Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Сеп 2021, 12:27

Знаеш ли докторе, аз няма как да не вярвам на човек, който ми се е доказал във времето по 45 начина. Тоест знам, че не си измисля, ама нали, трябвало да е подкрепено с научно доказателство. :mhihi: Значи отива и жената на главния я праща да я оперират при мъжа си, там я преглеждат и казват по спешност трябва, колкото по-бързо, толкова по-добре, да, но на логически мислещета ми приятелка и светва, че нещо не е както трябва, стига до човек, който и го казва как и да се маха от там, стига до София, вещ лекар и обяснява колко грешна диагноза са и поставили, а ти искаш научно доказателство??? Сериозно? Ами това на мен ми говори, че или си прекалено наивен и предпочиташ да вярваш в доброто, или....не другото идващо ми наум няма да го кажа, понеже не го вярвам, та просто приемам първото за истина.
Вероятно и когато сина ми на 8 едвам изкара пневмония ще ми кажеш, че нещо лъжа, както и за дъщеря ми? Него го преслушва джипито и казва, че нищо му няма, да но жена ми се осъмнява в компетентността на лекарката с диплома, понеже е половин такъв относно някои болести при децата, без да има диплома. Хваща го и го кара при завеждащия детското в града, у тях(там преглежда на частно, което е срама на здравната ни система, поредния)и той чува пневмонията на слушалка. Казва бързо вътре по спешност. Синът ми вече не може да си стои на краката и го боли... рамото. Температура едва тогава взе да вдига и това 5 години преди прословутия ви ковид, който изкара като лека настинка между другото.
Та тука в нашата болница го гледат и викат, ауууу вода в белиядроб, веднага в Стара Загора, не е за нас, линейка по спешност. Ония го гледат на снимката и викат ми молете се. :shock: На другия ден правят нова снимка и викат ами ще се оправи, нещо тая не е била много точна явно и сме сгрешили малко в прогнозата. :shock:
И не, не сте боклуци всички лекари, нито съм го казал, използвах бая други думи, не знам защо ми даваш тъпи примери, невероятно клиширани със стадо и мърша. Имало сред таксиджиите. Честно, това ли ти дойде на акъла, да сравняваш тежестта спрямо гражданите на таксиджиите и лекарите? :mhihi:
Вярвай си в каквото искаш, ама аз това което съм видял, пипнал, усетил, ти няма как да го промениш ако ще и 40 страници докторант да ми напишеш. Нито пък ще ти повярвам в добрите намерения на колегията ти, които се опитваш да ми пробуташ, особено след като имам мнение на човек, с който се познавам от малък и всеки ден сме били заедно докато не стана кардиолог, завършвайки с отличие в София(не знам колко хора го завършват в отличие като цяло) и почна работа в уважавана клиника там, при може би най-уважавания кардиолог(всъщност са хирурзи в тая област) в България, изходи половината свят по специализации, семинари и каквото се сетиш, ходи да учи всякакви из съседни държави, кое как става и още куп неща. Та да, той ми е казвал, че не са всички лекари кофти лекари, но повечето не стават, не са компетентни най-малкото и всичко е ала-бала да се залъгваме, че имаме здравна система. Относно добрите намерения, явно само ти не си осъзнал, че 90%-та от лекарите гледат на хората като на банкомати.
Теб не те знам нито какъв си, нито те обвинявам в нещо, нито ме е интересува, ама това не значи, че нямам примери за достатъчно компрометирани такива.
Всичко хубаво и успех в кариерата, не се обръщай повече към мен по темата ваксини или доктори и приеми, че приказките ми са ала-бала без научни доказателства. Хубаво бях спрял да я чета даже тая тема месеци наред...пак трябва да спра май.
Понеже всичко е мед и масло в тая система, затова предпочетох като се раждат децата ми да е в частна клиника, която основно това прави, при един от малкото уважавани лекари в тази област, който е и собственик. На всичко отгоре прегледите преди това пак си ги плащах при уважаван гинеколог да следи бременностите, а при самото раждане на първото дете освен 1000 лв. на ръка за операцията, клиниката вземаше още толкова от здравната каса, а аз реших да бутна още една стотачка в джоба на лекаря, да е по-спокоен просто. Беше доволен. Такова отношение преди, по време и след ражданията зор ще видиш някъде. Най-добре похарчените ми пари през тия години. Мога да ти дам десетки примери за обратното отношение при раждания, ама ще решиш, че ми работи фантазията.

Видео за довиждане с малко ирония и хумор относно ковида:

https://youtu.be/noTNKJiOhDg
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Сеп 2021, 12:52

TNT написа:П.П. Стийнката беше писал, че на 6 милиарда поставени дози пак щял да се включва, вече са 5,8. Гответе се за графики :mhihi:

Ирония не разбираш ли? И след 10 милиарда пак ще обясняват същото една определена група хора. И след 100. Едни и същи глупости, едни и съши логически грешки... "а вие защо биете негрите...", "аз цял живот съм...", "знам 1 човек, който...". И като грешат за 99.9% от всичко, нормално да го оправдават с някакви външни сили, които все им пречат a.k.a конспирации, евреите, биг фарма... What else is new?

Разбирам някой в сферата на туризма или ресторантите да се оплаче, там наистина ги удариха хората с ограничения? Ама на другите какво толкова им стана? (въпреки, че хич не им симпатизирам, с какво са привилигеровани да имат 9% ддс примерно? и в същност това там доста вдигна качеството щото много псевдо играчи в сферата отпаднаха...) Ебаси мрънкането ебаси чудото. Тотално безочие и егоизъм, точно тези дето са първи да обяснят как обществото трябва да им даде, в тая тема лъснаха, че когато обществото се нуждае от нещо от тях са първите, които ще реват до небето. Има и хора дето дори на Господ се правят - "тези хора така или иначе щяха да умрат" :kuku:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 16 Сеп 2021, 13:12

Jordana написа:
Явно ти си бил вътре и знаеш?

Ако вляза в такова отделение мога да изписвам хапчета и да нареждам на старшата кое как после да викам не можа да се прескочи трапа завалийката . Със същия успех че и по голям от всеки голобрад стажант в ковид отделение :mhihi:

:bowdown:

Изчерпа темата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Сеп 2021, 13:27

Чисто хипотетично имам предивд . Не се прави че не нямаш учебник по обща медицина в кабинетчето . И не копирай манипулативно което пиша . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Сеп 2021, 13:29

Ше ти еба и мерките и глупостите. Малката тръгна на градина, реве като заклана и не може родител да влезе с нея, да постои, да я успокои.. щото мерки.

Голямата по цял ден с маски седят. Учителката вика - обяснете им на децата да не се прегръщат и целуват и изобщо да стоят на разстояние едно от друго, щото нали..

Хубаво, ще спасим възрастните. Но на колко ще им променим детството и изобщо нагласите в живота? Как да кажа на детето, че не е ОК да се прегръщат с приятелчетата си или да играят от разстояние? Няма празник за началото на учебната година, нямаше и за завършване и връчване на свидетелствата, нямаше за Коледа и Нова година, нямаше и много рожденни дни, че беше навсякъде затворено. Ще кажеш, че не грип има, а чума.

Ми по-големите? Я си представете тези, които завършват 8 или 11 клас. Цяла година не се виждаш със съучениците си.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 16 Сеп 2021, 13:35

Това с мерките и децата е ужас...
Вчера учителката обясняваше, че не е задължително да са с маски в час, а само в коридорите, но въпреки това някои деца стояли постоянно с маски и не искали да ги свалят... Това във втори клас. Представям си тия деца ако изкарат още 3-4 години пандемия колко ще им се промият мозъците...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Сеп 2021, 13:39

То моя вече се проми, какво остава за децата.

Гледам преди време някакви стари кадри от награждаване във Ф1 и всички се прегръщат и целуват, няма маски, няма дистанция .. и на мен ми изглежда някакво неестествено и странно. Почувствах се някакво конфузно такова :kuku:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 16 Сеп 2021, 13:44

Jordana написа:Чисто хипотетично имам предивд . Не се прави че не нямаш учебник по обща медицина в кабинетчето . И не копирай манипулативно което пиша . :mhihi:

Не работя в кабинетче и нямам учебник по обща медицина.Ако изобщо четеше какво пиша отдавна щеше да ти е светнала лампата защо.

В Дания се набоцкаха всички и вече няма мерки.За всички са супер досадни и вредни.За образованието и децата най-вече.Ама нямаме желание да направим нещо по въпроса.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Сеп 2021, 14:07

TNT написа:
BMW_POWER написа:Има един процес, наречен "МИСЛЕНЕ". Много далечен и безкрайно смъртоносен за теб. Пази се, за да не те засегне. Между другото, иди и изкарай един курс по статистика. Опитай се да разбереш, кой и откъде изкарва тези цифри.

Изкарал съм :wave: И в темата няколко пъти попитах за общата смъртност, ама тишина. За мен тази е по-трудно манипулируемата статистика. Щото ако си бил болен... нищо не става. Ама като си умрял е малко по-различно. Спират едни движения на пари под формата на заплати/пенсии/данъци/осигуровки, започват процедури по наследства и т.н. Интересно ми е как даже бай Ганьо в чужбина все гледа българската статистика, че най-много му изнася. Аз първо гледам чуждата и тогава нашата. Щото ние реално сигурно сме 5,5 милиона. Той колегата ти написа:

Супер! Тогава знаеш, че ЕС отпусна едни 500 милиарда евро за борба с вируса. От тях доколкото намирам, 1,35 милиарда евро получава бг-то.

https://www.economic.bg/bg/a/view/balga ... usa-115228

Кое къде и как се разпределя, питай бб-то. Но повечето болни ти дават право на повече претенции за още пари. Може и да греша, ама се сещам за Мечо Пух.

"Колкото повече, толкова повече"

Андрешко изобщо не е литературен герой. Медицинският фашизъм задължително би трябвало да се изучава в училище и искрено се надявам, един ден да си получат заслуженото :bang: :bang: :bang:

В училището на синът ми има кабинет, дето всеки може да се ваксинира. На 12 години "нямат нужда от съгласие на родителите". Сега са с нова вресия. Щели да "ваксинират срещу други болести" :shock: :shock: :shock: Как, аджаба измислиха тия глупости, като всяко дете си има ваксинационен план при личния лекар? Попитай всеки родител тук, как ще се почувства с следната ситуация. "Тате (мамо), днес ни ваксинираха от Х" ... Просто дошли и наболи децата. Ама кой, какво, няма значение. Такова нещо не е правено никога в историята до сега.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Сеп 2021, 14:22

Ganchev__ написа:
В Дания се набоцкаха всички и вече няма мерки.За всички са супер досадни и вредни.За образованието и децата най-вече.Ама нямаме желание да направим нещо по въпроса.

Това “ваксинирайте се за да си върнете живота” го слушаме вече достатъчно дълго по всички възможни канали.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 16 Сеп 2021, 14:27

steeN написа: Ебаси мрънкането ебаси чудото. Тотално безочие и егоизъм, точно тези дето са първи да обяснят как обществото трябва да им даде, в тая тема лъснаха, че когато обществото се нуждае от нещо от тях са първите, които ще реват до небето. Има и хора дето дори на Господ се правят - "тези хора така или иначе щяха да умрат" :kuku:

Аз вече станах асоциален и с всяка година се задълбочава. Писнало ми е от обществото и от хората като цяло. Не се чувствам длъжен да поема ваксина заради обществото, при положение, че категорично не ми е нужна като съм го карал вируса. Че дори не е нужна и за обществото. Това ви се обяснява ама вие не та не.

Гоним 20% ваксинирани. Това означава, че всеки 5-ти е ваксиниран, което пък означава, че малцинство са тези, които одобряват политиката с ваксинацията и гласът им не бива да бъде зачитан. Дори да се мре или не по тази причина, всеки е имал време да се ваксинира ако е искал, така че всички вече могат да престанат с тази пропаганда. 4 от 5 човека не искат ваксини, мерки и европейски джендерски тъпотии.

п.п иначе съм съгласен, че ако влезна в ковид отделението, ще ми стане кофти, както ако вляза и в раково отделение или просто в морга - тук спор няма. Защо да си го причинявам обаче..?

п.п 2 А с тези 15млрд дето вкараха в обръщание и ни ебават мамата и ще ни я ебават още доста и те ли са оправдани? Тази мизерия, която предстои, оправдана ли е? Крайната бедност и тя е = на смърт. Бях ви писал, че 250хил деца ще умрат заради ковид мерките, тласнати в крайна бедност.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 16 Сеп 2021, 15:08

Ganchev__ написа:... При другия 5 човека починали веднага след ваксинация, ама само той знае в село :yes:
Хубаво е такива твърдения да са подкрепени с факти..

Нищо от горните мнения не е подкрепено със доказателства? Пробвайте да пишете проверени неща.А, чакай - тогава трябва да не пускате мнения.

Във фармацията и медицината фактите се доказват във времето.
С опити и клинични изследвания сред всякакви малцинствени, и възрастови групи във времето.
Не става само с четене, кой какво казал и какво мислил към момента.
Понякога не сме прави и природата си има различни закони, които за съжаление понякога трябва да изкачаме и да изстрадаме за да разберем.

Справка - потърси колко грешни медицински и фармацевтични практики се наблюдават от началото на 1900г. , че и по-отдавна.

Ganchev__ написа:...
При другия 5 човека починали веднага след ваксинация, ама само той знае в село :yes:
...
"На една позната сестра и" :idea:

Напълно съм съгласен. И аз не вярвам на мнения тип "на шурито шуранайката чула не знам си кво".

Ще ти цитирам адски близък роднина. Работи R&D за една от най-големите фармацевтични компании в света.
(с уговорката, че тя е при лекарствата, не при ваксините):

"нов фармацевтичен продукт толкова бързо на пазара е в разрез с всички фармацевтични и здраве-опазващи/медицински правила.
Трябват около 5-7 -10 години за клинични изследвания на нов продукт, за да бъде одобрен и пуснат на пазара" (периода зависил от групата на продукта).

И на края, разбирам твоята теза и уважавам мнението то. И не споря.
Но може би трябва да си малко по-толерантен към хората с по-различно мнение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 16 Сеп 2021, 16:19

Ганчев за затвора си заедно с псевдодоктора , който цитираш . Защо ? Защото правиш пропаганда за явно диференциране с последствия за определени хора незаконно (няма такъв закон) свързано с определение тип Ваксиниран и Неваксиниран , което пряко засяга националната сигурност с оглед ефекта от такова поведение. Това носи като следствие наказателна отговорност хич нелека . Хората преболедували и изградили пряк имунитет към преекспонирания вирус влизат без съд и присъда във графа неваксинирани . Както и много други с ненужна такава манипулация имайки предвид множеството ни заобикалящи вируси , с които сме в постоянен контакт и съжителство , което е същността на съществуването ни пряко и косвено. Лекарства и ваксини не са самостоятелни единици и без прякото и с най-голям процент участие на човека (не само физическо тяло като биологична единица в общоприетия смисъл) са едно голямо нищо. Отнемането на човешкото в тоя процес е не по-малко вредно от това да ти се изкихам неволно в лицето , че дори и в пъти повече. Не насаждай омраза и пряко противопоставяне на различни мнения , тъй като най-вече са породени от личен опит и ебем ти и манипулираните статистики , които са повече конспирация от теории за 5джи и други подобни. Ти си в тоя бизнес и със сигурност знаеш каква е кална история , никой не иска да признаваш или не , "обществена тайна " е и на повечето с ясно съзнание им е кристално бистра картинката. Примери бол . Факт неоспорим е че се изродиха понятия като медицина , политика и др. което естествено влияе на доверието на хората.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530D 2004г.
Мечтае да кара: M5

Мнение от ivokomandos » 16 Сеп 2021, 16:59

СТОЛИЧНА ФИРМА ПОЖЕЛА НА "АНТИВАКСЕРИТЕ ДА МРЪТ ПО УЛИЦИТЕ"

https://vtorifront.bg/article/stolichna ... ADappiNuBE
BMW E36 318 93;BMW E36 328i 97; BMW E60 530D 2004; HONDA HORNET CB600F 2008

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Сеп 2021, 17:23

Не се имам за антиваксър и не мисля, че който не си е поставил ваксина е такъв, но ако минавам от там бих изчакал да се стъмни и сутринта ще им трябват нови...рисунки. Живущи в София от този форум няма ли за да вземат отношение? Честно ви казвам, ако това го видя в моя град, няма да стои и една нощ. Но това е и целта на някои места, да има разделение.
П.п: Не съм видял подобни надписи от неваксинирани спрямо другите. Това мисля ясно отговаря на спора, кои насаждат противопоставянето и кои демонстрират каквото и да е било. Понеже имаше изказвания в темата, че неваксинираните демонстрирали това като на гейпарад, а другите се противопоставихме, че е точно обратното. Та ето доказателствата започват и ще се увеличават.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата