НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Re: НВ-ВМХ

Мнение от horhef » 17 Яну 2018, 10:41

Leon написа:При лекарствата има психологически ефект, че ти помагат, каквито и да са. А като кажеш на някого да яде мазно, 99% от хората реагират "ма то е вредно"...

Хората сме овце това е истината. Около мен всички са болни ама това е целогодишно не само в момента, но като им кажа, че ям мазно реагират по същия начин. Та по тази тема да обновим местата където предлагат хубава сланинка. Аз си взимам в момента на Римската стена от "Чифлика" и много ми харесва. Ама търся с подправки, някои ако знае къде има хубава да споделя. :D

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Яну 2018, 22:16

А бе аз тази година ще направя 5 години на режима и все си боледувам редовно. Може би единствено като че ли минава по-леко, но не и по-бързо. В момента съм болен от поне седмица.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Яну 2018, 22:57

Имунната система страда от още много неща. Храненето е важно, но не е панацея.

Но това, че боледуваш не означава, че ако не се храниш така няма да боледуваш повече.

Или пък, че ако се храниш с каквото се сетиш няма да боледуваш по-малко поради някаква друга причина, ако начинът ти на живот е по-различен от сега.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 17 Яну 2018, 23:42

А бе най-основното е да не стоя с хора, които ми кашлят с часове на главата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Яну 2018, 23:51

Това го има, колкото и силен имунитет да имаш ако си под постоянна атака все ще се предадеш. Но при всичко останало наред пък би трябвало да се оправяш много бързо.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 19 Яну 2018, 10:25

Да чукна на дърво - сравнително здрав съм. След като ми извадиха сливиците почти не съм боледувал. Откакто съм на НВ-ВМХ не съм боледувал пък съвсем. Последните два месеца малко чийтнах от НВ-ВМХ и освен, че качих 6-7 кг се разболях два пъти. Вярно, че и колегите в офиса бяха и двата пъти болни около мен и не искаха да проветряваме много, че "студено". Но предишните две зими бях доста по-устойчив. При мен лично намирам разлика.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 25 Яну 2018, 14:51

Ето тази статия е доста интересна https://medium.com/personal-growth/the- ... 831730cc81 подкрепят LCHF, но и казват че въглехидрати с нисък ГИ като кафяв ориз / сладки картофи са ок.

Мен ми е по-интересно как никой не се оплака от кожни проблеми от мазното? Имах стабилни дертища и спирането на млечните не беше достатъчно, докато не върнах въглехидратите (полезните) и намалих мазното и кожата ми се нормализира.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 25 Яну 2018, 15:18

acer написа:Ето тази статия е доста интересна https://medium.com/personal-growth/the- ... 831730cc81 подкрепят LCHF, но и казват че въглехидрати с нисък ГИ като кафяв ориз / сладки картофи са ок.

Мен ми е по-интересно как никой не се оплака от кожни проблеми от мазното? Имах стабилни дертища и спирането на млечните не беше достатъчно, докато не върнах въглехидратите (полезните) и намалих мазното и кожата ми се нормализира.

Аз съм наобратно. Като прекаля със сладкото и въглехидратите веднага почват проблемите. Спра ли ги и се оправя всичко. От мазното нямам проблеми с кожата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 25 Яну 2018, 16:13

Белият хляб от магазина и той е въглехидрат и кафявият ориз, но имат коренно различно въздействие в/х тялото :) т.е при въглехидратите има много по-голямо значение какъв е точният въглехидрат, с едното тялото не знае как да се справи освен да го складира на мазнини, другият го усвоява и не предизвиква висока инсулинова реакция.

При мазнините (липсата на качествен въглехидрат) се вдига кортизола и ако имаш мазна кожа / себероя го отнасяш или поне аз така си го обяснявам. А сладкото е нормално да предизвиква кожни проблеми заради процес наречен гликиране.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 26 Яну 2018, 0:02

Може би при теб е нещо проблема с мазното и проблеми с кожата. При мен също беше точно обратното. Подобри се доста рязко. В момента като чийт-на по-стабилно и пъпчасвам веднага. Какво мазно си ял ? Достатъчно ли е било ? Да не си ял само протеин ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Яну 2018, 0:09

TNT написа:Да не си ял само протеин ?

Това му го изяснихме преди бая време ама е забравил явно.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 26 Яну 2018, 0:35

Тва е дежурната реплика на всеки LCHF ентусиаист - не си ял достатъчно мазно :mhihi: Не става да се тъпчиш със свински пържоли, авокодо, ядки и кожата да ти се лющи, зачервява и порите по лицето да ти се разширяват и тва да се реши с още мазно ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 26 Яну 2018, 0:55

Авокадо ми звучи прекалено веганско :mhihi: :mhihi: :mhihi: Аз плюща сланина.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Яну 2018, 5:58

Не знам защо отново отиваме на същия разговор, който вече водихме и ти мисля се съгласи. Начинът ти на хранене никога не е бил ВМ-НВХ, а по-скоро, високо протеинов.

Заменил си част от протеина и пъпките са изчезнали. Нито пържолите, нито авокадото, нито пък ядките могат да ти дадат в достатъчни количества мазнините за да си на ВМ-НВХ. За целта са нужни чисти мазнини.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Яну 2018, 11:07

Нищо веганско няма в авокадото. Това си е супер храна. Въпроса е, че с едно авокадо в салатата няма как да балансираш :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата