Formula 1 Сезон 2017 - нова надежда
Модератор: Общи модератори
Re: Formula 1 Сезон 2017 - нова надежда
Кога точно беше това изпреварване
Аз също подобно нещо не видях.
Хамилтън направи няколко изпреварвания и се закотви зад Кими. После стартира влизанията в бокса, а на Кими му обясниха че няма да покриват Хамилтън, а ще си карат по първоначалния план.
Ботас изпревари Райконен, които още беше с галошите, последва спиране за да ги смени и когато излезе вече беше зад Хамилтън.

Аз също подобно нещо не видях.
Хамилтън направи няколко изпреварвания и се закотви зад Кими. После стартира влизанията в бокса, а на Кими му обясниха че няма да покриват Хамилтън, а ще си карат по първоначалния план.
Ботас изпревари Райконен, които още беше с галошите, последва спиране за да ги смени и когато излезе вече беше зад Хамилтън.
Нещата във Ферари още не са много ясни според мен, айде Фетел сигурно ще остане още повече ако спечели шампионата, но за Кими е пълна мъгла. На Ферари им трябва някой послушко, който все пак може да кара. Ботас е перфектния човек за Хамилтън този сезон, хем носи точки на отбора, хем и помага когато трябва. Ако не му беше изпушил мотора сега щеше да е още по-интересно даже ..
Около Верстапен също е много интересно, надали ще издържи още дълго .. 9 състезания 5 отпадания

Около Верстапен също е много интересно, надали ще издържи още дълго .. 9 състезания 5 отпадания

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Може би сте прави, че Хамилтън не е изпреварвал Кими.
Бях сигурен, но гледах клипове и никъде нямаше изпреварване.
Сигурно съм се заблудил нещо, защото гледах онлайн и имаше прекъсвания на стрийм-ма.

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
Нещо да кажете за Кими сега?
С тази квалификация показа, че още се справя прилично. 

- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Докато не изблъска Хамилтън в първия завой, не го признавам.
Тцтц обърна се късметът на Ферари, до сега все някак Фетел минаваше между капките пред Хамилтън, но това състезание беше истински крах за Фетел. Дано успеят да извадят нещо за след сезонната пауза 

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
От Ферари яко се насраха със стратегията.
Как можаха да рискуват така глупаво и да ги оставят Кими и Фетел на пистата с едни гуми 30 обиколки.
Мак този път се представиха по-добре, но пак не мина без отпадане на Алонсо за жалост.
Състезанието беше интересно, аз съм доволен.

Мак този път се представиха по-добре, но пак не мина без отпадане на Алонсо за жалост.

Състезанието беше интересно, аз съм доволен.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Пак не си гледал внимателно. Гумите на Кими бяха на 25 обиколки като се спука, а на Хамилтън на 26. На Фетел бяха на 30, но пък имаше още двама с по толкова.
Да, няма как да си позволят да го играят на сигурно. Фетел трябваше да мине пред Верстапен и тази стратегия беше начинът. Да, била е на ръба, но друг начин няма.
Колкото е вината при стратегията толкова е и при Фетел. Той я съсипа тази гума докато се защитаваше от Ботас, ако беше мислил стратегически нямаше да води загубена битка с гуми на 25 обиколки и сега щеше да е трети.
Кими просто за пореден път извади късата клечка, повече приличаше на дефектен комплект.
По-големият им проблем е че новата задвижваща система не даде нужното подобрение и ще продължават да ги задминават в квалификацията.
Унгария вероятно ще е глътка свеж въздух и ще успеят да понатупат Мерцедес, дано това ги мобилизира да работят лятото, че иначе ФИА ще трябва да "прецизира" правилата за маслото преждевременно.
Колкото е вината при стратегията толкова е и при Фетел. Той я съсипа тази гума докато се защитаваше от Ботас, ако беше мислил стратегически нямаше да води загубена битка с гуми на 25 обиколки и сега щеше да е трети.
Кими просто за пореден път извади късата клечка, повече приличаше на дефектен комплект.
По-големият им проблем е че новата задвижваща система не даде нужното подобрение и ще продължават да ги задминават в квалификацията.
Унгария вероятно ще е глътка свеж въздух и ще успеят да понатупат Мерцедес, дано това ги мобилизира да работят лятото, че иначе ФИА ще трябва да "прецизира" правилата за маслото преждевременно.

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Пак не си гледал внимателно. Гумите на Кими бяха на 25 обиколки като се спука, а на Хамилтън на 26. На Фетел бяха на 30, но пък имаше още двама с по толкова.
Това пак показва, че нещо са направили грешно от Ферари. Кой друг е карал освен Фетел 30 обиколки?

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
TheDriver написа:Да, няма как да си позволят да го играят на сигурно. Фетел трябваше да мине пред Верстапен и тази стратегия беше начинът. Да, била е на ръба, но друг начин няма.
Мисля точно грешката беше от екипа (настройки), 2 предни леви гуми, на 2 различни коли, да не забравяме, че бяха и софт (тоест по издържливите), сложение когато колата е вече по лека.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Е нали си гледал..
Верстапен 2 обиколки преди края беше на 30 със софт. И Окон финишира и той на толкова.
Преди това Ботас, който стартира с такива изкара 32 до първата смяна. Как така Ферари като оставиха Фетел 30 обиколки с тях се насраха, а Мерцедес с Ботас на 32 не се насраха? А пък Рикардо изкара дори 32 обиколки със супер софт и направи нали се сещаш колко изпреварвания.

Верстапен 2 обиколки преди края беше на 30 със софт. И Окон финишира и той на толкова.
Преди това Ботас, който стартира с такива изкара 32 до първата смяна. Как така Ферари като оставиха Фетел 30 обиколки с тях се насраха, а Мерцедес с Ботас на 32 не се насраха? А пък Рикардо изкара дори 32 обиколки със супер софт и направи нали се сещаш колко изпреварвания.
Забелязвам че Фетел тоя сезон няма ни един добър страт, и после се почват мъченията с изпреварвания и т.н.
Върти ми се в главата нещо че ако беше тръгнал ок Кими щеше да го пусне и на Хамилтън можеше и да му стане топличко .. но като пропадна зад Редбула и съсипа суперсофта с 2 маневри за изпреварване всичко отиде в канала
Нищо сега поне ще видим дали наистина червените кончета имат потенциала да извадят Фетел до шампионската титла
Върти ми се в главата нещо че ако беше тръгнал ок Кими щеше да го пусне и на Хамилтън можеше и да му стане топличко .. но като пропадна зад Редбула и съсипа суперсофта с 2 маневри за изпреварване всичко отиде в канала

Нищо сега поне ще видим дали наистина червените кончета имат потенциала да извадят Фетел до шампионската титла

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Този път специално се видя, че ръгаше по планките ама втора не влиза и не влиза.
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Този път според мен се стекоха кофти обстоятелствата за Ферари, не че са направили нещо толкова погрешно. На Кими гумата беше тотален малшанс, а Фетел тази я съсипа според мен на едно по-агресивно спиране и 1 обиколка преди края да гръмне... Доста пилоти караха над 30 с такъв тип, Ботас май даже изкара 36 преди да смени, а може и да били 32, но със сигурност над 30, просто се наиграха по тъп начин червените. Дано Верстапен завършва повече състезания, че да има екшАн
Чудя се само докога ще търпят Квият да ги блъска във всяко състезание

Чудя се само докога ще търпят Квият да ги блъска във всяко състезание