Избор и покупка на КНО

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Re: Избор и покупка на КНО

Мнение от Сладур1 » 26 Мар 2016, 9:27

От 6 патрона трябва да вкарам 4 в мишената. Без значение в кой кръг. Ще гърмя още, предполагам ще свикна. Защото ги групирвах първите 15 патрона, накрая май не успях да удържа пистолета. Не ми харесва. Относно него, само това имат и явно затова изпита е с него. Нищо, че съм левичар и ми е неудобно да боравя с предпазителя. Абе..има време до изпита, ще се тренира...

Sent from my MI 3W using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 26 Мар 2016, 12:41

Това с минутата за 5-6-7 патрона е малко нож с две остриета. ако се целиш всеки път наново, по-вероятно е да имаш затруднения с държането на пистолета в края на серията. без притеснения, това е най-лесната част от изпита. с малко повече практика предварително резултатът ще е учудващо добър.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 26 Мар 2016, 12:55

Представи си че срещу теб има брониран нападател и единственото нещо което не е бронирано му е главата. Имаш няколко патрона да му нацелиш тиквата иначе ти умираш :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 26 Мар 2016, 14:58

Може и да се изплаши от хаотичната ми стрелба... :) Далеч съм от мисълта, че някой ще се бронира и ще ме търси. Най-много в работата да ме нападне някой от малцинството, а това ще е директен сблъсък. Ще се уцели без проблем.

п.п. За време нищо не казаха, поне засегга

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 26 Мар 2016, 18:04

Мишената на изпита е на 10 метра и се стреля с CZ83 или 85. Не помня вече. Няма да имаш абсолютно никакъв проблем при стрелбата. Те хората там взимат мерки :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 26 Мар 2016, 19:11

При нас в провинцията е на 25 метра с Макаров... Каза ни го човека, не им е за първи път...Ако не се лъжа каза, че различните общини е различно. И при нас е така. Аз и затова споделих, защото по форумите чета, че макаров не е кой знае колко точен. И 25 метра ми се видяха множко... Явно не е в мен проблема...

п.п. Тъкмо прочетох в 2 български сайта за оръжие, че изпита е на 25 метра, мишена N:4, 6 патрона. Талъв си е навсякъде...

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 26 Мар 2016, 22:43

На 25 метра няма да видиш мишената даже...Кофти работа...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 26 Мар 2016, 23:02

Айде айде, ако на 25 метра не виждаш мишена номер 4 не си за оръжие :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 26 Мар 2016, 23:20

:) Донякъде си прав. Обаче според мен има значение оръжието. И обясни защо ми е да стрелям на 25 метра, за оръжие с което след това мога да стрелям до 7 метра, за да се счита самоотбрана. :) Абе няма смисъл да спорим, яд ме е на Макаров. Хич не ми харесва, и ме дразни като стрелям.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 26 Мар 2016, 23:25

С КНО няма смисъл да се стреля на 25, то не е направено за assault gun. Трябва ти на 7-10-15 метра.
Все пак коментирах мишена номер 4, бая съм стрелял по точно тоя номер и на 25 метра, 10ката си е доста ясно видима.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 30 Мар 2016, 19:16

Малко ъпдейт, след 2 срещи на курса за притежание на КНО, ни дадоха тестовете с въпроси. Елементарни са, за тези които слушаха на курса. Правят ми впечатление няколко въпроса: Къде трябва да се остави оръжието и разрешителното ако излизате извън чужбина, и извън чужбина за повече от 3 месеца. Следващите 2-3 въпроса са относно пистолет Макаров. Защо аджеба, трябва да знам с каква скорост се движи куршума, какво е теглото на оръжието,на колко метра му е максимума,как се разглобява. Питам се- полицай ли ще ставам, разрешително за пистолет Макаров ли ще вземам или просто разрешително за оръжие.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 30 Мар 2016, 19:59

Сладур1 написа:Малко ъпдейт, след 2 срещи на курса за притежание на КНО, ни дадоха тестовете с въпроси. Елементарни са, за тези които слушаха на курса. Правят ми впечатление няколко въпроса: Къде трябва да се остави оръжието и разрешителното ако излизате извън чужбина, и извън чужбина за повече от 3 месеца. Следващите 2-3 въпроса са относно пистолет Макаров. Защо аджеба, трябва да знам с каква скорост се движи куршума, какво е теглото на оръжието,на колко метра му е максимума,как се разглобява. Питам се- полицай ли ще ставам, разрешително за пистолет Макаров ли ще вземам или просто разрешително за оръжие.

Не стига ,че са ти дали въпросите и отговорите, пък си и недоволен. Освен за Макаров при нас бяха и за още два пистолета, че и за помпа. Назубри ги там и това е, ако държиш да научиш нещо повече никой не те е спрял да четеш.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 30 Мар 2016, 21:54

Трябва да съм много глупав за да назубря въпросите. Това което говориха на сбирките си са отговорите. Нищо сложно. Просто се учудвам на въпросите...да не говорим, че патроните са точно 50 бройки, за да си купиш иска разрешително за 20-25 лв, а един ловец си взема колкото иска... Абе имаме едни закони....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 31 Мар 2016, 6:17

Имам разрешително от 15 г. , направо ви се чудя за какво се напъвате да си изкарвате тепърва, ако ще ви е за любителска цел.
Мерака минава след първата г. ,поне при мен така беше.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 31 Мар 2016, 6:46

60% е защото го изисква работата ми, останалите 40% са мерака да се стреля. :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата