СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от peshehodetz » 08 Фев 2023, 0:22

Имаше доста отдавна тема ма не мога да я намеря за подобен род двигателчета, че ако не пали доста дълго време и от застарелия бензин после въобще няма да тръгне. Та косачката на снимката не съм е палил от около година но и нямаше бензин в нея та днес реших да я пробвам сипах малко бензин ма въобще не тръгва или започне за няколко секунди и спира. Пробвах и с някакви спрейове за по лесно стартиране, но същата работа. Къде да търся проблема, някакви идеи ?

Изображение

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 08 Фев 2023, 1:07

b_u_b_o написа:Добре де, ако някой на вас ви обясни, че ще ви "спадне главата" ако не направите нещо си това ще ви стимулира ли да го направите или точно обратното? Щото при мен ще подейства всякак, ама не и да ме накара да свърша работата която се "изисква" от мен. Дори ще ме накара да взема превантивни мерки, тоя дето се опитва да ме плаши да не му се получи, а ако случайно успее, ще съм подготвен да му вгорча живота двойно.

Та имайки предвид, аз как бих реагирал в ситуацията, винаги подхождам така, все едно отсреща стои някой точно като мен. И нямам желание да му влизам с рогата, щото нещата стават грозни. Сега, ако с блага дума не стане, пробвам пак, ако вече и от 2рия път не стане мислим и по-твърдите варианти, ама почти никога не се стига до там.

Като цяло съм доста съгласен с теб, ако влезеш с рогата се надяваш отсреща да стреснеш човека и да се приключи проблема. Обаче... ако това не стане само си ще си навлечеш още проблеми. Ако дойдеш да кажеш като човек, ще те разбера, може даже да не съм го съобразил преди това. Обаче в обратния случай, действително ако знаеш, че някой ще ти прави нещо, най-добре да го изпревариш и ти да го ошариш преди това :ok: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 08 Фев 2023, 1:59

Минавам само да кажа, тоя инженер, който е заврял релето за подгрева на м57 там, да го завра на същото място на майка му... :lol:
Един час мръзнах на - 4 и си изпочупих ръцете да правя гинекологични операции... :lol:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 08 Фев 2023, 4:34

peshehodetz написа:Имаше доста отдавна тема ма не мога да я намеря за подобен род двигателчета, че ако не пали доста дълго време и от застарелия бензин после въобще няма да тръгне. Та косачката на снимката не съм е палил от около година но и нямаше бензин в нея та днес реших да я пробвам сипах малко бензин ма въобще не тръгва или започне за няколко секунди и спира. Пробвах и с някакви спрейове за по лесно стартиране, но същата работа. Къде да търся проблема, някакви идеи ?

Карбуратор и за всеки случай свещ. Ако не си я оставил да изгори всичкия бензин и да угасне от самосебе си, лошо. Въздушният филтър гледаш ли си го? Аз моят го пера в началото на всеки сезон.

И аз имам същия дзвер. Хонда. Мина гаранцията и взе да омаслява на едно място :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 08 Фев 2023, 5:21

Oт 10+ години, откакто въведоха новите еко бензини е такова положението.
Преживял съм ги тея мъки на разни моторетки и две коли с газови, които се караха само на газ и бензина им беше застоял. Бензин на 1-2 години съм точил от резервоара на едно рено, около 10 литра беше, станал мътен, мирише на разредител за боя и не можеш да го запалиш със запалка даже. :lol: А съм го наливал аз от колонка, нормален бензин 95.

Решението е само едно - изхвърляш стария бензин, наливаш нов, чистиш свещта и въртиш(риташ/буташ/дърпаш) докато запали. За 100 метра по надолнище симсонката е като нова :mhihi: Иска се упоритост, една резачка съм я дърпал цял ден пак по същата причина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 08 Фев 2023, 8:08

b_u_b_o написа:Добре де, ако някой на вас ви обясни, че ще ви "спадне главата" ако не направите нещо си това ще ви стимулира ли да го направите или точно обратното? Щото при мен ще подейства всякак, ама не и да ме накара да свърша работата която се "изисква" от мен. Дори ще ме накара да взема превантивни мерки, тоя дето се опитва да ме плаши да не му се получи, а ако случайно успее, ще съм подготвен да му вгорча живота двойно.

Та имайки предвид, аз как бих реагирал в ситуацията, винаги подхождам така, все едно отсреща стои някой точно като мен. И нямам желание да му влизам с рогата, щото нещата стават грозни. Сега, ако с блага дума не стане, пробвам пак, ако вече и от 2рия път не стане мислим и по-твърдите варианти, ама почти никога не се стига до там.
Добро утро , ставайте да …

Напълно си прав, но всичко зависи от човека с/у теб , този подход използвам когато човека видимо има по-малко от 10 мозъчни клетки , иначе опитвам с диалог и обикновени работи , но според човека съм стигнал до извода че трябва да се действа по различен начин .

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Фев 2023, 8:39

Къде да търся проблема, някакви идеи ?
Аз бих си купил нова 4 тактова инжекцион , с тия карбураторните ще има винаги грижи . Тази без това изглежда доста огрухана :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 08 Фев 2023, 9:05

Ant0n написа:А правилно ли е да консумираш, нещо, което не си заплатил? :mhihi:

В ресторанта капаро ли оставяш?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 08 Фев 2023, 9:23

Jordana написа:
Къде да търся проблема, някакви идеи ?
Аз бих си купил нова 4 тактова инжекцион , с тия карбураторните ще има винаги грижи . Тази без това изглежда доста огрухана :mhihi:

Това е основата на консуматорското общество :D По ново , по добро от на съседа - ами че старото върши същата работа не е важно . Е за това ресурсите на тази планета са на изчерпване , екологията и климата са чао . А дали инжекциона е по надежден от читав карбуратор :dunno:
п.п.За нов SUV се оглеждам ,че стария вече направи 11 год. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Фев 2023, 9:33

По ново , по добро от на съседа

Даже може да издебнеш комшията като почне да припалва и да гасне неговата косачка като грешен дявол . Да изкараш твоята нова супер пупер да я запалиш два три пъти от четвърт оборот да види комшуто че не си някакъв десперадос като него и му държиш двата края . Да си премерите косачките имам предвид , в случай че няма друго за мерене :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Фев 2023, 10:28

c04 написа:
TNT написа:А бе от слаб акумулатор може ли да има придърпвания на студено и игра на обороти на празен ход? :dunno:
Съмнява ме

А бе и мен, ама с новия акумулатор всичко е рай :mhihi: По пътя за смяната пуснах от скритото меню да гледам напрежението, на празен ход на светофара падаше до 12,7-12,9V :lol: Те нали умират първо постепенно, после изведнъж. Аз бях изглежда на изведнъж :lol:
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 08 Фев 2023, 10:43

TNT написа:
c04 написа:
TNT написа:А бе от слаб акумулатор може ли да има придърпвания на студено и игра на обороти на празен ход? :dunno:
Съмнява ме

А бе и мен, ама с новия акумулатор всичко е рай :mhihi: По пътя за смяната пуснах от скритото меню да гледам напрежението, на празен ход на светофара падаше до 12,7-12,9V :lol: Те нали умират първо постепенно, после изведнъж. Аз бях изглежда на изведнъж :lol:

Честито в такъв случай :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 08 Фев 2023, 11:35

TNT ,Това което гледаш в скритото меню е волтажа който генерира алтернатора.Т.е. там има проблем при 12.8-12.9,на запален двигател без консуматори трябва да е 14-14,5 ,като включиш фарове ,парно ,радио 13.5 е ОК.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 08 Фев 2023, 12:04

Колкото и странно да звучи модерните коли дето са блъскани с електроника като им омалее акумулатора и започват да правят всякакви магарии докато разбереш, че проблема е в него :banghead: :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 08 Фев 2023, 12:10

ТНТ, 39ките по принцип показват малко невярно в скритото меню за волтажа.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата