Палежи на автомобили
Модератор: Общи модератори
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Re: Палежи на автомобили
bioz написа:те може да не се шашнат ама може да попиташ някои собственик на запалена кола как се чувства или пак другите които имат коли и не могат да спят, а те никак не са малко...
Тва да не можеш да спиш, заради една кола.. е меко казано тежка диагноза..

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
krystal написа:bioz написа:те може да не се шашнат ама може да попиташ някои собственик на запалена кола как се чувства или пак другите които имат коли и не могат да спят, а те никак не са малко...
Тва да не можеш да спиш, заради една кола.. е меко казано тежка диагноза..
като живееш в бедна държава е напълно нормално. с кво ще идеш на работа после? с кво ще си свършиш нещата?
То и влаковете не вървят вече. Откакто спряха някои линии и намалиха вагоните сега е ужасно.zBoost написа:...като живееш в бедна държава е напълно нормално. с кво ще идеш на работа после? с кво ще си свършиш нещата?
- b00st
- User
-
мани без кола зимата си е та*ак отсекъде...
направо им съчуствам на тия къде са им изгорели колите, едно че с пари си назад, второ ако си я кичил и подържал отива по-дяволите всичкия турд и пари които си вкарал там, каското не ти го покрива и там пари си дал и даже те оставят без превоз в най-шибаното време на годината. е после кажи ми как да си легнеш нормално??
направо им съчуствам на тия къде са им изгорели колите, едно че с пари си назад, второ ако си я кичил и подържал отива по-дяволите всичкия турд и пари които си вкарал там, каското не ти го покрива и там пари си дал и даже те оставят без превоз в най-шибаното време на годината. е после кажи ми как да си легнеш нормално??
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абе как не покрива каското бре,попитах няколко познати,дето са брокери-обясниха ми че изгорял автомобил се плаща на 100% и то най-бързо,при другите имало разни там експертизи до колко % е удъра,не ти плащат само ако сам си си запалил автомобила
- wishbone
- Потребител
-
- Кара: E46 330d Touring
- Мечтае да кара: i8
Е.Димитров написа:Абе как не покрива каското бре,попитах няколко познати,дето са брокери-обясниха ми че изгорял автомобил се плаща на 100% и то най-бързо,при другите имало разни там експертизи до колко % е удъра,не ти плащат само ако сам си си запалил автомобила
И аз специално попитах, моето каско стандартно включва клауза "умишлен палеж" и си го пише съвсем ясно в полицата...
- b00st
- User
-
Е.Димитров написа:Абе как не покрива каското бре,попитах няколко познати,дето са брокери-обясниха ми че изгорял автомобил се плаща на 100% и то най-бързо,при другите имало разни там експертизи до колко % е удъра,не ти плащат само ако сам си си запалил автомобила
при някои застрахователи се включва в полицата, но при много други като булстрад, алианц, дженерали рискът "умишлен палеж, взривяване" или някой го нариачт "вандализъм" се покрива само ако си го посочил допълнително. става въпрос за пълно автокаско да и се плаща близо до 100% от сумата ако я имаш тая клауза в договора или си искал да я включат. ако примерно си сключил с булстрад пълно автокаско без никви допълнителни клаузи ти плащат точно 0%.
повечето каско-та покриват умишлен палеж...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Е.Димитров написа:...не ти плащат само ако сам си си запалил автомобила
Това пък как ще го докажат

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Каското си покрива палеж,не мога да разбера защо всеки чул недочул казва обратното.
Мойто си го покрива,а в крайна сметка всеки ,който сключва каско гледа за какво си дава парите,като не те устройват клаузите на един застраховател,отиваш при друг ииии така.
Та,как точно ще ме дестабилизира тон и нещо изгоряла ламарина,освен ако вътре не съм оставил нещо наистина ценно,питам аз .А тва че някой нямат каско,гражданска,застраховка на имущество и имот,застраховка живот си е техен проблем,всеизвестно е че ние българите сме с ниска застрахователна култура.
Ама няма страшно,докато блеем послушно ББ и ЦЦ ще бдят над нас нонстоп .Родната полиция ни пази бе,спете спокойно.
Мойто си го покрива,а в крайна сметка всеки ,който сключва каско гледа за какво си дава парите,като не те устройват клаузите на един застраховател,отиваш при друг ииии така.
Та,как точно ще ме дестабилизира тон и нещо изгоряла ламарина,освен ако вътре не съм оставил нещо наистина ценно,питам аз .А тва че някой нямат каско,гражданска,застраховка на имущество и имот,застраховка живот си е техен проблем,всеизвестно е че ние българите сме с ниска застрахователна култура.
Ама няма страшно,докато блеем послушно ББ и ЦЦ ще бдят над нас нонстоп .Родната полиция ни пази бе,спете спокойно.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
jordanpar написа:Каското си покрива палеж,не мога да разбера защо всеки чул недочул казва обратното.
Мойто си го покрива...
Не говори толкова общо- ще ме накараш да изръчкам условията на ЗК и ще се окаже, че при повечето НЕ е включен "Умишлен палеж"... Твоето може да покрива, но на много ЗК палежа се доплаща като риск... и то сериозна цифра се доплаща, клоняща към 80-100% отгоре

- b00st
- User
-
jordanpar написа:Каското си покрива палеж,не мога да разбера защо всеки чул недочул казва обратното.
чул, недочул или чел не прочел като тебе
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1155900
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Аз съм застраховал в ДЗИ. В ДЗИ има риск "Умишлен палеж или взривяване на МПС", който се включва в пълното каско,пише си го в общите условия. В полиците на пълното каско в ДЗИ под 5 процента не е включен палеж,което си е нищо.
В повечето случаи до 15 дни от съобщаването за събитието /което трябва да е между 1 и 7 дни от случилото се/ и предоставянето на необходимите документи-служебна бележка от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" с вписани в нея причини за настъпилото събитие,се чака експертиза до 15 работни дни. След това ако колата е сметната че е тотал ви трябва бележка че е със свалена регистрация от МВР,ако все пак остатъците от изгореното имат някаква стойност и тя е обавена след експертизата на застрахователя,то та се вади от общата сума на обезщетение. При тоталка от пожар сумата е почти 100 процента от застрахованата стойност.
Четете бе,застрахователи бол,като не те устройват общите клаузи на едните--беги при другите.После теми за застрахователи,мобилни оператори и кво ли не--еми кьорав карти не играе.Ще им дам 2 бона за каско,а няма да прочета какво ми покрива,така ли
В повечето случаи до 15 дни от съобщаването за събитието /което трябва да е между 1 и 7 дни от случилото се/ и предоставянето на необходимите документи-служебна бележка от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" с вписани в нея причини за настъпилото събитие,се чака експертиза до 15 работни дни. След това ако колата е сметната че е тотал ви трябва бележка че е със свалена регистрация от МВР,ако все пак остатъците от изгореното имат някаква стойност и тя е обавена след експертизата на застрахователя,то та се вади от общата сума на обезщетение. При тоталка от пожар сумата е почти 100 процента от застрахованата стойност.
Четете бе,застрахователи бол,като не те устройват общите клаузи на едните--беги при другите.После теми за застрахователи,мобилни оператори и кво ли не--еми кьорав карти не играе.Ще им дам 2 бона за каско,а няма да прочета какво ми покрива,така ли

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Това, че винаги се оказвах до пожарите, е защото бях там и исках да помогна, заяви пред магистратите Ковачки.
отече работата с единия явно...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”