МАНГАСАРИТЕ...
Модератор: Общи модератори
аз не мога да имам мнение за неща които не знам. но знам друго- във една друга държава, при подобни условия, шофьора виновен за катастрофата щеше да си отнесе глобата (несъобразено каране, състезание по пътищата и още 2-3 такива) , след което застраховката му щеше да отиде толкова високо че просто нямаше да може да си позволи да кара повече. а ако нямаше застраховка, щеше да работи "обществено полезен" труд докато изплати щетите- дори това да е цял живот. и като не се покаже на 3тия ден за работа- ще лежи в затвора.
въпрос на организация.
въпрос на организация.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:аз не мога да имам мнение за неща които не знам. но знам друго- във една друга държава, при подобни условия, шофьора виновен за катастрофата щеше да си отнесе глобата (несъобразено каране, състезание по пътищата и още 2-3 такива) , след което застраховката му щеше да отиде толкова високо че просто нямаше да може да си позволи да кара повече. а ако нямаше застраховка, щеше да работи "обществено полезен" труд докато изплати щетите- дори това да е цял живот. и като не се покаже на 3тия ден за работа- ще лежи в затвора.
въпрос на организация.

Гледат в земята защото знаят,че не могат да ти помогнат и са безсилни.А данъците май отиват другаде...Просто държавата няма интерес да има силна полиция,сещаш се защоGaD написа:Сашо_28 не си прав, те сами си избират професията, ние плащаме доста високи данъци и мита, за да ни защитават и да ни помагат при нужда не да гледат в земята!
в случая само шамари !
Всички са прави до тук особено Alx и Sasho28 че държавата няма интерес от силна полиция. Полицията трябва да испълнява закона който има доста сериозни дупки. Но поне в малката част от закона в която полицая има ВЛАСТ ДА ТИ ПОМОГНЕ КАТО ПОТЪРПЕВШ, той си написва протоколчето което дори собственото си име не можеш да разчетеш и си измива ръцете че си е свършил работата с това протоколче. Това ми е болката приятели:( Точно за това пожелах искренно на никой да не се случва!!!!!
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Както каза преди време някой (мисля, че Ген. Бойко Борисов) в случай, че примерно вали и полицайте хванат някой как е в автомобил той можело да каже, че просто се е скрил от дъжда..
Ние сме една от най абсурдните "държави"! 

- ludiqdancho
- младши ентусиаст
-
SlipKnoT написа:Както каза преди време някой (мисля, че Ген. Бойко Борисов) в случай, че примерно вали и полицайте хванат някой как е в автомобил той можело да каже, че просто се е скрил от дъжда..Ние сме една от най абсурдните "държави"!
да се моли да не го хване собственика а полицията

- MOPKOB
- Правопис Мастър
-
- Кара: X5
oooo написа:аз да задам един въпос на лаик
щетите не трябва ли да се заплатят от гражданската отговорност на виновния
В случай че са им съставили акт би трябвало щетите да се поемат от ГО. В края на краищата са виновни. А за станалото сори. Друг такъв случай ако имате, просто дайте да се сберем и да поизкъртим на някой зъбите и тва е .
ПП . Абе брат ... ти ли си бре !!

- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
MOPKOB написа:....Друг такъв случай ако имате, просто дайте да се сберем и да поизкъртим на някой зъбите и тва е .
А тъй де тъй тъй

Винаги готов!!!
May the BMW force be with you!
oooo написа:аз да задам един въпос на лаик
щетите не трябва ли да се заплатят от гражданската отговорност на виновния
Да приятел. Не знам колко пари ще ми платят от гражданската на виновника, но мисля че няма да са достатъчни да си купя нова кола, щото тая е за автоморга. Ако бях сигурен че ще са достатъчно за друга кола и ще ми покрият щетите- тая тема нямаше да я има. Пак казвам не знам каква ще е сумата, но ако не е по "каско"