Кой е с предимство?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Кой е с предимство?

Мнение от vicho » 19 Сеп 2020, 22:50

ID A написа:Не са "равнозначни" знаци. При единия не се изисква дори да спреш, докато при другия се изисква задължително спиране. А съдът под спиране разбира, спиране, изключване от скорост, включване на скорост....интервал от 5-6 секунди на място. По-малко и ще приемат страната на полицията, че не сте спрели на стоп.

означават "път без предимство" :idea:

пак казвам, посетете лекции, не се излагаите и не застрашаваите себе си и околоните

п.с. всички знаем какво трябва да направим на СТОП
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 20 Сеп 2020, 0:02

Дай да обърнем задачата. А и Б навлизат в кръстовището без да спират и правят ПТП. Как Б, който не е спрял на знак СТОП, по вашата логика е невинен с отнето предимство?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 20 Сеп 2020, 1:14

Незнам за вас, но в реалния живот ако аз съм на мястото на А винаги бих пропуснал B пък ако ще и аз да съм с предимство по закон. Също си мисля че ако тея двамата се ударят А ще го отнесе.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 20 Сеп 2020, 8:40

ID A написа:Дай да обърнем задачата. А и Б навлизат в кръстовището без да спират и правят ПТП. Как Б, който не е спрял на знак СТОП, по вашата логика е невинен с отнето предимство?

Б е виновен, че не е спрял на знак СТОП ако удари някой от пътищата с предимство и тогава вината му ще е двойна. При удар с А, ако се докаже, че не е спрял ще си отнесе наказанието за не спирането, но не и за удара.
Пак казвам, схемата е олигофренска без табелите оказващи кои са пътищата с предимство под знаците на А и Б.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 20 Сеп 2020, 8:48

https://zen.yandex.ru/media/autogaid/vl ... 00acf66e79

Ето ви го обяснено. Колко и да не ви се вярва Б си е с предимство. Амин!
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Сеп 2020, 9:23

Това с регулирано кръстовище и смяна посоката на пътя с предимство е пример за престараване или някаква недомислица . Ако двата пътя без предимство имаха знак Б1 с указателна табела Т13 , тоя казус нямаше да съществува изобщо . И двамата пресичат път с предимство , защо единия ще има стоп а другия не ?
Ето един друг много притеснителен момент поне за мен . На картинката със зелена стрелка съм аз , тия посочени със червена стрелка винаги се опитват да ме блъснат и навлизат в кръстовището въпреки че пускам мигач в точния момент в средата на кръговото . И това обикновено са кокошки дето дремят в колата или разни кочини с буква У на покрива . Някой ден няма да ми издържат нервите и ще го нацеля някой такъв урод нарочно :ranting:
pravila-proezda-perekrestka-s-krugovym-dvizheniem.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 20 Сеп 2020, 9:30

А па мен знаеш ли колко ме дразнят такива дето от крайно лево отиват в крайно десно ? Още при синята колата дето отива надясно трябва да си се престроил.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 20 Сеп 2020, 9:53

Като се престроя там знаеш ли какво се случва ? Тоя дето чака , червения тръгва без изобщо да мисли много много щото счита че завивам там надясно . Още по зле става ситуацията . Там гаранитрано съм го нацелил щото няма време нито да реагирам нито той да направи нещо да избегне удара .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Сеп 2020, 11:43

Според руските правила за движение :kuku:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 20 Сеп 2020, 11:51

Ми не е според Американските. То всяка държава си има собствени правила, азбиийш ли.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 20 Сеп 2020, 16:03

Колеги имате температура и то много висока. На знак пресичане на път с предимство сте БЕЗ предимство , след това си спазвате правилото на дясностоящия щото очевадно тоя отдясно е на също толкова равнозначен път както и вие. Стига сте филосовствали кой трябвало да спре - това е коренно различно евентуално нарушение . Цитат : Никъдe в бългaрcкaтa нoрмaтивнa урeдбa нe e зaпиcaнo, чe знaк Б1 дaвa прeдимcтвo прeд знaк Б2

Caмитe знaци Б1 и Б2 oкaзвaт, чe трябвa дa прoпуcнeтe движeщитe ce пo пътя c прeдимcтвo. Тe нямaт oтнoшeниe към рeдa зa прeминaвaнe пo пътя бeз прeдимcтвo.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Сеп 2020, 9:32

Значи,караш по път, който излиза да кажем на магистрала.
Следователно имаш знак, който ти казва именно това, че трябва да пропуснеш движещият се на магистралата. За твое улеснение за да не спираш, има и платно за ускорение преди да навлезеш на магистралата.
Обаче, в дясно имаш някакво малко пътче, дето излиза отникъде и съответно има знак СТОП.
Та значи според някой колеги, които смятат , че закона е такъв, както се ускорява автомобила да излезе на магистралата, изведнъж трябва да спре, щото на пътчето от никъде със знак СТОП е изкочил някакъв и му се явява дясностоящ?!
Това с дясностоящият всеки си мисли, че е най-правият човек във познатата вселена.
Карам си аз на двулентов път в града в лява лента. До мен някакъв кара съответно в съседна лява лента зад автобус.
Автобуса спира на спирка или заради препятствие пред него (паркирали автомобили) и съответно този от лявата лена, в дясно от мен се опита да ме удари, докато влиза в моето платно.
Дори ми обяснява, че бил дясностоящ и бил с предимство , докато влиза в моето платно :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Сеп 2020, 9:42

Едното е предимство при престрояване, другото при навлизане в кръстовище. Различни неща са.

Всъщност Моджо е прав. Гледах в закона и никъде не е упоменато, че знак "пропусни движещите се по пътя с предимство" има предимство пред знак "стоп". Т.е., когато имаме тези два знака пропускаме тези движещи се по пътя с предимство, а между автомобилите стоящи пред тези два знака се прилага правилото на дясностоящия или правилото за извършване на завой в кръстовище.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 21 Сеп 2020, 9:46

То това е на всяка отбивка с лента за ускорение при включване или на магистрала или на главен път без значение . Тези дето се включват в движението никога не спират и пресират движещите се по пътя с предимство . Ако някой се обърка да забави в тая лента за ускорение , задните наглеци го пререждат и отиват направо в лява леннта че и клаксони раздават по някой път . Явно доста хора смятат че щом са стъпили в тая лента за ускорение вече са на главния път и са с предимсво :ranting:

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 21 Сеп 2020, 10:13

Чак се учудвам че се дискутира тази картинка с предимството. И като чета че по-малко са дали верния отговор, още повече се страхувам като пъувам.

автомобил Б е с предимство на 10000%. Върнете си книжките и си вземете агнетата, както се казваше едно време.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата