Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Море 2024г.?!...

Мнение от barty » 15 Авг 2024, 11:19

Booking ми върнаха парите но с EUR 45 по-малко :mhihi:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Авг 2024, 11:28

През Букинг съм имал и проблем с хотел, с неработещ басейн. Последните дни на юни, бяха жеги, 35-36 градуса, търсихме планински хотел с ВЪНШЕН басейн. Харесахме в Цигов чарк, отиваме - външния басейн блато. Целия жабунясал. "Ми те го отваряли другата седмицата". Ми хубаво, ама никъде не е споменато. Нито в Букинг, нито на сайта на хотела - никъде. "Вътрешния басейн и сауната работят". На 35 градуса външна температура, точно за сауната си мисля. Без да се обясняват много много ни върнаха парите директно кеш на рецепция, Цигов чарк --> Велинград. Във велинградския хотел снимките бяха други. Гледката към планината от басейна беше засенчена от нова сграда на 10 метра от басейна, с лепещи изолация цигани. Изсмяха ми се на рецепция като им показах снимката от профила им и им пожелах лек ден. В третия хотел вече ме изгледаха странно като поисках да погледна първо как изглежда басейна, преди да се настаним :mhihi: Да, повечко пари излезна почивката, но бяхме на супер място без забележки. Ако не беше през Букинг, вероятно щяха да ни кажат "имало да става". Цялата патардия с трите хотела беше 1ч-1ч30мин. На хотела с "блатото" им изпрасках оценка 1 със снимка на жабунясалия басейн и вече няколко години коментара ми е харесван и на топ позиция :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Море 2024г.?!...

Мнение от alekangg » 15 Авг 2024, 11:49

Zen са със сигурност по-зле във всяко отношение и има много случаи на дертове с тях.
Това с басейна е проблем на хотела, не на букинг.
Затова се пише лошо мнение след това.

А цените на различните места да различно защото се слагат от самите хотели.
Не от посредниците.

Няма единно правило от къде е най-евтино, затова се проверяват всичко 3-4 основни посредника плюс самия хотел.

Често през телефон дава по-ниска цена отколкото през компютър.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 15 Авг 2024, 12:02

Принципно добрите хотели (5* обикновено) доста често са с една и съща цена навсякъде, дори директно през тях. Но съм съгласен и аз, че горното си е проблем на хотела. Нали не мислите, че Booking има ресурса постоянно да гледа всеки хотел дали е на 100% коректен без сигнали, като най-вероятно тяхната платформа има милиони хотели? Същевременно един хотел стане ли под 8, особено под 7 рейтинг в Букинг - човекопотока му почти приключва ;)

За телефона/декстоп/cacheless браузър за съжаление наистина има разлика. Пак на същата ми резервация с такива магарии си смъкнах 150 лева :mhihi:

Това го правят и със самолетните билети доста компании...
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Авг 2024, 12:04

Да, ама ако не бях през Букинг, щяха да ми кажат "имало да става, байо" и нищо нямаше да ми върнат. И щях да си стоя в сауната :lol:

А за оферти през букинг - най-евтино е през телефона. Понякога има и допълнителна прИмоция с някакъв кешбак. Случвал съм и разлика дали ще платя на място или предварително.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 15 Авг 2024, 12:16

Не разчитай напълно на букинг, че ще ти върнат пари, приятел имаше случай в който след 2 месеца му върнаха само половината сума. Страшни разправии бяха.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 15 Авг 2024, 13:38

Аз също съм бил защитаван от букинг. В началото на пандемията имах запазен престой в Прага за по-голяма група хора, по спомен 4 или 5 стаи бях запазил. Забраниха пътуването и хотела отказа да ми анулира резервацията и да възстановят парите. Няколко разговора със съпорта на букинг и в рамките на няколко дни си получих парите
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 15 Авг 2024, 15:39

И аз не съм инал никога проблем с букинга. Ако повтарям /както е с Гърция/ си се разбирам директно.
По темата, в момента хапваме с децата в Шабла. Ще идем до фара, бяхме на Калиакра /7 лв бутилка минерална вода в ресторанта /, Балчик. Всичко е на 6. Много си ни е хубаво морето, нищо че и аз самия ходя в Гърция. А на ония с вода за 7 лв и пържола за 38 им се измях и ги нахраних. И понеже си забравих ключовете от колата и се върнах та ги нахраних още веднъж ахаха. Проблем с вода морска , храна или каквото и да е нямаме. Отседнали сме в Албена.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 15 Авг 2024, 17:17

Извън сезона ходя редовно по нашето море, а сега за пръв път от 10г се наложи да дойдем семейно на Св. Константин и Елена и засега ни харесва тук.
Комплекса го реновират доста скоростно и вече се усеща все едно не си в България.
Хотелите са ОК, има бол зеленина и къде да се разхожда човек. Не е жега като в Гърция и може да се придвижваме пеша и през деня.
Ако има някакъв минус, то това е самото море, което не всеки ден е приятно за къпане. Не знам, дали винаги е така или нямаме късмет.
И ресторантите по морето традиционно не блестят с нищо, освен високи цени.

П.С. Я кажете на север от Варна има ли нещо интересно да се види, имам предвид освен известните места като Албена, Балчик, Калиакра и т.н.
I love the sound of V8 in the morning...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 15 Авг 2024, 17:29

Скали тюленово, ферма за миди има също с ресторант, шабленски фар... Евентуално Добрич . Току що се върнахме от този маршрут. И ся общувам бански и отивам да се цопна.
Efit на магнит пето, което си взехме има Яйлата и Болата.
Последна промяна Моджо на 15 Авг 2024, 17:37, променена общо 2 пъти
Хм,хм...

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 15 Авг 2024, 17:36

На мен ми харесва Конст и Елена, но не не ядем навън. Нагоре има няколко читави голф игрища и Тюленово е пикчуреско, както и стария османски фар при Шабла.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Авг 2024, 18:43

Поддържам за района и за св. Константин и Елена, Азалията на тимаджиите там се води като топ хотела.
Като цяло северното ни Черноморие го предпочитам, особено в разгара на сезона ако го сравняваш с всичко от Обзор надолу.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 15 Авг 2024, 19:20

Букинг взимат около 18% комисионна от хоста, затова и ако се обадите директно, може да ви направят по-ниска цена. Също така задължават хоста да не публикува онлайн цени, по-ниски от Букинг. Съпорта им е повече от отвратителен. Аз спрях да работя с тях, защото 18% комисионна + 15% данък в Гърция ми изстрелва цената в космоса. За хотели е ок, защото това им е единственият начин да имат някакви резервации извън сезона. Повечето хотели през сезона заделят не повече от десет процента от стаите си за Букинг, останалите си ги продават те. Хубавото е, че се стараят повече за клиентите си през платформи, защото ги е страх от негативни ревюта. Аз лично третирам всичките си клиенти еднакво, без значение как са резервирали, а в AirBnB рейтинга ми 5.0, демек максимума. Там условията за хостовете са поносими, но пък те дерат от клиента.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 15 Авг 2024, 19:45

Моджо написа:Напълни се с аристократи да го ева. Освен с милионери.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 15 Авг 2024, 19:47

a few moments later....

Моджо написа: Почвам да мразя сърби и македонци, които ходят на тумби бетер циганите. Като награбат по 5-6 шезлонга и ги наредат един до друг нема минаване. Добре че плажа е малък та то нема и как много да се наширят. Гнусни хлебарки, така им викам вече.

:lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата