Къде бихте живяли?
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Къде бихте живяли?
Exclusive89 написа:Преди месец, когато бях в България, мисля, че в ПлоиФ имаше повече коли с рег. табели К и Х отколкото РВ...![]()
Предпочитам някое селце вместо градЪ. Има не малко хубави села около Пловдив.
и PA , може би е като PK в Сф по честота

Няма много суперскъпи хубави коли, вчера даже се загледах по първата Панамера, в Сф никой не им обръща Фнимание.
Инак мацки си има

На центъра се смъкнах снощи, много народ, много чудо, сякаш е петък/събота в обикновен град

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
zAcK написа:Населението на самият град Пловдив за 15 години се е увеличило с 6000 души, та не виждам какво толкова пренаселено може да има там![]()
Или за това време голяма част от пловдивчани са се изнесли в съседните села и т.н., техните места са попълнени, и през деня става мазало, защото всички работят в града
Половината ми приятели по документи не живеят в Пловдив. Пестят стотици левове годишно от данъци само за колите. Аз също съм го обмислял, но вариантите са ми за PA регистрация, което ще пропусна

Центъра наистина е постоянно пълен, особено около Капана. А сега уикенда мисля имаше и Капана фест - тогава от цялата страна се пълни.
П.П. Много от малките градчета, които са уж 20-30-40к жители... реално са 10-15к

Последна промяна TNT на 28 Авг 2020, 16:01, променена общо 1 път

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Интересно, в София данъците са едни от най-ниските за колите. В Пловдив явно не е така, спрямо по-малките.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- TNT
- младши ентусиаст
-
От по-големите, май само във Велико Търново знам да са по-високи.
П.П. В София ще плащам ~100лв по-малко

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
zAcK написа:Населението на самият град Пловдив за 15 години се е увеличило с 6000 души, та не виждам какво толкова пренаселено може да има там![]()
Или за това време голяма част от пловдивчани са се изнесли в съседните села и т.н., техните места са попълнени, и през деня става мазало, защото всички работят в града
Официалните статистики, не са това, което са
- Bogat-Beden
-
-
Всички нови сгради са еднакви!
Харесали са си един и същ мотив за арматурата на терасите и това е..
Тука като в Дания, правят нов блок, викаш си това ще освежи малко, нещо различно..
Готов е, аре лепнат му червени ту'ули декоративно отвън и това е
Ебаси класиците 
Харесали са си един и същ мотив за арматурата на терасите и това е..
Тука като в Дания, правят нов блок, викаш си това ще освежи малко, нещо различно..
Готов е, аре лепнат му червени ту'ули декоративно отвън и това е

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
TNT написа:От по-големите, май само във Велико Търново знам да са по-високи.
Виж Варна

- TNT
- младши ентусиаст
-
Според калкулаторите в Интернет, Варна е по-евтино от Пловдив
В край на сметка колко ти е данъка на колата не е и в топ 10 на това, къде да живееш. Но пък е хубаво, когато и данъците вървят по предназначение. В момента новият кмет в Пловдив е тотален некадърник, а има още доооста от мандата.
В Пловдив е готина локацията, за хора, обичащи да пътуват. Искаш море - 240км Бургас, първите гръцки плажове са малко по-малко. Искаш планина - Цигов Чарк е на 60км, Велинград на 75-80км, Пампорово малко отгоре
До Банско е плюс 20-30мин спрямо, ако тръгваш от София. Искаш минерална вода и СПА в полето - Хисаря
Ако ти се наложи нещо чак толкова важно - до София се стига бързо
Харесва ти Подбалкана - Карлово е на 50км. Клисура-Сопот-Карлово-Калофер са си страхотна малка екскурзия. Хубаво е да се види къде са живели националните ни герои.

В Пловдив е готина локацията, за хора, обичащи да пътуват. Искаш море - 240км Бургас, първите гръцки плажове са малко по-малко. Искаш планина - Цигов Чарк е на 60км, Велинград на 75-80км, Пампорово малко отгоре

- Bogat-Beden
-
-
В събота си загубих документите, в неделя ми ги върнаха.
Инак бакшишите и автоджамбазите тук гонят по противност колегите си в Сф...
(със изключения, разбира се..)
Е ли възможно слънцето тук да напича по-силничко, или така ми се чини?
Инак бакшишите и автоджамбазите тук гонят по противност колегите си в Сф...
(със изключения, разбира се..)
Е ли възможно слънцето тук да напича по-силничко, или така ми се чини?
- TNT
- младши ентусиаст
-
По-топличко си е в Пловдив
За автоджамбазите не знам, ама бакшишите в София със сигурност са по-противни. Това да се качиш в такси и да не те "проверят" с 2-3 въпроса колко познаваш София е мисията невъзможна.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
TNT написа:По-топличко си е в Пловдив
Писал съм и по-напред в темата. Климатът в Пловдив си е супер, с изключение на няколкото инверсии през зимата около реката.
Но в Родопската яка е едно от най-яките места в България като климат. Лятото идва хлад от Родопите, а зимата е топло.
Не случайно в Родопската яка отглежда маслини, палми, смокини и т.н.

Прекрасен климат и най-красивата планина в задния ти двор

TNT написа:Според калкулаторите в Интернет, Варна е по-евтино от ПловдивВ край на сметка колко ти е данъка на колата не е и в топ 10 на това, къде да живееш. Но пък е хубаво, когато и данъците вървят по предназначение. В момента новият кмет в Пловдив е тотален некадърник, а има още доооста от мандата.
В Пловдив е готина локацията, за хора, обичащи да пътуват. Искаш море - 240км Бургас, първите гръцки плажове са малко по-малко. Искаш планина - Цигов Чарк е на 60км, Велинград на 75-80км, Пампорово малко отгореДо Банско е плюс 20-30мин спрямо, ако тръгваш от София. Искаш минерална вода и СПА в полето - Хисаря
Ако ти се наложи нещо чак толкова важно - до София се стига бързо
Харесва ти Подбалкана - Карлово е на 50км. Клисура-Сопот-Карлово-Калофер са си страхотна малка екскурзия. Хубаво е да се види къде са живели националните ни герои.
И Варна е много готин град, ама не случва на кметове. Само тотални олигофрени са я управлявали и резултатите са видни

Иначе тя ми е другото любимо място. Много по-красиво от Бургас например. А вилните зони от двата края на Варна са ми особено любими

А бе много по-красиво е от другите места по морето. И самият град е по-хубав, ама тотална олигофрения от страна на местното управление...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- TNT
- младши ентусиаст
-
zAcK написа:Но в Родопската яка е едно от най-яките места в България като климат. Лятото идва хлад от Родопите, а зимата е топло.
Не случайно в Родопската яка отглежда маслини, палми, смокини и т.н.- Храбрино, Първенец, Марково, Кулен и така до Асеновград.
Прекрасен климат и най-красивата планина в задния ти дворАко трябва да се местя някъде, там ще е
![]()

Къщи на по-нормални цени, с бърз достъп и близо до града. Ако се реши горният проблем с изкуствените общини, реално за 5 години ще станат крайните квартали на града.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
zAcK написа: Климатът в Пловдив си е супер...
Заеби тая работа, в софия средно има 5-10 дни годишно в които не се живее от жега. В пловдив са 50-60 тия дни

- TNT
- младши ентусиаст
-
b_u_b_o написа: и ми липсва сняг и студ

Къв човек си ти

Над околовръстното в София подобни къщи са с цени х4-х5

- Bogat-Beden
-
-
Ясно, не съм си внушавал, малко като Русе - там си има амплитуди
поне комари няма тук.
Големшак ми идва, няма да се установявам тук
Но палмите и аз не бях забелязвал
, пълноразмерни и дългогодишни, не като саксийните...

Големшак ми идва, няма да се установявам тук

Но палмите и аз не бях забелязвал