Съвет за летни гуми
Модератор: Общи модератори
Re: Съвет за летни гуми
За Goodyear Eagle F1 Asymm 91Y, впечатления.
До миналото бях с contisport 5 рънфлат с хомологация за BMW - но вече са на 4/5 години и миналото лято се изкривиха.
Не искам рън флет, за това се насочвам към Goodyear, като друга опция ми е Dunlop SPT MAXX RT2 94Y XL.
Размера 225/45 R17
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
До миналото бях с contisport 5 рънфлат с хомологация за BMW - но вече са на 4/5 години и миналото лято се изкривиха.
Не искам рън флет, за това се насочвам към Goodyear, като друга опция ми е Dunlop SPT MAXX RT2 94Y XL.
Размера 225/45 R17
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Кое поколение от всички Assymetric модели? Карал съм 3 и 5 - и двете са отлични. Приятели са с 6 - само хубави неща чувам и за тях. Като цяло Eagle F1 си е топ избор 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
и AS5 и AS6 f1 са топ
, вторите са по-комфортни и на спиране вадят по-добри резултати
на мен усещането от шофирането на AS5 ми допада повече, но не бих купил по-стария дизайн и смес 2024г
в 17 размера няма по-добре балансирана гума от Goodyear AS5/6 моделите , има в определени категории по-добри гуми, но като цяло това е най-добрия вариант (вкл и мишлен спорт , защото в този размер няма 4s )

на мен усещането от шофирането на AS5 ми допада повече, но не бих купил по-стария дизайн и смес 2024г
в 17 размера няма по-добре балансирана гума от Goodyear AS5/6 моделите , има в определени категории по-добри гуми, но като цяло това е най-добрия вариант (вкл и мишлен спорт , защото в този размер няма 4s )
-
- Кара: 328i
mario001 написа:За Goodyear Eagle F1 Asymm 91Y, впечатления.
Размера 225/45 R17
Дънлопа е хубава гума, но иска загряване с тоя Y индекс. На W е по-добре, но се намират трудно. Карал съм и двата варианта точно на твоя размер, осезаема е разликата. Пак бих си купил, но не намирам моя размер рънфлат. Тази година май и двете коли ще са с Гудиър, макар, че в моя Ханкук има живот поне 2 сезона.
Never mistake motion for action...
Ами това има в Дианата, там имам и по-специялни отстъпки, за това този скоростен клас.
Asymm 6
Благодаря за отговорите, това ще е гумата.
Asymm 6
Благодаря за отговорите, това ще е гумата.
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
И аз съм с AS6 и съм доволен. Единствено ми се струва, че са малко шумни, но може и да си въобразявам.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
mirko0 написа:И аз съм с AS6 и съм доволен. Единствено ми се струва, че са малко шумни, но може и да си въобразявам.
потвърждавам за АS6, супер гума, аз съм на 245/18 размер, за мен гумите са тихи!

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
mario001 написа:За Goodyear Eagle F1 Asymm 91Y, впечатления.
Размера 225/45 R17
5 сезона с Dunlop SPT MAXX RT2, гумите са много добри, препоръчвам.

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз карах 5 сезона с асиметрик 3 и не ми харесаха в града, искат загряване, не знам 5 и 6 как са. Извън града лепнех за пътя. В дъжд бяха чудесни, дори в града. Минах на Ханкук, ми спират по-добре и до там, като поведение 5 годишния Гудиър не отстъпваше грам на чист нов Ханкук.

Четох доста позитивни мнения и тестове за Hankook Ventus Prime 4. Това лято ще сменям летните Континентали и съм решил да заложа на нещо друго, че за 2 лета(20-30к км) заминават тотално.
Сега гледам цените 225/45/17 Ventus Prime 4 - 160лв , Eagle F1 Asymmetric 6 - 170лв. За 10лв разлика няма много да му мисля ако Goodyear-a е по-добрата гума
Сега гледам цените 225/45/17 Ventus Prime 4 - 160лв , Eagle F1 Asymmetric 6 - 170лв. За 10лв разлика няма много да му мисля ако Goodyear-a е по-добрата гума

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Аз съм с ей тези по-долу. 19-ки не рън флат. По-добра гума аз не съм карал. Сигурен съм, че има и много по-добри.
Но това е най-доброто, което аз съм карал. И съм доволен.
ПП. Стават и за зимни
Тествал съм ги до -8 градуса
. Нищо им няма, идеални са си
Щот така и не си сложих зимните тая година.
ПП2. Братовчедка ми пък още си кара артеона със зимните вече 3-та година, щот така дойде чисто нов
Дадоха й бонус летен комплект, ама си стоят още там
Миналото лято й викам, ти що още си със зимните гуми и тя, оооо ми не знам, казах им да ги сменят, ама те явно са забравили - голяма работа
Та мисълта ми е - да не се втелясваме чак толкова за едни гуми. И аз на времето четях тестове, избирах, чудо беше. Да, вярно трябва да сме отговорни на пътя, ама чак пък да се зомбираме с тестове и избор ........
Отиваш и взимаш, което ти харесва и ти влиза в бюджета и тва е. Ама температури, ама индекси, ама не знам си кво - хората са си го сметнали.
И в крайна сметка, не сме във формула 1, да смятаме кво ли не
ПП. Стават и за зимни

ПП2. Братовчедка ми пък още си кара артеона със зимните вече 3-та година, щот така дойде чисто нов

Дадоха й бонус летен комплект, ама си стоят още там

Та мисълта ми е - да не се втелясваме чак толкова за едни гуми. И аз на времето четях тестове, избирах, чудо беше. Да, вярно трябва да сме отговорни на пътя, ама чак пък да се зомбираме с тестове и избор ........
Отиваш и взимаш, което ти харесва и ти влиза в бюджета и тва е. Ама температури, ама индекси, ама не знам си кво - хората са си го сметнали.
И в крайна сметка, не сме във формула 1, да смятаме кво ли не

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
carmanf1 написа:Аз съм с ей тези по-долу. 19-ки не рън флат. По-добра гума аз не съм карал. Сигурен съм, че има и много по-добри.
ПП. Стават и за зимниТествал съм ги до -8 градуса
. Нищо им няма, идеални са си
Щот така и не си сложих зимните тая година.
ПП2. Братовчедка ми пък още си кара артеона със зимните вече 3-та година, щот така дойде чисто нов![]()
Дадоха й бонус летен комплект, ама си стоят още тамМиналото лято й викам, ти що още си със зимните гуми и тя, оооо ми не знам, казах им да ги сменят, ама те явно са забравили - голяма работа
![]()
И в крайна сметка, не сме във формула 1, да смятаме кво ли не![]()
в размер 17" не се предлага нито 5s нито 4s , a pilotsport5 губи в тестовете срещу f1 AS6 ... в 17цола за нормално каране няма по-добър избор
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
don_gori написа:Четох доста позитивни мнения и тестове за Hankook Ventus Prime 4. Това лято ще сменям летните Континентали и съм решил да заложа на нещо друго, че за 2 лета(20-30к км) заминават тотално.
Аз отпред съм с точно тоя модел ханкук, но 235/45/17. Окей са, ще ти свършат работа, но не са кой знае какво честно казано. Харесва ми иначе как спира колата с тях.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
С 235 мм отпред на този двигател каквато и да е ще спира много
Само се вдига разхода и шума, малко безсмислено за мен.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Има ли някой с Goodyear AS6, да сподели как се износват с времето. Хареса ми че са по-тихи от Ханкука и на мокро се представят по-добре.