Обсъждане на автокъщи
Модератор: Общи модератори
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Re: Обсъждане на автокъщи
Явно си е въпрос на късмет като всичко в тоя живот.
Бях тръгнал вчера да гледам един дъргел и по пътя в една друга автокъща ми хвана окото един пежак и викам чакай да спра. Свети - вънка и вътре. Запали си добре, работеше си добре, не съм го карал щот не бях тръгнал за него като цяло ама мноооого ми хареса, не спирам да го мисля. Ама въртян яко - 163 000 по табло, по история последен известен пробег 205 000 ноември 2022. И се чудя сега дали да е "кола и жена на късмет" или ба ли го. И една Инсигния бях взимал навремето с история, дет и автомата чупи, и дюза хвърли, и едно A4 B6 2.5 TDi Quattro бях взел дет само масло и филтри смених и го карах до последно без ремонти
Бях тръгнал вчера да гледам един дъргел и по пътя в една друга автокъща ми хвана окото един пежак и викам чакай да спра. Свети - вънка и вътре. Запали си добре, работеше си добре, не съм го карал щот не бях тръгнал за него като цяло ама мноооого ми хареса, не спирам да го мисля. Ама въртян яко - 163 000 по табло, по история последен известен пробег 205 000 ноември 2022. И се чудя сега дали да е "кола и жена на късмет" или ба ли го. И една Инсигния бях взимал навремето с история, дет и автомата чупи, и дюза хвърли, и едно A4 B6 2.5 TDi Quattro бях взел дет само масло и филтри смених и го карах до последно без ремонти

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
TNT написа:Аз си взех БМВ за по-малко пари на по-малко километри от дилър с история, ама не е СУВИ по тази линия може да се замисли човек. Френска кола на 250к+ км е игра с огъня.
Какво взе и от къде, че сина ми прави планове да се прибира пролетта и също иска непременно БМВ да си вземе, та всякакво инфо ми е полезно.. Аз го навивам от тук да вземе и да го пратим понеже и ние след около година ще пращаме контейнер с кола и друг багаж ма на него не му се чака, а и не му се занимава.
P.S. Бе какви са тия "Ден и нощ Ауто груп", непрекъснато ми излизат reels фейса с техни реклами. Доста яки коли пускат, панамери, бентли-та, АМГ-та. Обаче има нещо много съмнително, поне на тези които са съобщили някакви цени, ми те подобни в Европа са в евро на същите пари, че и повече от това което искат в левове, пък и собственика нещо прилича на циганин.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Супер си е 1,5 BlueHDi, само му сменяш разпределителните валове, верижката между тях с капака и си джиткаш...
от 1-38 до 4-40
https://www.youtube.com/watch?v=s_iSKu_Qi6U
п.с клипа е на езика на агресора

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Моджо написа:Дай си бюджета да видим и защо треа да е СУВ ?
Честно казано съм си решил на 100% да е тоя пежак. До 30-35К се целя. Повече няма шанс да дам. В тоя клас нищо друго не ми харесва. До сега карах Х5-ца и честно казано повече на лека кола няма да се кача. За това искам да си остана на СУВ, макар и по-малък. Чат пат като карам на жената F20-ката ми става адски неприятно как си суркам гъза ниско по пътя.
nickstorm написа:Супер си е 1,5 BlueHDi, само му сменяш разпределителните валове, верижката между тях с капака и си джиткаш...![]()
от 1-38 до 4-40
п.с клипа е на езика на агресора
![]()
Да, четох го и това, ма тая смяна отива 2-3К май в части и труд, та не знам, то по-хубаво да ги дам за 2.0 BlueHDi
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Кеш ?
Аз бих дал 15 к вноска и после лизинг като ще взема нещо около 100 к км. Примерно.
Хубави са 3008-те, ако няма нещо скрито - действай. То и нема как да го хванеш де.
Имаме една 2008 и една 3008 от съседни офиси...специално 3008-та я търкалят вече едно 5 години и не е казала нито веднъж мяу. При това основно градско и е дизел, само не знам кой е мотора.
Аз бих дал 15 к вноска и после лизинг като ще взема нещо около 100 к км. Примерно.
Хубави са 3008-те, ако няма нещо скрито - действай. То и нема как да го хванеш де.
Имаме една 2008 и една 3008 от съседни офиси...специално 3008-та я търкалят вече едно 5 години и не е казала нито веднъж мяу. При това основно градско и е дизел, само не знам кой е мотора.
Хм,хм...
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Аз само да вметна, че и на коли, върнати от лизинг, може да са въртени километрите. Например, договoрът за лизинг е за 15х км на година, но колата минава 25 и я въртят всеки път, преди да влезе в сервиза. И после ама що се счупи мотора на 100хиляди км.
И на по-стари коли ги въртят всяка година, преди да минат на технически преглед, защото после нямат продаване на истинските километри.
И на по-стари коли ги въртят всяка година, преди да минат на технически преглед, защото после нямат продаване на истинските километри.
I love the sound of V8 in the morning...
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Моджо написа:Кеш ?
Кеш да. Иначе лизинг много не ми се иска, че направо ми писна на шапката от кредити и ипотеки. Но все пак ме заинтригува защо точно 15К вноска ами не примерно 30К?
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
стана ми интересно как вървят по Немачко тия пежа
https://www.autohaus24.de/gebrauchtwagen/cars/113730

https://www.autohaus24.de/gebrauchtwagen/cars/113730

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
А, така си го измислих...първоначалната вноска при мен зависи от колко ще е месечната после. И от цената донякъде. Що па им наривам накуп по много..така и така е на лизинг.
И в общи линии гледам да е на минимума по мите критерии независимо дали мога да дам повече. Като го докарам месечна вноска 300 лв примерно - толкова и давам за първоначална. Що да дам повече за вноска 250 да речем.... Кеш-а е хубаво, че не те карат да правиш каско. Че иначе 5 години по 1200 да речем - са си 6 бона...което за чисто нова кола - ок..ама за стара...тц! Та и ГО като сложим и то половината цена на колата отиде за други работи. А и като не дадеш сичко за първоначална остават ти пари кеш, за ремонти евентуално, остават ти резерви ако нещо с работата, със здравето стане да има да си плащаш лизинга...
Е, не трябва да ги харчиш за друго
)
Никсторм те и тука са по толкова тия на около 100к км.
И в общи линии гледам да е на минимума по мите критерии независимо дали мога да дам повече. Като го докарам месечна вноска 300 лв примерно - толкова и давам за първоначална. Що да дам повече за вноска 250 да речем.... Кеш-а е хубаво, че не те карат да правиш каско. Че иначе 5 години по 1200 да речем - са си 6 бона...което за чисто нова кола - ок..ама за стара...тц! Та и ГО като сложим и то половината цена на колата отиде за други работи. А и като не дадеш сичко за първоначална остават ти пари кеш, за ремонти евентуално, остават ти резерви ако нещо с работата, със здравето стане да има да си плащаш лизинга...
Е, не трябва да ги харчиш за друго

Никсторм те и тука са по толкова тия на около 100к км.
Последна промяна Моджо на 20 Ное 2024, 18:37, променена общо 1 път
Хм,хм...
Сега влязох да разгледам за 10 минути. На това какво му е примерно. Според мен е по-добре от автокъща въртяна и кой знае още какво:
https://www.mobile.bg/obiava-1173014615 ... at8-euro-6
В капитол гледам имат и под 30к за фейсови. Поне на снимки не изглеждат зле.- ако ще е на късмет
Иначе аз лично съм виждал потаяна 640-ка от тексас, продавана от бмв дилър. Даже и намерих и кой ураган я беше наводнил. Та и дилърствата не е ясно, ясно ли е. Вярно преди години, но пък скоро беше на пазара въпросната кола.
https://www.mobile.bg/obiava-1173014615 ... at8-euro-6
В капитол гледам имат и под 30к за фейсови. Поне на снимки не изглеждат зле.- ако ще е на късмет

Иначе аз лично съм виждал потаяна 640-ка от тексас, продавана от бмв дилър. Даже и намерих и кой ураган я беше наводнил. Та и дилърствата не е ясно, ясно ли е. Вярно преди години, но пък скоро беше на пазара въпросната кола.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
Моджо написа:Никсторм те и тука са по толкова тия на около 100к км.
Тая е лачена- август 20-та, бенз, ГТ 200 коня и пробега не е въртян със сигурност...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Хм,хм...
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Не, тоз 1.5 дизел няма шанс да си го купя, да тръгна на едно пътуване до южна Гърция и да се насирам къде може да се окоти. Да, то и с другите няма гаранция, ма тоя си е печално известен и масово навсякъде казват да се избягва ако е преди ревизията колата (а ми се струва, че в БГ сите са такива). А тоя хибрид е бая скъп, да, чак хибрид не искам аз.
Тея в Капитол ги гледам, има в бюджета ми, точа лиги, ма чета баси смесените мнения за тая автокъща. Едни казват супер е, други казват, че са баси боклуците.
Тея в Капитол ги гледам, има в бюджета ми, точа лиги, ма чета баси смесените мнения за тая автокъща. Едни казват супер е, други казват, че са баси боклуците.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Spit-Fire написа:Та, ходих да гледам вече 2-3 коли и си купих няколко жетона в carVertical.
Това carVertical надеждно ли е за информация?
Достоверна ли е информацията там?