Formula 1 Сезон 2017 - нова надежда

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Re: Formula 1 Сезон 2017 - нова надежда

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 19 Юли 2017, 16:20

Не Квят, а Сайнц блъскаше този път

https://www.instagram.com/p/BWuiNKgFAAi
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 19 Юли 2017, 16:38

bmw maniqk ivo bmw написа:Не Квят, а Сайнц блъскаше този път

https://www.instagram.com/p/BWuiNKgFAAi

:D Ти сериозно ли?

Защо тогава наказаха Квят? Да не би някаква конспирация да има срещу него?

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 19 Юли 2017, 21:47

Мисля, че и от клипа, който си постнал доста ясно се вижда как Квият е доста по-виновен от колегата си, най-малкото той е пред него и ударът е в задната част на колата на Сайнц. Не виждам как ще се блъска той в случая.
https://wtf1.com/post/fia-announce-f1-w ... xt-season/
Добре, само аз ли се ужасявам от мисълта как ще сложат това нещо пред очите на пилотите и то ще "подобри сигурността". Поглеждаш напред и това е точно в средата, не знам. Очевидно по-разбиращи от мен хора го въвеждат, но все пак... В интернет отзивите са потрес :|

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 20 Юли 2017, 18:33

Реално не би трябвало да е проблем за пилотите - фокусът на зрението им е доста по-напред и реално този хОй в средата изобщо не го виждат. Направи си тест вкъщи с един химикал или молив - дръж го в ръка пред очите си и фокусирай него, после се фокусирай върху нещо зад него и виж дали ще ти се натрапва в полезрението въпросния предмет :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 24 Юли 2017, 11:24

Това е голяма тъпотия :kuku: Като се преобърне колата по-трудно ще се измъкват пилотите. :no:
От дребни предмети как ще предпазва?

Лауда счита въвеждането на halo за грешка
http://clubs1.bg/news/l-halo--42290
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 24 Юли 2017, 13:35

За мен не е грешка:

+ формулите изглеждат по "футуристично" което би трябвало да привлече млади зрители.
+ явно е по-безопасно

- не се сещам, това че по-трудно ще се "измъкват" от болидите са празни приказки. Лауда казал "Ореолът е грешка." е няма ли да поясни каква или просто залага че ще приемем за вярно това което казва заради миналото му??? Никое от тия решения не било "убедително" ако под убедително има предвид 100% успеваемост, то такова нещо не съществува на този свят, дори и във Ф1. Ако към лицето ми лети някоя гума или цял болид, предпочитам да имам такова "неубедително" решение пред нищо.
Tires are evil - destroy them all ...

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 24 Юли 2017, 13:49

Изображение

Не мисля, че ще окаже негативно влияние върху достъпа в болида, но за мен лично изглежда мноооого грозно :cry: Ясно е, че между "грозно" и "безопасно" няма място за сравнение, но... тъкмо от тази година болидите изглеждат доста по-агресивно и ще им забият тва отпред от догодина :( :dummy: Не знам, ако отборите, които така и така не са му големи фенове от тестовете, се разбунтуват, дали би могло да има някакъв ефект :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 24 Юли 2017, 15:36

Интересно.....
http://www.f1-fansite.com/f1-news/vette ... t-ferrari/

Дали е истина, понеже наистина се забеляза спад в темпото - дали се дължи на мотора, или на факта, че Мерцедес овладяха гумите?
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 24 Юли 2017, 16:14

Boyadjiev написа:Интересно.....
http://www.f1-fansite.com/f1-news/vette ... t-ferrari/

Дали е истина, понеже наистина се забеляза спад в темпото - дали се дължи на мотора, или на факта, че Мерцедес овладяха гумите?

Доста странна статия.
Мисля че точно Ферари поискаха пояснение отностно правилата в тази област, което доведе до прецизирането.

Поне за мен е ясно че Мерцедес пострадаха най-много от "прецизирането". В момента правят около две обиколки във въпросния режим в квалификацията и 1-2 в състезанието, като силно зависи от разхода на масло и нивото му във втората част от надпреварата. До сега и Хамилтън и Ботас си позволиха да го ползват само в края на надпреварите въпреки че определно имаха крещяща нужда от него и в по-ранен етап. Преди промените имаха доста повече обиколки със завишени режими.

При Ферари няма спад на темпото, те просто останаха на място застинали в комфортната среда на предмството което имаха след тестовете. Новият двигател не донесе нищо особено като темпо. Колата е много уточнена и балансирана откъм шаси, работи добре с гумите, няма някакъв сериозен проблем. Трябва има малко по-добър старт и малко по-мощен двигател поне за квалификацията.

Мерцедес и Ред Бул през цялото това време работеха много здраво, постоянно вкарваха подобрения и си решаваха проблемите един по един.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 26 Юли 2017, 10:12

ФИА постанови нови ограничения за използването на маслото Формула 1, които влизат в сила от Гран при на Италия на Монца в началото на септември. Те ще бъдат консумация на масло от максимум 0.9 литра на 100 км.

http://clubs1.bg/news/postanoviha-novi- ... alia-42311

Решителна намеса :mhihi:

Беше ми ясно още преди месец

....Горенето на масло можеха да го прекратят още в началото, но щяха съвсем да осакатят Мерцедес, за това пипат леко и не се ангажират с това кога ще дойдат по-строгите мерки. Сигурен съм, че ако Мерцедес продължават да правят по-големи крачки от Ферари и се окажем с баланс на силите подобен на миналогодишния, още преди края на сезона ще видим по-строги правила за разхода на масло.Ако балансът на силите се запази ще ограничат разхода от следващата година....

Ферари глътнаха вода и за да не гледаме титла за Мерцедес още в Бразилия (шейховете бяха много ядосани миналата година) ФИА се намеси. :driving:

При Дедо Бърни режисурата някак по-скрито вървеше, американците са много прозрачни :mhihi:

Над 3 пъти намаляване на границата от 3.5л на 0.9. До сега в зависимост от разхода можеха да правят по 3-4 обиколки на състезателен уикенд в този режим, сега и една може да е много. Мисля си че в Италия ще са консервативни и ще тестват разхода, но след това може и да опитат да карат поне в част от квалификационната обиколка със завишен режим.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 26 Юли 2017, 12:51

Това от една страна е добре, но още оставам с впечатлението, че Мерцедес ще продължат да доминират просто защото от Ферари всякаш замръзнаха с развитието си от след зимната пауза. Никакво подобрение и се надяват на грешка на противника, докато в Мерцедес явно се вкараха някакви пари и резултатите са на лице, както бяха крачка назад сега са две напред и незнам как Ферари ще ги настигнат :dunno:
Дано след Италия виждаме по-различни лица спечелили клалификацията :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 26 Юли 2017, 14:01

Ще видим :smoke:

Мерцедес трябва да са глупаци ако са стояли толкова време без да мислят за друг вариант за мотора. Секирата виси от началото на сезона и беше ясно че рано или късно ще се спусне.

А дори и с тези 0.9л мисля че имат малко свобода за квалификацията.

И все пак ще е по-оспорвана квалификацията, няма да имат комфорта Мерцедес, а ще са притиснати и ще допускат грешки.

От цялата схема май най-много ще намажат Ред Бул и Макларън. :mhihi: Последните може да не успяват да наваксат, но ФИА поне рита лидерите обратно назад :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 27 Юли 2017, 17:37

cmdkick написа:За мен не е грешка:

+ формулите изглеждат по "футуристично" което би трябвало да привлече млади зрители.
+ явно е по-безопасно

- не се сещам, това че по-трудно ще се "измъкват" от болидите са празни приказки. Лауда казал "Ореолът е грешка." е няма ли да поясни каква или просто залага че ще приемем за вярно това което казва заради миналото му??? Никое от тия решения не било "убедително" ако под убедително има предвид 100% успеваемост, то такова нещо не съществува на този свят, дори и във Ф1. Ако към лицето ми лети някоя гума или цял болид, предпочитам да имам такова "неубедително" решение пред нищо.

Не са празни приказки за измъкването! Това увеличава и времето за излизане и ще е по-опасно.
Виж инцидента на Алонсо от 2016-та и ми кажи как щеше да излезе с този Ореол?
А за гумите ето какво каза и аз съм съгласен с него.
Ники Лауда: Освен това опасността от летящо към пилота колело е почти елиминирана, защото днес захващането е по-стабилно. Рискът за пилота е минимален.
За дребните предмети защо нищо не казваш? Това също е голям проблем, но това устройство няма да го реши.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 28 Юли 2017, 4:24

27 July 2017
The technological partnership between the Sauber F1 Team and Honda, which was intended to start from 2018 onwards, is no longer in place. The new Sauber engine partner will be announced shortly.
Frédéric Vasseur, Team Principal:
“It is very unfortunate that we have to discontinue the planned collaboration with Honda at this stage. However, this decision has been made for strategic reasons, and with the best intent for the future of the Sauber F1 Team in mind. We would like to thank Honda for their collaboration, and wish them all the best for their future in Formula One.”

Отивам да за пуканки

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 28 Юли 2017, 8:46

bmw maniqk ivo bmw написа:
cmdkick написа:За мен не е грешка:

+ явно е по-безопасно

Не са празни приказки за измъкването! Това увеличава и времето за излизане и ще е по-опасно.
Виж инцидента на Алонсо от 2016-та и ми кажи как щеше да излезе с този Ореол?
А за гумите ето какво каза и аз съм съгласен с него.
Ники Лауда: Освен това опасността от летящо към пилота колело е почти елиминирана, защото днес захващането е по-стабилно. Рискът за пилота е минимален.
За дребните предмети защо нищо не казваш? Това също е голям проблем, но това устройство няма да го реши.

Да не забравяме обаче Жул Бианки на Сузука ;). Не ми се рови в ютуб за редица катастрофи при които болиди прелитат над главите на пилоти и единствено късмета ги е спасил от по-сериозни последици. Евентуално поражение по главата на пилота не е задължително за бъде нанесено от хвърчащ предмет както онази пружина, която проби каската на Маса :winky:
За мен хало също е грозен придатък към болидите, но Ф1 освен най-високотехнологичния моторен спорт, трябва да остане и най-сигурния. И ако този ореол за момента е компромисното решение м/у това болидите да останат открити и в същото време осигурява най-висок процент сигурност, не виждам нищо лошо в това.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата