Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Море 2024г.?!...

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Авг 2024, 9:20

kiko написа:
TNT написа:Те може и документи на колата да искат, но ми се е случвало само към Сърбия и Македония. Аз винаги давам минимума. Важното е всичко да е налично в колата, при поискване, а не да се почват 1 час проверки :no:

Сега ми трябва за Гърция. За Сърбия същата ли е схемата :mhihi:

Е! и това ли те учудва :mhihi: баси не сме в Шенген все още,малко си нагъл

Top Gun Maverick написа::yes: :yes: :yes:
Тоест носиш си копие и ако имаш време за заяждане умишлено не го показваш, а ако нямаш го показваш и летиш. Май измислих върховният начин, който си е направо джедайски мъдър! :mhihi:

Не ставаш за джедай,най много някъв долен сит да излезе от теб :mhihi: нищо не си измислил :mhihi:
пак мислиш само за себе си!Ок решил си да се оправиш на отворен и да си търсиш свещенните права и върховенството на закона и тн. ама другите зад теб какво са виновни?Сума ти пъти гледам как една кола я държат 5мин а аз минавам за под 1мин.Как става този номер не знам :roll: Не казвам,че винаги е заради тъпия акт за раждане ама ако мога да си спестя предварителни главоболия,въпроси,чакане и тн. защо да не го направя?

Не бе, то и аз съм така, просто търсих формула тип угодия на всички. Светият граал един вид. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Авг 2024, 9:35

kiko написа:
TNT написа:Те може и документи на колата да искат, но ми се е случвало само към Сърбия и Македония. Аз винаги давам минимума. Важното е всичко да е налично в колата, при поискване, а не да се почват 1 час проверки :no:

Сега ми трябва за Гърция. За Сърбия същата ли е схемата :mhihi:

Е! и това ли те учудва :mhihi: баси не сме в Шенген все още,малко си нагъл

Не разбрах кое ме учудва и за какво съм нагъл :dunno: Документи на колата могат да искат навсякъде, към държава от ЕС не са ми искани.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 23 Авг 2024, 10:00

И на кулата и на дунав мост са ми искали документи :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 23 Авг 2024, 10:08

Миналата седмица на отиване и онзи ден на връщане ми искаха талона на колата на Илинден. Оказа се че сме погубили някъде и ни пуснаха и в Гърция и обратно :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 23 Авг 2024, 10:21

Изкарал си късмет.Ако не дай си боже нещо се беше случило в Гърция птп или да те спрат за дребно нарушение и без документи щеше да го загризеш доста сериозно.
Аз също съм минавал само със зелената карта от гражданската поради забравени документи и мен ме пуснаха като им се примолих ама през целия път ми беше в шише дет се казва

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 23 Авг 2024, 10:29

:OT: На всяка сухопътна граница си е написано какви документи задължително се представят при преминаване: лична карта/паспорт на всички лица в колата, шофьорска книжка на водача, документи на автомобила (+ Зелена карта валидна за съответната страна при излизане извън ЕС).
По преценка вече граничарите могат да искат и допълнителни документи за колата (пълномощно) или децата в нея :wave:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 23 Авг 2024, 11:39

Забелязах го това за книжката при последното минаване, но пък никога не съм я давал и не са ми я искали. До колкото знам само граничарите от "Летищтна сигурност" могат да извършват проверки по ЗДвП, та не е ясно защо са сложили тоя надпис.
Live it like you Love it

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 23 Авг 2024, 16:33

kiko написа:Изкарал си късмет.Ако не дай си боже нещо се беше случило в Гърция птп или да те спрат за дребно нарушение и без документи щеше да го загризеш доста сериозно.

В затвора няма да ме вкарат, не е чужда кола това, имам снимка на талона и т.н. Всеки път бих го рискувал, вместо да се връщам. Но морала на историята е, че питат за талона, макар и исторически да не помня да са ми искали.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 23 Авг 2024, 16:50

Spunky написа:
kiko написа:Изкарал си късмет.Ако не дай си боже нещо се беше случило в Гърция птп или да те спрат за дребно нарушение и без документи щеше да го загризеш доста сериозно.

В затвора няма да ме вкарат, не е чужда кола това, имам снимка на талона и т.н. Всеки път бих го рискувал, вместо да се връщам. Но морала на историята е, че питат за талона, макар и исторически да не помня да са ми искали.

Исторически, на едно влизане от Гърция в БГ ми искаха всичко за колата, имах всичко и минах бързо /въпреки че като никога ме провери първо Гръцката страна, после и нашата. Ама тия до мен седяха 40+ мин без да мръднат щото май нямаха нещо...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 23 Авг 2024, 18:37

Spunky написа:

В затвора няма да те вкарат, но ще ти свалят номерата за няколко месеца и ще те глобят 1000-2000 евро. Не е болка за умиране, просто трябва да намериш начин да се прибереш до България и като изтече наказанието, да идеш да си вземеш номерата и да се прибереш с колата си. Това е ако не си причинил ПТП, ако си, тогава и в затвора могат да те вкарат, но не заради липсата на документи само.

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 23 Авг 2024, 19:42

Мерси. С тази информация пак не бих се върнал, риска е малък

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 24 Авг 2024, 11:06

Факт, рискът е малък, но го има. И санкциите са сериозни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Авг 2024, 12:35

:OT:
Сетих се за страха от риска.
Та купувам си един "автомобил" и понеже виждам, че прекрасният му оригинален теглич е отрязан в частта , дето се закача ремаркето , а отрязаната част стои вътре, като разбира се, това никога не може да се оправи за да служи като теглич.
Питам го защо е отрязан и човека ми обяснява, че два месеца преди да го обяви за продажба (бус) щял да пътува (и пътувал в последствие) за Гърция и му обяснили, че заради теглича щели да му сложат солидна глоба. Та човека отишъл някъде да му го махнат.
Ама този, вместо да го разглоби, както е хванат за шасито, решил да го изреже частта, дето стърчи след бронята.
Изрязал го е перфектно , нямам представа с какво точно го е срязал, ама един изключително гладък срез на много дебелото желязо.
Ето така изглежда теглича
T5.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Авг 2024, 15:30

Това с тегличите и децата е скандално наистина , в същото време туристи и прасета си делят гръцките плажове ... :mhihi:
https://skandal.bg/news/17226890707532/ ... v-mrezhata
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 24 Авг 2024, 15:46

Аз на Самотраки съм плажувал с кози :mhihi: Сега съм на Шкорпиловци, водата е толкова топла, че излизам от морето да се разхладя :mhihi: И в този ред на мисли, сезона спокойно може да продължи до средата на октомври :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата