Реална личност ли е Иисус Христос?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Реална личност ли е Иисус Христос?

Мнение от Jordana » 09 Окт 2016, 9:53

В реда на горните няколко поста , се питам дали господ не е подшушнал на няколко милиона араби да тръгнат към земите на европейските племена по същия начин както на евреите преди време към земите на ханаанците ?
Пак така им праща бедствия и нещастия , пак така им показва къде да отидат и кои земи да завладеят а който не си дава земята и вярата да го взривят , мачкат с камиони , разстрелват и колят ?
По същия начин както Мойсей е бил посредник между бог и евреите , днес има посредници между алах и арабите . Странно съвпадение някакво със странно същия резултат :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 09 Окт 2016, 10:20

Нищо не разбираме ние - господ праща изпитания да види него ли обичаш или детето си , майка си или имота си.
Ако го възлюбиш горещо има няма 100 поколения и ще стане рай за неговите хора.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Окт 2016, 19:03

Jordana написа:Значи вируса - божие творение както и всичко на земята , погубил милиони , включително деца , жени и мъже с нищо не предизвикали такъв край е божия план срещу луцифер ? Нещо не се връзва работата при толкова съвършени методи , създадени от бог да ти прекъсне нещастния земен път да се налага луцифер да прави нещо по въпроса .

Няма такова нещо. Бог не създава болести, за да убива невинни. Прави го сатана.

Jordana написа:Някаква оплетена ситуация се получава - бог ни праща болести и страдание , създава ни нещастни за да ни тества във великия си биг брадър - на това отгоре ни дава и луцифер да ни разсейва от правия път и да ни е гадно още повече ? Това е вече прекалено мисля .

Отново тотално погрешни изводи, незнайно от къде породени.

Jordana написа:Понеже небесния град единствено дава щастие за което на земята няма условия , да разбираме че силно вярващия също не е щастлив човек ? Тоест хората са обречени от бог да бъдат нещастни на земята ? Добре че е само теория .

Ти може и така да го разбираш, а реалността е друга. Хората могат да бъдат щастливи на земята, но не и в пълният смисъл на думата, предвид страданието навсякъде. Точно това казах по-напред, но ти или не можеш да вденеш грам или умишлено се стремиш да ми изопачаваш думите.

Jordana написа:Според едни такъв небесен йерусалим няма защото още не е дошло второто пришествие , според други има , според трети трето ....нещо се размива тоя небесен град в мъглата от тълкувания .

Има много тълкувания, понеже има много хора, които повече говорят, а по-малко четат. Всичко е напълно ясно написано.

klintan66 написа:Деляне , ако може с ЕДНО , ДВЕ изречения да обясниш , къде са и защо са там децата жертва на някакъв вид насилие

Защо са там, няма как да кажа. Искаш невъзможни неща. А има хиляди такива случаи, в резултат на греха и влиянието на сатана върху толкова много хора.

klintan66 написа:И ако имаш деца и някой почтен вярващ като теб , без да иска причини смъртта му , каква ще е твоята гледна точка?
Ти ли си грешен или детето ?

Дете няма как бъде наказано от Бог със смърт, поради грях, понеже той знае много добре, че то още не осъзнава какво прави и ще му даде шанс да се развие, да разбере истината и да се покае. Такъв шанс се дава на всеки. Явен пример за това е даването на шанс дори на Луцифер. Ако аз съм грешен и Бог допусне това да се случи, то аз ще знам, че въпреки че на пръв поглед изглежда като нещастие, това в същност е изпитание, с цел да осъзная нещо съществено, без което не мога да бъда спасен, като същевременно ще знам, че детето ми със сигурност ще е в небесният град, което допълнително ще ме насърчи, осъзнавайки, че то ще живее вечно на най-доброто възможно място.

Можеш да прочетеш книгата на Йов.

Аз напълно осъзнавам, че невярващ човек надали ще приеме подобни обяснения. Но обвинявайки Бог в несправедливост, поради неща, които не разбираме, въпреки хилядите доказателства, че той е добър, справедлив и милостив, никога няма да стигнем до истината.

Аз също имам въпроси, на които нямам отговор, но знам, че Бог обича всички нас като свои деца и ако не ни е разкрил определена информация, това е с конкретна цел и информацията, може да ни бъде разкрита на по-късен етап от живота ни, когато сме готови за нея. Така се е случвало при мен доста пъти. Но без да му се доверим напълно, никога и той няма да ни допусне близо до него. Точно както е и при отношенията на хората.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Окт 2016, 19:27

Zagy написа:
xela написа:...

ОК - бива, но бог е правил и други работи, чрез които е давал да се разбере, че е там и не блее, а внимава в картинката - примерно като в случая с Даниил, дето си излязъл цял-целеничък от огъня, или огнения стълб, дето забутал евреите да вървят 40 години през пустинята, вместо да минат напряко, или почервеняването на Нил, или превръщането на водата във вино.

Лично аз искам да видя такова нещо и веднага след това веднага ставам вярващ, и няма да имам никакви проблеми, щото ще пукна вярващ и ще ида в рая, а там ще ме посрещнат с отворени обятия. Демек - няма какво да губя и в момента мога да си остана проС неверник до доказване на противното :mhihi:

Ако толкова ти допада идеята да си останеш "проС неверник", никой няма да тръгне да ти доказва противното. Това е личен избор. И ако си мислиш, че липсата на чудеса такива, каквито ти искаш е оправдание, то си в голяма грешка. Но дори и да ти се дадат, ти би повярвал от страх, а не от любов към правдата, доброто и Бог. Разликата е огромна. Друг е въпроса, че чудесата не са гаранция за вяра. Примери има десетки в Библията. Самият Бог Исус беше сред хората и вършете чудеса и само и само да не го признаят, го обвиниха, че ги върши чрез сатана.

Лука 11

22. Тогава доведоха при Него един хванат от бяс, сляп и ням; и го изцели, тъй щото немият и проговори и прогледа.
23. И всичките множества се смаяха и думаха: Да не би Този да е Давидовият син?
24. А фарисеите, като чуха това, рекоха: Тоя не изгонва бесовете, освен чрез началника на бесовете, Веелзевула.

Потребител
Аватар
Кара: е34 516i с 19ки
Мечтае да кара: ЗиЛ
Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!

Мнение от alex_th » 09 Окт 2016, 20:18

Народа вече е толкова изпростял и обезверен, че се върна два века назад с глупостите за някакъв бог.
Науката отдавна е най-големия бич за регилиите, независимо дали става дума за християнски, мюсюлмански, будистки или какъвто и да е друг бог.
Ама така е, в модерната "демокрация", в която живеем, се връщат мракобесните времена на лов на вещици...

Опитайте се да изгледате това без предразсъдъци или поне първите 10 минути:

https://www.youtube.com/watch?v=pTbIu8Zeqp0

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 09 Окт 2016, 21:31

klintan66 написа:Деляне , ако може с ЕДНО , ДВЕ изречения да обясниш , къде са и защо са там децата жертва на някакъв вид насилие

Защо са там, няма как да кажа. Искаш невъзможни неща. А има хиляди такива случаи, в резултат на греха и влиянието на сатана върху толкова много хора.

klintan66 написа:И ако имаш деца и някой почтен вярващ като теб , без да иска причини смъртта му , каква ще е твоята гледна точка?
Ти ли си грешен или детето ?

Дете няма как бъде наказано от Бог със смърт, поради грях, понеже той знае много добре, че то още не осъзнава какво прави и ще му даде шанс да се развие, да разбере истината и да се покае. Такъв шанс се дава на всеки. Явен пример за това е даването на шанс дори на Луцифер. Ако аз съм грешен и Бог допусне това да се случи, то аз ще знам, че въпреки че на пръв поглед изглежда като нещастие, това в същност е изпитание, с цел да осъзная нещо съществено, без което не мога да бъда спасен, като същевременно ще знам, че детето ми със сигурност ще е в небесният град, което допълнително ще ме насърчи, осъзнавайки, че то ще живее вечно на най-доброто възможно място.
.....................................................................................................................................................................................................................
Извинявай но това е умопомрачително овчемислие ... Няма как психически здрав човек да го каже.
Всъщност имаш ли деца?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Окт 2016, 22:26

klintan66 написа:Извинявай но това е умопомрачително овчемислие ... Няма как психически здрав човек да го каже.
Всъщност имаш ли деца?

Колега, прекрачи границата на добрия тон. Стигайки до фаза лични нападки, само по себе си говори за нивото на интелекта, културата и възпитанието ти. Пожелавам ти да видиш истината, преди да е станало твърде късно. От тук насетне, комуникацията ми с теб приключи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 09 Окт 2016, 23:05

Koлега, извиних се с първата дума ....
НО - ако имаш деца това мислене е анти..... каквото искаш и всеки здравомислещ човек ще се съгласи с мен.

Аз имам две деца и мога да ти кажа, че за далеч,далеч по-малко сърцето ми е щяло да се пръсне а психиката ми е прегрявала, а ти казваш, че смъртта на детето ти ще е изпитание, което да те спаси! Това какво е - нормално ???
Събудете се както каза един колега, 21 век е !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 10 Окт 2016, 9:42

Приемам извинението ти. Явно не си осъзнавал, но казвайки като първо дума "извинявай" и след това изреждайки обидно охарактеризиране, особено на някой, който се опитва да ти обясни нещо приятелски, не е начина. Думата "извинявай" в началото няма никаква тежест.
Това, че не разбираш мисленето на някого и твоята гледна точка не е същата по въпроса, причина ли е веднага да му сложиш обиден етикет?
Или можеш да се опиташ да научиш нещо ново.

klintan66 написа:НО - ако имаш деца това мислене е анти..... каквото искаш и всеки здравомислещ човек ще се съгласи с мен.

С теб със сигурност би се съгласил някой невярващ. Там е разликата. А голямата заблуда, която втълпена в днешно време е, че няма как да си вярващ и същевременно здравомислещ. За мен например е обратното. Но не съм тръгнал да обиждам хората за това, че не споделят виждането ми, а се старая да им обясня, с цел и те да видят истината и да получат надежда в този свят изпълнен с поквара и страдание.

klintan66 написа:Аз имам две деца и мога да ти кажа, че за далеч,далеч по-малко сърцето ми е щяло да се пръсне а психиката ми е прегрявала, а ти казваш, че смъртта на детето ти ще е изпитание, което да те спаси! Това какво е - нормално ???
Събудете се както каза един колега, 21 век е !

Това, да обичаш децата си повече от себе си и сърцето ти да притръпва и при най-малкия повод е напълно нормално. Аз също бих бил така. Щеше да е ненормално, ако е обратното. Нямах предвид, че бих приел спокойно смъртта на детето ми казвайки - Какво толкова. Напротив, бих страдал както всеки човек. Но щях да знам защо се случва, да имам утехата, че детето ми ще е най-доброто възможно място и да продължа напред. Ти ме попита за един максимално краен случай и искаше обяснение с две изречение. За да се случи на някого нещо подобно, с цел това да бъде изпитание и за пример и насърчение на останалите, той трябва да е изключително посветен човек. За да го допусне Бог, той ще знае предварително, че той има сили да го преодолее и че това ще послужи както за неговото спасение, така и за много други.

1 Коринтяни 10:13
Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което може да носи човек; обаче, Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, но заедно с изпитанието ще даде и изходен път, така щото да можете да го издържите.

Аз лично не знам дали бих могъл да издържа подобно изпитание и не искам да ми се случва. Книгата на Йов е точно за това. За да ни обясни подобни случки и да ни послужи за насърчение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 10 Окт 2016, 13:22

За да се случи на някого нещо подобно, с цел това да бъде изпитание и за пример и насърчение на останалите, той трябва да е изключително посветен човек. За да го допусне Бог, той ще знае предварително, че той има сили да го преодолее и че това ще послужи както за неговото спасение, така и за много други.

Колега, всичко това се повтаря не само от теб, затова и много хора се опитват да изкопчат мнението ви казано със свои думи.
За съжаление стената е безкрайно дебела.
Вие, които вярвате постоянно повтаряте - Отворете си очите, но правите точно обратното и още по-лошо разпространявайки тези заблуди затваряте очите и на други. И естествено слепците ги водят за носа. ТОВА Е ЦЕЛТА на ВСИЧКИ религии !
И днес това е целта. Масите да се управляват лесно.
1. Ад и рай
2. моркова и тоягата
3. Доброто и лошото
4. Капитализъм и социализъм
6. ссср и сащ
7. диктатура и демокрация
8. тъмно минало и светло бъдеще

Всичко това е един и същ модел но оформен според нуждите на периода.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 10 Окт 2016, 13:35

Аз бих помолил да се върнем на темата. И без това тя залитна във всевъзможни посоки.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 10 Окт 2016, 14:12

klintan66 написа:Вие, които вярвате постоянно повтаряте - Отворете си очите, но правите точно обратното и още по-лошо разпространявайки тези заблуди затваряте очите и на други. И естествено слепците ги водят за носа. ТОВА Е ЦЕЛТА на ВСИЧКИ религии !
И днес това е целта. Масите да се управляват лесно.

Би ли обяснил как това, в което вярвам, начинът на живот, който водя и това, което обяснявам може да навреди на някого?
И кого се опитвам да манипулирам и с каква цел?

Аз нямам 100% доказателства за това, което казвам, не и такива, които да изложа пред всички.

Ти и хората, които не вярвате също нямате доказателства, че това не е така и че Библията е сбор от измислици.

Кой от двата варианта е по-добър?

1. Живот със старание да не крадеш, да не лъжеш, да уважаваш и обичаш останалите, да не завиждаш и да се стараеш да помагаш на другите. Живот без страх за бъдещето, с вътрешен мир, спокойствие, сигурност. Изпълнен с надежда.

2. Пълна свобода на действие, правене на всичко каквото ми е угодно и в мой интерес. Живот състоящ се от случайни събития, късмет и мал шанс. Изпълнен с неяснота за бъдещето, притеснения и страхове. Страх от остаряване, болести и смърт. Не само за нас, а и за семействата и близките ни.

Какво може да загуби човек живеейки по вариант 1 и по вариант 2, ако се окаже, че греши и какво печели, ако е прав?

Предишна

Назад към Извън Темата