Черен петък ли е черния петък в България?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Реален ли е черният петък в Бълария?

Да
9
5%
Не
98
55%
Донякъде защото все още е пълно със злоупотреби от продавачите
72
40%

Общо гласове : 179
master of the force
Аватар

Re: Черен петък ли е черния петък в България?

Мнение от alx » 05 Ное 2020, 22:49

Баси... вие си миете колите? Това някакъв специален ритуал/ жертвоприношение ли е? :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Ное 2020, 22:56

Верно е жертвоприношение на едни излишни пари. Зимата е абсолютно невъзможно да си закарам колата от мивката до нас, което е само 3-4км може би без да е отново за миене. А адски мразя мръсна кола.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Ное 2020, 13:14

За мен миенето на колата е своеобразен начин да релаксирам и да не мисля за нищо друго. Пък и още не съм намерил мивка където да изчистят колата както го правя аз, дори когато я "претупвам". Зимно време ходя на мивки и си плащам да си измия колата сам и с моите шампоани и гъби, а като ме видят да извадя удължителя и духалката и направо припадат :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Ное 2020, 13:47

Масово в България, миенето на колите е като една очна операция.
Аз такова масово вманиачавани не съм виждал никъде.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Ное 2020, 14:37

Аз пък не мисля, че хората изобщо си мият колите тук. И затова изпъкват малкото "вманиачени". Останалите не си мият колите по 3 месеца. По автомивките са едни и същи редовни хора. Останалите като си объркат колата, че вече е друг цвят... се сещат да ги измият. Аз си мия колата 1-3 пъти в месеца и постоянно хората около мен ми казват, че само си мия колата :dunno: Ганьо как ще даде пари за мивка :kuku:

А да отиваш на мивка с духалката - вече си е вманиачено :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 06 Ное 2020, 14:41

При мен тъпото е, че нямам добри условия да си я мия.

имам вода в гаража, имам и водоструйка - не много мощна, но върши работа. Проблемът е, че улицата завива точно пред къщата и реално пред гаража не е асфалт, а насипано, та не е много приятно. Ако мия там, става мокро и леко кално и се обезсмисля миенето. Та я паркирам на улицата и там я мия - хубавото е, че е задънена улица и няма трафик, а и като спра на ръба спокойно може да мине кола покрай мен, ама понякога се случва всичките съседи да се приберат по едно време и веднъж се случи да преча малко, та в бързината да изместя колата, че да минат всички и всички да са щастливи, си ударих прага в един пън в гаража :D. Добре, че беше следващия така или иначе идващ ремонт по колата.

Та като искам да мия качествено, трябва да ходя по мивки, а там е тегаво, щото всички те гледат странно ако се позастоиш.
Последна промяна drifty на 06 Ное 2020, 14:49, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 06 Ное 2020, 14:45

Вманиачаване е ама имам само няколко косъмчета покрай дръжките на вратите :mhihi:

От чиста до лъскава кола има дооооста голяма разлика. На мивките колите се осират: кофти шампоани, неправилно измиване и лайстните са леж след 3-5 измивания, холограмите и драскотините са бонус :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Ное 2020, 14:49

В Дания бях изкарал около 5+ месеца без нито едно миене на колата :mhihi:
Ама си вали редовно :ok:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 07 Ное 2020, 0:32

Bogat-Beden написа:В Дания бях изкарал около 5+ месеца без нито едно миене на колата :mhihi:
Ама си вали редовно :ok:

Е аз не съм мил от 2 сигурно станаха :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Ное 2020, 11:15

:yes: Хубаво е грижа за колата, но не обичам да й слугувам
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Ное 2020, 13:36

Мен ме дразни свинщината, а и обичам да си мажа с разните там глупости, защото изглежда по съвсем различен начин и боята и вътре.

Но е направо бита кауза в тая мизерия. Не само отвън, а и вътре да я измиеш. Лятото след 20км в града с отворен прозорец вътре е пълно с прахоляк отново.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 07 Ное 2020, 13:49

Аз освен роботче ще се оглеждам и за събуфер Bower&Wilkins за да завърша саунд системата на телевизора :lol:
Някой ако види оферта да пуска линк :bchug:

Аз прозорци не свалям и колата за ден, максимум два вътре е на кочина - прахоляк навсякъде (аз съм с черен пиано лак лайстни...всяка прашинка си личи и ми вади очите), стелките все едно не са чистени от месец :banghead: Признавам си, че има моменти дето ми писва да си почивам чистейки колата само защото знам, че 3 часа след измиване ще е пак прашна. Обикновено веднага след измиване я прибирам в гаража и я вадя на другия или след няколко дни - винаги е прашна, а гаража се чисти редовно :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Ное 2020, 14:00

Нашия гараж не е мит вече поне 6 години. Няма вариант да вляза вътре след като е измита и стелките да не станат на гъз. Ама явно на никой не му прави впечатление и не мигат да се организират за едно чистене.

Да ме сме съвсем офтопик, чакам да намалят някакви препарати за пластмаси и стъкло car pro и крушки piaa.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 07 Ное 2020, 15:01

Всичко у нас е с подобаваща за раята надценка, нали сме богати на теория, на практика най-бедни в Европа.
Раята се радва когато пуснат намаление на 5-6лв пакета, ама в бедната Италия точно днес, същия пакет е 2,30 български лева и нали се сещате, че не продават на загуба..

lavare.JPG

Особено с хранителните вносни продукти, всичко е между 2 и 3 пъти по-скъпо спрямо същите в чужбина.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 11 Ное 2020, 16:33

nxn написа:
Don_Diego написа:
nxn написа:За прахосмукачки робот излезна следващата версия на моето шиоми, 2300Ра смучене, ако не се лъжа, пак две в едно моп + прахосмукачка, отново зони къде да не ходи, но и зони къде да не мопва, а само да прахосмучи, ако имате килими и всичко това за около 400лв идва за седмица от Чехия. Аз моето през ден като излизам го пускам на прахосмукачка с моп и препарат, нямам килими, само паркет и теракот, вдигам столовете и го оставям да си вършее.

Дай линк за това Xiaomi :bchug:

За колата пазарувам от основните играчи на тукашния пазар: detailing.bg и cardetailing.bg (Mollov)
Шампоаните и сийлънтите са ми с марката на керамиката на колата за да няма неприятни изненади. Останалите продукти като препарат за джанти, за буболечки, кърпи, ароматизатори и гъби обаче са на други марки

https://www.aliexpress.com/item/4000297096297.html
179 USD на 11.11 с ваучера за отсъпка.

Аз се разписах вече в промоцията :mhihi: . Да видим дали ще ми върши работа или ще го подарявам на някой
Остана да дебна за субуфер Bowers&Wilkins :ok:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата