къща от дърво или от тухли?
Модератор: Общи модератори
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: къща от дърво или от тухли?
magareto_yori написа:thewolf написа:BMW_RIDER написа:
Ти за пореден път се опитваш да ме направиш луд ... Това да не се диша праха от дървото и да се измиеш после важи и за необработено дърво, както и за куп материали от масивното строителство. Не знам с какво импрегнират дървесината там където си, но ако беше толкова отровно нямаше да е позволено да се ползва. Ако мислиш ,че на материалите за масивно строителство не пише същото и няма силна химия особено в новите замаски и лепила, много си се объркал.....Дори и да е вярно това нали амтериали е затворен в стена обпшита с шперплат и гипскартон какъв точно достъп има до тия греди. Но ако толкова държиш има абсолютно натурални и екологични лакове и масла за дърво, ама ти поне само в концертни зали от бетон с тухлени цигулки си бил отде да знаеш.
Това с пожара е изсмускано от пръстите. Нямало какво да пламне в тухлена къща..... Ти колега у вас дюшек и гол цимент ли имаш? Пердета, килими, мебели, дрехи и т.н. ще са те изгорили или както колегата правилно спомена задушили много преди да изгорят стените.
Това с риска от рак и другите щуротии - те всекидневно излизат пручвания в които пише ,че ако пръднеш едва ли не на затворено има риск от рак. Та ако от дървото има риск от рак то в материалите за масивно направо радяция има...
Това с инструкцийте за безопасност го има на почти всичко вече, сам спомена за съда - производителите се застраховат срещу всичко!!! Има хора със всевъзможни алергии и освен ако не си направиш къща от хирургична стомана на всеки един материал го има отзад написано това.... Относно това за признаването на грешките, я виж малко по нагоре за акустиката и концертните зали.....
Колега, не те правя на луд, повярвай ми, нямам файда от това, плюс това като не знаеш с какво се импрегнира дървеният материал, можеше да прочетеш статията дето ти дадох и да потърсиш в нет-а малко, нали уж много ти било ясно какво е импрегнирана дървесина? В по-предния пост го писа, май май само на думи го караме. Кой каза че е позволено и кой каза че не е забранено? Ти не четеш ли какво ти пиша? CCA Chromated Copper arsenate, в случай че си учил химия, ще знаеш кое какво е. Плюс това, ако не ти е известно, също тръбите, водопроводните направени от мед, като и импрегнирането на дървесината, причиняват също рак и за това сега ги сменят в Норвегия, в новите къщи водопроводите се правят от друга сплав. Говорил съм много с водопроводчици от Дания, Норвегия, Швеция и Германия, всички казват същото нещо.
Има и още начини на импрегниране, просто за това се сетих сега. Ти си ги намери, ако те интересува в какво живееш.
Към Драго Павлов, абсолютно съм съгласен с теб колега. За пожара имах предвид състоянието, при което пожара идва от съседната къща да речем, че е по-трудно да се запали тухлена къща от дървенията, ама колегата БМВ-райдъра си чете к`вот му пасва на неговият начин на мислене. Съда го споменах колега, че и там работят с факти, така както и аз, а ти само раздухваш едни балони, лукуми и т.н. всеки може да си пише каквото си поиска, но аз ти показах, все пак няма аз да живея в твоята къща де
Колега, пожелавам ти да си живееш спокойно в новата къща, бъди жив и здрав. Аз спирам да говоря, щото гледам, че смисъл няма.
Васко,като каза четене та зех и аз почетох малко.Ако не друго поне тук в Норвегия за безопаснот се мисли постоянно и много.Първо тая статия дето си я дал е 10 годиша,второ земи прочети малко за първото в норвежки сайт да разбереш,че вече такъв вид импрегниране не се ползва (най вероятно в световен мащаб) и трето може да споделиш с норвежките,шведските,датските и другите там специалисти ,че и те са в грешка относно медните тръби.Не че има нещо общо с темата тва последното.Има дебели книги по въпроса,картата за библиотека е безплатна.
Да Васко, освен ,че статията ти е стара става въпрос и за препарати за импрегниране от средата на миналия век. Се едно аз да ти вадя тука за азбест по масивното строителство материали. Та тези неща са забранение в ЕУ и света от известно време заедно с формалдехида дето притесняваше колегата по горе. Вече се ползват само екологични на водна основа.
Другото което не си прочел в статията която постваш е ,че става въпрос за декинг или дъски които седят навънка на дъжда и се ходи по тях - съответно нивото на защита трябва да е много по високо, освен става го пече и слънце което причинава тези изпарения, ако този материал е затворен в стена достъп до него няма. А има и много по -добър , но скъп вариант просто декинг от екзотични дървесини дето им няма нищо от влага и насекоми.
Същото важи и за строителството - правиш си къща от масивна кедрова дървесина - вярно много скъпо начинание, но ти обещавам ,че по екологично и здравословно от това няма..
Третото дето не си прочел явно са старите ми постове- пожелаваш ми да си живея добре в новата къща- мерси, но аз само два поста по нагоре съм писал ,че живея в тухлена - а тази с дървената рамка е дадена под наем...
И като говорите за природни бедствия - що споменавате само пожар? Щото при едно земетресение предпочитам да се разхлопат малко дъски и греди отколкото да ми се стовари бетон и тухли на главата. И земетресението за разлика от пожара е бедствието при което имаш по малка възможност да излезеш от къщата преди да е станало нещо.
А подобно на тебе и този Джордана не чете, като писа ,че дървените едва ли не били за бедняци, аз пак по назад в темата съм писал Бил Гейтс в къща от какво живее.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Новата мода в богаташките къщи в САЩ (а както знаем модата се пренася след няколко години у нас) е „отвореният план“. Те не искат стени – искат едно огромно помещение, в което да съсредоточат всичките си удобства.</br></br>Прочети повече на: http://profit.bg/news/Kakvo-iskat-bogat ... 12951.html
Къде видя тука дървения ? Хората си искат отворени пространства басейна и автоматизирани шукарийки по интериора.
Или щото по китайския календар 2014г е годината надървения кон може дървените къщи да са на мода ?!
Като че ли не ги виждам всяка година в Калифорния кво става с тия дървените бараки .Като ги удари пожара стотици изгарят като факли само комина стърчи от пепелта .
Ето такава нагледно .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Jordana на 25 Яну 2014, 16:03, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
„Зелена“ къща – 18%
Дървена къща не видях някой да си е пожелал

А за формалдехида колегата явно не е разбрал. Има различни сертификати за нивото му, но в никой случай не е забранен.
Има го дори в дрехите!
А норвежките норми за безопасност не знам какво ми ги хвалите като те допускат 120ппм в дрехите, а китайските 20ппм

- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
Аз дадох само един пример за импрегниране има няколко, плюс това в самата статия си пише, че вече не се използва този начин с ССА импрегнирането. Просто дадох пример, ся няма да седя цяла вечер да търся да убеждавам някого в нещо си. Който се интересува, ще си намери квот му трябва. Яворе, все са ми били интересни хора, които не са в конкретен отрасъл и нямат опит в това, обаче дават компетентни мнения. Все повече разбираш нещата от дърводелците в Норвегия, както и от водопроводчиците и от кофражисти и т.н.. Евала, и на мен ми се искаше да съм така, ама не съм, за това ги питам, щото те са специалистите и разбират нещата повече, отолкото хората, които не са в тази сфера. Да взема да те препоръчам за съветник откъм строителните процедури в някоя строителна фирма ли?
Това е все едно аз да тръгна да споря с теб кой камък е по-здрав, кой по издръжлив и т.н.. Не бих си и помислил, щото съм пълна мъгла там, за това ще дойда при теб и ще те попитам, Явка, това какъв камък е? Тоя ли е по-здрав или оня? От кой ти би ми препоръчал да си направя плот? и т.н. 
Аз ще се доверя на хората, с които работя и споделяме мнение и виждам с очите си как се правят всички водопроводи и как се менят медните тръби по новите изисквания, че медните тръби отделяли микрончета и с времето причинявали рак. Разбирам да ми го е казал 1 човек, да се съмнявам, ама се интересувам от това и съм говорил с доста хора. Ти пък кога и коя книга взе от библиотеката за водопроводите Яворе, че и я прочете? Говори с хората, които разбират от тея неща, които се занимават с водопроводи, а не да си четеш свободна информация, ако изобщо си прочел за тръбите нещо нещо. До сега на 5 големи проекта в Осло се сменяха всички медни тръби. Медните се използват само за да речем големите бойлери за загряване на водата и отопление, за водопровод, там откъдето пиеш забрави. Това е най-новото
. Може би книгата дето си мислел да я вземеш и прочетеш е била от 2005-та, стар модел
.
Аз като ми свършат дървата за огрев, ще взема да кърта по някоя тухла да хвърлям в печката за огрев, а за разпалки ще взема малко арматура Ø8, по-тъничка че да разпали по-бързо
БМВ-райдър, ти обаче си голям тарикат, дървената под наем, а в тухлена живееш... Нямам какво повече да кажа
Хвали старо, карай ново...
Ма мноУ мА кефитИ вА Еййй
Няма повече да пиша в темата, щото се разбрахме вече кой какво и как . . . Живи и здрави вие, вашите семейства и къщи разбира се, било то от тухла или дърво
. Искрен съм разбира се и без лоши чувства 

Аз ще се доверя на хората, с които работя и споделяме мнение и виждам с очите си как се правят всички водопроводи и как се менят медните тръби по новите изисквания, че медните тръби отделяли микрончета и с времето причинявали рак. Разбирам да ми го е казал 1 човек, да се съмнявам, ама се интересувам от това и съм говорил с доста хора. Ти пък кога и коя книга взе от библиотеката за водопроводите Яворе, че и я прочете? Говори с хората, които разбират от тея неща, които се занимават с водопроводи, а не да си четеш свободна информация, ако изобщо си прочел за тръбите нещо нещо. До сега на 5 големи проекта в Осло се сменяха всички медни тръби. Медните се използват само за да речем големите бойлери за загряване на водата и отопление, за водопровод, там откъдето пиеш забрави. Това е най-новото

Аз като ми свършат дървата за огрев, ще взема да кърта по някоя тухла да хвърлям в печката за огрев, а за разпалки ще взема малко арматура Ø8, по-тъничка че да разпали по-бързо

БМВ-райдър, ти обаче си голям тарикат, дървената под наем, а в тухлена живееш... Нямам какво повече да кажа

Ма мноУ мА кефитИ вА Еййй

Няма повече да пиша в темата, щото се разбрахме вече кой какво и как . . . Живи и здрави вие, вашите семейства и къщи разбира се, било то от тухла или дърво

- thewolf
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:„Зелена“ къща – 18%
Дървена къща не видях някой да си е пожелал![]()
А за формалдехида колегата явно не е разбрал. Има различни сертификати за нивото му, но в никой случай не е забранен.
Има го дори в дрехите!
А норвежките норми за безопасност не знам какво ми ги хвалите като те допускат 120ппм в дрехите, а китайските 20ппм![]()
А, баш

формалдехида никой не е казал, че е забранен, просто говорех, че не е често срещано и не е прието да се правят вътрешни стени на дървената къща от импрегнирано дърво, смисъла се губи плюс да ги дишам тия химии, абсурд.
Къщите били то от дърво или от тухла имат една и съща основа, демек казвам по ред отдолу нагоре:
1. пръст, земя, почва дето се вика
2. камъни, големи
3. фийлдс/дребни камъчета
4. бетон и арматура/плоча основа или както искате го разбирайте
именно камъните и тези малките камъчета фийлдса подпомагат при трус да може къщата да има диапазон на движение наляво, надясно и ако е по силен може и леко надолу, въпреки че се трамбоват камъните, също фийлдса. получава се нещо като това. Нямам време да търся ся снимки или да уча БМВ райдъра как се прави, той си има вече 2 къщи и сигурно е присъствал на правенето на основите, освен ако не са си спестили тия неща като камъните и фийлдса и са я поставили директно на земята, което е присъщо за БГ

------------------------------- бетонна основа
oooooooooooooooooooo фийлдс
oooooooooooooooooooooo фийлдс
OOOOOOOOOOOOOOOOOO камъни ------------------------------- тип лагерница
OOOOOOOOOOOOOOOOO камъни
//////////////////////////////////// почва
///////////////////////////////// почва
Те за това им дават гаранция колега /бмв райдър/20 години, щото химията се ИЗПАРЯВА след време, а къде отива като се изпари? във въздуха ли? амииии май да

Wenn arbeiten, du must ein bischen denken auch, nicht nur arbeiten

bum bum, много ме кефи тая котка в подписа ти, честно

drago_pavlov написа:
П.П.: Миналото лято на един комшия му се запали вилата. Тръгнало от комина, та изгоря целия покрив, ама само покрива. Както някой каза, дойде пожарната, наляха няколко кубика вода и я угасиха. За 1 месец човека си вдигна нов покрив, после всичко изсъхна (не знам за колко време и как) и сега всичко е ок с къщата.
Та за мен е по-добре да ми налеят къщата с вода, отколкото всичко вътре да изгори...
А и ако имаш бетонна плоча под покрива нещата отиват още повече в полза на тухлената къща...
Бинго, Колега! Това което си написал е вярно. Но хайде да сменим условието в задачата, оставяйки естествено пожара. Няка той да не е лятото, а зимата. Нека зимата (температурите да падат под 0С) да е кръгло пет месеца, а не един. Нека къщата да се намира на територия, която е една от най-богатите на вода, което ти дава и висока влажност. Та, декември ти се пали покрива и го заливат с вода. При температури -20С, -38С ти определено нито ще проветряваш, нито ще изсушиш нещо. Замръзвайки във всяка една достигната фуга, водата би ли ми обяснил, какво ще направи по стени, тавани, плочи, метални връзки, изолации, гипс-картони, мазилки и т.н.? И когато през април (ама в края му) посмееш да отвориш прозорците, за проветрение, Какво ще е състоянието на къщата? Колко време ще и трябва, за да изсъхне напълно? Не питам естествено, къде ще живееш през цялото това време...
Последна промяна BMW_POWER на 25 Яну 2014, 18:04, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- thewolf
- младши ентусиаст
-
Така като гледам... като цяло... зле ти е ахахаххахаха

Не стига че готино, подреденичко, стилно ами че и времето хубаво
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
[quote="thewolf"][/quote]
Я вземи една дървена греда 15 на 15 см и я удари наколко пъти с чук след това земи същото от бетон и виж кое ще се спука първо пък после ми говори за фийлдс мийлдс и т.н. Бая повече от две къщи имам и на още повече включително кооперации и инжинерни и спортни съоръжения съм виждал основите, дядо ми управляваше най-големите заводи за дървообработка в БГ така ,че колега бая има още статиики да прочетеш преди да ме научиш на нещо, особено пък що се отнася за дърво.
Май верно както споменаха по рано ги разбираш нещата колкото и акустиката.
Относно темата, пак казвам да се види какво съм писал по рано - тухлена къща определено е по-добрия вариант за БГ просто защото има опит и материали в това строителство. Има си и куп други преимущества, но това не значи ,че другото като е изпълнено правилно е лошо и то си има своите преимущетва и се дразня като някой ми вади от 10 дерета вода , статии, сценарии с торнада пожари , един куп половинчати доказателства само за да изтъква неща които са пълни глупости или частично верни.
Иначе аз също харесвам тухлени постройки - имам апартамент в центъра в стара тухлена кооперация обиколил съм и доста такива и това е наистина страхотно строителство - стените са по 50 см на места двойни, таваните по 3.50 метра шума е малко, и отгоре някой от тия сгради са удряни от бомби и са цели - ДА това е масивно строителство.Ама за да си направя къща 300 квадрата така ше иде бая ресурс и време и няма особен смъсъл в това динамично време когато непрестанно е менят материали и тенденции. Ама фъшкии от сорта на панелки или тия неща след 90та година дето ги пробутват новите строители за "масивно строителство" грам не си заслужават и не са особено по хубави от дървените само дето ги пробутват за повече пари и после дишаш праха и влагата от всичките мокри порцеси.
И за да не ескалира още напрежението и да заключат иначе хубавата тема - аз си карам с моите строителни разбирания - досега не съм имал проблем с тях и да го кажа така-доволен съм си от живота. Ти си карай с твоите като ги смяташ за по верни и толко.
Я вземи една дървена греда 15 на 15 см и я удари наколко пъти с чук след това земи същото от бетон и виж кое ще се спука първо пък после ми говори за фийлдс мийлдс и т.н. Бая повече от две къщи имам и на още повече включително кооперации и инжинерни и спортни съоръжения съм виждал основите, дядо ми управляваше най-големите заводи за дървообработка в БГ така ,че колега бая има още статиики да прочетеш преди да ме научиш на нещо, особено пък що се отнася за дърво.
Май верно както споменаха по рано ги разбираш нещата колкото и акустиката.
Относно темата, пак казвам да се види какво съм писал по рано - тухлена къща определено е по-добрия вариант за БГ просто защото има опит и материали в това строителство. Има си и куп други преимущества, но това не значи ,че другото като е изпълнено правилно е лошо и то си има своите преимущетва и се дразня като някой ми вади от 10 дерета вода , статии, сценарии с торнада пожари , един куп половинчати доказателства само за да изтъква неща които са пълни глупости или частично верни.
Иначе аз също харесвам тухлени постройки - имам апартамент в центъра в стара тухлена кооперация обиколил съм и доста такива и това е наистина страхотно строителство - стените са по 50 см на места двойни, таваните по 3.50 метра шума е малко, и отгоре някой от тия сгради са удряни от бомби и са цели - ДА това е масивно строителство.Ама за да си направя къща 300 квадрата така ше иде бая ресурс и време и няма особен смъсъл в това динамично време когато непрестанно е менят материали и тенденции. Ама фъшкии от сорта на панелки или тия неща след 90та година дето ги пробутват новите строители за "масивно строителство" грам не си заслужават и не са особено по хубави от дървените само дето ги пробутват за повече пари и после дишаш праха и влагата от всичките мокри порцеси.
И за да не ескалира още напрежението и да заключат иначе хубавата тема - аз си карам с моите строителни разбирания - досега не съм имал проблем с тях и да го кажа така-доволен съм си от живота. Ти си карай с твоите като ги смяташ за по верни и толко.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
А викат не било верно, че старите комунисти и внуците си уредили чак ...
На нас 10 години офиса ни беше в къщата на генерал Рачо Петров. Вярно масивно строителство. При мен таваните са три метра, но ония бяха 3.5 и направо е уникално. Стените наистина са 40-50см. Отделен вход за прислугата и т.н..
В Плевен също имахме къща строена по онова време. Там комшиите разправяха, че като я строили собствениците имали много злато и мертеците бяха от цели дървета. Широколистна дървесина дълги по 15-тина метра
Влачили ги чак от Троянския балкан. Стените бяха също по 40-50см и тухлите- единички от нещо като кремък
Накара ме майка ми да бутам една стена и аз с един чук двайсетина кила ... 3 дни. Като ударя тухлата тя хвърля искри. Но пък зимата беше кучи студ в тая къща
Те тука един матрЯл наскоро, дето четох за хазяина. На някой може да му е интересно. Мен много ме кефи да чета за старата софийска аристокрация.http://www.monitor.bg/article?id=393844

На нас 10 години офиса ни беше в къщата на генерал Рачо Петров. Вярно масивно строителство. При мен таваните са три метра, но ония бяха 3.5 и направо е уникално. Стените наистина са 40-50см. Отделен вход за прислугата и т.н..
В Плевен също имахме къща строена по онова време. Там комшиите разправяха, че като я строили собствениците имали много злато и мертеците бяха от цели дървета. Широколистна дървесина дълги по 15-тина метра

Те тука един матрЯл наскоро, дето четох за хазяина. На някой може да му е интересно. Мен много ме кефи да чета за старата софийска аристокрация.http://www.monitor.bg/article?id=393844
- thewolf
- младши ентусиаст
-
Дядо ти е бил голям човек, за да организираш работата на толкова голям преработвателен завод е голяма отговорност и мисъл, организация и т.н..
В Норвегия с нашата фирма сме построили от основи до покрив 1 фабрика за суши на 2 етажа, много бетон и арматура 7.000 кв метра, жилищен блок от 6 етажа плюс подземен гараж около 3.000 кв метра бетон плюс, дърво и гипс, 3 училища бетон плюс дърво и гипс, 2 магазина от веригата КИВИ пак бетон плюс дърво и гипс, 1 детска градина пак същите истории, ремонтирахме националният стадион на Норвегия "Улевал стадион", 1 търговски център. Мисля че това е, та, не само съм го виждал, а и съм го правил колега, друго е, повярвай ми. Не е от статиите, а е от работата, също не е и от гледането, както ти си гледал или пък от 10 дерета вода да речем
15 на 15 греда и бетон: аз ще опитам с чук, а ти със секира, после ще разменим резултати
Нали се сещаш че зависи от площта, върху която се разпределя силата?
Иначе си прав за всичко
Що да ескалира темата, нали си говорим като зрели хора, всъщност незнам на колко години си де, за мен говоря, няма да се нервираш, това само пречи на добрият разговор и на трезвата преценка
Не сме в съда, споко колега 
В Норвегия с нашата фирма сме построили от основи до покрив 1 фабрика за суши на 2 етажа, много бетон и арматура 7.000 кв метра, жилищен блок от 6 етажа плюс подземен гараж около 3.000 кв метра бетон плюс, дърво и гипс, 3 училища бетон плюс дърво и гипс, 2 магазина от веригата КИВИ пак бетон плюс дърво и гипс, 1 детска градина пак същите истории, ремонтирахме националният стадион на Норвегия "Улевал стадион", 1 търговски център. Мисля че това е, та, не само съм го виждал, а и съм го правил колега, друго е, повярвай ми. Не е от статиите, а е от работата, също не е и от гледането, както ти си гледал или пък от 10 дерета вода да речем

15 на 15 греда и бетон: аз ще опитам с чук, а ти със секира, после ще разменим резултати

Иначе си прав за всичко

Що да ескалира темата, нали си говорим като зрели хора, всъщност незнам на колко години си де, за мен говоря, няма да се нервираш, това само пречи на добрият разговор и на трезвата преценка

Последна промяна thewolf на 26 Яну 2014, 1:06, променена общо 1 път
колега, един личен въпрос /ако може/?
ти на тия всичките изброени обекти какъв точно се явяваш?
техническо лице, строителен надзор или...?
щото изказваш категорични мнения и се държиш като последна инстанция...да не вземе да се окаже, че връзваш теловете на арматурата...?
не, че има нещо срамно, ама.... ти и за акустика твърдеше назад в темата, че си изучавал пък се оказа, че си нямаш хабер...
щото изказваш категорични мнения и се държиш като последна инстанция...да не вземе да се окаже, че връзваш теловете на арматурата...?
не, че има нещо срамно, ама.... ти и за акустика твърдеше назад в темата, че си изучавал пък се оказа, че си нямаш хабер...

- thewolf
- младши ентусиаст
-
zazomazo написа:колега, един личен въпрос /ако може/?
Акустиката съм я учил преди 8 години близо и моето мнение е, че звуковите вълни рефлектират и се разпространяват по-лесно, когато повърхността в която рефлектират е по-твърда, а именно бетона е по-твърд като конструкция от дървото. Като сложиш нещо меко като плат, със сигурност няма да имаш този ефект или пък мебели от дърво или други. Това имах предвид, а това че има зали от дърво, сгрешил съм, мислех че няма

На фабриката за суши бях отговорник, на останалите съм връзвал арматурата, кофражите, бетона, дървените рамки, профили, гипс и т.н.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Човек се учи, докато е жив. 
Доживях и къща хибрид да видя.

Доживях и къща хибрид да видя.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
BMW_RIDER написа:thewolf написа:
Я вземи една дървена греда 15 на 15 см и я удари наколко пъти с чук след това земи същото от бетон и виж кое ще се спука първо пък после ми говори за фийлдс мийлдс и т.н.
Е то къщата щото всеки ден си я биеш с чук, за да видиш колко е здрава. По-добър пример според мен е, хвърли една греда и една бетонна плоча във вода, да видим кое първо ще изгние

Бтв гледам, че тук сте се събрали специалисти - останаха ми едни 60 мертека по 10тина метра и се чудя какво мога да си сглобя от тях , за един гараж дали ще стигнат ?
Не Мы такие, Жизнь такая