Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Икономическата криза 2020-2022
Това с градския транспорт е поредната простотия. Години съм се опитвал да го ползвам. Ако можеш да не го, по-добре не го ползвай, защото ще изгубиш години от живота си сумарно, както и много нерви. Същото е и с клишето "Нормално е да пътуваш по 2-3 часа на ден"
Ако можеш да го избегнеш, по-добре да го направиш. Защото 2 часа на ден, са 10 часа на седмица, 500 часа на година, което са си 60+ човекодни на година по 8-часа
Дори за обучение да го ползваш това време, това са 3 месеца обучение на година
Та айде стига с тия клишета. Гейропа, трябвало да ти е гадно, щото преди 100 години им е било гадно и т.н.
Уж прогрес, а трябва да ни е гадно
Искам да се пробвате с 204 за няколко месеца и пак да си говорим...

Та айде стига с тия клишета. Гейропа, трябвало да ти е гадно, щото преди 100 години им е било гадно и т.н.

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
От изчетеното тук оставам с впечатление, че трябва да се закрие градския транспорт
Аз от както имам книжка не съм слизал от кола, винаги съм на някъде с лична или служебна, но от миналата година колата се ползва основно за кеф и вечерно време.
Да, облагодетелстван съм че новото метро е на 300м от вкъщи и още 350м от офиса, но без драми се справям с всякакви "работни" пътувания из София и никъде не съм закъснял
Има го момента с привикване и смятане на времето и маршрута по-добре, но това според мен е плюс защото ставаш малко по-добре организиран

Аз от както имам книжка не съм слизал от кола, винаги съм на някъде с лична или служебна, но от миналата година колата се ползва основно за кеф и вечерно време.
Да, облагодетелстван съм че новото метро е на 300м от вкъщи и още 350м от офиса, но без драми се справям с всякакви "работни" пътувания из София и никъде не съм закъснял

Има го момента с привикване и смятане на времето и маршрута по-добре, но това според мен е плюс защото ставаш малко по-добре организиран

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Don_Diego написа:Да, облагодетелстван съм че новото метро е на 300м от вкъщи и още 350м от офиса
Тук е ключа от бараката

alekangg написа:Ами има, няма лошо, ама може и без всичко това.
За мен да намаля или да спра спорт, допълнителни доходи, обучение и не на последно място понякога - почивка... хич не е малко.
За мен излишно се ползват колите в малките градове. Кафето на 7мин пеша, ама се пали колата до там

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Аз реших за разнообразие да отида до офиса с метрото. Люлин до Младост 1А общо с около 7-8 минути ми се удължи пътя и изобщо не беше толкова неприятно, колкото очаквах
Са, не съм тръгнал да правя някакви толкова тънки сметки и не знам колко пари съм спестил. Но поне не съм изхвърлил няколко по 3.30лв само за удоволствието да отида на работа. Ясно е, че не при всеки е приложимо, особено ако човек има да ходи на няколко места днеска.

Са, не съм тръгнал да правя някакви толкова тънки сметки и не знам колко пари съм спестил. Но поне не съм изхвърлил няколко по 3.30лв само за удоволствието да отида на работа. Ясно е, че не при всеки е приложимо, особено ако човек има да ходи на няколко места днеска.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
В малките градове е друга работата.
Той ако не иде на работа или до кафенето с колата, за какво я е купил и къде мислиш, че ще отиде другаде, ако не точно там.
Той ако не иде на работа или до кафенето с колата, за какво я е купил и къде мислиш, че ще отиде другаде, ако не точно там.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Аз мисля, че градския транспорт, особено в големите градове вече не е толкова лоша алтернатива, дори често е по-удобния и бърз транспорт. Нищо, че звучи смешно мнението ми. А и не е чак толкова мизерен, колкото се описва по инерция от едно време. Не ми се философства да редя плюсове, но не са малко. Ся, отделен е въпроса що съм го Зел беенвето и си е резонен.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Това се оправя с паяка Алек. Откакто го има, може да си превишава правата понякога, но разчертаха почти никъде да не може да спреш в центъра без да кихнеш и не малко хора оставиха колите. Но иначе си има хора, които просто искат да идат до кафето с колата и да я спрат точно пред него. То са едни чупки и стойки на слизане и качване после, едни оглеждания на кочината(дори да е сравнително нова кола и хубава, пак минава в това понятие щото е просто кола)чак мигачи докосват някои, фарове, та ще се върне да провери дали нещо не е забравил, абе чудо, чудо, цяло изкуство си е.
Знам една, която живее на 150 МЕТРА от работата си, фризьорка е и ходи с колата до нея. Отбелязвам, че за да иде с колата минава 300 метра понеже трябва да заобиколи едната затворена улица и минава през светофар често отброяващ една минута. Пред работата и е ненормално кофти паркирането, понеже всички кокошки от салона са с колите си и едната страна на улицата е "тяхна", редовно там се мъчат някакви да се разминават покрай този ред паркирали, абе чудо. Дори да ти трябва колата на обяд, не е ли по-добре да стои в гаража и да си мруденш задника 150 метра бе хора, 150 и тогава да си вземеш колата?
Да не говоря как някои пътуват от едно и също място и не се комбинират(понеже в тоя салон бачкат около 15 кокошки)защото налЕ, всяка си има кола сега, как така ще правят тънки сметки.
Относно градския тука, собственост е на общината(тези, които са само в града, не до селата)на ток са едни китайски автобуси, чисти, шофьорите с ризи, лятото климатик, цената е 1лв. в посока, което е смешно за разхода по една кола или такси. Но и в този случай познавам хора, които живеят на 3 мин. пеш от спирка и 1 мин. от работата като слезнат, но предпочита 5 лв. за такси в посока или да запали колата.
Която кола понеже работи в казармата пак я мисли кой ще я одере днес защото е пълно с такива като него отпред и редовно някой реве, че му счупили огледало или застъргали нещо.

Относно градския тука, собственост е на общината(тези, които са само в града, не до селата)на ток са едни китайски автобуси, чисти, шофьорите с ризи, лятото климатик, цената е 1лв. в посока, което е смешно за разхода по една кола или такси. Но и в този случай познавам хора, които живеят на 3 мин. пеш от спирка и 1 мин. от работата като слезнат, но предпочита 5 лв. за такси в посока или да запали колата.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Удобен и бърз е в определени ситуации. Когато е по-добрата алтернатива не малко хора го ползват за сметка на колата.
Всички напъни на "либерални" орагнизации тип Спаси София да ни го наложат на сила са ужасно гнусни.
Единствения нормален начин хората да изберат ГТ пред колата е ГТ да е по-добрата алтернатива. Винаги ще има някакъв процент хора за които няма да слязат от колата, защото е символ на статус, но масово не е така. Справка метрото - хората го ползват, защото има огромно предимство пред колата в масовия случай.
Всички напъни на "либерални" орагнизации тип Спаси София да ни го наложат на сила са ужасно гнусни.
Единствения нормален начин хората да изберат ГТ пред колата е ГТ да е по-добрата алтернатива. Винаги ще има някакъв процент хора за които няма да слязат от колата, защото е символ на статус, но масово не е така. Справка метрото - хората го ползват, защото има огромно предимство пред колата в масовия случай.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
NGneer4eto написа:
... Ясно е, че бензиностанциите няма да останат длъжни и ще намерят как да си избият парите. .
За какво 'избиване на пари' става дума, като за тях няма да се промени нищо

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
TNT написа:Don_Diego написа:Да, облагодетелстван съм че новото метро е на 300м от вкъщи и още 350м от офиса
Тук е ключа от бараката![]()
Факт, че 80% ми е движение до офиса и обратно вкъщи, но както казах редовно го ползвам да си върша работа из цяла София: ходене до агенция по вписванията, счетоводство, адвокати, преводачи и тн, като не всички са в непосредствена близост до офиса и се налага ползването на транспорт. Не е толкова страшно колкото го изкарват всички

Top Gun Maverick написа:Това се оправя с паяка Алек. Откакто го има, може да си превишава правата понякога, но разчертаха почти никъде да не може да спреш в центъра без да кихнеш и не малко хора оставиха колите. Но иначе си има хора, които просто искат да идат до кафето с колата и да я спрат точно пред него. То са едни чупки и стойки на слизане и качване после, едни оглеждания на кочината(дори да е сравнително нова кола и хубава, пак минава в това понятие щото е просто кола)чак мигачи докосват някои, фарове, та ще се върне да провери дали нещо не е забравил, абе чудо, чудо, цяло изкуство си е.Знам една, която живее на 150 МЕТРА от работата си, фризьорка е и ходи с колата до нея. Отбелязвам, че за да иде с колата минава 300 метра понеже трябва да заобиколи едната затворена улица и минава през светофар често отброяващ една минута. Пред работата и е ненормално кофти паркирането, понеже всички кокошки от салона са с колите си и едната страна на улицата е "тяхна", редовно там се мъчат някакви да се разминават покрай този ред паркирали, абе чудо. Дори да ти трябва колата на обяд, не е ли по-добре да стои в гаража и да си мруденш задника 150 метра бе хора, 150 и тогава да си вземеш колата?
Да не говоря как някои пътуват от едно и също място и не се комбинират(понеже в тоя салон бачкат около 15 кокошки)защото налЕ, всяка си има кола сега, как така ще правят тънки сметки.
Относно градския тука, собственост е на общината(тези, които са само в града, не до селата)на ток са едни китайски автобуси, чисти, шофьорите с ризи, лятото климатик, цената е 1лв. в посока, което е смешно за разхода по една кола или такси. Но и в този случай познавам хора, които живеят на 3 мин. пеш от спирка и 1 мин. от работата като слезнат, но предпочита 5 лв. за такси в посока или да запали колата.Която кола понеже работи в казармата пак я мисли кой ще я одере днес защото е пълно с такива като него отпред и редовно някой реве, че му счупили огледало или застъргали нещо.
Мани ти тая работа .... От Търново ли беше ? Уча там и миналата година търсих някакъв рейс, дето минава на час и половина и работи до 7 часа

В Пазарджик живях няколко месеца и там градски въобще няма .. За София граския става обаче. Не се сещам за точка, на която да не мога да стигна от кв.Оборище. Имам над 10 рейса и 2 трамвая и метро в радиус 500 метра.
Последна промяна BaDxBoY на 31 Май 2022, 11:46, променена общо 1 път
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
alekangg
Хайде кажи колко често и кой автобус използваш, начерай примерен вариант за предвижване - градина/училище, пазаруване, работа, други задачки на различни места. Колко дълго си сменял 2-3 автобуса?
Човече 1 година пътувах студентски(зимния) до България мол, 1-2 прекачвания - час време ако не изтървеш нищо иначе отиваш на 1:20 .... автомобил-12-15 минути. И това не е изключение!
Никой не може да ме убеди, че е по-добре да се използва градския в София, понеже редовно използвам и 2 та варианта.
А и който казва че не е такава мизерия, ами хайде да иде да попътува с някой автобус от крайните квартали, климатк- мираж, миризми носещи се навсякъде...... да преди 40 години е нямало климатик, но нали прогрес, развитие, все хубави неща които ти позволявам разни благини ебаси.....
Дон Диего, изобщо не е страшно, просто е неприятно и бавно. За някакви конкретни цели, да удобно и бързо е, но пробвай да ползваш всеки ден за всичко само него......
Хайде кажи колко често и кой автобус използваш, начерай примерен вариант за предвижване - градина/училище, пазаруване, работа, други задачки на различни места. Колко дълго си сменял 2-3 автобуса?
Човече 1 година пътувах студентски(зимния) до България мол, 1-2 прекачвания - час време ако не изтървеш нищо иначе отиваш на 1:20 .... автомобил-12-15 минути. И това не е изключение!
Никой не може да ме убеди, че е по-добре да се използва градския в София, понеже редовно използвам и 2 та варианта.
А и който казва че не е такава мизерия, ами хайде да иде да попътува с някой автобус от крайните квартали, климатк- мираж, миризми носещи се навсякъде...... да преди 40 години е нямало климатик, но нали прогрес, развитие, все хубави неща които ти позволявам разни благини ебаси.....
Дон Диего, изобщо не е страшно, просто е неприятно и бавно. За някакви конкретни цели, да удобно и бързо е, но пробвай да ползваш всеки ден за всичко само него......
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
ivanski_2: Проблема не е в градския транспорт, а в градската управа - изтървано е положението с транспорта много отдавна и сега е много трудно да се навакса, да не казвам невъзможно
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
ildivvy написа:NGneer4eto написа:
... Ясно е, че бензиностанциите няма да останат длъжни и ще намерят как да си избият парите. .
За какво 'избиване на пари' става дума, като за тях няма да се промени нищо![]()
![]()
? Просто част от цената ще я плати друг! Или при положение, че се очертава 'лапаница' от 25ст, ей така от въздуха, защо да губим и останалите, които ще платят овцете? 'Търгаша наистина няма място в божия храм'! Прави са били хората някога!!!
Ако имаш предвид държавата, знаеш как и на кого ще платят. Щото ковид добавки имаше за всички, особено най-потърпевшите.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
На мен с колата до работа пътят ми е 6 минути. Автобус мисля, че има само 1 който мога да хвана и да ме остави около работата, или два, като единия минава на час и ако го изтърва, понеже шофьорът е решил да мине с 10 минути по-рано, трябва да хващам такси за да не закъснея. Да не говорим, че цялата галимация ще отнеме поне 30 минути, че може и отгоре.
Тя и баба ми е разказвала, как са се хващали пеша от Дебелец, който е на 4-5км от Търново сутрин в 5 сутринта, щото е нямало автобуси, ама ако имаше автобуси, сигурно тях е щяла да ползва, пък ако са имали и кола, сигурно и нея е щяла да ползва. Аз ходя вечер след работа и уикендите сумарно поне 5 пъти седмично до там, наскоро се хванах пеша, приятно изживяване, но отнема време.
Но в София едва ли бих се навил да щъкам с колата навсякъде, но нямам наблюдения, ходил съм няколко пъти по работа и не съм имал кой знае какви проблеми, но във Варна съм търсил парко места по 40 минути и съм висял толкова за десен завой на светофар, там със сигурност ще ми е неприятно да си ползвам колата ежедневно и с кеф бих си карал колелото по задачки.
Тя и баба ми е разказвала, как са се хващали пеша от Дебелец, който е на 4-5км от Търново сутрин в 5 сутринта, щото е нямало автобуси, ама ако имаше автобуси, сигурно тях е щяла да ползва, пък ако са имали и кола, сигурно и нея е щяла да ползва. Аз ходя вечер след работа и уикендите сумарно поне 5 пъти седмично до там, наскоро се хванах пеша, приятно изживяване, но отнема време.
Но в София едва ли бих се навил да щъкам с колата навсякъде, но нямам наблюдения, ходил съм няколко пъти по работа и не съм имал кой знае какви проблеми, но във Варна съм търсил парко места по 40 минути и съм висял толкова за десен завой на светофар, там със сигурност ще ми е неприятно да си ползвам колата ежедневно и с кеф бих си карал колелото по задачки.