каже няколко думи за неговия път дотук - накратко - начин, компания, ако му се споделя - пари, изглежда е в ИТ-сектора на висока позиция, което си е пример за реализиран човек на 40+, ако не бъркам? :)
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Яну 2016, 4:56

Ми... Аз съм написал в тази тема това което знам, че работи за да се издигне човек. Начини към финансова независимост - много. Но аз знам един които е безотказен и няма нужда да правиш компромис със себе си и... Съм го написал тука.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от stefan8898 » 06 Яну 2016, 10:04

В едно изречение да го кажа - първо работиш за името си, после името ти работи за тебе. Поработи за 10 - 15 години, направи добро име и пари, и след това почни сам, вече разполагаш с име и пари, и това е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 06 Яну 2016, 11:19

аз ще дам пример със себе си
на 30 съм, работя от 22-годишен работя сериозно, преди това само сезонно съм работил.
от малко градче съм, иначе от 12 години съм натурализиран варненец..
имам степен бакалавър Международни икономически отношения и магистратура Бизнес Администрация.
продавам автомобили от 2008-ма година, и допреди "кризата" бях супер доволен от заплащането (23-годишен дрисльо с 2 бона+ заплата, колко пари съм дал по коли и ходене тук-там, но всяко нещо с времето си..), после всичко е на приливи и отливи, като при "приливите" е пак по-зле от 2008-ма.... и съм решил да се преквалифицирам/да сменя бранша, имам приятел в ИТ-сферата, чиито баща има нещо като школа за ИТ-новобранци... и ми се ще да пробвам в тази насока, защото ми е интересно и не ме е страх да се уча тепърва, въпреки 30-те лета... имам ли шанс (условно казано, защото е до човека - желание, пасване, възможности, късмет...) и мога ли да разчитам след 1,5-2 години примерно да имам нужните знания за работа в този сектор?
мисля и какво ли не още - езиков курс да опресня немския (английски владея отлично), един IELTS да мина, знам ли.... на дневен ред ми е също и работата в чужбина, като залагам на кариерни сайтове на избрани компании и на обяви в LinkedIn. тук също съвети ще са полезни
време ми е за собствен дом, дете... а в момента е тегаво (не толкова финансово, оправяме се) - едно, че искам повишен доход заради предстоящо увеличаване на нуждите, и второ - да се чувствам добре на мястото си и да усещам, че не тъпча на едно място. преди години още разбрах, че не всичко е пари, макар, че са необходимост и като са в повече, е хубаво. знам какво е да нямаш нищо, знам и какво е да имаш за харчене

като цяло най-ми е важно да виждам, че има перспектива там, където влагам усилия - в момента няма.... а има ли развитие, ще има и пари.
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 06 Яну 2016, 14:36

stefan8898 написа:В едно изречение да го кажа - първо работиш за името си, после името ти работи за тебе. Поработи за 10 - 15 години, направи добро име и пари, и след това почни сам, вече разполагаш с име и пари, и това е.

Това беше най-смисленото, което може да се каже по темата. Не става въпрос за някаква еднократна далавера, а за изградено име, авторитет и контакти в дадена област. След това не се налага ти да дърпаш хората за ръкавите и да им обясняваш колко си печен, а обратното - теб те търсят и те молят да работиш за тях. Бил съм (веднъж) в такова положение и мога да кажа - кефът е голям... Уж отиваш на събеседване за работа в голяма международна фирма, а пък не е ясно кой кого "изпитва" - те просто нямат специалист с твоя опит и компетентност и не знаят какво да те питат... HR-ката кърши пръсти: Господине, опасявам се, че сте прекалено квалифициран (overqualified) за въпросната позиция и няма да се чувствате удовлетворен от възможностите за развитие... А ти й се хилиш през масата: Ами предложете ми друга позиция тогава... :mhihi: :mhihi: Въпросът, Пичове, не е дали аз мога да работя във вашата компания, а дали вие заслужавате да работя за вас.

Надявам се само повече хора да прочетат мнението на Колегата и да вникнат в него.
Excellent! Steven is my name!

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 06 Яну 2016, 15:34

Всеки собственик на фирма от 20 човека и оборот 2-3 милиона годишно, може да си позволи кола за 100-200 хиляди лева.
тъпа инвестиция, тези пари могат да се ползват за нещо по-смислено. Но в общия случай това са хора между 50-60 години, те нямат грандизни планове и си позволяват глупави инвестижии.

и да синковците им също не карат дачии.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 06 Яну 2016, 17:30

Имаше една книга "Най-богатият човек в Вавилон". Та там се казваше, че разходите и нуждите на човека нарастват правопорпорционално с неговите приходи. Днеска искаш М6, утре Бентли, вдругиден частен самолет. В един момент цял живот гониш някакви материални неща и не обръщаш внимание на същественото, а именно семейство, приятели, това да се наслаждаваш на живота всекидневно (карай каквото имаш с удоволтсвието от шофирането, слушай музика, спортувай, разхождай се, излизай с приятели, чети, който каквото го кара да се чувства добре) . "Не търси път към щастието, щастието е пътят" е казал Джефри Гитомър и е много прав.

Относно темата и аз съм пообиколил света и съм забелязал култа към скъпите возила по нашите ширини. Разбира се, повечето от тях са закупени чрез кражби и източвания на пари по всякакви схеми, било то от строители, лекари, политици и т.н. Другите возила са от сивия сектор (там няма какво да се коментира). За щастие има и хора с честен бизнес, които се борят със зъби нокти срещу цялата простотия в държавата, но те знаят как са изкарали парите си и не правят нерационални покупки за 200 бона, а ги реинвестират в бизнеса си. Разбира се има и такива със служебни или собсвтни лъскави возила на лизинг, което не е недостижимо, ако си на ръководна позиция в голяма компания.

Съвета ми е, работи това което ти доставя удоволствие, стани експерт в него (а можеби вече си), така няма да ти се налага да ходиш и един ден през живота си на работа, изгради собствен бизнес (за да излезеш от рамките на месечната заплата), а ако ти е писано и М6 ще караш някой ден...ако все още имаш желание. :)

Тъпо е да нямаш пари, но и парите не са всичко.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 06 Яну 2016, 23:48

До преди малко четох нещо интересно за „Прозореца на Овертон“, и попаднах на интересен текст, който ще цитирам:

"Мой познат, който израсна с холивудските филми и лъскавите списания, винаги мечтаеше за голяма вила с двуместен гараж, басейн и винарска изба. По пътя към тази цел му се наложи да работи много, преживя сърдечен пристъп и онкологични проблеми, с които се бори до ден днешен. Неговата постоянна заетост по 12 часа в денонощие го отдалечи от семейството. Жена му се чувства обидена, но не смее да го упрекне, съсредоточила се е в отглеждането на децата, опитвайки се там да намери топлината, която толкова й е липсвала. Децата, фактически без контрола на бащата, усещат властта си над майката, превръщат се във все по-цинични егоисти. В крайна сметка той построи тази къща, за която мечтаеше, но след шест месеца призна, че би дал всичко, ако можеше да върне времето с 8 години назад, до онзи момент, когато семейството е било щастливо в двустайния си апартамент, когато са били заедно през уикендите и празниците. Социалният статут, общественото признание, комфортът и безопасността сами по себе си не водят до нашето щастие, не са непременно негови атрибути. Те са и трябва да остават средство за постигане, но не и цел. Разочарованието идва, когато зад постигането на такава цел стои една голяма пустота."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 07 Яну 2016, 19:53

Много ми хареса е тоя цитат :yes:
''Питате се тогава, как се става успял човек в България? Не е с труд или усилия. Нужни са 3 неща – роднински връзки, лизане на гъзове и престъпления. Ако имате късмет и имате и 3-те, значи честито – вие сте депутат! И така, ако си изтеглил късата клечка баща ти да не е крупен бизнесмен, ако не си навит да си гъзолиец и ако не ти се продава трева или амфетамини, то тогава остава Терминал 2.

Нека да ви кажа защо тази територия няма да се оправи абсолютно никога. Всеки който има грам акъл отдавна я е напуснал или ще я напусне. Никои от тези деца, които са заминали в чужбина, за да учат, няма да се върнат за да слугуват за 500 евро. Защото държавата в момента се управлява от 100 човека и техните жени, деца, братовчеди, комшии, любовници и лакеи. И всеки един от тях е абсолютно некомпетентен, неосведомен и лишен от чувство за отговорност.

Нека ви дам един прост пример. Делян Пеевски на 21 години беше шеф на пристанището във “Варна”. Половината ни министри са с фалшиви дипломи, другите май въобще и нямат. Хората, на които са поверени милиони левове, не са нищо повече от “син на този”, “приятел на онзи” и “с тоя ритам Събота футбол”. Следователно, системата си е ок – да го духат бедните.

Някои могат да си кажат, че ще просперират със собствен бизнес … Успех приятели! Чак когато се сблъскате с Агенцията по Вписванията, ХЕИ, НАП и останалите подобни институции, ще разберете, че няма как да стане. Защото законите на тези институции важат само за смотаняци като вас. За онзи отсреща, който си плаща като поп (на правилните хора), за него няма закони. И докато вие подскачате от единия крак на другият, чудейки се какъв проблем ще намерят на фирмичката ви, конкурентът ви си прави, каквото си поиска и вие нищо не можете да направите по въпроса. Защото няма дори на кой да се оплачете. И накрая идва престъпността. Да, донякъде логична опция. Но, важи максимата, че за кокошка няма прошка, а за милиони няма закони. Престъпността и властта вървят ръка за ръка и никой няма да ви допусне да си веете знамето дълго време.''
Ето я и цялата статия: http://www.lentata.com/page_8129.html
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 07 Яну 2016, 20:27

Toва ясно. Мен най-ми хареса е тва:

Да псува ГЕРБ, ДПС и БСП и следващият път чинно да отиде да гласува за тях. :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Най-най-най големия парадокс евър. Псуват, псуват, псуват и пак за тях гласуват :banghead: Говоря в 3-то лице, понеже никога не съм гласувал, няма и да гласувам докато 240-те дебила не се сменят с чисто нови и такива дето не са им роднина по 20-та линия или са техни близки, познати и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 07 Яну 2016, 20:34

M-coupe написа: Ето я и цялата статия: http://www.lentata.com/page_8129.html

Ебати тъпата статия честно!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 09 Яну 2016, 11:59

steeN написа:
nqmam_bmw написа:
steeN написа:Мисля, че е много логично, че именно щото не от всеки става тия неща, тези хора взимат над средното заплащане. Ако беше обратното нямаше да е така.

Колко е това "средно заплащане" ? :yes:

Средното за страната :)

Да де, колко е? Говори ми в числа. :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 11 Яну 2016, 12:47

Да вдигна малко темата :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата