Черен петък ли е черния петък в България?
Модератор: Общи модератори
Re: Черен петък ли е черния петък в България?
Баси... вие си миете колите? Това някакъв специален ритуал/ жертвоприношение ли е? 

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Верно е жертвоприношение на едни излишни пари. Зимата е абсолютно невъзможно да си закарам колата от мивката до нас, което е само 3-4км може би без да е отново за миене. А адски мразя мръсна кола.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
За мен миенето на колата е своеобразен начин да релаксирам и да не мисля за нищо друго. Пък и още не съм намерил мивка където да изчистят колата както го правя аз, дори когато я "претупвам". Зимно време ходя на мивки и си плащам да си измия колата сам и с моите шампоани и гъби, а като ме видят да извадя удължителя и духалката и направо припадат 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Масово в България, миенето на колите е като една очна операция.
Аз такова масово вманиачавани не съм виждал никъде.
Аз такова масово вманиачавани не съм виждал никъде.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз пък не мисля, че хората изобщо си мият колите тук. И затова изпъкват малкото "вманиачени". Останалите не си мият колите по 3 месеца. По автомивките са едни и същи редовни хора. Останалите като си объркат колата, че вече е друг цвят... се сещат да ги измият. Аз си мия колата 1-3 пъти в месеца и постоянно хората около мен ми казват, че само си мия колата
Ганьо как ще даде пари за мивка 
А да отиваш на мивка с духалката - вече си е вманиачено

А да отиваш на мивка с духалката - вече си е вманиачено

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
При мен тъпото е, че нямам добри условия да си я мия.
имам вода в гаража, имам и водоструйка - не много мощна, но върши работа. Проблемът е, че улицата завива точно пред къщата и реално пред гаража не е асфалт, а насипано, та не е много приятно. Ако мия там, става мокро и леко кално и се обезсмисля миенето. Та я паркирам на улицата и там я мия - хубавото е, че е задънена улица и няма трафик, а и като спра на ръба спокойно може да мине кола покрай мен, ама понякога се случва всичките съседи да се приберат по едно време и веднъж се случи да преча малко, та в бързината да изместя колата, че да минат всички и всички да са щастливи, си ударих прага в един пън в гаража
. Добре, че беше следващия така или иначе идващ ремонт по колата.
Та като искам да мия качествено, трябва да ходя по мивки, а там е тегаво, щото всички те гледат странно ако се позастоиш.
имам вода в гаража, имам и водоструйка - не много мощна, но върши работа. Проблемът е, че улицата завива точно пред къщата и реално пред гаража не е асфалт, а насипано, та не е много приятно. Ако мия там, става мокро и леко кално и се обезсмисля миенето. Та я паркирам на улицата и там я мия - хубавото е, че е задънена улица и няма трафик, а и като спра на ръба спокойно може да мине кола покрай мен, ама понякога се случва всичките съседи да се приберат по едно време и веднъж се случи да преча малко, та в бързината да изместя колата, че да минат всички и всички да са щастливи, си ударих прага в един пън в гаража

Та като искам да мия качествено, трябва да ходя по мивки, а там е тегаво, щото всички те гледат странно ако се позастоиш.
Последна промяна drifty на 06 Ное 2020, 14:49, променена общо 1 път

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Вманиачаване е ама имам само няколко косъмчета покрай дръжките на вратите
От чиста до лъскава кола има дооооста голяма разлика. На мивките колите се осират: кофти шампоани, неправилно измиване и лайстните са леж след 3-5 измивания, холограмите и драскотините са бонус

От чиста до лъскава кола има дооооста голяма разлика. На мивките колите се осират: кофти шампоани, неправилно измиване и лайстните са леж след 3-5 измивания, холограмите и драскотините са бонус

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
В Дания бях изкарал около 5+ месеца без нито едно миене на колата
Ама си вали редовно

Ама си вали редовно

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Bogat-Beden написа:В Дания бях изкарал около 5+ месеца без нито едно миене на колата![]()
Ама си вали редовно
Е аз не съм мил от 2 сигурно станаха

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мен ме дразни свинщината, а и обичам да си мажа с разните там глупости, защото изглежда по съвсем различен начин и боята и вътре.
Но е направо бита кауза в тая мизерия. Не само отвън, а и вътре да я измиеш. Лятото след 20км в града с отворен прозорец вътре е пълно с прахоляк отново.
Но е направо бита кауза в тая мизерия. Не само отвън, а и вътре да я измиеш. Лятото след 20км в града с отворен прозорец вътре е пълно с прахоляк отново.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Аз освен роботче ще се оглеждам и за събуфер Bower&Wilkins за да завърша саунд системата на телевизора
Някой ако види оферта да пуска линк
Аз прозорци не свалям и колата за ден, максимум два вътре е на кочина - прахоляк навсякъде (аз съм с черен пиано лак лайстни...всяка прашинка си личи и ми вади очите), стелките все едно не са чистени от месец
Признавам си, че има моменти дето ми писва да си почивам чистейки колата само защото знам, че 3 часа след измиване ще е пак прашна. Обикновено веднага след измиване я прибирам в гаража и я вадя на другия или след няколко дни - винаги е прашна, а гаража се чисти редовно 

Някой ако види оферта да пуска линк

Аз прозорци не свалям и колата за ден, максимум два вътре е на кочина - прахоляк навсякъде (аз съм с черен пиано лак лайстни...всяка прашинка си личи и ми вади очите), стелките все едно не са чистени от месец

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Нашия гараж не е мит вече поне 6 години. Няма вариант да вляза вътре след като е измита и стелките да не станат на гъз. Ама явно на никой не му прави впечатление и не мигат да се организират за едно чистене.
Да ме сме съвсем офтопик, чакам да намалят някакви препарати за пластмаси и стъкло car pro и крушки piaa.
Да ме сме съвсем офтопик, чакам да намалят някакви препарати за пластмаси и стъкло car pro и крушки piaa.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Всичко у нас е с подобаваща за раята надценка, нали сме богати на теория, на практика най-бедни в Европа.
Раята се радва когато пуснат намаление на 5-6лв пакета, ама в бедната Италия точно днес, същия пакет е 2,30 български лева и нали се сещате, че не продават на загуба..
Особено с хранителните вносни продукти, всичко е между 2 и 3 пъти по-скъпо спрямо същите в чужбина.
Раята се радва когато пуснат намаление на 5-6лв пакета, ама в бедната Италия точно днес, същия пакет е 2,30 български лева и нали се сещате, че не продават на загуба..
Особено с хранителните вносни продукти, всичко е между 2 и 3 пъти по-скъпо спрямо същите в чужбина.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
nxn написа:Don_Diego написа:nxn написа:За прахосмукачки робот излезна следващата версия на моето шиоми, 2300Ра смучене, ако не се лъжа, пак две в едно моп + прахосмукачка, отново зони къде да не ходи, но и зони къде да не мопва, а само да прахосмучи, ако имате килими и всичко това за около 400лв идва за седмица от Чехия. Аз моето през ден като излизам го пускам на прахосмукачка с моп и препарат, нямам килими, само паркет и теракот, вдигам столовете и го оставям да си вършее.
Дай линк за това Xiaomi![]()
За колата пазарувам от основните играчи на тукашния пазар: detailing.bg и cardetailing.bg (Mollov)
Шампоаните и сийлънтите са ми с марката на керамиката на колата за да няма неприятни изненади. Останалите продукти като препарат за джанти, за буболечки, кърпи, ароматизатори и гъби обаче са на други марки
https://www.aliexpress.com/item/4000297096297.html
179 USD на 11.11 с ваучера за отсъпка.
Аз се разписах вече в промоцията

Остана да дебна за субуфер Bowers&Wilkins