Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Mollov » 09 Сеп 2021, 16:08

sub_eleven написа:И на него ли ще препоръчате да се ваксинира? И защо не се издава сертификат на такива хора, които очевидно притежават това, което ваксината цели, че и имат имунитет дори след година и половина?

... Ясно ми е защо, мога да си отговоря ...

Дай търговията да върви, да набием ваксините пък после ще му мислим.

Не че въпросното изследване е евтино - 200лв. В крайна сметка пак си в схемата.

Не задавай такива въпроси тук, че ще те анатемосат... не е политически коректно да питаш такива неща...

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Сеп 2021, 16:20

ivoaudi написа:Вадиш от контекста неща и ми слагаш думи в устата. Точно както го правят жените.
Не случайно писах ПО ОТНОШЕНИЕ КОВИД. И т.н и т.н
Аз не твърдя, че сме най. Никой народ не е най. Просто сме различни и трябва да се уважават различията, а не да се хвърлят огромни и безсмислени ресурси за да бъдат убивани.
Колкото до розовите очила си прав, но и там вземаш предвид само нещо си и игнорираш безброй други.
Спора изобщо не е за тук.

ivoaudi написа:По отношение на Ковида българина има по-далновидната политика в разбиранията си, да. Българина винаги е подхождал мъдро. Той е носещия мъдрост от край време, не западнярите! Те са си пуделчета, послушни и наплашени :ok:

то се вижда кой спори като жена говориш един куп глупости и после не можеш даже да се обосновеш :mhihi: Или си забравил българския или не можеш да разбереш какво си написал .... Къде е "по отношение на ковида", къде е "ВИНАГИ", къде е "ОТ КРАЙ ВРЕМЕ" :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Сеп 2021, 16:23

sub_eleven написа:
И на него ли ще препоръчате да се ваксинира? И защо не се издава сертификат на такива хора, които очевидно притежават това, което ваксината цели, че и имат имунитет дори след година и половина?

Аз лично смятам, че всеки има глава на раменете да си решава дали да се ваксинира или не. Има достатъчно информация. Колкото до имунитета, питай @Топ Гъна, който ще изкара всички щамове(до тук 2) най-вероятно и понеже не си седи 14 дена вкъщи ще зарази кой знае още колко хора в таксито. :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 09 Сеп 2021, 16:27

Ти ако беше на мястото на човека с теста, при тези резултати щеше ли да се ваксинираш?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 09 Сеп 2021, 16:39

vlad0 написа:
ivoaudi написа:Вадиш от контекста неща и ми слагаш думи в устата. Точно както го правят жените.
Не случайно писах ПО ОТНОШЕНИЕ КОВИД. И т.н и т.н
Аз не твърдя, че сме най. Никой народ не е най. Просто сме различни и трябва да се уважават различията, а не да се хвърлят огромни и безсмислени ресурси за да бъдат убивани.
Колкото до розовите очила си прав, но и там вземаш предвид само нещо си и игнорираш безброй други.
Спора изобщо не е за тук.

ivoaudi написа:По отношение на Ковида българина има по-далновидната политика в разбиранията си, да. Българина винаги е подхождал мъдро. Той е носещия мъдрост от край време, не западнярите! Те са си пуделчета, послушни и наплашени :ok:

то се вижда кой спори като жена говориш един куп глупости и после не можеш даже да се обосновеш :mhihi: Или си забравил българския или не можеш да разбереш какво си написал .... Къде е "по отношение на ковида", къде е "ВИНАГИ", къде е "ОТ КРАЙ ВРЕМЕ" :mhihi:

Най-отгоре бе, нулев. Чети и после джафкай
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Сеп 2021, 19:23

sub_eleven написа:Ти ако беше на мястото на човека с теста, при тези резултати щеше ли да се ваксинираш?

Много хипотетично, но най-вероятно да. Аз имам приятели които са го изкарали и се ваксинираха. Просто вярвам повече на неща като тези които пуска Ganchev__ и по-малко на такива които пускат POWER-ката и @Топ Гъна

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Сеп 2021, 20:51

Аз нищо не пускам и не агитирам. Единствено съм споделял истински случки без измислици. Не изключвай обаче вероятността в пуснатите неща от повера да има бая истини. По принцип монетата винаги си има две страни и това откакто свят светува, а не откакто дойде ковида.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 10 Сеп 2021, 2:11

vlad0 написа:
sub_eleven написа:Ти ако беше на мястото на човека с теста, при тези резултати щеше ли да се ваксинираш?

Много хипотетично, но най-вероятно да. Аз имам приятели които са го изкарали и се ваксинираха. Просто вярвам повече на неща като тези които пуска Ganchev__ и по-малко на такива които пускат POWER-ката и @Топ Гъна

Всеки гледа от собствената си камбанария и може да мисли с главата си. Аз съм против административното принуждаване да си вкаран в тялото някакъв химикал, не знам защо кръстен "ваксина". Имам и друг пример от тия, дето всяка есен се бодат с какво ли не срещу какво ли не. На малко повече от 40г и вече с множествена склероза ....

Пак повтарям. В момента 30% от търсещите медицинска помощ са с ментални проблеми. Това е страшно!

p.s. Двамката по-горе, защо не започнете да комуникирате като нормални хора? Опитайте, не е трудно :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 10 Сеп 2021, 2:38

Да, бих.
И на предният въпрос, да, ще му препоръчам да се ваксинира.Въпреки че в този случай гледам на него като вече ваксиниран.
Подчертавам препоръчвам, нищо повече.

Дават му ваксина безплатно.Той плаща 200лв тест.
Моля обясни какво значи "търговията да върви".
Преди да пишеш прочети пак горното.
Търговийката върви с неваксинираните, ако искате ще снимам някоя рецепта за ковид болен и сумата на лекарствата.

Добре, а тези от вас които отказват ваксина биха ли подписали отказ от лечение и хоспитализация при евентуално разболяване? Просто питам от любопитство.

@BMW_POWER, моля престани да пишеш глупости.Изказванията ти са напълно неадекватни и неотговарящи на реалността.Няма връзка между МС и ваксини.Състава на ваксините е напълно известен, вече го качих на предните страници.Какви химикали, какви пет лева. :dunno: :help:
Като не те кефи не се ваксинирай.Щом те натискат там и не те устройва имаш варианти.Изборът е твой.Ама поне не подвеждай хората.Или вярваш, че ще ти залепват метални предмети на рамото след ваксина?
Последна промяна Ganchev__ на 10 Сеп 2021, 3:56, променена общо 1 път

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Сеп 2021, 3:11

Ganchev__ написа:Добре, а тези от вас които отказват ваксина биха ли подписали отказ от лечение и хоспитализация при евентуално разболяване? Просто питам от любопитство.

Това е малоумно просто :kuku:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 10 Сеп 2021, 3:13

Питам просто, както и колегата пита дали бих препоръчал и дали бих си сложил.Не се заяждам.
Приемам коментара ти за не.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 10 Сеп 2021, 4:16

Ganchev__ написа:@BMW_POWER, моля престани да пишеш глупости.Изказванията ти са напълно неадекватни и неотговарящи на реалността.Няма връзка между МС и ваксини.Състава на ваксините е напълно известен, вече го качих на предните страници.Какви химикали, какви пет лева. :dunno: :help:
Като не те кефи не се ваксинирай.Щом те натискат там и не те устройва имаш варианти.Изборът е твой.Ама поне не подвеждай хората.Или вярваш, че ще ти залепват метални предмети на рамото след ваксина?

Да имаш някакви факти? Сега изневиделица в училище (нещо, което не е правено никога до сега) решили да ваксинират децата срещу какво ли не. Написахме им писмо, че не желаем детето ни да бъде ваксинирано срещу каквото и да е и че всички тези неща правим при личния си лекар.

Ето глупости

В мозъка често има до 1000 пъти повече коронавирусни частици отколкото в белия дроб, показва изследване на Университета в Джорджия. Това коментира проф. Васил Каракостов, началник на Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ в предаването „Директно“.

Около 70% от хората развиват тревожност по време на пандемията, а при около 30 на сто са регистрирани прояви на паник атаки, каза още специалистът.

„Още от началото на пандемията досега, нямаме пациенти, които да са върнати за това, че са болни от Ковид, но имат неврологично или неврохирургично заболяване. Пациентите, които пристигат при нас се тестват за Ковид и тези, които са в състояние, което позволява да бъдат лекувани, се лекуват в домашна обстановка или в Ковид отделение. След това постъпват, за да се оперира или да се третира основното заболяване“, обясни проф. Костов.

В клиниката, която проф. Костов ръководи, от началото на пандемията има 12 или 13 случая на пациенти с едновременно изявена коронавирусна инфекция и съпътстващи заболявания, които не търпят отлагане.

https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/221 ... -psihikata

Информация колкото щеш. Има ги и тук. След 14 години продават всичко и се махат, защото мъжът (колкото и странно да е) е с постоянни паник атаки. На друг приятел жена му е така от три месеца. До преди тази "пандемия" паник атаки имаха само силиконки и подобни звезди от жанра.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 10 Сеп 2021, 4:25

vlad0 написа:
ivoaudi написа:Най-отгоре бе, нулев. Чети и после джафкай

Гарсоне, какво се обясняваш като неоринтирана женичка - четеш ли какво си написал.

Цайс, “неоринтирана” си го написал според багажа си и него. Писах ти къде да четеш, фразата, която търсиш е НАЙ-ОТГОРЕ в цитираното от теб. Обичайно поствам за нестоплящите ред надолу за да е прилежно, за теб специално ще са два:

“По отношение на Ковида българина има по-далновидната политика в разбиранията си, да. Българина винаги е подхождал мъдро. Той е носещия мъдрост от край време, не западнярите! Те са си пуделчета, послушни и наплашени :ok:

Слагай диоптри, слагай. Ако се потят лупите трий с парцалчета.
Не на последно място, като ползваш мои изрази и думи, щот на теб не ти теква, няма да станеш звездата на бала, да знаеш!
Последна промяна ivoaudi на 10 Сеп 2021, 18:46, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Сеп 2021, 7:13

Покрай пандемията се сетих за една песен, която много харесвам и попаднах на статията като търсих целия превод на БГ, но нещо не го намерих, ще се задоволим само с лириксите:
https://www.google.com/amp/s/zdraven.bg ... %2582/amp/
Много ми харесва част от текста, който звучи така актуално в днешно време:
We can try to understand The New York Times' effect on man.
Тука имайте предвид не конкретната медия, ами всичките медии. Човек лесно може да осъзнае защо е цялата истерия и без това.
Lifes goin' nowhere. Somebody help me. Somebody help me, yeah. Lifes goin' nowhere. Somebody help me, yeah. Stayin' alive.
Че да си помогнем сами, ментално както казва поверката, тогава бая неща по-лесно ще ги изживеем.
Много пъти го казах това, а ако ваксините дори нищо не помагаха, но повдигат увереността на някой, това не е малко.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 10 Сеп 2021, 8:33

Ganchev__ написа:Дават му ваксина безплатно.Той плаща 200лв тест.
Моля обясни какво значи "търговията да върви".
Преди да пишеш прочети пак горното..
Търговийката върви с неваксинираните, ако искате ще снимам някоя рецепта за ковид болен и сумата на лекарствата..

Колега, знам, писал съм, че с платените 200лв е пак в схемата. Демек търговията пак върви и той е добър клиент. Съгласен съм.
Ganchev__ написа:Добре, а тези от вас които отказват ваксина биха ли подписали отказ от лечение и хоспитализация при евентуално разболяване? Просто питам от любопитство.

Като за начало ако ми предложат да ми върнат всичките пари, които съм внесъл за осигуровки през годините - социални, здравни, дзпо, доо и данъци - корпоративни и като физическо лице... В моят случай това са доста пари. Да ми ги върнат и ще се подпиша и оправям сам. Нито им искам безплатното здравеопазване, нито пенсията. Ако до там са опряли нещата, подписвам.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата