Новите ГТП стикери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Re: Новите ГТП стикери

Мнение от Ивайло Димов » 20 Юни 2025, 14:36

Изначално идеята беше камери да прочитат чипа в стикера но се оказа прекалено амбициозна и скъпоструваща и нерентабилна. В последствие решиха далеч по-рационалното по регистрационен номер и ИААА трябва да подава инфо към общините кой автомобил с коя еко група е.

Но тук има и друг момент-колите нов внос не преминават през първата си година от регистрацията си измерване на за вредни емисии защото КАТ не извършват такава проверка.Това поставяше тези автомобили в превилигирована ситуация. Най-удачният вариант е МВР да закупи подобно оборудване и това да е първия тест на, който да се подлагат автомобилите, ако не преминат да им се дава някакъв срок за отстраняване на неизправностите.
Но явно не желаят да се занимават с подобни неща, в момента една кола седи на канала в КАТ 10-15 минути и излиза с регистрация.Очевидно и автоджамбазите имат някакво лоби :dunno:

Онзи ден в КАТ Шумен стой мургавелко с Голф 4 ПД с добричка регистрация.....дойде неговия ред да влиза и само докато го запали техника му каза" Отивай си оправи генерацията инак тук няма да минеш "

Потребител
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от max- » 20 Юни 2025, 14:51

Върховният съд окончателно отмени екостикерите за автомобили като незаконни - https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2025/06 ... ome_layer2

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 20 Юни 2025, 18:03

max- написа:Върховният съд окончателно отмени екостикерите за автомобили като незаконни - https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2025/06 ... ome_layer2

Не е истина това. Т.е. ВАС заявява, че някой е краднал от всички нас десетки милиони? :dunno: :help:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Юни 2025, 23:13

zAcK написа:
max- написа:Върховният съд окончателно отмени екостикерите за автомобили като незаконни - https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2025/06 ... ome_layer2

Не е истина това. Т.е. ВАС заявява, че някой е краднал от всички нас десетки милиони? :dunno: :help:

Тихо са- нали се завъртяха едни пари. Ти кат не си в играта кой ти е виновен? :mhihi:
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 25 Юли 2025, 11:08

Вече няма да има преглед с неплатени глоби :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 § Lupo

Мнение от Georgi_G » 25 Юли 2025, 11:55

TNT написа:Вече няма да има преглед с неплатени глоби :yes:

А дано!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 25 Юли 2025, 13:19

Потвърждавам, може да погледнете на Наум сторитата, че имаше драма с неговата Тесла. Първо беше заради 0.01 лв(1 ст) лихва не можеше да мине преглед, после се водеше на НИКОЙ :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 25 Юли 2025, 22:08

TNT написа:Вече няма да има преглед с неплатени глоби :yes:

Нье сигурно :mhihi: Винаги ще има места, но трябва да ги знаеш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Юли 2025, 6:37

Тая тъпотия най вероятно ще падне в съда , както всички подобни репресии на хунтата . Не може държавата да отказва административна услуга на гражданите щото я мързи да си събере вземанията . Това на практика е равносилно спиране от движение на автомобила без причина , абсолютен произвол на самозабравили се чиновници . Автомобилна администрация не е НАП , по подобен начин се опитваха да ограничат и напускането на страната ако имаш глоби . Сега пак пробутват тия старите номера , няма да е за дълго .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Юли 2025, 10:44

Не съм против, но малко става и 'така' и 'така'! Уж държавата прави всякакви опити да събере глобите, пък я мързяло да го прави или все не било законно това събиране! Е, как и кое е законното събиране на глобите? Нека поне ние във форума да си го изясним! Лично аз съм за събиране на глобите по всякакъв начин! Така ще има много по-голям възпиращ ефект - така мисля!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 28 Юли 2025, 8:06

Ама чакай сега, нещо, което ти е връчено и не си му платил глобата - проблема е твой.
Нещо, което НЕ ти е връчено, проблема не е твой. :yes:

Така е в момента. Имам невръчена глоба, но успях да мина ГТП на мотора.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 28 Юли 2025, 9:11

Връчено-невръчено - масово се плащат само при смяна на книжка. А дали може или неможе - както не може без платен данък, така няма да може и без платени глоби. Всеки да си кара според правилата и готово.

А на самите ГТП-та кво стана ? На всички пунктове изглежда им хванаха цаката. Не съм чул за проблеми с прегледите. Нали след нова година щяха да стягат дизелите :ok: Отвъд океана нещо е грешна информацията.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 28 Юли 2025, 15:24

https://podtepeto.com/aktualno/grad-pod ... vtUBkrZBkQ

Айде зони и в Пловдив :wave:

1. Въвеждане на зони с ниски емисии за МПС
Обособени са две основни зони, в които движението на определени автомобили ще бъде ограничено:

Зона „Малък ринг“ (от 1 октомври 2026 г.)
Обхваща: бул. „Руски“, бул. „Цар Борис III Обединител“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Шести септември“, където се забранява движението на бензинови автомобили с екологична група I и дизелови автомобили с групи I и II в периода оот 1 октомври до 30 април.

Зона „Голям ринг“ (от 1 октомври 2028 г.)
Обхваща: бул. „Васил Априлов“, бул. „Източен“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Шести септември“, където се въвежда забрана за движение сезонно, 1 октомври – 30 април на: бензинови автомобили с групи I и II и дизелови автомобили с групи I, II и III.

Зоните не са особено големи, то като цяло в "малкия ринг" трудно се паркира , но все пак ще има ограничения.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Юли 2025, 16:15

TNT написа:Връчено-невръчено - масово се плащат само при смяна на книжка. А дали може или неможе - както не може без платен данък, така няма да може и без платени глоби. Всеки да си кара според правилата и готово.

А на самите ГТП-та кво стана ? На всички пунктове изглежда им хванаха цаката. Не съм чул за проблеми с прегледите. Нали след нова година щяха да стягат дизелите :ok: Отвъд океана нещо е грешна информацията.

Както писах преди- нещата са готови. Хората/ лобитата - не… като всичко друго в родината
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 28 Юли 2025, 18:27

TNT написа:https://podtepeto.com/aktualno/grad-pod-zabrana-plovdiv-vavezhda-zoni-s-niski-emisii-kogo-sthe-zasegnat/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR4WxFKfljs7vICfZUqfNfFoDIa5hFLdq1sssDqHTLURSTxI09WNAEEJ4PF3Hw_aem_eavO53AnZJcovtUBkrZBkQ

Айде зони и в Пловдив :wave:

1. Въвеждане на зони с ниски емисии за МПС
Обособени са две основни зони, в които движението на определени автомобили ще бъде ограничено:

Зона „Малък ринг“ (от 1 октомври 2026 г.)
Обхваща: бул. „Руски“, бул. „Цар Борис III Обединител“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Шести септември“, където се забранява движението на бензинови автомобили с екологична група I и дизелови автомобили с групи I и II в периода оот 1 октомври до 30 април.

Зона „Голям ринг“ (от 1 октомври 2028 г.)
Обхваща: бул. „Васил Априлов“, бул. „Източен“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Шести септември“, където се въвежда забрана за движение сезонно, 1 октомври – 30 април на: бензинови автомобили с групи I и II и дизелови автомобили с групи I, II и III.

Зоните не са особено големи, то като цяло в "малкия ринг" трудно се паркира , но все пак ще има ограничения.

'Малкия ринг' с по-либерални критерии от 'големия'? Странна работа...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата